oğlum kreşe gitmeyi reddediyor

Kodla Büyü

sevincaltunel

Seçkin Üye
Seçkin Üye
4 yasindaki oğlumu babaannesi bakiyordu bu sene kreşe vermek istedik ama gitmeyi istemiyor birakip gittiğimizde ise sinifa girmeyip hizmetli bayanla veya top havuzunda vakit geciriyormus cildiricam ne olur beni rahatlacak birseyler soyleyin ;-)

Aynı problemi bizde yaşadık. Bizimkiler ikiz, kızda problem yok.Erkek ise sınıfa girmiyordu. Bir haftalık uyum programında oğlumu sınıfa girdiremedik.Bu hafta servise bindirdik ve gitti. Okul müdürünü aradım, bir problem yok dedi. Şimdilik iyiyyiz.Öğretmeni çok önemli eğer iyi ilgilenirse problem olmaz. Biz velilerin en büyük suçu çocuklara özgüven vermiyoruz. Bazı işleri kendisinin yapmasına izin vermeliyiz. Sorumluluk vermemek ve aşırı korumacılık iyi değil

öğretmenimizle sadece dün yakinlasti bugün ögretmeni hastalanip
3 gün rapor almis basa döndük yine

Evet bende de aynı sıkıntı.Oğlum 3,5 yaşında. Bulunduğum ilçede kreş yok. Anaokulu var. Yarım gün vermek istiyorduk.Anaokulunda bu yaş grubunun sadece tam günü var.Oraya verdik mecburen. Geçen hafta hadi artık okullar açılsın diye başımın etini yiyen çocuk şimdi deli gibi ağlıyor. Sıkıntıdan çıldırmak üzereyim. Bi yandan vicdan azabı duyuyorum,yazık mı ediyorum diye.Ama etrafımızdaki bütün arkadaşlar bu yaştaki çocuklarını verdi hep,yani sınıfta tanıdığı arkadaşları da var. Kendi derdime mi yanayım oğlumunkine mi şaştım kaldım.Tecrübeli arkadaşlar neler yaptınız bu sıkıntıları aşmak için anlatsanız da rahatlasak biraz.

aliantep27' Alıntı:
Çocuğun mu var derdin var
Allah yardımcınız olsun...

Çocuğun mu var servetin var..
İşlersen güzel bir pırlanta olur..
Eğitmezsen hayvandan beter olur..
Sana da, dünyaya da kendine de zarar verir..
o zaman işte, derdin olur..

valla benim çocuğu 4 yaşında ilk verdiğimizde 1,5 ay hergün ağladı ama sağolsun eşim sabırla diretti ve kazanan biz olduk şimdi. Bu sene anaokuluna verdik Allaha şükür sorun yokk. sabırla götürceksiniz hocam başka çaresi yok maalesef.

bizimki de bu yıl başladı 3,5 yaşında. başıma gelecekleri tahmin ettiğim için, uyum haftasından önce başladım okulunu ve orada neler yapacaklarını anlatmaya, o da hikaye dinler gibi dinliyordu beni.Babasının bırakacağını benim gelemeyeceğimi, uykusunu yatağını yemeğini herşeyini konuştuk.Okula gidip yemekhane, yatakhane, tuvalet,sınıfları her yeri gezdik. Çok şükür ilk gün dahil hiç bir sıkıntı yaşamadık.Sabahları babasını kaldırıyor hadi geç kaldık diye :)

benim oğlum da 3,5 yaşında anneannesi bakıyordu daha da bakardı ama yetmiyordu sürekli arkadaş istiyordu biz de en iyi kreşe verdik. hiç gitmek istemiyor,akşamları bize yapmadığını bırakmıyor(dün kumandayı babasının kafasına attı ve kaşını yardı).çok üzgünüm çocuğuma haksızlık mı yapıyorum ama kreşte biz bıraktıktan sonra çok iyi olduğunu söylüyorlar. kafam o kadar karışık ki dertleşmek istedim:)

Benim oğlum benim okulda ve ilk 2-3 gün okula gitmek istemedi. Sınıftan kaçtı. En son sınıfa gitmek istemiyorum baba dedi. Niye dedim ben burada sıkılıyorum eve gitmek istiyorum dedi. Tamam oğlum çıkabilirsin. Ancak eve gidince tüm oyuncaklarını toplayıp kilere kaldıracağım bir süre orada kalacak sonra (akşamları ben uyutuyorum) Akşamları tek başına uyursun, apartman önüne inip arkadaşlarınlada bir süre oynayamazsın dedim. Düşündü düşündü tamam ya bana bir meyve suyu al bende burda kalayım dedi :D şimdi sınıfına koşarak gidiyor çok şükür. Derstede baya uyumlu şu anda. Normalde sabahları 06:30 uyandırmak imkansızken çok şükür 1-2 seslenmeye kalkıyor.
Biraz yaptırım uygulayın.

