Norm Fazlası BT Öğretmeni

Kodla Büyü
Ders vermek istemesi normal hocam. Öğretmene ihtiyacı varken az saati olan öğretmene ders vermek isterler. Onda anormal birşey yok. Maaş karşılığını da 15 saate tamamlamak lazım. Önemli olan size tavrı ne olacak. Mesela Elazığ'da asker öğretmen olarak 1 yıl çalıştım. Müdürüm hocam bilgisayar öğretmenim var 6. Sınıf matematik dersine girer misin dedi. Bende olur dedim. Buna karşılık sağ olsun her türlü yardımı da yaptı okul, ev, ders, çebrr edinme konusunda. Millî Eğitim müdürü ile kapıştık ona karşılık adam bana destek oldu.

Milli eğitime sorun norm konusunu. Orada fazla olup olmayacağınızı bilirler.

Köyden gelmiş arkadaşa sordum şimdi. 6 saat ders vardı o zaman norm fazlası değildim dedi.
Kesinlikle tavır çok önemli hocam. Keşke şu an çalıştığım okulda tavır dediğiniz gibi olsaydı da ben ekstra bir şeyler yapmaya çalışsaydım ama maalesef tam tersiydi. Zaman da kalmadı zaten, yarın tercihler için son gün. Toplayabildiğim son bilgileri toplayacağım ve yarın tercih vereceğim. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, hayırlısı olsun artık

“Aylıksız izin ve hastalık iznine ayrılanlar ile geçici olarak görevlendirilen öğretmenlerin yerine” ifadesinden ben doğum, askerlik ya da hastalık nedeniyle izinde olanlar ile kendi okulu dışında başka yerde görevlendirilenlerin (idareci/il/ mem/bakanlık) yerine görevlendirilenler re’sen tayin olmaz diye anladım.

Kendi okulunda norm fazlası olan ve il/ilçe emrinde norm fazlası olarak bekleyenler re’sen tayin olabilir diye anladım.
Hocam okulumda 1 kişi kitap yazımında görevli 1 kişide idareci olarak görevlendirilmiş bunların yerine 30 saat dersim var resen atama yapılıyor mu bu maddeye göre ?

Hocam sadece önündeki ilk tayin döneminde tayin hakkı veriliyor şayet bi yere gidemezse o zaman 3 sene kalmıyor mu resen gittiği okulda?

Öyle değil.
Eski okuldaki ile yeni okuldaki toplam hizmet süresi en az 3 yıl olanların il içi tayin isteme hakkı var.

Son düzenleme:
Öyle değil.
Eski okuldaki ile yeni okuldaki toplam hizmet süresi en az 3 yıl olanların il içi tayin isteme hakı var.
sadece il içi mi hocam? İlçe içi olmuyor mu? Yani ilk tayinde okul açılmadı diyelim resen gittniz yerde kaldınız ertesi sene ilçe içine yeniden başvuramazmıyız? Zaten eski okulumda 11 yıldır çalılıyorum havada karada 3 yıl durumu halloluyor

Hocam benim okulumda çoklu yabancı dil pilot uygulamasina dahil oldu.5 ve 6.siniflarda ders kalkınca zorunlu ders 0 oldu.seçmeli ders 12 saat seçtik.Yine de norm fazlası oldum.Okulumda 1 Bt sinifi,1 Robotik kodlama sinifi ayrica okulum 500 yenilikci sinif projesi kapsamında idi.Tercih yapmadım.Resen atama yapılırsa mahkeme yoluna başvuracam.Çunku düşüncem bu pilot uygulama okullarında norm güncellemesi hukuksuz geliyor.Proje bittiğinde dersler geri geldiğinde ben mağdur olmuş olacam

Hocam benim okulumda çoklu yabancı dil pilot uygulamasina dahil oldu.5 ve 6.siniflarda ders kalkınca zorunlu ders 0 oldu.seçmeli ders 12 saat seçtik.Yine de norm fazlası oldum.Okulumda 1 Bt sinifi,1 Robotik kodlama sinifi ayrica okulum 500 yenilikci sinif projesi kapsamında idi.Tercih yapmadım.Resen atama yapılırsa mahkeme yoluna başvuracam.Çunku düşüncem bu pilot uygulama okullarında norm güncellemesi hukuksuz geliyor.Proje bittiğinde dersler geri geldiğinde ben mağdur olmuş olacam
Yazık gerçekten hem öğretmene yazık hem de bu imkanlardan yararlanamayan öğrenciye yazık. Bakanlığın buna çözüm geliştirmesi lazım. Sendikalara bilgi verilip bu konularla ilgilenilmesi lazım.

Ben de sizle aynı durumdayım dava açacağım ancak ivedilikle işimizi çözmeyecek yine de peşini bırakmayacam benim de labım be robotük kodlama sımıfım var

sadece il içi mi hocam? İlçe içi olmuyor mu? Yani ilk tayinde okul açılmadı diyelim resen gittniz yerde kaldınız ertesi sene ilçe içine yeniden başvuramazmıyız? Zaten eski okulumda 11 yıldır çalılıyorum havada karada 3 yıl durumu halloluyor

İlçe içi diye ayrı bir tayin türü yok.

