Normlar güncelleniyor ve şimdilik fazlalık yazmıyor.

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
8812norm.JPG

Arkadaşlar iyi günler.Bu gün norm girmek için son gün hatta son saatler.Az önce kontenjan.meb.gov.tr baktım resimde görüldüğü gibi bir durum var.Acaba şu durumda fazlamıyım. Fazla olsam karşısında yazarmıydı acaba.

valla hocam bende 20 saat yazdım ama ilçeden geri döndü.15 yazdık umarım geri dönmez.Gerekçe seçmeli dersler eklenmeycekmiş.

realforever' Alıntı:
valla hocam bende 20 saat yazdım ama ilçeden geri döndü.15 yazdık umarım geri dönmez.Gerekçe seçmeli dersler eklenmeycekmiş.

Akışına bıraktım ben artık fazlalık olsakta kendi şehrimde açık olan bir yer yok, kimsenin kıpırdama şansı yok, il için tayinlerde bile yer yok. Kayseri'de bizim branş için şu an biraz formalite güncellemeler.

Hocam bende bitlisteyim ondan diken üstündeyim :)) hocam bu durumda fazla olsam yazardı dimi karşısına bütün okullar normu güncellemiş.

realforever' Alıntı:

seçmeli dersler eklenmeyecekse bt öğretmenleri seçmeli olayan hangi dersleri için norm oluşturacaklarmış acaba? biz bu okullara gökten zembille mi indik :)

ben sormadım bile arkadaşlar... bu durum her geçen sene beni madur etmeyin nolur der gibi saçma bir hal alıyor.... ne olacaksa olsun :(:(:(

Edirne Eğitici Formatörleri olarak Şube Müdürümüz vasıtasıyla Fatih projesinin uygulandığı 9 lise için norm açılmasını dönüşümlerden sonra Ortaokul veya ilkokulda norm fazlasına düşmüş öğretmenlerimizin bu okullara kaydırılması için il milli eğitim müdürlüğünü harekete geçirdik. İnşallah Edirne'de norm fazlası BT öğretmeni olmayacak Öğretmen 2 gün A ortaokulundayken 3 gün B lisesine görevlendirme gitmeyecek tüm Bt Öğretmenleri kendi okullarında mak. 6 saat! derse girip BT Rehberliğini yürütecek. Edirne olarak bunu başarırsak sizleri de bu platformdan bilgilendiririm. Tabi Edirne gibi küçük illerde bunu koordine edip başarmak kolay bunun da farkındayım...

esenordelarthe' Alıntı:
realforever' Alıntı:

seçmeli dersler eklenmeyecekse bt öğretmenleri seçmeli olayan hangi dersleri için norm oluşturacaklarmış acaba? biz bu okullara gökten zembille mi indik :)

hocam bunu mebbisten sorumlu şefe söyledim.Adama gecen ay öğrenciler gelecek yıl hangi secmeli dersleri alacaklarını belirlediler ve bu seçilen dersler arasında bilgisayarda var dedim.Adam yok işte onlar eklenmeycek diyor.

iki yıldır 15 yazıyordu müdür bu yıl ilçe 0 yazın demiş ve bizde düştük 8 yıl sonra normdan. :scared: Hadi hayırlısı.

realforever' Alıntı:
s.alkaya' Alıntı:
realforever' Alıntı:
Arkadaşlar fazlalık olsaydım yazardı dimi şimdi

arkadaşım 15 saat ders var ve norm fazlası olman imkansız. 14 olsa belki

Gercekten mi hocam 15 saatte maaş karşılığı olduğundan mı.15 saat üstünde norm fazlası olan arkadaş yok mu.

evet 15 saat üstünde norm fazlası olmaz ve 6 saat üstünde de norm fazlası olmama ihtimali var. Ben kaç yıldır 10 saat dersle norm fazlası olmadan durdum.

Benim ders sayımda 7-8'lerde toplamda 10 saat.5.sınıf ve 6.sınıflarda seneye ne olacağı belli değil.norm hesaplanırken kaç saat baz alınıyor.bu konuda bize yardımcı olacak tecrübeli arkadaşımız varsa lütfen yardımcı olsun ki geç olmadan bir ihtimal önlem alabilelim.

il milli eğitim müdürlüğünü aradım.bağımsız köy okullarında 6-31 saat arasında norm fazlası durumuna düşmüyormuşsunuz. merkezlerde durum nasıl bilmiyorum.

