Obama ve Binali'nin teknolojiye bakış açısı

Kodla Büyü
paradiso' Alıntı:
adamı eleştiriyorsunuz da kusura bakmayın ama tırnağı olamazsınız.
iyi misin sen ?
sen bu konuşmayı eleştirmiyorsan diyecek birşey yok.
Burada siyasi parti işi yapmıyor kimse
Her konuya bu şekilde bakanları da aramızda istemiyoruz.

paradiso' Alıntı:
öyle zihniyette birinin hiçbir şeyi olmayayım zaten...anlaşılan sen gönüllüsün sen oluver tırnağı...töbe euzubillah

Yeri geldiğinde bu videoyu ben de paylaştım, bende eleştirdim ama burada her zamanki gibi bir kaç kişi işi siyasete çektiği zaman ee ister istemez savunmaya geçiyorsun. Bu adamı yakından da gördüm birkaç kez keşke tüm siyasiler bu adam gibi olsa iş disiplini, çalışma ahlakı üst düzeyde bir insan. Adam belli ki espri olsun diye yapıyor o açıklamayı, bu anlayamayacak kadar engelli bazı arkadaşlar, sözüm bakan üzerinden o siyasi görüşü taşlayanlara.

elrond' Alıntı:
paradiso' Alıntı:
öyle zihniyette birinin hiçbir şeyi olmayayım zaten...anlaşılan sen gönüllüsün sen oluver tırnağı...töbe euzubillah

Bence de; Tırnağı ol... Kılı ol...
Video için yorumum: İmam-Cemaat ilişkisi :-1:

Re: Ynt: Obama ve Binali'nin teknolojiye bakış açısı

paradiso' Alıntı:
Yeri geldiğinde bu videoyu ben de paylaştım, bende eleştirdim ama burada her zamanki gibi bir kaç kişi işi siyasete çektiği zaman ee ister istemez savunmaya geçiyorsun. Bu adamı yakından da gördüm birkaç kez keşke tüm siyasiler bu adam gibi olsa iş disiplini, çalışma ahlakı üst düzeyde bir insan. Adam belli ki espri olsun diye yapıyor o açıklamayı, bu anlayamayacak kadar engelli bazı arkadaşlar, sözüm bakan üzerinden o siyasi görüşü taşlayanlara.

Hocam o espiriyi ciddiye alacak kac tane koyun var ülkemizde farkındamısın sen. O mevkide ki adamın işi ile ilgili teknik bilgi vermesi lazım, espiri yapmasına gerek yok bence

Asıl ibretlik olan Çin in dahi ay a insan gönderdiği 2014 arefesinde aşağıdaki vatanseverlerin(!) muassır medeniyet önündeki tek engel olarak başörtüsünü görmeleridir.

TIKLA - İZLE

Başörtüsü Bilime Engelmiş.. Siz Uzaya Mekik gönderdiniz de, Başörtüsüne mi Takıldı? (Necip Fazıl Kısakürek)

Bakana ismiyle baslik acan en basitinden okulunun mudurune nasil hitap eder? Ensesine saplak felan atiyordur herhalde. Yakisiksiz.

61>34' Alıntı:
evol' Alıntı:
Binali Yıldırım'la çok samimi olmalısın ki ismiyle hitap etmişsin. ABD başkanına soyadıyla hitap ederken kendi ülkenin bakanına ismiyle hitap etmen senin nasıl bir zihniyete sahip olduğunu gösteriyor. Sen bir de öğretmensindir şimdi.

bana çiçek abbas ile şener şen(şakirin) çay ısmarlama muhabbetini hatırlattın..
adını mı değiştirdin, mahmut mu diyem.. :D

şimdi gelgelelim öğretmenlik mevzusuna, evet öğretmenim, hemde Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve bir bakanın bu konuşması özellikle de branşımdan dolayı benim hoşuma gitmedi, ancak sen de konunun vehametinden ziyade "Binali"ye takılmışsın, eminim sen de öğretmensindir.. üstüne birde bilişim teknolojisi öğretmenisindir.. yazık..

Üzerinden baya zaman geçmiş ama, yine de yazayım dedim. Bu video obamanın teknolojiye bakış açısını, Sayın Binali Yıldırımın tek. bakış açısını özellikle Bilişim Dersine bakış açısını da ortaya koymaz. Bakanın konuşması çok doğal. Özetle bilişim amaç değil araç olmalı diyor. Velhasıl ne konuşursa konuşsun ben neticeye bakarım. Sormadan söyleyeyim elektronik-bilg. öğrt. yim ve 40 yaşındayım. Okullarda sadece md. yrd. bulunan bilgisayarı ve ilçe meb den izin yazısı alınarak internete girdiğimiz ecevit dönemini de hatırlarım. Bugün teknolojinin Türkiye' de geldiği nokta , göktürk uydusu , hızlı trenler, marmaray v.s Bakanın başarılarını ve teknolojiye bakış açısını ortaya koyuyor. İki kıytırık videoyu birleştirip aşağılık kompleksine girme.

sen bir bakansın ve konuştuğun yer teknolojinin zirvesi diyebileceğiniz bir toplantı. Ülkede konum itibari ile teknoloji ile en fazla içli dışlı olması gereken insanlardan birsi sensin böyle bir konuşma yapamazsın yapmamalısın..