Merhaba hocalarım. Ortaokulda BT Öğretmeni olarak görev yapmaktayım , benimle birlikte 1 BT öğretmeni daha bulunmakta ve 32 saat derse giriyoruz. BTR görevim de var ancak bölge normundan olsa gerek norm fazlası oldum. Çok yakın bir köy okulunda da norm açılmış görünüyor (hizmet bölgesi:3/5) Okulun müdürü ile görüştüm ve tercih edersem 8 saat dersim olacağını söyledi. İlçede bazı arkadaşlarımız ise 8 saat ile norm fazlası oldu ancak bu öğretmenlerimiz ilçe merkezinde görev yapıyordu. Sizce bu köy okulunu tercih etmemiz durumunda norm fazlası olma ihtimalimiz yine yüksek midir? Ya da ders tamamlama yoluna mı gidilir?

Biraz araştırdım ancak yine de emin olmadığım için sizlere sormak istedim.
Çünkü normal şartlarda benim bildiğime göre benim de norm fazlası olmamam gerekiyordu ama oldum. Bölge normu vb. gibi çok anlamadığım farklı uygulamalardan dolayı.
Hocam köy okullarında durum farklı 6 saat yetiyor 1 norm açılması için

Peki neden resen gittiğiniz yerde ilk tayin döneminde tayin olmazsanız 3 yıl o okulda kalırsınız deniyor o zaman sizin demenize göre norm açılırsa ilçe içinde başka bi okula gidebilir miyim 3 yıl beklemeden?

Söylentilere değil mevzuata bakın:

DOKUZUNCU BÖLÜM

İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri

İsteğe bağlı yer değiştirmeler

MADDE 52 –

(4) Görev yerleri eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle istekleri doğrultusunda veya resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

Söylentilere değil mevzuata bakın:

DOKUZUNCU BÖLÜM

İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri

İsteğe bağlı yer değiştirmeler

MADDE 52 –

(4) Görev yerleri eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle istekleri doğrultusunda veya resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

Hocam ben cevabımı bulamadım ya da kaçırıyorum, rica etsem anlatabildiğim kadarıyla cevaplar mısınız ? resen ilçede yerim değişirse (il dışı tayin isteme planım yok) sırf resen gönderildiğim için her yıl il içi tayine başvurabilir miyim? Ben ilçede başka bi okula geçmek istiyorum şu an dolu ama öğretmeni tayinci

Hocam ben cevabımı bulamadım ya da kaçırıyorum, rica etsem anlatabildiğim kadarıyla cevaplar mısınız ? resen ilçede yerim değişirse (il dışı tayin isteme planım yok) sırf resen gönderildiğim için her yıl il içi tayine başvurabilir miyim? Ben ilçede başka bi okula geçmek istiyorum şu an dolu ama öğretmeni tayinci
IMG_20241110_185656.webp

Hocam ben de norm fazlası olduğum için benzer konuları araştırdım ve kendimce ulaştığım sonuç tayin için başvuruda herhangi bir sıkıntı olmadığı yönünde ancak paylaştığım fotoğrafın 9. maddesindeki durum varsa sanıyorum başvuru yapamıyorsunuz. Tabii ki bu benim araştırmalarım sonucu kendi yorumumdur. Konu hakkında kesin bilgiyi öğrenmek için ben de hocalarımızın yorumlarını takip edeceğim

Ekli dosyayı görüntüle 77606
Hocam ben de norm fazlası olduğum için benzer konuları araştırdım ve kendimce ulaştığım sonuç tayin için başvuruda herhangi bir sıkıntı olmadığı yönünde ancak paylaştığım fotoğrafın 9. maddesindeki durum varsa sanıyorum başvuru yapamıyorsunuz. Tabii ki bu benim araştırmalarım sonucu kendi yorumumdur. Konu hakkında kesin bilgiyi öğrenmek için ben de hocalarımızın yorumlarını takip edeceğim
evet ilginç bi madde ancak büyük şehir olmayan illerin ilçelerinde zorunlu çalışma süresi farklı yerler var mıdır emin değilim kafam karıştı

Ekli dosyayı görüntüle 77606

Paylaştığınız fıkra şu maddeye ait yani zorunlu hizmet ile alakalı:

Zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler

MADDE 43 –

Şu anki okulunuzda 2,5 yıldan daha fazla çalıştıysanız, norm kadro fazlası olarak gideceğiniz okulda da yarım yıl çalışınca il içi tayin isteme hakkınız doğar. İlk yıl olmadı mı sonrakı yıl yine hakkınız var. Sadece bir kere tayin istenebileceğine dair bir kısıtlama yok.

