okul formatörü 18+.... ek ders alabilirmi?

Kodla Büyü

vecta9779

Üye
arkadaşlar idareciler 8-17 çalışıyor ve 6 saat üzeri girdikleri dersin ücretini alıyorlar. biz okul formatörleri de aynı koşullarda çalışıyoruz.biz de 6 saatin üzerinde derse girince 18+(fazla girdiğimiz ders) kadar ek ders alabiliyormuyuz...yönetmelikte açık ifadeler yok.
yorumlarınızı bekliyorum..........

HOCAM BENCE ALAMIYOSUN DİYE BİLİYORUM.AMA SOSYAL KLUPTEN +2 ALABİLİYORSUN.Kİ BEN ÖYLEYİM

ben formatör olduğum halde 22 saat derse giriyorum 1. gün de baska 1 okula gidiyorum
idaremin mantığı su hocam nasıl olsa ek ders alıyosunuz her zaman okuldasınız mağdur değilsiniz gibi bi mantık öne sürüyorlar
milli eğitimmi de bağlamıslar ilçe de baska hoca yok diye gidiyorum ancak müdürümle soyle bi anlaşma yaptık
dersim olduğu müddet okuldayım, dersim bitince çıkıyorum
yani 5 e kadar beklemiyorum
22 saat derse giriyorum
:(

iyi de kuralların hakların çiğnenmediği doğru uygulandığı bi yer yok ki
adamlar diyolar ki seneye formatörlüğünüzü onaylamayız
çunku ilçe de derse girecek hoca yok
acık gosterildiği halde atama da yapılmıyor

arkadaşlar branş öğretmenleri 28 saat derse direr. full ek dersini alır.ayrıca 3'den sonra egzersiz yaparsa haftalık 6 saat ekders alıor. yani 18+6=24 bu egzersizide haftanın 3 günü yapar.bizim branşı anlamak mümkün değil!

arkadaşlar meb yine net ifadeler kullanmamış. il müdürlükleri kendi insiyatifine almış olayları.

teac' Alıntı:
sedom' Alıntı:
HOCAM BENCE ALAMIYOSUN DİYE BİLİYORUM.AMA SOSYAL KLUPTEN +2 ALABİLİYORSUN.Kİ BEN ÖYLEYİM

hocam formatör müsünüz?? Formatörler de kulüp çalışması var mı? :?: :?:

Formatör öğretmenlere nöbet dahi ek bir görev verilmez

Formatör Öğretmenin Görevleri :

a) Görevli olduğu okulda bilgisayar eğitiminin ve bilgisayar destekli eğitimin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak,

b) BT sınıflarının mesai saatleri içinde açık tutmak, gerektiğinde mesai saatleri dışında da öğrenci ve öğretmenlerin kullanmalarını sağlamak,

c) Görevli olduğu okulda öğretmenlere Bilgisayar Destekli eğitim konusunda kısa süreli kurs veya seminer düzenlemek,

d) Müdür Yardımcısı başkanlığında eğitim yazılımı bulunan derslerin öğretmenleri ile bir arata gelerek laboratuar kullanım programını hazırlamak,

e) BT sınıflarının kullanılması sırasında ortaya çıkabilecek ve kendisinin çözüm getiremediği teknik sorunları okul müdürlüğü kanalı ile ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirilmesini sağlamak,

f) Firmaların periyodik olarak yapması gereken bakım onarım işlerini takip etmek,

g) Her yarıyıl sonunda bilgisayar eğitimi ve bilgisayar destekli eğitim faaliyetleri ile ilgili her türlü problemi ve genel durumu, hazır anket formları yoluyla rapor ederek ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilmesini sağlamak,

h) Ders yazılımlarını ilgili dersin öğretmenleri ile birlikte inceleyerek yazılımların geliştirilmesi için önerilerde bulunmak,

i) Laboratuar kullanım kılavuzunu laboratuarın uygun bir yerine asmak,

j) Bilgisayar eğitimi ve bilgisayar destekli eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak,