Binali yıldırım İzmire aday olduktan sonra bu tür video ve fotoların yayılması da gayet manidar :)

millet yükünü tuttu. bin ali yıldırım oğlu, damadı, kızı küçük yaşta korkunç bir servete ulaştı ve hepsi de ulaşım ve turizm den işi götürdü yani baba ulaşım bakanı olunca oğlunun gemicikleri olur ihalelere girer kazanır acenteler de işler yürür. kısacası bin ali yıldırım izmiri kazansa ne olur kazanmasa ne olur. yükünü tutan tutmuş gerisi angarya
bin ali yıldırımın teknolojiden anladığı tek şey para yasma makinesidir

paradiso' Alıntı:
eylence' Alıntı:
Binali yıldırım İzmire aday olduktan sonra bu tür video ve fotoların yayılması da gayet manidar :)

OLAYI ÖZETLEMİŞSİNİZ HOCAM. TEBRİKLER :alkis: :alkis: :alkis:
benim bu videodan yeni haberim olmuyor.
konuşmanın yapıldığı gün haber yayınlarına zaten düşmüştü video ve taa o zaman izlemiştim.
bi espri olarak kabul etmek lazım sayın bakanın söylediklerini.
eğer espri yapmadıysa durum vahim!...
imam cemaat ilişkisi.
malum,
imam öksürürse cemaat hasta olur!
sayın bakan,
son derece seviyeli ve insan ilişkilerinde mesafeli olarak bilinir.
ama iktidarın ilk gününden beri değişmeyen tek bakandır.
başarısı tartışılır, o ayrı konu!
İzmir adaylığı da tabii.
yakın çevresi ile paylaştığına göre;
ülke tarihinde,
duble yollar, havacılığın geldiği nokta, marmaray vb... başarılı(!) işlerinden sonra İzmir'deki yenilgi ile yer almak feragatinde bulunacaktır!

bakanın bakış açısı Türk insanının genel bakış açısı biz neysek bakanımız da o :)

Binali Yıldırım T.C nin gelmiş geçmiş en iyi 5 bakanından birisidir. Buradan size ekmek çıkmaz. Bakan eleştirecekseniz mevcut kabineden bir çok bakanı eleştirebilirsiniz.

Başlığın içerisinde sağ olsun bazı arkadaşlarımızın "bakana nasıl adıyla hitap edersin", "sen onun tırnağı dahi olamazsın" şeklinde mesajlarını görünce ve hatta daha da ötesi yine kıymetli bir arkadaşımızın "bu memlekette zamanında başörtüsü yasağı vardı" mealinde hatırlatmasını da okuyunca, Bilişim öğretmenleri forumunda siyasilerin ve hassaten konuyla yakinen alakadar olması gerektiğini düşündüğüm ulaştırma ve haberleşme bakanımızın bilişim ile ilgili görüşlerini değerlendirmeye çalışmamızın ne kadar tuhaf olduğunu bir defa daha anlamış bulundum.

Bütün arkadaşlarımız var olsun :wink:

hakanotuken' Alıntı:
Binali Yıldırım T.C nin gelmiş geçmiş en iyi 5 bakanından birisidir. Buradan size ekmek çıkmaz. Bakan eleştirecekseniz mevcut kabineden bir çok bakanı eleştirebilirsiniz.
:)
sizleri buraya sıra ile mi alıyorlar, biz konuşsak ne olur konuşmasak ne olur.
Bizler teknoloji ile ilgilenen öğretmenler olduğumuz için eleştiriyoruz ne var ki bunda. Yani bizim sözümüz ile bakanın kariyeri mi zedelenecek.
Göz var nizam var. Bilmiyorsan konuşmayacaksın arkadaş.
O kadar danışmanı var sor onlar söylesinler.
Sen bir ülkenin en iyi 5 bakanı arasında isen doğru düzgün konuşman gerekir.
Adı üstünde Milletin temsilcisi.

İsteyen tırnağı olur isteyen kıl olur bu bizi ilgilendirmez.

Sayıştay'ın hazırladığı 'Kamunun en fazla zarara uğratıldığı 10 dosya' içinde Binali Yıldırım'ın yönettiği Karayolları 11 milyon 413 bin liralık zararla ilk sırada yer aldı.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın hükme bağlanan "kamu zararı" dosyalarıyla ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yönelttiği soru önergesini, TBMM Başkanlığı, Sayıştay Başkanlığı'na yönlendirildi. Sayıştay Başkan Yardımcısı Fehmi Başaran imzasıyla Meclis'e gönderilen yanıtta, son beş yılda kamuyu en fazla zarara uğratan kurum ve kuruluşlar sıralandı.

