Ogretmene disiplin cezasi

Kodla Büyü

mutluluk

Aktif Üye
Arkadaslar gorevlendirmeg ittigim bir olulda bt ve yaziim dersinde bir ogrencinin ders notlarini getirmesiginden kulagini tutmustum..sonra babasi ve annesi ile konusup tatliya bagladik zannettim.bu olaydan 2 gun once de bir baska sinifta ogrencilerin dikatini dagittigi ders islememi engellediginden bi cocugun kulagini tutmustum.bu ogrencinin babasi 2 gun sonra cocugunu hastaneye goturup rapor aldirmis.kraporda soyle yaziyor"kulaginda 1 cmlik cilt siyrigi ,orta kulak intakt"...baba feci sekilde dolular.adam hicbirsekilde cocugunda suc bulmuyor.bense asla ne hakaret ne vurma yapmadim.simdi beni mebe dilekce ile sikayet edecek,dosya acilacak sorusturma yicem..cezasi ne olur bilen varmi

Soruşturmanın idari boyutta olursa hocam kınama cezası alırsınız büyük ihtimal ile bunu da birinci sicil amiriniz okul müdürünüz cezayı uygulamayabilir veya bir alt cezaya düşürebilir. benzer bir soruşturma bizim okulda yaşandı kınama cezası geldi fakat okul müdürümüz cezayı uygulamadı.

1-2 ay sürer hocam. bizim olay adli soruşturmaya da dönüşmüştü daha sonra veli adli şikayetini çekti fakat kamu davası açıldı kamu davası 20 gün kadar önce arkadaş mahkemeye gitti büyük ihtimal takipsizlik verecek mahkeme karar bağlamadılar ama hakim değiştiği için.

Olay adli sorusturmaya nasil donuyor hocam,meb otomatik olarak adli surecte mi baslatiyor,yoksa veli ozellikle savciliga veya karakola da mi sikayet ediyor...kamu davasi nasil acilmis?

rapor aldıysa savcılığa verir hocam. pek bişey çıkmaz ama 2. ye veya devamı olursa dikkate alırlar

Arkadaşlar,
başıma geldiği için anlatmak istedim.
Zamanın birinde göreve yeni başladığım sıralar, nöbetçi olduğum bir gün okulun belalısı diyebileceğimiz bir öğrenci sınıfta arkadaşıyla kavga ediyormuş. Bana haber verdiler. Çağırdım ama öğretmen gelsin demiş. bende sınıfa çıktım. iki çocukta tabi birbirlerine girmişler. yüz göz kızarık. ikisine de birer şamar attım. Belalı olan okuldan çıktı, ailesiyle birlikte doktora gitmiş. "YÜZÜNDE DARP İZİNE RASTLANDI" diye rapor almışlar. Hastane polisine davacıyız diye ifade vermişler. Daha sonra davalarından vazgeçmelerine rağmen kamu davası olarak devam etti. ADAM ÖLDÜRMEYE kasıttan yargılandım. Meb şikayeti olmadığından soruşturma geçirmedim.
Sonuç: 15 gün hapis cezası. Paraya çevrildi. Para cezasını ödemeye gittiğimde eve ödeme emri gelecek onu bekle dediler. Ben bekleyedururken, bir gece çevirmede yakalamam olduğunu öğrendim. bir güzel tutuklandım. Sabaha kadar nezaret, sonrası adliye, parayı ödeyip kurtuldum.

Bir öneri: Mahkemede çocuğun kulağını tuttuğunu söyleme bence... ben birer şamar attım dedim, dürüstlük yaptım, hem hakim amcadan azar yedim, hem de hapis cezası...

Kendi kendime gozlemlerime dayanarak kendime bir siar edindim..
1-sanane olum beni alakadar etmez sozu kendi kendime soylemisimdir hep
2-banane la cok ta tin
Gunluk hayatta o kadar cok sey goruyor ve duyuyoruzki burda tekrar o sacmaliklati ve ogrencideki kuralsizliklari anlatmama gerek yok hepimiz biliyoruz zaten... okula girerkende okuldaykende okuldan cikarkende
Bu iki cumleyi hep kendime soylemisimdir soyluyorumda.
Ise yariyor tavsiye ederim.

Ayrica cok gecmis olsun hocam gerek yok bos ver aile memnunsa yetistirdigi cocuktan gerisi sanane banane

Sakın olaylara bulaşmayın arkanızda kimsecikler durmaz olan size olur suça sürüklenen çocuk diye size davalar açılır. Kimse demez suça sürükleyen çocuk. :!:

Geçmiş olsun hocam.
Tanıdık varsa ya da okul müdürü aile ile görüşüp şikayetini geri çeksin. Sendikayıda devreye sokabilirsiniz.

kusura bakmayın küfürüm için de maruz görün.sistem artık görmezden gelmeye zorluyor.öğrenci okulu yıkar kimse birşey diyemez siz kulağını çekersiniz elin iti boynunuzda kıymetli olur.o yüzden size bizzat hakaret etmezse bırakın karışmayın.uğraşmaya değmez.kendi anne babası düşünsün

doktorlarda bu konuda iyice öğretmen düşmanı oldular.kulak çekilmesine 2 gün rapor veren hasta öğretmene 1 gün bile vermez.