ya onu aglarken gormek mahvediyo beni kiyamiyorum ama caresiz gitmek zorunda okul lafi gecince okula gitmeyelim diyor sabahlari agliyor bacaklarima yapisiyor butun gun onu dusunmekten hic birseye konsantre olamiyorum

Hocam bizim ki de ilk başlarda gitmek istemedi ağladı falan ama öğretmenini tanıyınca arkadaşlıklar kurunca sorun kalmıyor. Ama işte öğretmen çok önemli. Ben ilk bir hafta kameradan izledim ama izlediğimi oğlum bilmiyordu. Sabredince alışıyor. İlerleyen zamanlarda başka sorunlar da çıkabiliyor. Mesela bizim öğretmen evlendi kreşi bıraktı önce öğretmeni çok aradı sonra yine alıştı. Şimdi çok mutlu bakalım hayırlısı.

Çocuğum yok ama okulda yaptığım gözlemlere göre ilk iki hafta ana sınıfına gelen öğrencilerin velileri koridorları kaplıyor çocuklar sınıfta onlar dışarıda bekliyorlar 2. veya 3. haftadan sonra veli kalmıyor artık okulda bir kaç hafta beklemek gerekiyor demek ki çocuk uyum sağlayabilsin diye..

arkadaşlar benimde 3.5 yaşında kızım var. anaanne bakıyordu. çok istediği için bende bu sene yarım gün kreşe verdim: ama gitmek istemiyor şimdi çok ağlıyor. almaya karar verdim kreşten. acaba iyi mıi yaptım. bilmiyorum. yazın çok istekli idi. anna ben artık büyüdüm okula gitmek istiyorum. tatil ne zaman bitecek diye. okula gidince böyle olmadı. öğretmenini hiç sevmedi. benim orda canım sıkılıyor diyor.

ben yazın kreşleri dolaştım. iki farklı kreşe gittim oğlumla. kayıt yaptırmadan üç gün denemeye girdik. beğenirsem kayıt yaptıracağım dedim. her ikisinde de çok büyük problemleri bizzat kendim görerek şahit oldum. ve her ikisi de bulunduğum ilde tutulan isim yapmış yerler. şimdi sorunları burda söyleyerek canınızı sıkmak istemiyorum. fakat çocuklara baktığımda hepsi de duruma alışmış ve kabullenmiş görünüyordu. öğretmenleri ve müdürleri hepsiyle de ilk iki üç hafta çok sorun yaşadıklarını ama çocukların zamanla alıştığını söyledi. ağlayıp ağlayıp susuyorlar dedi. tabi anne açısından göz görmeyince gönül katlandı demek ki.. hı ben ne yaptım? kreşe vermekten bu sene için vazgeçtim.

Keşke oğlunuzun bir arkadaşı olsa o zaman sıkıntı ortadan kalkacaktır. Bence bunun için çalışın öğretmeniyle beraber. çünkü çocuklar kreşe arkdaşları için oyun için gitmek ister. İmkanınız varsa sınıfta biraz ona refakat edin alışana kadar.
Allah yardımcınız olsun..

sevincaltunel' Alıntı:
4 yasindaki oğlumu babaannesi bakiyordu bu sene kreşe vermek istedik ama gitmeyi istemiyor birakip gittiğimizde ise sinifa girmeyip hizmetli bayanla veya top havuzunda vakit geciriyormus cildiricam ne olur beni rahatlacak birseyler soyleyin ;-)

