Arkadaşlar biliyorsunuz 25.11.2016 tarihli Resmi gazetede yayımlaman norm kadrodaki değişiklikle "Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir." deniliyor. Bu noktada üzerimize maddeyle ilgili ortak bir metin olusturup YEĞİTEK'teki en büyük destekcilerimizden Necdet Sarı'ya ulastirmak gibi bir görev düşüyor diye düşünüyorum.
Biz hem zümre hemde meslek olarak ne istediğimizi değil ne istemedigimizi iyi bilen bir topluluk olarak biliniriz. Bunu terse cevirmemiz gerek diye düşünüyorum.
İlk öneri benden gelsin; Maddeyle ilgili bir yönerge olusturulsun ve bu yonergeyle mesai kavramı (rehber ogretmenle ayni olabilir), sorumluluk ve haklar, ders saati, farklı okullara gorevlendirme(toplam tahta/tablet sayisi ve ders sayisina gore hareket edilebilir), nöbet/belleticilik/sinif rehberligi/kulüp konulari açıklığa kavusturulsun(bunlarin zorunlu olmaması kaydiyla istege bağlı yapılabilir, ücret mukabilinde). Ayrıca egzersiz/ destekleme kursu/ halk eğitim kursları açıkça belirtilsin.
İlk etapta aklıma gelenler bunlar.
Biz hem zümre hemde meslek olarak ne istediğimizi değil ne istemedigimizi iyi bilen bir topluluk olarak biliniriz. Bunu terse cevirmemiz gerek diye düşünüyorum.
İlk öneri benden gelsin; Maddeyle ilgili bir yönerge olusturulsun ve bu yonergeyle mesai kavramı (rehber ogretmenle ayni olabilir), sorumluluk ve haklar, ders saati, farklı okullara gorevlendirme(toplam tahta/tablet sayisi ve ders sayisina gore hareket edilebilir), nöbet/belleticilik/sinif rehberligi/kulüp konulari açıklığa kavusturulsun(bunlarin zorunlu olmaması kaydiyla istege bağlı yapılabilir, ücret mukabilinde). Ayrıca egzersiz/ destekleme kursu/ halk eğitim kursları açıkça belirtilsin.
İlk etapta aklıma gelenler bunlar.