k) Ders sırasında çıkabilecek kullanım problemlerini anında çözmek ve ilgili öğretmene yardımcı olmak,

l) Yazılımlar ve uygulamalarla ilgili öğretmen isteklerini idareye bildirmek,

m) İdari ve diğer amaçlı bilgisayarların kullanımına yardımcı olmak,

n) Kurum performans değerlendirme formlarının/modülünün doldurulmasını sağlamak,

o) İlsis üzerinden BED Bilgisayar Destekli Eğitim modülünün doldurulması ve güncellenmesi konusunda okul idaresine yardımcı olmak,

p) Okul web Komisyonunun diğer üyeleri ile birlikte okul web sayfalarının güncel tutulmasını sağlamak,

q) Okul bilgisayar laboratuarlarının kurulması , teçhizatının alımı , kabulü ile ilgili komisyonlara üye olmak,

Laboratuar Kullanımı :

a) Görevlendirilen öğretmenler, görevlendirildikleri tarihten itibaren ilk 15 gün içinde bir yıllık çalışma planı hazırlayarak, bu planı okul müdürünün onayından sonra uygulamaya koyacaktır.

b) BT sınıflarındaki bilgisayar ve çevre birimlerinin her an çalışır ve hizmete hazır durumda bulundurulması esastır. Bu nedenle bilgisayarlara birer seri numarası verilir. Bir yıl boyunda öğrencinin aynı bilgisayarı kullanması sağlanır.

c) Bilgisayarların yıpranmasına ve arızalandırılmasına neden olan kullanımı önlemek, doğru davranışlar kazandırmak hususlarına titizlik gösterilir.

d) Bilgisayarların günlük bakım ve temizliğine öğretmen ve öğrencilerin gerekli özeni göstermeleri sağlanır.

e) Arızalı bilgisayarlar arıza kontrol fişine işlenir. Bakım onarımı yapılmış bilgisayarların durumu sicil fişine işlenir.

İdari İşlemler :

a) Valilik onayı tebliğ edilen öğretmenlerin başlama yazıları en kısa zamanda ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilir.

b) Görevlendirme yapılan öğretmenlere haftada en az 6 en fazla 10 saat ders görevi verilecektir. Bu ders görevi, öğretmenin atandığı branşta olmak üzere görevlendirildiği veya kadrosunun bulunduğu okulda ders açığının bulunması durumunda verilecektir. Verilecek olan 6-10 saatlik ders görevi öğretmenin formatörlük görevini aksatmayacak şekilde okul idaresince planlanacaktır. Öğretmenin atandığı ders branşında ders açığı bulunmaması halinde herhangi bir ders verilmeyecek, görev yaptığı okulda bilişim teknolojisi formatör öğretmenlik görevini yürütecektir.

c) Görevlendirmeler isteğe bağlı olarak yapılmıştır. Görevlendirme sonuna kadar kararname ile yer değiştirme hariç görev iptali yapılmayacaktır.

d) Görevlendirilen öğretmenler yukarıda belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi dahil olmak üzere başka herhangi bir görev verilmeyecektir.

e) Her ilçede görevli veya o ilçenin BT sınıfları ve formatör öğretmen faaliyetlerinden sorumlu Eğitici Bilgisayar Formatör öğretmenleri bulunmaktadır. Bu nedenle formatör öğretmenler İlçe Milli eğitim Müdürlülerinde görevli Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmenleri ile işbirliği içerisinde çalışacaktır. Okulda yapmış oldukları faaliyetler hakkında İlçe Eğitici Bilgisayar Formatör öğretmenlerine bilgi verecektir.

arkadaşlar 26 saat ekders alanlar varmış.bugün öğrendim.bilginiz olsun.bu iş de kural falan yokmuş.milli eğitimin insiyatifinde

arkadaşlar geçen hafta çalıştığım ilçeye il formatörü geldi ve ilçedeki tüm okul müdürü ve okul formatöeleriyle toplantı yaptı. Orada gerekli açıklamaları yaptı. Formatör öğretmen 6-10 saat ders alabilir. Şartların gerektirdiği taktirde 10+6 saat ders de alabilir. Fazladan aldığı 6 saat ek ders olarak ödenir. Bunun yanıda sınıf rehber öğretmenliği, nöbet, kulüp dahil hiç bir görev verilemez. Direk 1. ağızdan dinledim.