Toplam kamu zararı: 169 milyon lira
Acar'ın "Sayıştay Başkanlığı'na önceki denetim raporlarında intikal eden 594 yargılama raporunda tespit edilen kamu zararının veya usulsüz işlemlerin boyutu"yla ilgili sorusuna, "594 yargılama raporunda tazmin kararı verilen miktar, 169.036. 935.94 TL'dir.

Acar'ın "Son 5 yıl içinde kamu zararının en fazla olduğu 10 dosya"yla ilgili sorusuna verilen yanıtta, kurumlar zarar boyutu dikkate alınarak alt alta sıralandı.
Binali Yıldırımın yönettiği Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı TCK Genel Müdürlüğü'nün 6 dosyada toplam 11 milyon 413 bin 825 liralık kamu zararı tespit edildi.
TCK zararlarının AKP hükümetinin övündüğü duble yolların yapıldığı yıllarda yoğunlaşması ise dikkat çekti.

Dosyada yer alan kamu zararı belirtilen kuruluşların isimleri ve ve yıllara göre sıralamaları şöyle:
http://www.aydinlikgazete.com/mansetler ... -lira.html

Alıntıdır:

BAKAN AİLESİ BUNU YAPARSA!
Bakan Binali Yıldırım'ın çocuklarının gemicikleri ortaya çıktı
Tayyip Erdoğan'dan sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın iki oğlu, kızı, damadı ve gelininin deniz taşımacılığında zirve yaptığı ortaya çıktı

AKP'nin 2002'den bu yana kurduğu 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olan Binali Yıldırım'ın ailece deniz taşımacılığı yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri'nde (İDO) Genel Müdürlük görevini yürütürken 2002 seçimlerinde milletvekili seçilen Binali Yıldırım, Ulaştırma ve daha sonra adı değiştirilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlerini sürdürüyor. Binali Yıldırım, 11 yıllık AKP iktidarı döneminde aile bireyleri ile kurdukları şirketlere yabancı şirketlerle de ortaklık kurarak uluslararası sularda deniz taşımacılığı sektöründe zirve yaptılar.
Binali Yıldırım'ın çocukları deniz taşımacılık işine 2002 tarihinde kurdukları Derin Denizcilik Gemi Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti ile başladılar. 2009 tarihinde anonim şirket olarak değiştirilen şirketin sermayesi 500 bin TL'ye arttırıldı. Ticaret Sicil Kaydı'na şirketin ortakları olarak, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım ile gelini Seda Yıldırım, kızı Büşra Köylübay ve damadı Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği Uyum Daire Başkanı Özkan Köylübay gösterildi. Şirketin merkez adresi Kozyatağı Golden Plaza No: 8/16 Kadıköy olarak tescillendi.

Yıldırım ailesinden "BAY ( Bin Ali Yıldırım)"

Aydınlık Gazetesi, aynı adreste Binali Yıldırım'ın oğlu Bülent Yıldırım'ın ortak olduğu bir deniz taşımacılık firmasının daha faaliyet gösterdiğini belirledi. "BAY Denizcilik Gemi Kiralama ve San. Ve Tic. Ltd. Şti." 250 bin TL sermayeli şirketin ortakları arasında Müjdat Özkaya, Çetin Açıkgöz, Mustafa Elçin ve Binali Yıldırım'ın oğlu Bülent Yıldırım gözüküyor. Her bir ortağın hissesi 62 bin 500 TL değerinde. 2012 senesinde alınan bir kararla şirketin hisselerinin yüzde 50'si Hollandalı deniz taşımacılığı şirketi Zealand Shipping B.V şirketine satıldı ve şirketin sermayesi 750 bin TL'ye çıkarıldı.

Bu tarihten sonra Ticaret Sicil Gazetesi'ndeki şirketin kararlarına bakıldığında 4 ortağın dışında bir imza daha göze çarptı. O imza da Zealand Shipping B.V. adına şirketin ortaklarından Erkam Yıldırım'a ait.

İsminin Binali Yıldırım adının baş harflerinden oluştuğu söylenen Bay Denizcilik'in resmi internet sitesi "baychart.com" adresinde şirketin filosunda 5 gemi gösteriliyor.

İşte o gemiler

AK BROTHER 29 bin tonluk Panama bandıralı gemi şu anda Kanada açıklarında yük taşımakta. Toplam 42 bin tonluk Panama bayraklı dört gemiden JOALMİ yük gemisi Letonya'nın Riga limanından aldığı yükü İtalya'nın Piombino limanına götürüyor. NENA adlı gemi ise Singapur limanından, Çin'in Nantong limanına gitmekte, MV IRINI gemisi Venazuella Point Lisas limanından aldığı yükü Panama Cristobal limanına götürmekte. JOHN adlı gemi ise Atlantik Okyanusu' nda seyretmekte. Erkam Yıldırım'ın imza yetkisi ve ortağı olduğu Hollanda şirketi Zealand Shipping B.V nin filosunda ise toplam 200 bin tonluk 10 gemi bulunuyor. Zealand Shipping B.V' nin internet sitesinde is , ortakları ve iş birliği yaptığı şirketler arasında Yalova'da faaliyet gösteren Q Shipping ve Sefine Denizcilik gösteriliyor.

Geri