Office C2R Click-to-Run Downloader

Kodla Büyü

gglemas

Seçkin Üye
Seçkin Üye

Yeni ve en güncel sürüm yakında geliyor. Bu powershell betiği YAOCTRI veritabanını kullanır. Ve YAOCTRI betiğine referansla oluşturuldu. Office Dosyaları aria2c, Wget ve Curl'ü indirmeyi ve metni bağlamayı destekler( istediğiniz herhangi bir indirme yöneticisini seçebilirsiniz
Seçmeli ofis kurulumunu destekler, ilgili dizinde configuration.xml ve setup.cmd betiklerini otomatik olarak oluşturur. Betiği biraz kozmetik olarak düzenledikten sonra paylaşacağım.şuan herşey sorunsuz çalışıyor görünüyor. Ama ek düzenlemeler bence gerekiyor. Ürün anahtarı girerek xml de değişiklik yapan fonksiyonu eklemek gerekiyor, özellikle retail sürümlerde. Yoksa varsayılan olarak office365 kurulacaktır. 2016, 2019, 2021, ve 2024 retal sürüm için ürün anahtarı girmeniz gerekiyor veya configuration.xml düzenleyebilirsiniz. Volume sürümlerde yani ltsc ürün anahtarı gerekmediği için sorun yok

Ve lütfen hata varsa bildirin.

Seçtiğiniz sürüme göre ve update kanal ve indirme ayarlarına göre aria2c, wget , curl vb. göre betiği çalıştırdığınız dizine cmd dosyaları oluşacaktır. bu dosyaları yönetici olarak çalıtırıp indirmenin tamamlamasını beklemesiniz. seçmeli kurulum için gerekli olan tüm ayarları otomatik ilgili dizine otomatik ekleyecektir. sizin yapmanız gereken setup.exe çalıştırıp office kurulumunun tamamlanmasını beklemektir. İlk paylaştığım sürümde ufak bir hata vardı. Benim bilgisayarımda nedense bu hata olmuyor. Hatalı sürümde cmd dosyalarını system32 içerisine oluşturuyordu. ama düzelttim indirme linkini güncelledim
MEB İNTERNETİNDE İNDİRME YAPMAKTADIR. DENENMİŞTİR... ekran görünütüsü okul bilgisayarı

1745840685442.webp

1745840585544.webp

1745914222600.webp

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam elinize sağlık. Bir kullanıcı olarak ihtiyaç analizi sürecinize katkı sağlamak anlamında şunları da belirtmem gerekiyor. Genel olarak siz de kozmetik değişiklikler gerekli demişsiniz. O anlamda eksiklerini tamamlarsanız çok güzel olur. En azından yabancıların araçları yerine bir meslektaşımızın çalışmasını kullanırız.

1 - Download butonu nerede? Nasıl indirmeyi başlatıyoruz. Farklı exeleri çalıştırmamız yerine bir download butonu koyabilir misiniz.
2- Nasıl kullanılıyor bu yazdığınız program?
3- Ofisin hangi sürümünü indireceğimizi seçebileceğimiz bir görsel arayüz koyabilir misiniz.

Yeni sürüm gelmeden önce kullanıcı beklentilerini yazayım dedim belki eklemek istersiniz.

Hocam elinize sağlık. Bir kullanıcı olarak ihtiyaç analizi sürecinize katkı sağlamak anlamında şunları da belirtmem gerekiyor. Genel olarak siz de kozmetik değişiklikler gerekli demişsiniz. O anlamda eksiklerini tamamlarsanız çok güzel olur. En azından yabancıların araçları yerine bir meslektaşımızın çalışmasını kullanırız.

1 - Download butonu nerede? Nasıl indirmeyi başlatıyoruz. Farklı exeleri çalıştırmamız yerine bir download butonu koyabilir misiniz.
3- Ofisin hangi sürümünü indireceğimizi seçebileceğimiz bir görsel arayüz koyabilir misiniz.

Yeni sürüm gelmeden önce kullanıcı beklentilerini yazayım dedim belki eklemek istersiniz.
Hocam en kısa sürede açıklama yapcağım:)

image.png.ce6c80e8bfbfd8c51df25e5662e92b7d.webp
image.png.a2a8d46ac817c3a13ca8b99eb8c12ae2.webp

image.png.cf62c7b4619913f4c77d277f4188b969.webp
image.png.9fde0ea267db8bd2655dbcbca3fd4120.webp
image.png.67a7f19739e21df157a7551aa526573e.webp

Office Click-to-Run URL Generator - Kullanım Kılavuzu

Kısa Tanım:
"Bu araç, Microsoft Office'in tüm sürümlerini (2019/2021/2024/O365) ve ek ürünleri (Visio/Project) hızlıca indirmenizi sağlar. Aria2, Wget, cURL betikleri veya XML konfigürasyon dosyaları oluşturabilirsiniz. Kullanımı kolay arayüzüyle dil, mimari ve uygulama seçeneklerini özelleştirebilirsiniz!"