Re:

cakin' Alıntı:
arkadaşlar geçen hafta çalıştığım ilçeye il formatörü geldi ve ilçedeki tüm okul müdürü ve okul formatöeleriyle toplantı yaptı. Orada gerekli açıklamaları yaptı. Formatör öğretmen 6-10 saat ders alabilir. Şartların gerektirdiği taktirde 10+6 saat ders de alabilir. Fazladan aldığı 6 saat ek ders olarak ödenir. Bunun yanıda sınıf rehber öğretmenliği, nöbet, kulüp dahil hiç bir görev verilemez. Direk 1. ağızdan dinledim.
merhaba arkadaşlar bende formatör oldum okulumda 12 saat bilişim dersi var 10 saatin üzerindeki 2saat 18+2 diye mi hesaplancak bu nasıl oluyor? bilen varsa bilgilendirebilir mi?

Aynı durum bende de var.9 saat kendi okulumda 10 saat başka bir okula da gidiyorum.15 saat olsa bile 4 saati alabilir miyim acaba?

Formatör Öğretmenin Görevleri :

a) Görevli olduğu okulda bilgisayar eğitiminin ve bilgisayar destekli eğitimin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak,

b) BT sınıflarının mesai saatleri içinde açık tutmak, gerektiğinde mesai saatleri dışında da öğrenci ve öğretmenlerin kullanmalarını sağlamak,

c) Görevli olduğu okulda öğretmenlere Bilgisayar Destekli eğitim konusunda kısa süreli kurs veya seminer düzenlemek,

d) Müdür Yardımcısı başkanlığında eğitim yazılımı bulunan derslerin öğretmenleri ile bir arata gelerek laboratuar kullanım programını hazırlamak,

e) BT sınıflarının kullanılması sırasında ortaya çıkabilecek ve kendisinin çözüm getiremediği teknik sorunları okul müdürlüğü kanalı ile ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirilmesini sağlamak,

f) Firmaların periyodik olarak yapması gereken bakım onarım işlerini takip etmek,

g) Her yarıyıl sonunda bilgisayar eğitimi ve bilgisayar destekli eğitim faaliyetleri ile ilgili her türlü problemi ve genel durumu, hazır anket formları yoluyla rapor ederek ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilmesini sağlamak,

h) Ders yazılımlarını ilgili dersin öğretmenleri ile birlikte inceleyerek yazılımların geliştirilmesi için önerilerde bulunmak,

i) Laboratuar kullanım kılavuzunu laboratuarın uygun bir yerine asmak,

j) Bilgisayar eğitimi ve bilgisayar destekli eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak,

k) Ders sırasında çıkabilecek kullanım problemlerini anında çözmek ve ilgili öğretmene yardımcı olmak,

l) Yazılımlar ve uygulamalarla ilgili öğretmen isteklerini idareye bildirmek,

m) İdari ve diğer amaçlı bilgisayarların kullanımına yardımcı olmak,

n) Kurum performans değerlendirme formlarının/modülünün doldurulmasını sağlamak,

o) İlsis üzerinden BED Bilgisayar Destekli Eğitim modülünün doldurulması ve güncellenmesi konusunda okul idaresine yardımcı olmak,

p) Okul web Komisyonunun diğer üyeleri ile birlikte okul web sayfalarının güncel tutulmasını sağlamak,

q) Okul bilgisayar laboratuarlarının kurulması , teçhizatının alımı , kabulü ile ilgili komisyonlara üye olmak,

Laboratuar Kullanımı :

a) Görevlendirilen öğretmenler, görevlendirildikleri tarihten itibaren ilk 15 gün içinde bir yıllık çalışma planı hazırlayarak, bu planı okul müdürünün onayından sonra uygulamaya koyacaktır.

