Obama ve Binali'nin teknolojiye bakış açısı

Kodla Büyü

61>34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar belki sizde daha önceden izlemişsinizdir ama komik ama bi o kadarda düşündürücü, branşımızın çektiği sıkıntıların nedenini biraz olsun özetleyen bir video paylaşmak istedim, Obama ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın teknolojiye bakış açıları.. buyrun:

http://www.youtube.com/watch?v=xFoCgwOt ... ture=share

:) :? :verymad: :verymad:

Bizim bakan hakkaten sadece bakıyor heralde.

Fazla derinlere dalmayın tehlikeli diyor. :puhaha: :puhaha: :puhaha:

Bi bakan böyle mi konuşur yahu tamam olabilir bu konu hakkında bilgin yoktur ama "konu hakkında pek bilgim yok " de geç.

Binali Yıldırım'la çok samimi olmalısın ki ismiyle hitap etmişsin. ABD başkanına soyadıyla hitap ederken kendi ülkenin bakanına ismiyle hitap etmen senin nasıl bir zihniyete sahip olduğunu gösteriyor. Sen bir de öğretmensindir şimdi.

impetus23' Alıntı:
evol' Alıntı:
Binali Yıldırım'la çok samimi olmalısın ki ismiyle hitap etmişsin. ABD başkanına soyadıyla hitap ederken kendi ülkenin bakanına ismiyle hitap etmen senin nasıl bir zihniyete sahip olduğunu gösteriyor. Sen bir de öğretmensindir şimdi.

bunların en üst düzeyden valisine kadar hitap şekillerini sen herkesten iyi biliyorsun.. hadi ordan
Sen de avukat olmalısın.

evol' Alıntı:

bana çiçek abbas ile şener şen(şakirin) çay ısmarlama muhabbetini hatırlattın..
adını mı değiştirdin, mahmut mu diyem.. :D

şimdi gelgelelim öğretmenlik mevzusuna, evet öğretmenim, hemde Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve bir bakanın bu konuşması özellikle de branşımdan dolayı benim hoşuma gitmedi, ancak sen de konunun vehametinden ziyade "Binali"ye takılmışsın, eminim sen de öğretmensindir.. üstüne birde bilişim teknolojisi öğretmenisindir.. yazık..

bu arada olayın kesinlikle siyasi bi tartışmaya dönüşmesini istemiyorum.. her görüşe ve inanışa saygım sonsuz.. tartışma yürütülecekse isim yazılması yada başka bi konu üzerinden değil, paylaşımın içeriği üzerinden yapılması gerekir..
saygılar :wink:

61>34' Alıntı:
evol' Alıntı:

şimdi gelgelelim öğretmenlik mevzusuna, evet öğretmenim, hemde Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve bir bakanın bu konuşması özellikle de branşımdan dolayı benim hoşuma gitmedi, ancak sen de konunun vehametinden ziyade "Binali"ye takılmışsın, eminim sen de öğretmensindir.. üstüne birde bilişim teknolojisi öğretmenisindir.. yazık..

arkadaşın da dediği gibi hakaret etmedim bazı valiler, gibi sadece adı ile hitap ettim sayın bakana :wink: ..
Bilişim teknolojileri öğretmeni olmuşsun ama iki satır yazı yazmaktan acizsin. Türk Dili derslerine de yeterince ilgi göstermeliydin.

evol' Alıntı:
impetus23' Alıntı:
evol' Alıntı:

bunların en üst düzeyden valisine kadar hitap şekillerini sen herkesten iyi biliyorsun.. hadi ordan
Sen de avukat olmalısın.

öğretmen arkadaşıma olan hitap şekliniz küçümseyici ve aşağılayıcı, tabi bu durumda avukatlık yaparım

"Hadi oradan" güzel lâf. :)

Ne hikmetinden bahsediyor? Sanki interneti insan yapmadı da tanrı yarattı.

Bin Ali yıldırımın adıyla hitap etsen ne olur soyadıyla hitap etsen ne olur. Tayyip Erdoğan'dan sonra çocuklarına gemicikler alan bakanımız damadına da turizm şirketti kurmayı ihmal etmiyor. ben bunlardan da vaz geçtim rahmetli Muhsin yazıcoğlunun ölümünün suikast olduğunu araştırılırken ve onlarca delil bulunmuşken bu bakanımız "kaza içinde kaza aramayı"n diyerek olayın üstünü örmeye çalışması çok garip. gün gelir herşeyin hesabı bir bir verilir

evol' Alıntı:
61>34' Alıntı:
evol' Alıntı:

arkadaşın da dediği gibi hakaret etmedim bazı valiler, gibi sadece adı ile hitap ettim sayın bakana :wink: ..
Bilişim teknolojileri öğretmeni olmuşsun ama iki satır yazı yazmaktan acizsin. Türk Dili derslerine de yeterince ilgi göstermeliydin.