Norm yönetmeliğinde normların haziran ve eylül aylarında güncelleneceği yazar. Bununla beraber özellikle ortaöretim sınıf geçme yönetmeliğinde öğrencilerin seçmeli dersleri haziran ayı son iş günü mesai bitimine kadar seçebileceği, veli ve öğrencinin istekleri göz önüne alınarak seçtikleri dersleri eyül ayında derslerin başladığı hafta sonuna kadar değiştirebilecekleri hükmü vardır. Bu durumda haziran ayında BT öğretmeninin derslerinin seçilmiş olması ve okulun norm göstermesi soruna çare olmaz. Çünkü öğrenci ve veliler eylül ayında tercih değişikliği yapabilirler ve Eylül ayı norm belirlemelerinde norm durumununuz değişebilir. Haziran ayında dersi seçilen bir öğretmenin normunun eylül ayında düşmesi ihtimali vardır. Bazı illerde yapılan resen atamalar bu yüzden bir kısır döngüdür. Örneğin şu anda resen başka bir okula atanan öğretmen haziran ayı 1. haftasında norm fazlası, 4. haftasında norma dahil, eylülde ise yine norm fazlası olabilir. teorik olarak bir yılda il içinde 3 defa okul değiştirme ihtimali ortaya çıkar.

MEB seçmeli derslerin norma dahil edilmesi/edilmemesi konusunda bugüne kadar bir resmi yazı yayınlamadı. Bu nedenle BT dersi ile ilgili ders girilmesi ilden ile uygulamada farklılıklara yol açmaktadır. Farklı illerde tahmini olarak seçmeli derslerin saatlerinin artırılıp azaltılması sonucu norm fazlası olan farklı branşlardaki öğremtenlerden mahkemeye gidenler davayı kazanmaktadır. Bu davalara örnek olarak İzmir 1. İdare Mahkemesinin 2010/315 Esas No.lu kararında “... öğrenci ve velilerin seçimi ile belirlenen ve bu nedenle öğrenime açılması ve bunun sonucu haftalık ders sayısı her dönem için değişkenlik gösteren seçmeli derslerin, norm kadrosunun belirlenmesine esas olan haftalık ders yükünün hesaplanmasında dikkate alınması, norm kadro belirlenmesi ile ilgili esas ve kurallara uygun görülmemiştir” şeklinde tespiti bulunmaktadır. Diğer taraftan TTKB nin 28/03/2013 tarih ve 18 sayılı kararına baktığımızda BT öğretmenlerinin girebileceği seçmeliderslerin sayısı 44 seçmeli dersten sadece 2 tanedir. Başka bir deyişle kalabalık okullar dışında norm oluşturacak kadar seçim yapılması neredeyse mümkün değildir.

Özet olarak seçmeli derslere bağlı olarak norm hesaplanmaması doğru bir karardır. Bu nedenden dolayı norm fazlası olan arkadaşların vakit kaybetmeden okul idaresine norm fazlası olduklarına itiraz etmeleri, reddi durumunda vakit kaybetmeden mahkemeye başvurmaları gerekir. Norm fazlası durumuna itiraz için arkadaşlar forumda dilekçe örneği yayınlamıştı. http://www.bilgisayarbilisim.net/eg...m-fazlasi-atama-itiraz-dilekcesi-t104164.html

caglarakcay' Alıntı:
Edirne Eğitici Formatörleri olarak Şube Müdürümüz vasıtasıyla Fatih projesinin uygulandığı 9 lise için norm açılmasını dönüşümlerden sonra Ortaokul veya ilkokulda norm fazlasına düşmüş öğretmenlerimizin bu okullara kaydırılması için il milli eğitim müdürlüğünü harekete geçirdik. İnşallah Edirne'de norm fazlası BT öğretmeni olmayacak Öğretmen 2 gün A ortaokulundayken 3 gün B lisesine görevlendirme gitmeyecek tüm Bt Öğretmenleri kendi okullarında mak. 6 saat! derse girip BT Rehberliğini yürütecek. Edirne olarak bunu başarırsak sizleri de bu platformdan bilgilendiririm. Tabi Edirne gibi küçük illerde bunu koordine edip başarmak kolay bunun da farkındayım...
güzel bir uygulama umarım genel olarak ta uygulamaya konulur. norm sorununa çözüm bulunmuş olur böylece.

the_korsan' Alıntı:
realforever' Alıntı:

Akışına bıraktım ben artık fazlalık olsakta kendi şehrimde açık olan bir yer yok, kimsenin kıpırdama şansı yok, il için tayinlerde bile yer yok. Kayseri'de bizim branş için şu an biraz formalite güncellemeler.
kayseride hangi okul hocam?

by_katliam' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:
realforever' Alıntı:

kayseride hangi okul hocam?

Kadir Has Ortaokulundayım hocam.

Normlar 21 üzerinden belirlenir 14-15 değil. 15 saat dersin varsa il tayin istemeyebilir diyebilir size en fazla maaş karşılığını doldurduğunuz için.

Geri