b) BT sınıflarındaki bilgisayar ve çevre birimlerinin her an çalışır ve hizmete hazır durumda bulundurulması esastır. Bu nedenle bilgisayarlara birer seri numarası verilir. Bir yıl boyunda öğrencinin aynı bilgisayarı kullanması sağlanır.

c) Bilgisayarların yıpranmasına ve arızalandırılmasına neden olan kullanımı önlemek, doğru davranışlar kazandırmak hususlarına titizlik gösterilir.

d) Bilgisayarların günlük bakım ve temizliğine öğretmen ve öğrencilerin gerekli özeni göstermeleri sağlanır.

e) Arızalı bilgisayarlar arıza kontrol fişine işlenir. Bakım onarımı yapılmış bilgisayarların durumu sicil fişine işlenir.

İdari İşlemler :

a) Valilik onayı tebliğ edilen öğretmenlerin başlama yazıları en kısa zamanda ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilir.

b) Görevlendirme yapılan öğretmenlere haftada en az 6 en fazla 10 saat ders görevi verilecektir. Bu ders görevi, öğretmenin atandığı branşta olmak üzere görevlendirildiği veya kadrosunun bulunduğu okulda ders açığının bulunması durumunda verilecektir. Verilecek olan 6-10 saatlik ders görevi öğretmenin formatörlük görevini aksatmayacak şekilde okul idaresince planlanacaktır. Öğretmenin atandığı ders branşında ders açığı bulunmaması halinde herhangi bir ders verilmeyecek, görev yaptığı okulda bilişim teknolojisi formatör öğretmenlik görevini yürütecektir.

c) Görevlendirmeler isteğe bağlı olarak yapılmıştır. Görevlendirme sonuna kadar kararname ile yer değiştirme hariç görev iptali yapılmayacaktır.

d) Görevlendirilen öğretmenler yukarıda belirtilen görevlerin dışında nöbet görevi dahil olmak üzere başka herhangi bir görev verilmeyecektir.

e) Her ilçede görevli veya o ilçenin BT sınıfları ve formatör öğretmen faaliyetlerinden sorumlu Eğitici Bilgisayar Formatör öğretmenleri bulunmaktadır. Bu nedenle formatör öğretmenler İlçe Milli eğitim Müdürlülerinde görevli Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmenleri ile işbirliği içerisinde çalışacaktır. Okulda yapmış oldukları faaliyetler hakkında İlçe Eğitici Bilgisayar Formatör öğretmenlerine bilgi verecektir.
İLK GENELGELERDE VARDI BU.KAYBETMEMEK LAZIM.

15 saaten sonrasına gönüllü giriyorsunuz hocam bence..kulup çalışması için de aynıı durum sözkonusu..

Arkadaşlar formatör öğretmenler 15 saate kadar girebilir. 15 saat üzerinde girerler ise girdikleri saati ekders oalrak alabiliyorlar. Fakat 15 saat altında giriyorsanız 6 satten fazlasını ekders oalrak alamazsınız. 2009 sayılı genelgede açık bir şekilde belirtilmiş. 2007 genelgesine göre 10 saat üzerindeki girdiğimiz dersler ekders görevinden sayılıyordu ve idareciler gibi 6 saate kadar alabiliyorduk. son genelgelerde 10 saat 15 saat yani maaş karşılığı olarka değiştirildi. Bu nedenle 15 saatten fazla giriyorsanız alabilirsiniz. Kulübe gelince formaötr kulüp çalışması yapsa dahi ekders ücreti ödenmeez. Bu bilgileri bakanlıktaki yetkilerle görüştüm ve onlardan aldığım için paylaşıyorum. Kulüpen ekders alan arkadaşlar farkına varılırsa yasal faizi ile iade edersiniz bilginiz olsun.

formatör şuanda 15 saatin üstünde derse giriyorsa ek ders alır ve egzersizi veya halk eğitim kursu varsa(mesai saatleri dışında) ek ders alır. başka türlü alınamaz görünüyor. gerisini iyi araştırmak gerek bence yasal faiz durumu işin içine giriyor hemen.

