Norm Çok Çok Önemli.

Kodla Büyü
iyi de ben ilkokuldayım
seneye hangi okulda olacağım belli değil
kimi bilgilendireyim :sleep:

arkadaşımin biri de iyi laf söylemiş " bilişimciyi norm fazlası yapamayacaksınız artık" demiş. müdürümde olmayacak zaten demiş. arkadaşta hayır " siz yapamayacaksınız artık" demiş, müdür bey bozulmuş :)

KöfteHoRr' Alıntı:
Ayrıca benim bildiğim şu anda istenen norm güncellemeleri mevcut ders saati ile ilgili, ancak bizim ders saatimiz şu an için geçerli değil. Yeni çizelge 213-2014 ten itibaren geçerli olacak ve eylül ayındaki norm güncellemelerinde hesaplanacak malesef

Sayın hocam iyi de eylül ayına bütün atamalar bitmiş oluyor. Yani seneye bilgisayar dersi zorunlu olacaksa ingilizce ders saati değişmiş ise bu yeni normlar güncellenmezse ise seneye bir çok okulda az yada çok norm sıkıntısı olacak. örneğin seneye bütün okullarda 5 ve 6 larda bizim dersimize öğretmen gelmezse okula kim girecek. Tabi ben de net bilimiyorum ama bence bu gün bir düzenleme yapılır diye düşünüyorum.

Arkadaşlar işin içinden çıkamadım yeni çizelgeyle okulumda norm 2'ye çıkacak. Okul dönüşümleriyle 2 okul bizim okula geçiş yapacak o iki okulunda Bt öğretmeni var. Öğretmenler de direk geçecek diyorlar. Direk 2 öğretmen de geçip 3 kişi olup daha sonra norm 2 olduğu için fazlalık olan(yani ben) norm fazlası mı olurum yoksa norm ihtiyacı 1 olacağı için 2 öğretmenden 1 i mi gelir okula. Bu işin çözümü nasıl olacak?

Norm güncellenmesi için meb in biseyler yapması lazım burada konusmakla olmaz.Ztn normlar girildi.Eylüldeki güncellemenin atanamayanlara ne faydası olacak.ATAMALARDAN ÖNCE YENİDEN NORM GÜNCELLENMESİ GEREKİYOR

uwe' Alıntı:
Arkadaşlar işin içinden çıkamadım yeni çizelgeyle okulumda norm 2'ye çıkacak. Okul dönüşümleriyle 2 okul bizim okula geçiş yapacak o iki okulunda Bt öğretmeni var. Öğretmenler de direk geçecek diyorlar. Direk 2 öğretmen de geçip 3 kişi olup daha sonra norm 2 olduğu için fazlalık olan(yani ben) norm fazlası mı olurum yoksa norm ihtiyacı 1 olacağı için 2 öğretmenden 1 i mi gelir okula. Bu işin çözümü nasıl olacak?
Benim bildiğim kadarıyla senin söylediğin gibi olacak. Geçiş yapan okuldaki ingilizce ve din kültürü öğretmenleri hariç diğer branş öğretmenleri ilk aşamada doğrudan yeni okullarına geçecekler. Sonrasında her branş için oluşan normlara göre norm fazlaları belli olacak. Puanı en düşük olanda norm fazlası olur. Diye biliyorum...

o zaman bu işin ucu bana dokunuyor hiç yoktan norm fazlası oluyorum ne anladım ki ben bu işten. Kendi okulumda norm fazlası durumuna düşeceğim. :verymad:

ilkokullarda güncelleme gerekir mi? ben ilkokuldayım. seneye kademeli geçiş yapılan yerlerde ( bizim okulda 7 ve 8 ler kalacak 1-2-3-4 e ek olarak) bi değişiklik olmayacak yine? ne olur ortaokullar normları güncellerse norm fazlası il içi atamadan ortaokula geçilir.

doğru mu yorumum?

şuan ki norm güncellemeleri 2013-2014 eğitim öğretim yılındaki ders durumu baz alınarak yapılıyor yani şuan ki durum ile ilgili değil. Onun için şuan norm güncellemeleri yapılarak her ortaokul 5 ve6.sınıfa bilişim dersini norma girmesi gerekmektedir

Devleti yönetmek ciddi iştir. Öğretmenin uyarmasıyla norm güncellenmez arkadaşlar. Yazı gelir merak etmeyin. Bizimle alakalı bi konu değil.

sumunu' Alıntı:
Devleti yönetmek ciddi iştir. Öğretmenin uyarmasıyla norm güncellenmez arkadaşlar. Yazı gelir merak etmeyin. Bizimle alakalı bi konu değil.

Nasıl deneyimler yaşamışız ki normalde yapılması gereken norm güncellemesi için bile tedirgin oluyoruz unutulur arada kaynarsa diye,vatandaş olarak memur olarak devletin yapması gereken işlere kafa yormamamız lazım normal şartlarda ama maalesef olmuyor.

ilkokullarda norm zaten düşecek ama ortaokullarda büyük ihtimal 2. öğretmen gelecek 21dersin üzerine sistem otomatik 1 kişi daha veriyor dolayısıyla ders saati düşer yada biri derslere girer diğeri BTR olur durum biraz karışacak sanırım...

Geri