iki satır edebi metin yazamam ama satır satır kod yazarım kardeş, benim işim edebiyat döktürmek yada tdk'ya uygun ifadeler kullanmak değil, kendimi ifade edecek kadar yazmam da yetiyo bana..
eee hala video hakındaki görüşlerini alamadım, ben laf yarıştırmaktan ziyade farkındalık uyandırmaya çalışıyorum yarım yamalak Türkçe'm ile

Bu sadece bakanın değil genel olarak halkımızın bir görüşü diye düşünüyorum. Al kullan. Uğraşma. Bak burda hazırı var. Bilgi ve iletişim teknolojileri üretememizde de en temel engel bu toplumsal bakış açısı. Kimseyi suçlamamak lazım. Bir iş ne kadar az zahmetle ne kadar çok para getiriyorsa onu yapmayı toplum olarak benimsiyoruz. Bir akıllı telefonu geliştirmek ve üretmektense hazır alıp satarak para kazanmak daha cazip geliyor. Bu her işte bu şekilde. Maalesef ki alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor. Hele ki her şeye ideolojinin kör ettiği gözlerle bakan bizlerde.

Belki bir yardımı dokunur, konuyla ilgili olabilecek, çok saygıdeğer bakan Erdoğan Bayraktar beyefendinin bir tespiti:

"Bayraktar: Müslüman ülkeyiz bizden mucit çıkmaz!

"Bu ülke Müslüman bir ülke. Yüzde 99’u Müslüman. Tarihten gelen bir yapısı var. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya çok zor bir bölge ve Türkiye onun merkezinde bulunuyor. Şimdi Türkiye’nin konumu itibariyle biz icat yapamıyoruz, buluş yapamıyoruz. Tarım ülkesiyiz biz. Ne yapacağız biz” diyen Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ara teknik eleman ülkesiyiz biz. O zaman biz çok daha iyi eğitim almak zorundayız. İnsanlarımızı çok daha iyi yetiştirmek zorundayız. Öyle kalem efendisi değil. Çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkacağız. Eğer biz çocuklarımızı iyi yetiştirirsek kalem efendisi değil, ara teknik eleman, üniversiteyi bitiren, teknolojiyi iyi kullanan, bilgisayar bilen ve lisan bilen, dünyadaki bütün bilgileri alıp onları çok iyi kullanan, çok kaliteli gençler olarak yetiştireceğiz.”"

Kaynak:
http://www.radikal.com.tr/turkiye/bayra ... az-1145117

Bu da yine sayın bakan Erdoğan Bayraktar beyefendinin bu tespiti hakkında "iyi niyetle bağdaşmayan yaklaşımlar"la değerlendirme yapıldığını iddia ettiği açıklaması. Tek taraflı olmasın, onu da verelim.
http://www.haber7.com/ic-politika/haber ... az-dedi-mi

Arkadaşlar, Obama bu videodaki konuşmasını http://code.org sitesi öncülüğünde tüm dünyada düzenlenen Hour of Code (Kodlama Zamanı) etkinliği için yaptı. Amerika gelecek 10-20 yıl içinde ihtiyaç duyacağı programcıları yetiştirmek için bir farkındalık yaratmak istiyor. Pazartesi başlayan etkinliğe bugüne kadar 14,5 milyondan fazla kişi katıldı. 1 milyon katılımcısı varken manzara aşağıdaki resimdeki gibiydi. Umarım şu an Türkiye'den daha fazla katılım olmuştur. Çünkü etkinlikte kullanılan uygulamalar gerçekten programlamanın zor bir şey olmadığını, hatta zevkli bir uğraş olduğunu öğrencilerimizin anlamasını sağlayabilecek nitelikte. Bu ülkede teknolojiye bakış noktasında bir farkındalık oluşacaksa emin olun bu ne milletvekilleri, ne bakanlar, ne de başbakanla olacak. Bu ancak bu ülkenin çocuklarında teknolojiyi kullanma hatta yeni teknolojiler üretme isteği oluşturarak gerçekleşebilir. Bunu da en çok biz yapabiliriz arkadaşlar...

Ekli dosyalar

• HourOfCode.gif
    HourOfCode.gif
    195.7 KB · Görüntüleme: 718
Kurtkaya' Alıntı:
Belki bir yardımı dokunur, konuyla ilgili olabilecek, çok saygıdeğer bakan Erdoğan Bayraktar beyefendinin bir tespiti:

"Bayraktar: Müslüman ülkeyiz bizden mucit çıkmaz!