hocam soruyu soralı çok olmuş. ama ben yinede birşeyler yazıcam. (şimdiye kadar düzelmiştir belki:)) geçen yıl aynı problemleri bizde yaşadık. oğlumu kreşe gönderdiğimde sınıfa girmiyordu. oyun odasında temizlikçilerin müdürün yanında filan zaman geçiriyor ama sınıfa gidince ağlamaya başlıyordu.
Bizim deneyimsizliğimizin sonucu çok yanlış durumlara maruz kaldı çocuk. Birincisi çocuğu ağlarken orada yalnız bırakıp gitmek çok yanlış. sizin gidişinize kendisi ikna olmalı. Bu nasıl olacak. onu ikna etmelisiniz. öncelikle anlayışlı ve sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Çocuğun neden böyle davrandığını bulmaya çalışın.
Bikere kreşe ne kadar süre bıraktığınız önemli. 4 yaşındaki bir çocuk için kreş mutlaka yarım gün olarak belirlenmeli. Birde kreşe bırakmadan önce kısa zaman dilimlerinde kreşe çocukla birlikte gidip gelinmeli. Mesela ilk gün yarım saat gidin. Öğretmenini ve kreşteki bölümleri tanımasını sağlayın.
İkinci gün gidin 1,5- 2 saat onunla kalın. bu arada onu sakın yönlendirmeyin elini istemiiyorsa eğer tutmayın. rahat hareketini sağlayın.Alıştırmaya çalışın yani.
sonraki günler yine gidin çocuğunuzla bir gün geçirin. bu arada hep onun yanında olun. yani o derse giriyorsa sizde girin. o etkinlik masasına oturup birşeyler yapacaksa sizde yaparak gösterin. çişi gelirse ne yapabileceğini anlatın. öğretmeninden izin alarak tuvalete götürün. yani önce ona rehberlik edin.
sonraki günlerde (sanırım en az 1 haftanızı alır) çocuğu götürün sınıfa girmesi için teşvik edin ama sakın zorlamayın baskı kurmayın çok ısrarcı da olmayın. o sınıfa girdiğinde siz kendinizi fazla olaylara katmadan kenarda bekler durumda kalın. sonra su içicem vb. bahanelerle sınıftan kısa süreler ayrılmaya başlayın ama tekrar döneceğinizi söylediyseniz mutlaka dönün. güvenini sakın sarsmayın. bir süre sonra alışacaktır mutlaka.
sonra uzun süreler onu sınıfta bırakmaya başlayın. o sınıftayken siz müdürle konuşun filan yani yine yakınlarda olun sizin yakınında olduğunuzu isterse yanınıza gelebileceğini bilsin.
tabi bi yöntem daha var kreşdekilerin genelde işine gelen yöntem. Çocuğu bırakın ağlar ağlar ama sonunda alışır. sınıfın kapısını kilitlemeler filan. Sakın hocam hiç tavsiye etmem. Çocuk ağlayıp ağlayıp susuyor. ama anneye olan bütün güvenini kaybediyor. kişiliği ve psikolojisi bozuluyor. o dönemde 20 aylıkken çişini söylemeye başlıyan ve hiç geceleri altını ıslatmayan çocuk altını ıslatmaya başlamıştı. bu psikolojisinin bozulmaya başladığının delilidir. neyse söylenecek çok şey var ama uzadı biraz.
endişelenmeyin zamanla alışacak ama sabırlı olmak gerek. Muhtemelen oda arkadaşlarıyla olmak istiyor ama yapamıyor. bir rehbere yani annesine ihtiyacı var. Allah yardımcınız olsun. Bismillah deyip bir haftanızı çocuğunuza ayırın yeter.

sevincaltunel' Alıntı:
ne gibi sorunlar hocam açıklarsanız biz de daha tedbirli olabiliriz
ilk gittiğim kreşte çocuğu sınıfta bırakın siz müdür odasında bekleyin biz size ağlayınca getiririz dediler. sonra bunlar sınıfta aşağı indi. öğretmen bağırıyor yiğit yok nerde filan diye. fırladım çıktım hemen. tuvalete gitmiştim çıkmış diyor. bana demişti ki asla yalnız bırakmıyoruz çocukları biz tuvaletteyken görevli arkadaşlar başlarında bekliyor diye. öyle yapmamış. ve ücüncü kat bütün camlar pencereler açık. camlar alcak. siz düşünün allah korusun herşey olur. meğer oğlum çıkmış sınıftan bir üst kata çıkmış. orda bi temizlik görevlisi kucaklamış bunu. o da tanımıyor ya yadırgamış. nasıl korku dolu bakıyor. güvenlik kameralarından müdür gördü söyledi. getirdik oğlumu. düşünün başıboşluğu. bu biiiirrr...
ikincisi bahçede oynuyorlar. boş bir havuz var yiğit orda araba oynamak istedi. öğretmenlere güvenli mi diye sordum. müdüre sordular. o da evet güvenli girsin oynasın dedi. beş dk sonra yiğit kocaman sivri bir parça cam kırığını bulmuş bana gösteriyor. hemen müdüre söyledim. süpürttürdü orayı üç tane daha çıktı. ayne yerden düşünün. madem güvenli deme. emin değiliz de bende sokmayayım cocuğu oraya. daha devamı var. yazarım..

oğlum gittikçe iyiyye gidiyor zevk almaya başladı okula gitmekten ama hala okulda beklememi istiyor bende tuvalete saklanıp bekliyorum arkadaşların beni görürse üzülür deyip kandırıyorum ama gün içinde beni sormuyor

BBNET
Geri