Allah aşkına ya hangi çağda yaşıyoruz hocam? Ne demek kulak çekmek hiç yakışıyor mu...
Aile o kadar emek versin gayret göstersin göz nuru döksün alın teri döksün...
Basın yayın o minik bebelerin yaşına uygun yayınlardan sapmasin
Çevre arkadaslar her anlamda o minik bebeyi adeta bir sarrafın elindeki altın misali işlesin
Ekonomik gelir üst seviye sistem mükemmel olmasa da mükemmele yakın olsun ve sen utanmadan sıkılmadan o yavrunun kulağını çekesin ayıp yazık günah...

Not: şiddetin her aşama ve derecesi elbette ki gerçekten hoş değil :)

Ya doktor art niyetliymis ya da siz baya bir asilmissiniz herhalde kulaga hocam. gecmis olsun, yukarida bir arkadasin soyledigi gibi bosverin gitsin ne halt yerseler yesinler. gozumun onunde birbirlerini oldurseler umursamam artik, yanlislikla araya girsen suclu sen oluyorsun cunku.

Re: Ynt: Ogretmene disiplin cezasi

ctrl+alt+delete' Alıntı:
doktorlarda bu konuda iyice öğretmen düşmanı oldular.kulak çekilmesine 2 gün rapor veren hasta öğretmene 1 gün bile vermez.
O doktor raporu önemli değilki;
Hastane (poliklinik yada acil) doktoru sadece darp için önrapor verir. Polisi çağırır.Polis karakola ve karakolda savcılığa (5 dk olur bunlar) bildirir.Sonra;
Savcılık çocuğu adli tabibe sevkeder.İşte mahkemede geçerli olan rapor burda verilir.Savcılık dava açar.
Yani anlayacağınız;
Ufak bir dokunuş sonucu bile olsa, çocuk hastaneye yada acile Tedavi amaçlı gitse bile;
Öğrenci hastaneye gittiğinde aile inkar etse ve şikayetçi olmasa bile;
Hastane doktoru adli bulgu kanaatinde olduğu an...
olay yukarıda anlattığım gibi gelişir.
Not;
Yukarıda anlattıklarım başkasının çocuğu ya da okul öğrencisi için değil, Evdeki hanımınız ya da kendi çocuğunuz içinde geçerlidir.
Acildeki doktor hastane polisine bir işaret çaktığında, süreç başlar.
.

Olay Eğer görevle ilgili ise bir de Milli Eğitim soruşturma açar Tabii ki

"Ne yaparlarsa yapsinlar, görmezden gelin" bu mantıkla çalışan öğretmen olamaz.
Bizim tek görevimiz öğretmek degil, tabi şiddet uygulamak da değil
En kotu öğrenciyi bile karşınıza alıp konusursaniz başbaşa çok büyük etkisini görürsünüz
Herşey ders de değil. Bence ahlaklı bir birey yetiştirmek asıl hedef olmalı.
Zaten sistem her türlü ogrenciye sınıf geçiriyor.
Öğrenciyi tanıyınca aile zaten yok bir de siz vurunca inanın daha kötü oluyor
Size geçmiş olsun. Eti senin kemiği benim diyen veliye bile güvenmeyen bu arada.

bilsisco' Alıntı:
En kotu öğrenciyi bile karşınıza alıp konusursaniz başbaşa çok büyük etkisini görürsünüz
Size geçmiş olsun. Eti senin kemiği benim diyen veliye bile güvenmeyen bu arada.

kaç kere konuştuk nedense sonuç alamadık.senin dediğin genelde filmlerde oluyor hocam

En kötü ve haylaz öğrenciyi adam yerine koyup, bu öğrenci ile konuşunca sorununa çözüm bulamayız.İnanın bu kadar basit değil.
Adam yerine koyup, başka çocuklara göstermediğin ilgi ile zamanı ayırırsan;
Kendini birşey (örneğin okulun kralı)Seni acizliğinden yalvarıyor sanır.Durumu daha da bozulur ve hatta sizi de pis işlerinde destek görür, yardım bekler.
Buna ergenlik denir.
Sizin görüşleriniz, pedagoji ve rehberlik kitaplarında yazar.
Birde, kahraman örnek öğretmen gibi filmlerde olur.
Bendeki bulgular ise, acıdır ve Denenmiştir.

bilsisco' Alıntı:

sen öğretmen misin; ya yeni başlamışsın ya da başka bir şey var verdiğin aklı kendine sakla birader hollywood filminin içinde yaşamıyoruz; öyle laftan anlayacak çocukla sorunu olmaz öğretmenin zaten.

