okul formatörü 18+.... ek ders alabilirmi?

Kodla Büyü
15 saate kadar (maaş karşılığı girmesi gerken ders saati) derse girer formatör. bunun üzerinde isterse girmez, girerse ücretini alamaz.
farz edin ki formatör olan bir kişi 30 saat derse giriyor 15 saat maaş karşılğı geri kalan 15 saattende 18 saat ücret alır. Buda ayda 72 saat yapar bunu karşılığı 560 tl kadar daha ücret alır. formatörlükten de 18 saat alıyor zaten yani 560 da buradan aldı. Ettimi sana 1120 TL oohhh suyundan da koy! yer yerinde oynar. 30 saat derse giren bir kişi zaten okulda formatörlüğün gerektirdiği işleri ne zaman yapacak. Yapmaya zamanı kalmaz.

beskaza' Alıntı:
15 saat üstü derse giren ek dersini alır diyen arkadaş yada klüp sınıftan +2 saat ek ders alıyorum diyen arkadaş bir şikayet durumunda o paraları geri ödeyeceğini bilmelisiniz. Bunun yaşanmış örnekleride vardır. Mesela yatılı bir yurtta gece belletmenlik yapıp ek ders usülü para alan formatörden sonra faiziyle geri alınmıştır verilen para, sebebide verilen görevler dışında hiçbir görev alamayacağıdır ve formatörün nöbet görevi olmamasıdır.

Sizin görev tanımlarınızda açık nöbet, klüp, sınıf yok, 15 saatten fazla derse girmekte yok(halk eğitim kursu açmadıktan sonra) bunları yapıp ben paramı alırım alıyorum diyorsanızda sonra geri ödemeyide peşinen kabul etmiş oluyorsunuz şikayet durumunda paşa gönlünüz bilir. Açıkçası tanık olursam, bilirsem gidip ilk şikayet edende ben olacağım çünkü sizin yaptığınız bu angarya işler bir vakit sonra bizdende bekleniyor.(eski formatör bunu yapmıştı sen niye yapmıyorsun şeklinde sorular bende o formatörün diye başlayıp aklıma ne gelirse sayıyorum)

Hocam ben bakanlıktan yetkililerle görüştüğümde aldığım yanıtı size yazdım. Formatör öğretmenlerde idarecilerin yararlandırıldığı ek ders maddesine göre ekders ücreti aldığı için ve en son çıkan genelgede maksimum 15 saat sınırı bırakıldığı için ve bu saatin üzerine çıkıldığı zaman ekders ücretini alırsınız dedi bakanlıktaki konuştuğum kişi. Kulüp durumunu sorduğumda ise yine aynı maddeye göre başka bir görev alamayacağımız için kulüp ekdersinin ödenmeyeceğini söyledi. hatta 2012 yılına ait ilk genelgede yine aynı maddeye atıfta bulunularak formatör öğretmenlerin belleticilik ücretinden yararlandırılmayacağı yazılmıştır. Kendi kanaatim olan fikrimi söylemedim. Bende aynı durumd aolduğum için yaklaşık 2-3 ay kadr önce bakanlıkla görüştüm ve aldığım cevap aynen budur.

Metehan' Alıntı:
beskaza' Alıntı:
15 saat üstü derse giren ek dersini alır diyen arkadaş yada klüp sınıftan +2 saat ek ders alıyorum diyen arkadaş bir şikayet durumunda o paraları geri ödeyeceğini bilmelisiniz. Bunun yaşanmış örnekleride vardır. Mesela yatılı bir yurtta gece belletmenlik yapıp ek ders usülü para alan formatörden sonra faiziyle geri alınmıştır verilen para, sebebide verilen görevler dışında hiçbir görev alamayacağıdır ve formatörün nöbet görevi olmamasıdır.

Sizin görev tanımlarınızda açık nöbet, klüp, sınıf yok, 15 saatten fazla derse girmekte yok(halk eğitim kursu açmadıktan sonra) bunları yapıp ben paramı alırım alıyorum diyorsanızda sonra geri ödemeyide peşinen kabul etmiş oluyorsunuz şikayet durumunda paşa gönlünüz bilir. Açıkçası tanık olursam, bilirsem gidip ilk şikayet edende ben olacağım çünkü sizin yaptığınız bu angarya işler bir vakit sonra bizdende bekleniyor.(eski formatör bunu yapmıştı sen niye yapmıyorsun şeklinde sorular bende o formatörün diye başlayıp aklıma ne gelirse sayıyorum)

Hocam ben bakanlıktan yetkililerle görüştüğümde aldığım yanıtı size yazdım. Formatör öğretmenlerde idarecilerin yararlandırıldığı ek ders maddesine göre ekders ücreti aldığı için ve en son çıkan genelgede maksimum 15 saat sınırı bırakıldığı için ve bu saatin üzerine çıkıldığı zaman ekders ücretini alırsınız dedi bakanlıktaki konuştuğum kişi. Kulüp durumunu sorduğumda ise yine aynı maddeye göre başka bir görev alamayacağımız için kulüp ekdersinin ödenmeyeceğini söyledi. hatta 2012 yılına ait ilk genelgede yine aynı maddeye atıfta bulunularak formatör öğretmenlerin belleticilik ücretinden yararlandırılmayacağı yazılmıştır. Kendi kanaatim olan fikrimi söylemedim. Bende aynı durumd aolduğum için yaklaşık 2-3 ay kadr önce bakanlıkla görüştüm ve aldığım cevap aynen budur.

Bakın bakanlıktaki kişininde burada bir önemi yok her kafadan bilmediği konuda bile farklı sesler çıkabiliyor diyelimki siz normal işiniz olan formatörlüğü yaptınız. Bunun yanı sıra bir yerde gözetmenlikte yaptınız +5 saat ekders yazıldı. Bunu tabiki alabilirsiniz ancak bakanlıktaki kişi açık açık 15 saatten fazla girmeniz bile yasakken böyle bir konuda alırsınız içiniz rahat olsun diyorsa ondada bir hata vardır zaten Bu parayı neye istinaden vereceği konusu önemli kısaca kılıf önemli normal derse girerim 15 saati geçiririm paramı alırım gibi bir durum yok.

Arkadaşlar aksi resmi bir yazı ile ispatlana kadar şu an ki resmi yazılara göre 18 saat harici mesai saati içerisinde herhangi bir ekstra ücret hiç kimse alamaz, alanlarda alavere dalavere ile alıyorlardır. Hiç bu konuyu tartışmaya bile gerek yok bu şartlarda.

hocalarım hepsi sizin elinizde ben saat 3 deyince çıkıyorum okulda her işe de koşturuyorum ama sosyal kulübü kendi isteğimle aldım biraz öğrencilere 1 saat dersin dışında da bilgisayar ile bilgiler verebilmek için yapabiliyor muyum Dyned diye birşey çıkardılar bu yüzden yapamıyorum o ayrı :D

bizim bt sınıfı yakında hurdaya çıkacak o zaman ne yapacaz.
bt çöpçüsü mü olacaz.

Geri