Üstte yönetmelikten verdiğim ifade il içi kılavuzunda da mevcut:

C. Üç Yıllık Çalışma Süresinin Hesabında Birlikte Değerlendirilecek Süreler
1. Kadronun bulunduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirilen süreler dâhil, fiilen öğretmen olarak geçirilen süreler ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirilen süreler,
2. Hizmetin gereği olarak il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri,
3. Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri,
4. Alan değişikliği kapsamında aynı eğitim kurumuna atanan öğretmenlerin eski ve yeni alanlarında geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir.

Arkadaşlar ben 7 yıldır çalıştığım okulda norm fazlası oldum. Tercih yapsam da yapmayıp resen atansam da önümüzdeki yaza il içi tayin isteme hakkım oluyor mu kesin?

Ders vermek istemesi normal hocam. Öğretmene ihtiyacı varken az saati olan öğretmene ders vermek isterler. Onda anormal birşey yok. Maaş karşılığını da 15 saate tamamlamak lazım. Önemli olan size tavrı ne olacak. Mesela Elazığ'da asker öğretmen olarak 1 yıl çalıştım. Müdürüm hocam bilgisayar öğretmenim var 6. Sınıf matematik dersine girer misin dedi. Bende olur dedim. Buna karşılık sağ olsun her türlü yardımı da yaptı okul, ev, ders, çebrr edinme konusunda. Millî Eğitim müdürü ile kapıştık ona karşılık adam bana destek oldu.

Milli eğitime sorun norm konusunu. Orada fazla olup olmayacağınızı bilirler.

Köyden gelmiş arkadaşa sordum şimdi. 6 saat ders vardı o zaman norm fazlası değildim dedi.
6 saat dersim var, köydeyim norm fazlası değilim, çalıştığım il de büyük şehir bu arada, geçen yıl 4 saatle norm fazlası idim bu yıl seçmeli seçildi ve 6 saatle tekrar norma girdim.Tabi köy de başka okul yoksa 6 saat 1 norm için yeterlidir

Ben idareciydim . Yaz geldi kadrolu idarecilik sürem dolmuştu. Tekrar basvuru yapıp süremi uzatmam yada baska okula idareci tercihi yapmam gerekti. Ama çok yoruldum idarecilikten. Başvuru yapmadım. Öğretmen olarak bir tercih hakkı verdiler. Başka bir okula geçtim. Sonra orada norm fazlası oldum. Bu sefer yine ikinci dönem başka boş okulllara tercih hakkı verdiler. Dediler ya tercih et yada resen atarız. Bende birini tercih edip ikinci dönemde o okulda çalıştım. Sonra yaz geldi. İl dışı tayin istedim gittim. Yani anlatmamın sebebi şu. Aynı ilde 1 yılda 3 okul değişmeme rağmen il dışı isteyebildim. Engel yok. Süreler sayılıyor

Ben idareciydim . Yaz geldi kadrolu idarecilik sürem dolmuştu. Tekrar basvuru yapıp süremi uzatmam yada baska okula idareci tercihi yapmam gerekti. Ama çok yoruldum idarecilikten. Başvuru yapmadım. Öğretmen olarak bir tercih hakkı verdiler. Başka bir okula geçtim. Sonra orada norm fazlası oldum. Bu sefer yine ikinci dönem başka boş okulllara tercih hakkı verdiler. Dediler ya tercih et yada resen atarız. Bende birini tercih edip ikinci dönemde o okulda çalıştım. Sonra yaz geldi. İl dışı tayin istedim gittim. Yani anlatmamın sebebi şu. Aynı ilde 1 yılda 3 okul değişmeme rağmen il dışı isteyebildim. Engel yok. Süreler sayılıyor

İller arası tayin için aynı ilde üç yıl görev yapmış olmak yeterli olduğu için onda sorun yok.
Sorular genellikle il içi tayin hakkı ile alakalı geliyor.

Şu anki okulunuzda 2,5 yıldan daha fazla çalıştıysanız, norm kadro fazlası olarak gideceğiniz okulda da yarım yıl çalışınca il içi tayin isteme hakkınız doğar. İlk yıl olmadı mı sonrakı yıl yine hakkınız var. Sadece bir kere tayin istenebileceğine dair bir kısıtlama yok.

Üstte yönetmelikten verdiğim ifade il içi kılavuzunda da mevcut:

C. Üç Yıllık Çalışma Süresinin Hesabında Birlikte Değerlendirilecek Süreler
1. Kadronun bulunduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirilen süreler dâhil, fiilen öğretmen olarak geçirilen süreler ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirilen süreler,
2. Hizmetin gereği olarak il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri,
3. Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri,
4. Alan değişikliği kapsamında aynı eğitim kurumuna atanan öğretmenlerin eski ve yeni alanlarında geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir.
bu bilgi çok önemli hocam çünkü yönetmelikte açıkça yazılmadığı için resen atananlar sadece 1 sene tayin isteyebileceklerini sanıyorlar. teşekkürler

Geri