"AHLAKLİ BİREY" 10 senedir bu muhabbeti dinliyoruz. Biz ahlaksizmiydik. Okuduk öğretmen doktor hemşire olduk. Öğretmenlerimize saygı duyduk . Şimdi ki nesili görüyoruz baya ahlaklılar dovmeyince baya baya duzeldiler nur inmiş yüzlerine. Burdakilerin çoğu öğretmen öğrencilik yıllarını dusunsunler bakalim ahlaklı birey diye çıkılan şu 10 senede yetişen öğrencilermi ahlakli biz mi ? Yada hangi nesil daha sorumlu eğitim öğretime daha ilgiliydi ??

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İster beğenin ister beğenmeyin kimsenin çocuğunun ne kulağını tutmaya ne yüzüne şamar atmaya hakkımız yok. Yaparsanız uğraştırırlar. Yıprandığınızla kalırsınız. Suçlu varsa resmi yolla disiplin kuruluna yazılı olarak şikayet edersiniz. Disiplin kurulundan bir şey çıkmıyor demeyin. Gerektikçe verin disipline. Başınız ağrımaz en azından. Dertsiz başınıza dert açmayın arkadaşım. Anladınız siz.

Öyle çocuklar var ki . Afedersiniz yüzüne tükürseniz , yarabbi şükür diyecek cinsten. Bunlara konuşsanda fayda etmez , şiddet uygulasanda , rencide etsende. Bunun eğitimi öncelikli olarak aileden geliyor. Aile verememişse o terbiyeyi , siz ne yaparsanız yapın nafile...

geçen sene bir arkadaşın başına geldi. darp raporu ile mahkemeye gitmiş veli. kendince savunmuş arkadaş. kazara olduğuna inandırmış hakimi. evine gelen kağıtta öğretmen sadece öğrencinin kulağını çekebilir ve tek ayak üstünde durdurabilir, onun haricinde yapılan her şey suçtur yazıyormuş.

hocam en başta işi sıkı tutarsan disiplin sorunları azalır daha en başta öğrenci nelerden rahatsız olacağınızı bilmeli ve bunu sene boyunca tutarlı bir şekilde sürdürmelisiniz. Bu söylediğim bazılarına yanlış gelebilir ama 14 yıllık deneyimim bana öğrencilerle arkadaş olan güler yüzlü öğretmen profilinin derste sıkıntı yaşadığını gösterdi.

mutluluk' Alıntı:
Arkadaslar gorevlendirmeg ittigim bir olulda bt ve yaziim dersinde bir ogrencinin ders notlarini getirmesiginden kulagini tutmustum..sonra babasi ve annesi ile konusup tatliya bagladik zannettim.bu olaydan 2 gun once de bir baska sinifta ogrencilerin dikatini dagittigi ders islememi engellediginden bi cocugun kulagini tutmustum.bu ogrencinin babasi 2 gun sonra cocugunu hastaneye goturup rapor aldirmis.kraporda soyle yaziyor"kulaginda 1 cmlik cilt siyrigi ,orta kulak intakt"...baba feci sekilde dolular.adam hicbirsekilde cocugunda suc bulmuyor.bense asla ne hakaret ne vurma yapmadim.simdi beni mebe dilekce ile sikayet edecek,dosya acilacak sorusturma yicem..cezasi ne olur bilen varmi

3,5 yaşındaki çocuğa tecavüz eden adam ekranlara çıkar utanmadan
daha bir yıl önce hapisten çıkmasına rağmen aynı suçtan da
öğretmen ufacık bi şey yapınca suç olur

okullar öyle bir hale geldi ki sınıflarda ders işlemek bir çok okulda mümkün görünmüyor , ders disiplini adına elimizde tutulur bir tek kanun kural yok devlet resmen salla maaşını al maaşını diyor disiplinin olmadığı sınıflarda kargaşa olduğu yerlerde ne beklersiniz geçen hafta 1 derse 10 dkk geç gelmiş 10 tane öğrencim defalarca söylememe rağmen kulaklarından hafif tuttum bıraktım bir kaçını çektim bu hafta hepsi zamanında geldi ama ertesi gün bir veli birdaha olmasın sakın çekme falan dedim Allah bu ülkenin eğitimini bu hale sokanların belasını versin kızmak bile suç derste kalma yok sözlüyle notunu düşürme zaten düşük alıyorlar çalışmadıkları için birçoğu bizim itelememizle geçiyor adam gibi sınav yapsam 30 kişilik sınıfta 10 kişi zor geçer bu sefer de hocam sen kötü öğretmensin bu kadar kalırmı öğretmenlik hayatımdaki en büyük pişmanlığım oldu hani öğrencileri adam etmeye çalışıyoruz karşılığında gördüklerimiz öyle ki diyorum ki yesinler birbirini adam da olmasınlar ailelerine bela olsunlar bu gün bize yarın onlara...

