Norm Kadro Yeni Yönetmelik --》Öneriler

Kodla Büyü
Özel öğretim öğretmenleri yeterli gelmiyor hala, bakanlık bu sene başında 300 saatlik bir kurs açtı NORM FAZLASI olup özel eğitim öğretmeni olmak isteyenlere.
Bunun altına memlekette hala 40.000 norm fazlası öğretmen olduğunu koyun.
Merkezdeki birçok okulda BTR kadrosu ihtiyacı olacağını da koyun.
Topladığınızda şu çıkacak:
Norm fazlalarını eritmek için, sevgili bakanlığımız XXX saatlik bir kurs açacak, başarılı olan! her NORM FAZLASI öğretmeni MERKEZDEKİ bu kadrolara ATAYACAK!
Böylece norm fazlalarına yeni bir kapı açılacak.
Bazı "iyi niyetli" arkadaşlar bu hamlenin kendileri için olduğunu düşünüp sevinedururken, atı alan MERKEZ okulda BTR kadrosu ALACAK.
Hizmet puanı düşük arkadaşlarımız da ilçe/bucak/doğu da ömür törpülemeye devam edecekler.

Bakanlık gerçekten iyi niyetli ise, ÖNCE ve MUTLAKA bu norm hesabını HAZİRAN ayı İL İÇİ ve İL DIŞI ATAMALARINA yetiştirir.
Bu açılacak kadrolardan önce BT ÖĞRETMENLERİNİ yararlandırır.

Ama göreceksiniz, süreç anlattığım gibi işleyecek.

Programlayan' Alıntı:
Özel öğretim öğretmenleri yeterli gelmiyor hala, bakanlık bu sene başında 300 saatlik bir kurs açtı NORM FAZLASI olup özel eğitim öğretmeni olmak isteyenlere.
Norm fazlalarını eritmek için, sevgili bakanlığımız XXX saatlik bir kurs açacak, başarılı olan! her NORM FAZLASI öğretmeni MERKEZDEKİ bu kadrolara ATAYACAK!
Bazı "iyi niyetli" arkadaşlar bu hamlenin kendileri için olduğunu düşünüp sevinedururken, atı alan MERKEZ okulda BTR kadrosu ALACAK.
Hizmet puanı düşük arkadaşlarımız da ilçe/bucak/doğu da ömür törpülemeye devam edecekler.

Bakanlık gerçekten iyi niyetli ise, ÖNCE ve MUTLAKA bu norm hesabını HAZİRAN ayı İL İÇİ ve İL DIŞI ATAMALARINA yetiştirir.

Evet hocamın da dediği gibi tamamen bu şekilde bir çakallık düşünülmüş olabilir. Nitekim şu an birçok farklı branştan çakal öğretmen bu kursları alıyor ve kendini güzel, havadar, idaresini falan tanıdığı bir okula görevlendirip keyfine bakıyor. Yarın bu işi kadroya dökerlerse bu çakal hocalarımız en önde gideceklerdir.

Programlayan' Alıntı:

Adamın arkası sağlam olacak hem norm fazlası olacak hem de btr olacak. Bu kararı aldıracak kadar etkin bt öğretmenleri olması beni sevindirdi. Bu öğretmenler en kötü okul müdürü olurlar bu kadar torpille.
----------------------------
Süreçle ilgili tahminim ise. Eğitim bölgesine göre norm verilecek. Akıllı tahta sayısı 200 olan eğitim bölgesine 5 norm gibi bişey düşünülecek. Büyük beldelere de norm verilebilir ama 10 tahtanın olduğu bir köy ortaokuluna da kesinlikle norm vermeyecekler. Ellerini çabuk tutarlarsa il dışına bu kadroların yetişeceğini düşünüyorum. Necdet bey attığı mail de hızlı hareket edeceklerini belirtmiş. Keşke bizi daha çok aydınlatacak bilgiler verse.

Arkadaşlar biran önce YEĞİTEK'e göndermek üzere bu endişelerimizi ve konuyla ilgili önerilerimizi dile getiren bir taslak metin oluşturmamız lazım. Ayrıca norm fazlası durumuna gelince Necdet Sarı'nın söylediğine göre BTR görevlendirilmelerini tamamen kaldırmanın yolunu açıyor bu değişiklik. Yani norm fazlası öğretmenler şu kadar saatlik kurslarla BTR olur demek sanırım biraz eksik. Alan değişikliği gerekebilir o norm fazlası öğretmenlerin kadrolu BTR olması için. Ki benimde böyle bir endişem var o yüzden şu 100 saatlik kursların içeriğinin güncellenmesi ve hakedene BTR yapma imkanı tanınması gerekiyor.

Çoğu okulda lab falan kalmadı bilgisayarlar dağıtıldı.Lab olan okullada ise labdaki bilgisayarlar çöplük gibi.Siz hangi bilgisayarla ders işlemeyi düşünüyorsunuz?Burda tutum önemli.Eğer adam akıllı Bilgisayar dersi olacaksa bütün okullarda yeni bilgisayarlı lab olması lazım.Btr olacaksa her okulda bir normu olmalı.Başka türlü Bilişimciler hep sıkıntı çeker.

hakanotuken' Alıntı:
Ayrıca rehber öğretmenlerde eğitim fakültesine okudular ama derse girmiyorlar, 657 ye tabi olup eğitim sınıfından atandılar, Btr için teknisyen kadrosu demek yanlıştır.
Aynen katılıyorum size hocam.boyle önemsiz görülen, kitabı planı programı olmayan hatta kursu bile verilemeyen bir ders anlatmak yerine hiç olmasın.. onun yerine adam akıllı bir norm kadro düzenimiz olsun. Bu hem atama bekleyenlere yarar hemde atanmış olanlara yarar.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Btr normu , görev tanımı , çalışma saatleri en önemlisi bunlar. Nöbet, belleticilik, dyk ile ilgili ifadeler de kesin olmalı.

Bakanlığın yeni lab. açmayarak, ders kitabı göndermeyerek, müfredatı düzenlemeyerek dersimize bakış açısı ortada. En azından norm olayı çözülür ve adam akıllı bir görev tanımı yapılırsa bu bir kazanımdır. Lise ve ilkokullarda norm açılması tayin ve yeni atama bekleyen tüm hocalarımızı rahatlatır.

Dikkate alınırmı bilemem ama;
1. Çalışma saatleri net ve adaletli olmalı, okuldan okula değişmemeli. (Haftalık Ders + Fatih BTR = 30 Saat)
2. Nöbet, Kurs, Kulüp, Egzersiz vs. diğer öğretmenlerle aynı olmalı.
3. Görev tanımı keyfiyetten uzak, net ve anlaşılır olmalı.
4. Ders yüküne göre Fatih BTR tercihi öğretmene bırakılmalı.
5. Ekders ders yüküne göre hesaplanmalı, hazırlık ve planlama dahil edilmeli.

En önemlisi bizlerin öğretmen olduğu unutulmamalı ve hak ettiğimiz değer gösterilmeli. Sayın yetkililer bizler çok yüksek puanlarla fakültelere yerleştik ve ağır bir eğitimle mezun olduk. Özveri ve idealislikten taviz vermeyen, gerekirse tamircilik ve teknisyenlik yapan her bir öğretmenime lütfen öğretmen olduğunu hissettirin.

Geri