ilden ile değişir hocam, geçen yıl bizde olmuştu.peki arkadaşlar nor fazlası olunca tercih yapmazsak resen atama olur mu hiç oldu mu bugüne kadar
ilden ile değişir hocam, geçen yıl bizde olmuştu.peki arkadaşlar nor fazlası olunca tercih yapmazsak resen atama olur mu hiç oldu mu bugüne kadar
Benim de aynı şekilde, 26 saat dersim oluyor diye BTR istemedim, derken pilot okul olduklarını ve yabancı dil uygulamasından bilişimin kaldırıldığını söylediler. Şuan sadece 6'larda bilişim 14 saat. Ve ikinci okuldan ders almamak için biraz ders rica ettim. Ama ders programımda bile söz hakkı tanınmıyor. Ne umduk ne bulduk...Hocam bizim okul pilot okul oldu. Dolayısıyla da 14 ten 8 e düştü ders saatim. Seney de 6 saate düşecek.
hangi dersi çıkaracaklar da 7 8 lere bizim dersi koyacaklar acaba?Ben bu branştan yıldım artık!
bu yıl ingilizce 5. sınıf pilot okul olanların seneye de ingilizcesi 6 saat olacağına dair duyum var. seçmeliden mi alacaklar belli değil
şu anki uygulamada bilişim dışında müzik, beden ve görsel sanatlar da yapılmıyor 5lerde
Hocam kaynak sağlam mıdır? Keşke öyle olsa rn azından bizim dersimiz kalır 15 saatten iyidir
norm güncelleme artık e-okul'dan alınan ders saati bilgilerine göre yapılacak
yani idarecilerin manuel olarak giriş yapmaları çok kısıtlı olacak
https://www.memurlar.net/haber/699016/meb-tum-okullarin-norm-kadrolarini-guncelliyor.html
ewt ne diyorsunuz hocalarım aynn ole olcak ve sıkıntıişte bu gerçekleşirse çok canımız yanar çoook, idare btr olduğumuzdan işleri yıkıyordu bize, ayrılmayalım diye de ders sayısını yüksek giriyordu, eğer eokuldan otomatik olacaksa sadece biz değil çoğu branş çok sıkıntı çeker
Evet o bahtiyarlığa bende eriştim. Ama ilçe BTR olarak görevlendilip görevlendirilmediğimi öğrenmek için okul müdürümü aramış. Şu an okulumda BTR yim.Her bilişimci bir gün norm fazlası olacaktır.
iyimser bir yaklaşım güzeldi hocamYok be yaw bu sene zorluk yaşayanlara olan olacak bence seneye kalkar
zorunlu hizmet bölgelerinde 6 saat yetiyordu fakat bölge normu çıktı ondan olabilir.geçen sene 8 saat dersim vardı ve norm fazlasıydım.Bu sene gine 8 saat ve norm var çünkü bölgeden 3 bilişim öğretmeni gitti.Bugün okulumuza gelen yazıya göre ben de norm fazlası oldum. Okulum pilot okul. 10 saat dersim var. İlçede en fazla ders saati olan benim. Nasıl norm fazlası oldum anlamadım.
Hocam bagimsiz okullar bolge normundan etkilenmiyor muNormlar hesaplanırken 2 türlü okul var.
Bölge okulu,Bağımsız okul.Okulunuzun türünü öğrenebilmek için müdürünüze danışın.Kontenjan meb de yazıyor olması lazım okulun türü.
Okulunuz merkezi bir yerdeyse ,etrafında yakın ortaokullar varsa muhtemelen Bölge okulu oluyor diye biliyorum.Onun norm hesabı farklı. Bağımsız okullar genelde köy veya kasaba okulları oluyor.
Bağımsız okullarda 6 saat ders saati ,norm olması için yeterli.Örneğin bizim okulumuzda 6 saate norm veriliyor bağımsız okul olduğu için.
7 ve 8 lere seçmeli seçtirerek ders saatinizi yüksek yapıp,Norm fazlası olmaktan kurtulabilirsiniz.Bunlar da Normu etkiliyor yani.Seçmeli olması önemli değil.
Norm güncellemeleri Ekim- Kasım ayında yapılır ve o eğitim -öğretim yılı içinde okulda hangi dersten kaç saat varsa ona göre sisteme işlenir.Ben çok Norm fazlası olduğum için alıştım artık .
Norm Fazlası olduğunuzda Resen atama kesin olacak diye bir koşul yok.O tamamen ilden ile değişebilir.Kimi Resen atayabilir,kimisi atamaz.Ben 3 yıldır norm fazlasıyım ve Resen atama da yapılmadım.Ayrıca Btr ile Normun alakası yok.Norm sadece okuldaki ders saatlerine göre ayarlanır.Btr olmanız Norm fazlası olmanızı etkilemez.
E öyle ama Hocam hiçbir mantığı yok ne okadar ingilizce hocası var ne de diğer Hocaların ne olacağı belli baştan sonucu belli bir projeiyimser bir yaklaşım güzeldi hocam
Hocam evli olanlar resen atandığı zaman dava açabiliyorlar mı açabileceklerine dair yönetmelik var mıbtr olmak, ders saatiini başka okulda doldurmak bunların hiçbiri norm fazlası bir öğretmeni kurtarmaz. resen atar tabi ki. ama tamamen bulunduğunuz il veya ilçe herneyse onun tutumu ile alakalı. 10 senedir norm fazlası olup resen atanmayanda var. 1 dönemde norm fazlası olup gözünün yaşına bakmadan resen atananda var. evli iseniz aile bütünlüğünüzün bozulması nedeniyle dava açıp kazananlar var resen atananlar içinde. Kesin olan bişey var ama hiçbişeyin kesin olmadığı
seneye o kadar türkçe ingilizce dersinden çocuklar sıkılır. vijdansızlar bilgisayarı kaldırmayında bari çocuklar farklı dersle nefes alsın.beden olmalı. müzik olmalı birde bilişim olmalı hemde 4 saat. benim fikrim. Gayette mantıklı