omd' Alıntı:
İster beğenin ister beğenmeyin kimsenin çocuğunun ne kulağını tutmaya ne yüzüne şamar atmaya hakkımız yok. Yaparsanız uğraştırırlar. Yıprandığınızla kalırsınız. Suçlu varsa resmi yolla disiplin kuruluna yazılı olarak şikayet edersiniz. Disiplin kurulundan bir şey çıkmıyor demeyin. Gerektikçe verin disipline. Başınız ağrımaz en azından. Dertsiz başınıza dert açmayın arkadaşım. Anladınız siz.

Hocam ortaokulda ders düzenini bozmaktan kaç kişiye hangi disiplin cezası uygulanmış, cezası orta okulda yok, lisede ise müdürler okuldaki disiplin cezaları sayısı arttığı için okullar disiplinsiz göründüğü için sen sınıfı yönetemiyorsun diyor, kendileri derslere girmemek için müdürlük yapmak için atmadıkları takla kalmamış ne için müdür olduklarını bilmiyoruz sanki... birde öyle öğrenciler varki uzaklaştırma cezası liselerde gördüğüm adam tatil gibi geliyor oh gezerim takılırım gelirim babam da bir şey diyemez :)

cilekes_ogrt' Alıntı:
okullar öyle bir hale geldi ki sınıflarda ders işlemek bir çok okulda mümkün görünmüyor , ders disiplini adına elimizde tutulur bir tek kanun kural yok devlet resmen salla maaşını al maaşını diyor disiplinin olmadığı sınıflarda kargaşa olduğu yerlerde ne beklersiniz geçen hafta 1 derse 10 dkk geç gelmiş 10 tane öğrencim defalarca söylememe rağmen kulaklarından hafif tuttum bıraktım bir kaçını çektim bu hafta hepsi zamanında geldi ama ertesi gün bir veli birdaha olmasın sakın çekme falan dedim Allah bu ülkenin eğitimini bu hale sokanların belasını versin kızmak bile suç derste kalma yok sözlüyle notunu düşürme zaten düşük alıyorlar çalışmadıkları için birçoğu bizim itelememizle geçiyor adam gibi sınav yapsam 30 kişilik sınıfta 10 kişi zor geçer bu sefer de hocam sen kötü öğretmensin bu kadar kalırmı öğretmenlik hayatımdaki en büyük pişmanlığım oldu hani öğrencileri adam etmeye çalışıyoruz karşılığında gördüklerimiz öyle ki diyorum ki yesinler birbirini adam da olmasınlar ailelerine bela olsunlar bu gün bize yarın onlara...
Hocam sen iyisin vallahi.
Benimkilerden 2 si dersin sonuna doğru geliyorlar.
Sen 10 dakikadan bahsediyorsun.
Müdür Yardımcısı geç kağıdı ve öğrenciye nasihat vermekten bıktı.
Bana nasihat veriyor artık

COBOL' Alıntı:
Hocam sen iyisin vallahi.
Benimkilerden 2 si dersin sonuna doğru geliyorlar.
Sen 10 dakikadan bahsediyorsun.
Müdür Yardımcısı geç kağıdı ve öğrenciye nasihat vermekten bıktı.
Bana nasihat veriyor artık

:puhaha:
hocam ben müdürüme diyorum aslında okul içinde öğrencilerin bir birlerini dövmelerine sövmeleri çok müdahale etmeyelim zaten nasihattan öteye yetkimiz yok bir birlerine zorbalık yapıyorlar zorba laftan anlamaz onada ben zorbalık yapıyorum kendimi tehliyeke atarak sorun çözülüyor nasihat ediyorum aynen devam velisi geliyor aynen devam kendimce karar aldım bir birlerinin kafasını kırsınlar yapma çocuğum dedim dinlemediler derim veliler kendi aralarında halletsin biz elimizi taşın altına soktukça kendimizi tehliyeke atarak sorun çözdükçe yukardakiler sorun yok zannediyor, veliler karşı karşıya gelsin olaylar okul dışına çıksın o zaman sorun olduğunu anlarlar biz böyle devam ettikçe zor belkide vatan hayiniler sırf eğitimi bu hale getirmek için başımızdalar "FULBRİGHT ANLAŞMASI" ve benzeri anlaşmaları 20-30 yıldır derinleştirerek yaptıklarını düşünüyorum

Geri