15 saat üstü derse giren ek dersini alır diyen arkadaş yada klüp sınıftan +2 saat ek ders alıyorum diyen arkadaş bir şikayet durumunda o paraları geri ödeyeceğini bilmelisiniz. Bunun yaşanmış örnekleride vardır. Mesela yatılı bir yurtta gece belletmenlik yapıp ek ders usülü para alan formatörden sonra faiziyle geri alınmıştır verilen para, sebebide verilen görevler dışında hiçbir görev alamayacağıdır ve formatörün nöbet görevi olmamasıdır.

Sizin görev tanımlarınızda açık nöbet, klüp, sınıf yok, 15 saatten fazla derse girmekte yok(halk eğitim kursu açmadıktan sonra) bunları yapıp ben paramı alırım alıyorum diyorsanızda sonra geri ödemeyide peşinen kabul etmiş oluyorsunuz şikayet durumunda paşa gönlünüz bilir. Açıkçası tanık olursam, bilirsem gidip ilk şikayet edende ben olacağım çünkü sizin yaptığınız bu angarya işler bir vakit sonra bizdende bekleniyor.(eski formatör bunu yapmıştı sen niye yapmıyorsun şeklinde sorular bende o formatörün diye başlayıp aklıma ne gelirse sayıyorum)

bu nasıl iş ya her yer yine kafasına göre yorumluyor. açık ve net en fazla 15 saat ders diye. klüp yok nöbet yok sınıf yok. bunların üstünde iş yaparsan fahri olur para alamazsın. egzersiz ve halk eğitim kursu hariç. ama alanlarda varmış onlar neye göre alıyorlar yapanlar onaylayanlar neye göre yapıyor. bir milli eğitim klasiği daha:)

Arkadaşlar formatör öğretmen kaç saat derse girerse girsin, 8.00-17.00 saatleri arasında hiç bir şekilde başka bir ekders alamaz, isterseniz hiç derse girmeyin isterseniz 30 girip üstüne de 8-5 çalışın farketmez.
Artı girdiğim derslerin ücreti alırım, kulüp yapar ücretini alırım, egzersiz yapar ücretini alırım gibi bir durum yok, okul müdürüde dese yok, ilçe mem müdürüde dese yok, ama işi bir şekilde kılıfına uyduranlar var.

Ör: adam egzersiz yapıyordur yada kurs veriyordur ama resmiyette hafta sonu yada mesai dışında görünüyordur.

the_korsan' Alıntı:
Arkadaşlar formatör öğretmen kaç saat derse girerse girsin, 8.00-17.00 saatleri arasında hiç bir şekilde başka bir ekders alamaz, isterseniz hiç derse girmeyin isterseniz 30 girip üstüne de 8-5 çalışın farketmez.
Artı girdiğim derslerin ücreti alırım, kulüp yapar ücretini alırım, egzersiz yapar ücretini alırım gibi bir durum yok, okul müdürüde dese yok, ilçe mem müdürüde dese yok, ama işi bir şekilde kılıfına uyduranlar var.

Ör: adam egzersiz yapıyordur yada kurs veriyordur ama resmiyette hafta sonu yada mesai dışında görünüyordur.

Aynen hocamla aynı şeyi belirtmek istedim. Bazıları kılıfına uydurur şikayet gitmez herhangi bir yere parayı alırım keyfime bakarım diyebilirsiniz ancak aldığınız para daha sonra faiziyle yine çıkacak sizden o riske girmeyin derim. Yine örnek verecek olursak halk eğitime bağlı kurslar vardı geçtiğimiz yıllarda okulumuzda fencinin matematikçinin vermesi gereken kurs mesai saati dışında gözükmesine rağmen öğlen arası veriyorlardı kursu sınıflarda yasal değil ama kılıf işte aramızdan birisi şikayet etmiş olsa öğle arası veremezlerdi aynı kursu. Göz yummak ayrı şey yasal olması ayrı şey.

Geri