Uygulamanın Amacı:

Bu araç, Microsoft Office'in farklı sürümlerini (2019, 2021, 2024, O365 gibi) ve ek ürünleri (Visio, Project) indirmek için özelleştirilmiş URL'ler veya kurulum betikleri oluşturur. Ayrıca, otomatik kurulum için XML konfigürasyon dosyaları da üretebilir.

Temel Özellikler:

1. Office Sürümü ve Kanal Seçimi:
    • Kanallar: InsiderFast, Monthly, SemiAnnual, LTSC (Uzun Süreli Destek) gibi güncelleme kanalları.
    • Ürün ID: ProPlus, Visio, Project gibi farklı Office paketleri.
    • Dil ve Mimari: x86/x64/ARM64 desteği ve 40+ dil seçeneği.
  2. İndirme Betikleri:
    • Aria2, Wget, cURL gibi araçlarla çoklu-parçalı indirme desteği.
    • Metin dosyası olarak ham URL listesi çıktısı.
  3. Kurulum Desteği:
    • Otomatik kurulum için Configuration.xml dosyası oluşturma.
    • İsteğe bağlı uygulama seçimi (Word, Excel gibi).

Nasıl Kullanılır?

1. Ayarlar Sekmesi:
    • Kanal: İndirilecek Office sürümünün güncelleme kanalını seçin (Örn: PerpetualVL2021).
    • Ürün ID: Office paketini seçin (Örn: ProPlus2021Volume).
    • Dil/Mimari: Türkçe (tr-TR) ve x64 gibi tercihlerinizi yapın.
    • Çıktı Türü: Aria2 betiği, Wget, cURL veya metin dosyası seçin.
  2. Uygulamalar Sekmesi:
    • Office Uygulamaları: Yalnızca ihtiyacınız olan uygulamaları seçin (Word, Excel gibi).
    • Ek Ürünler: Visio veya Project eklemek için kutuları işaretleyin.
  3. Oluştur ve İndir:
    • "Generate" butonuna basarak betiği veya URL listesini oluşturun.
    • "Add Configuration XML" ile özel bir XML dosyası ekleyip kurulumu otomatikleştirin.

Örnek Kullanım Senaryoları:

1. Office 2021 Volume Lisans İndirme:
    • Kanal: PerpetualVL2021
    • Ürün ID: ProPlus2021Volume
    • Dil: tr-TR
    • Çıktı: Aria2 betiği
    • Sonuç: Office 2021'in Türkçe x64 sürümünü hızlıca indiren bir betik oluşur.
  2. Visio + Project Kurulumu:
    • Uygulamalar sekmesinden Visio ve Project kutularını işaretleyin.
    • Generate ile Configuration.xml oluşturup kurulumu başlatın.

Teknik Detaylar:

• URL Yapısı:
    https://officecdn.microsoft.com/db/{KanalGUID}/Office/Data/{Sürüm}/dosya.cab
    Örn: v64_16.0.14326.20454.cab
  • Desteklenen Araçlar:
    Aria2 (tavsiye edilir), Wget, cURL veya manuel indirme.

Önemli Notlar:

• Volume Lisans kanallarında yalnızca belirli ürün ID'leri çalışır (Örn: ProPlus2021Volume).
  • LTSC Kanalları (2021/2024) uzun süreli destek sunar ve sık güncelleme almaz.
  • Betikleri çalıştırmadan önce ilgili indirme aracının (aria2c.exe, wget.exe ) sisteminizde betikle aynı dizinde olduğundan emin olun.

Adsız.webp

Ekli dosyalar

• mainv4_fixed.zip
    mainv4_fixed.zip
    4.9 MB · Görüntüleme: 24
  • 1745915967353.webp
    1745915967353.webp
    46.2 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:

Şimdi baktım bende bunu türkçeleştirmek çok kolay. MIRC32 yi türkçeleştirdiğim zamana döndüm ama bu daha kolay.
Ofisin kendi indirme siteleri filan var oralardan indirmek için komut dosyası oluşturan bir program sadece

Türkçesi altta

Ekli dosyalar

Şimdi baktım bende bunu türkçeleştirmek çok kolay. MIRC32 yi türkçeleştirdiğim zamana döndüm ama bu daha kolay.
Ofisin kendi indirme siteleri filan var oralardan indirmek için komut dosyası oluşturan bir program sadece

Türkçesi altta
1745914289748.webp

1745914307031.webp

başarılı. teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: HBV
Hocam generate dedim ve klasör oluşturup gereken dosyaları indirdi.
Daha sonra setup demiyecek miyim?
Şimdi de siyah ekran gelip kayboluyor.

1745926761710.webp

Setup.cmd dosyasını notpad ile açıp setup.exe /configure configuration.xml şeklinde değiştirip kaydet ve tekrar dener misin? Ayrıca setup.exe değil setup.cmd dosyasını çalıştırmanız gerekiyor yönetici olstak
Hocam generate dedim ve klasör oluşturup gereken dosyaları indirdi.
Daha sonra setup demiyecek miyim?
Şimdi de siyah ekran gelip kayboluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 78909

BBNET
Geri