"Bu ülke Müslüman bir ülke. Yüzde 99’u Müslüman. Tarihten gelen bir yapısı var. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya çok zor bir bölge ve Türkiye onun merkezinde bulunuyor. Şimdi Türkiye’nin konumu itibariyle biz icat yapamıyoruz, buluş yapamıyoruz. Tarım ülkesiyiz biz. Ne yapacağız biz” diyen Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ara teknik eleman ülkesiyiz biz. O zaman biz çok daha iyi eğitim almak zorundayız. İnsanlarımızı çok daha iyi yetiştirmek zorundayız. Öyle kalem efendisi değil. Çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkacağız. Eğer biz çocuklarımızı iyi yetiştirirsek kalem efendisi değil, ara teknik eleman, üniversiteyi bitiren, teknolojiyi iyi kullanan, bilgisayar bilen ve lisan bilen, dünyadaki bütün bilgileri alıp onları çok iyi kullanan, çok kaliteli gençler olarak yetiştireceğiz.”"

Kaynak:
http://www.radikal.com.tr/turkiye/bayra ... az-1145117

Bu da yine sayın bakan Erdoğan Bayraktar beyefendinin bu tespiti hakkında "iyi niyetle bağdaşmayan yaklaşımlar"la değerlendirme yapıldığını iddia ettiği açıklaması. Tek taraflı olmasın, onu da verelim.
http://www.haber7.com/ic-politika/haber ... az-dedi-mi

valla burda bakana sorsalar ne demek istiyrsun diye toparlayamaz.. bitaraftan asıl milliyetçinin üreten, sahip çıkan kişiler olduğunu belirtiyor, diğer taraftan da coğrafi konumun buna müsait olmadığını belirtiyor.. ne alakası varmış arkadaş, müslümanlık ile konumun yada başka bi nedenin olumsuz katkısı.. anlamıyorum.. anlayamıyorum, anlamak da istemiyorum :verymad: :verymad: :verymad:

kozlu' Alıntı:
Arkadaşlar, Obama bu videodaki konuşmasını http://code.org sitesi öncülüğünde tüm dünyada düzenlenen Hour of Code (Kodlama Zamanı) etkinliği için yaptı. Amerika gelecek 10-20 yıl içinde ihtiyaç duyacağı programcıları yetiştirmek için bir farkındalık yaratmak istiyor. Pazartesi başlayan etkinliğe bugüne kadar 14,5 milyondan fazla kişi katıldı. 1 milyon katılımcısı varken manzara aşağıdaki resimdeki gibiydi. Umarım şu an Türkiye'den daha fazla katılım olmuştur. Çünkü etkinlikte kullanılan uygulamalar gerçekten programlamanın zor bir şey olmadığını, hatta zevkli bir uğraş olduğunu öğrencilerimizin anlamasını sağlayabilecek nitelikte. Bu ülkede teknolojiye bakış noktasında bir farkındalık oluşacaksa emin olun bu ne milletvekilleri, ne bakanlar, ne de başbakanla olacak. Bu ancak bu ülkenin çocuklarında teknolojiyi kullanma hatta yeni teknolojiler üretme isteği oluşturarak gerçekleşebilir. Bunu da en çok biz yapabiliriz arkadaşlar...

hocam haklısınız, ancak alt yapının kurulması, destek vb. şeyler kişilerin tek başına yapabileceği şeyler değil, devlet burda destek çıkmalı.. bu da deneme yanılma yolu ile değil, ciddi bir planlama ile yapılmalı..
ayrıca konu hakkındaki açıklamalarınız içinde teşekkür ederim..

hocam ben orta okulda çalışan biri bilişim teknolojileri öğretmeni olsam, müfredat olarak code.org'u kullanırdım. excel'i, word'ü öğretmek yerine işin mantığını kavratmak daha önemli. emin olun ki algoritma kurma becerisi olan bir öğrenci diğer tüm derslerinde başarılı olur.

alt yapının kurulması, birilerinin destek olması falan bizim ülkemizde olmaz, olursa da, eksik olur, hatalı olur. bu yüzden taşın altına elini koyacaksın.

Hocam asıl mesele bana kalırsa ufuk ile ilgili.
Siz kendinizi Tarım ülkesi olarak tanımlayıp, %99'u müslüman bir ülkeden mucit çıkmaz der ve hedefinizi bilgi ve teknoloji üretmek değil de "onu alıp kullanan ara eleman yetiştirmek" olarak ortaya koyarsanız böyle montaj ülkesi olarak kalmaya mahkum olursunuz.

Sonra ulaştırma bakanınız çıkar "alıp kullanacaksın, çok fazla kafa yormayacaksın" mealinde konuşur.

Sonra Milli Eğitim Bakanınız çıkar, "çocuklar zaten bilgisayarı biliyor ne gerek var derse" der, içeriği ve imkanları geliştirmek yerine dersi kaldırıverir.

Yaşanılan coğrafya ile mucit çıkarmak, buluş yapmak arasındaki olumsuz ilişkiyi zaten anlayabilmiş değilim...

Bu başlıktaki Obama olayından bağımsız olarak genel itibarı ile yazıyorum.
Yazık, dünya eğitimde, bilimde, üretimde, teknolojide çok başka şeyleri konuşuyor. Biz tuhaf yerlerdeyiz.
Ona üzülüyorum...

Geri