Arkadaşlar aslında bu işin aslında sırf BÖTE-TEF olayı yatıyor. Şöyle ki siz de söylüyorsunuz ki üniversitede bilgisayar tamir dersi yok diye. Ben de TEF mezunuyum ama bizde de elektronik ağırlıklı uygulamalar gösterildi, tamir-sistem toplama-bilgisayar donanımı uygulamalarını biz de görmedik. O zamandan beri ben bu durumu çok eleştiriyorum çünkü iş sadece teoride kalıyor. Fakat bir kişi isterse kendini bu teknik servis konularında çok rahat iyileştirebilir. Genel olarak ben iki fakülte öğrencilerini şu şekilde değerlendirebilirim, BÖTE mezunlarının teoride bilgisayar öğretimi ve teknolojisinin kullanımında daha önde olması TEF mezununun da elektronik-teknik servis vb. konularda daha iyi olması gerekir. Ben üniversitede hep yazılımla ilgilendim ama şu an atölyelerde birçoğunun yapabildiği gibi bilgisayar arıza tespiti ve sorunun giderilmesi vb. konuları genel olarak yapabiliyorum. Tabi okulumuzdaki BÖTE mezunu diğer arkadaşım da meslek lisesinde teknik servis bölümü okuduğu için benden çok daha iyi tamir-onarım vb. yapabiliyor. Eğer aramızda ne yazılım, ne ağ, ne donanım vb. hiçbir alanda uzmanlaşmayan arkadaşlar varsa ben onları eleştiririm ama bir kişi özgün web tasarım-programlama işinde uzmanlaşmıştır ama bilgisayar tamirini bilmiyor diye o kişiye bilmiyor diyemezsiniz bu ona haksızlık olur. Ancak bu kişi ilköğretim lise vb. bir okulda bilgisayar öğretmenliği veya formatörlüğü gerçekleştiriyorsa bu tamir işleri benim işim değil dememeli bilmiyorsa da bozarak-yaparak bir şekilde öğrenmeye çalışmalı çünkü o okulda o işi gerçekleştirmesi gerekiyordur.
Sonuç olarak forumda ilk konuyu yazan meslektaşımız bana göre bu benim görevim diyerek doğru yapmamıştır. Okul idaresi de bu işe çözüm bulmak için okulda işlerin yürümesi için başkasını bulmaya çalışmıştır. Ben burada yanlışlık görmüyorum. Bayan veya erkek bilgisayar öğretmenliğini seçiyorsa bu bölümü yazmadan önce bölümün gerekliliklerini araştırmalıydı. Bayan bil olsanız gerekirse projeksiyon ayarlayacaksınız, gerekirse sırtınızda masa taşıyacaksınız. Ayrıca omerbilgin isimli öğretmen arkaşımız sivri diliyle forumdaki arkadaşların tepkisini çekti. Sayın arkadaşımız, yazışmayı okuyacak kişilerin de öğretmenler olduğunu düşünerek daha nazik bir dil kullanabilirdiniz.
Sonuç olarak forumda ilk konuyu yazan meslektaşımız bana göre bu benim görevim diyerek doğru yapmamıştır. Okul idaresi de bu işe çözüm bulmak için okulda işlerin yürümesi için başkasını bulmaya çalışmıştır. Ben burada yanlışlık görmüyorum. Bayan veya erkek bilgisayar öğretmenliğini seçiyorsa bu bölümü yazmadan önce bölümün gerekliliklerini araştırmalıydı. Bayan bil olsanız gerekirse projeksiyon ayarlayacaksınız, gerekirse sırtınızda masa taşıyacaksınız. Ayrıca omerbilgin isimli öğretmen arkaşımız sivri diliyle forumdaki arkadaşların tepkisini çekti. Sayın arkadaşımız, yazışmayı okuyacak kişilerin de öğretmenler olduğunu düşünerek daha nazik bir dil kullanabilirdiniz.