Ogretmene disiplin cezasi

Kodla Büyü
Re: Ynt: Ogretmene disiplin cezasi

cilekes_ogrt' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
Hocam sen iyisin vallahi.
Benimkilerden 2 si dersin sonuna doğru geliyorlar.
Sen 10 dakikadan bahsediyorsun.
Müdür Yardımcısı geç kağıdı ve öğrenciye nasihat vermekten bıktı.
Bana nasihat veriyor artık

:puhaha:
hocam ben müdürüme diyorum aslında okul içinde öğrencilerin bir birlerini dövmelerine sövmeleri çok müdahale etmeyelim zaten nasihattan öteye yetkimiz yok bir birlerine zorbalık yapıyorlar zorba laftan anlamaz onada ben zorbalık yapıyorum kendimi tehliyeke atarak sorun çözülüyor nasihat ediyorum aynen devam velisi geliyor aynen devam kendimce karar aldım bir birlerinin kafasını kırsınlar yapma çocuğum dedim dinlemediler derim veliler kendi aralarında halletsin biz elimizi taşın altına soktukça kendimizi tehliyeke atarak sorun çözdükçe yukardakiler sorun yok zannediyor, veliler karşı karşıya gelsin olaylar okul dışına çıksın o zaman sorun olduğunu anlarlar biz böyle devam ettikçe zor belkide vatan hayiniler sırf eğitimi bu hale getirmek için başımızdalar "FULBRİGHT ANLAŞMASI" ve benzeri anlaşmaları 20-30 yıldır derinleştirerek yaptıklarını düşünüyorum
Öneride bulunup kulüp listesine "Fight Club" da eklesinler. :D

Her nedense kendi çocuklarımız için fellik fellik parmakla gösterilen & nitelikli öğretmen ararken, yaptığımız öğretmenliği sorgulayıp "Ben, kendim gibi bir öğretmen ister miydim?" sorusunu sormuyoruz. Sonra peyda oluyor işte "Bana ne amaaaaaan" felsefesi. Koridorda "aman be..." diyip suya sabuna dokunmayan bir öğretmenin ayırmadığı iki çocuktan birisi öz evladımızı boğazlasa ve akşam acı haberi bize gelse "aman be..." diyen öğretmene ne diyeceğiz? O zaman suçlayacak mıyız, niye müdahil olmadı diye(!)

"Düzen zaten böyle, bu kadar maaşa bu kadar iş, öğretmenlik bitmiş arkadaş, gözlerimi kaparım vazifemi yaparım..." nevinden bir sürü sözü yine dilimize pelesenk edecek miyiz?

Öğretmenliği herkes ilkokul sıralarında seçmedi. Herkes Anadolu Öğretmen Lisesi okuyup gelmedi. İçselleştiremeden bu mesleği icra edenler kadar çocukların seçeceği mesleğe, yaşayacağı şehre etki edecek kadar kıymetli öğretmenlerimiz de var. Benim gibi Öğretmenliği zerre aklından geçirmemesine rağmen yoklama aldığı öğretmenliğin ilk günü bu mesleğe aşık olanlar da var. Ama Allah aşkına; maaşımızı ayın 15'inden bir gün sonra bile almıyorken, yapmadığımız görevlere, gecikmelere, eksikliklere,.... tüm olumsuz hallerimize rağmen devletin bize eksik maaş vermediğini, YAPTIĞIMIZ ÖĞRETMENLİĞE GÖRE MAAŞ VERMEDİĞİNİ de UNUTMAYALIM ! Bizim kurumumuz Matematiği öğret-git Bakanlığı değil. İşimiz sadece öğretmek değil.

Çok iyi bir Öğretmen olduğumu düşünmüyorum. Beni sağa-sola şikayet eden "çocuğuma ders arasında merdivenden inerken çarpmışsınız" velileri değil "hocam, evlerimize gönderdiğiniz, Bilişimle ilgili yazdıklarınız güzeldi" diyen veliler, "hocam birşey öğrendiysek sizin sayenizde" öğrencileri ilgilendiriyor. İşte ben bunların dışında kalan o dengesiz insanlara "aman be..." diyorum. Ama hiçbir hadiseye, olaya "aman be" demiyorum.

Kulağını çekmem, tokatı patlatırım, sonuçlarına da katlanırım !
Öğrencilerin hassas olduğu falan yok. Bizler ruh hastası olmadık öğretmenlerimizden yediğimiz fırçalar yüzünden, darp yüzünden. Ama bir çöpçü misali, dozer misali çocuklarının arkasını toplayan ve itibarsızlaştırma sonucunda öğretmen üzerinde Ego yarıştıran veliler peyda oldu bu çağda. Bir o kadar da At gözlüğü takan, kendi ailesinin refahı ve huzuru dışında başka bir AHLAKİ DEĞER gözetmeyen meslektaşlarımız yüzünden de EMİN OLUN BAZI ÖĞRETMENLER, MAAŞLARININ FAZLASI KADAR EFOR SARFETMEK ZORUNDA KALIYORLAR...

Selametle.

Re: Ynt: Ogretmene disiplin cezasi

Aman hocam birde anadolu Öğretmen lisesi şartı çıkartmayın.

Tamam bizler artık kadrolu öğretmeniz. Ama yeni gençler elli türlü sınav mülakat ve her türlü engelli parkurdan atlayıp kadroya geçecekler.
Bir de bunu eklenmeyin Rica ederim artık yeter.

sugibi hocam kusura bakmayin ama ogrencinin ne mal oldugu ortada, insan gibi yetismis olanina lafim yok ama iki hayvan tepisiyorsa ben araya girmiyorum. Kimse bana madalya takmayacak cunku, birak onu birde ustune suclu olacagim. Benim cocugumun sucu ne ki babasi mahkemelerde, disiplin sorusturmalarinda surunsun iki tane insanimsi icin? sadece insan olmayi basarmis olsun yeter, mukemmel olmasa da ogretmenlik yapariz o cocuga.

Sayın hocam, zaten birşeylere müdahale ettikçe suçlu biz çıkıyoruz.Öğrenci ödevini yapmaz uyarırsın gidip seni şikayet eder, soruşturma yersin üzerine bir tonda idare ile uğraşırsın.Birbirlerinin kafasını kırarlar müdaale edersin velisi gelip sana hakaret eder, tehdit eder üzerine idareden bir ton fırça yersin suçlu olursun.Bunları yapamayan gidip BİMER'e, ALO147'ye şikayet eder onlara cevap vermeyle uğraşırsın.Yani anlaycağınız birşeyleri düzeltmeye çalışınca gördümki en sonra radde de işimden olacağım ben de bıraktım....Ve şimdi kafam rahat ne soruşturma ne tehdit ne suçlama..."Bana ne arkadaşım"

Not: Yakında Veli ve Öğrenciden not alcağız siz o zaman görün ortalığı :D

Kendisine bakmayip dilinden ogretmenin yeterligini dusurmeyen, her sucunu ogretmene atip sistemin anasini aglatanlar utansin...

Geri