halk' Alıntı:Amisos' Alıntı:Başka okula görevlendirme almayacaksınız o kadar...onlara muhtaçmışız gibi her görevi istedikten sonra bbnette yazışmanın anlamı yok.... sorunlarımızın çözümü için AZICIK EYLEM GEREK... Şu an atılacak ilk adım, başka okula görevlendirme istememek...
Arkadaşım bbnet'e yazmayacak da nereye yazacak? Dertleri içine mi atsın yoksa burada çözüm mü arasın? Bence buraya yazdığı çok güzel olmuş. Çünkü arkadaşlardan bir tanesi görevlendirme kağıdına şerh düşerek görevlendirme kağıdını teslim al diyordu. Bence haklı durumdan haksız duruma düşmemek için bu gibi yöntemleri bilerek uygulayabilmek lazım. Bu yöntemi öğreten arkadaş bunu söylemeseydi belki haksızlığa uğrayan arkadaşımız hakkını ararken yanlış yöntemlere başvuracaktı.
Amisos' Alıntı:halk' Alıntı:Amisos' Alıntı:Başka okula görevlendirme almayacaksınız o kadar...onlara muhtaçmışız gibi her görevi istedikten sonra bbnette yazışmanın anlamı yok.... sorunlarımızın çözümü için AZICIK EYLEM GEREK... Şu an atılacak ilk adım, başka okula görevlendirme istememek...
Arkadaşım bbnet'e yazmayacak da nereye yazacak? Dertleri içine mi atsın yoksa burada çözüm mü arasın? Bence buraya yazdığı çok güzel olmuş. Çünkü arkadaşlardan bir tanesi görevlendirme kağıdına şerh düşerek görevlendirme kağıdını teslim al diyordu. Bence haklı durumdan haksız duruma düşmemek için bu gibi yöntemleri bilerek uygulayabilmek lazım. Bu yöntemi öğreten arkadaş bunu söylemeseydi belki haksızlığa uğrayan arkadaşımız hakkını ararken yanlış yöntemlere başvuracaktı.
"ilköğretimde çalışırken liseye görevlendirmem oldu" diyor arkadaş. başka okula görevi kendisi istemiş ki olmuş. kimse kolundan tutup da zorla götürmemiştir... oraya gönüllü gittikten sonra başına ne gelse katlanacak artık... buraya yazıp feryat figan etmenin anlamı yok. herkes 1-2 dönem sadece dersine girip çıksa neler değişecek neler... ama ille de görev ille de görev... ille de ekders...
Amisos' Alıntı:halk' Alıntı:Amisos' Alıntı:Başka okula görevlendirme almayacaksınız o kadar...onlara muhtaçmışız gibi her görevi istedikten sonra bbnette yazışmanın anlamı yok.... sorunlarımızın çözümü için AZICIK EYLEM GEREK... Şu an atılacak ilk adım, başka okula görevlendirme istememek...
"ilköğretimde çalışırken liseye görevlendirmem oldu" diyor arkadaş. başka okula görevi kendisi istemiş ki olmuş. kimse kolundan tutup da zorla götürmemiştir... oraya gönüllü gittikten sonra başına ne gelse katlanacak artık... buraya yazıp feryat figan etmenin anlamı yok. herkes 1-2 dönem sadece dersine girip çıksa neler değişecek neler... ama ille de görev ille de görev... ille de ekders...
O nasıl oluyor?hamuş' Alıntı:15 saate kadar verilebilir hocam ben dediğiniz gibi birşey okumadım
osbitos hocam ağzına sağlık. amisos hocam acaba konuya çok yabancıda hariçten gazel okuyor anlayamadım doğrusu. zorunlu görevlendirmeden haberi yok sanırım.osbitos' Alıntı:Amisos' Alıntı:halk' Alıntı:Amisos' Alıntı:Başka okula görevlendirme almayacaksınız o kadar...onlara muhtaçmışız gibi her görevi istedikten sonra bbnette yazışmanın anlamı yok.... sorunlarımızın çözümü için AZICIK EYLEM GEREK... Şu an atılacak ilk adım, başka okula görevlendirme istememek...
Ne alakası var anlamadım? Zorunlu görevlendirme de yapılıyor. Haberiniz yoktur belki. Herkes dersine girip çıksın tamam da, seçmeli ders yapılıp ders saati 1 saate düşürülürse nereden ders bulup da gireceğiz? Görev tanımında tuvalet temizliği de yok, sizin dediğinize göre onu da yapsa haktır öyle mi? Müdür okulun padişahı değil idarecisi, yöneticisidir. Onun üstünde yönetmelik var, kanun var. Ver dilekçeni sayın hocam, ekle görev tanımını da altına tamamdır.
teşekkür ederim sayın hocam, inşallah kimsenin başına gelmez benim yaşadıklarım..ozlem22' Alıntı:gözünüz aydın diyelim o zaman..
Hocam çok güzel açıklamışsın, hepsi senin dediğin gibi olmalı. Ama ben ilçe milli eğitime gidip dilekçe karşılığı bir şey sormadım. Sadece yönetmeliği gösterdim ve okul idaresinin ne yapması gerektiğini sordum. Olay resmiyete dökülmedi yani. Sözlü olarak gerçekleşti. Yoksa dediğiniz gibi ilçeye dilekçe ile başvuru yapsam uyarı cezası falan olabilirdi.GuiWan' Alıntı:olay çözülmüş ama burada akıl veren bazı arkadaşları anlamıyorum. sakın kabul etme hocam masaya yumruğunu vur falan... bunlar olacak işler değil. herşeyin bir usulü erkanı vardır. okul müdürü senin amirin mi, amirin. amirin sana yasa yönetmeliğe uymasa bile suç teşkil etmeyen bir görev verebilir. sen bu görevi önce kabul etmek zorundasın. tekrar ediyorum suç teşkil etmediği sürece (örn: git şu hademeyi öldür derse yapmayacaksın elbette) görevi kabul edip başladıktan sonra, görevin şu şu yasa-yönetmeliğe uymadığını belirten, bu nedenle mağdur olduğunu ve iptalini istediğini belirten dilekçeni yine hiyerarşiyi bozmayacak şekilde okul müdürlüğüne verirsin. okul müdürlüğünden zorunlu cevap süresi içerisinde cevap gelmedi mi, bir üst merciye o zaman gidersin. arkadaşlar bu işler çocuk oyuncağı değil, siz yine dua edin idarecileriniz arasında iyi bir dayanışma yokmuş. bu dediğiniz küçük yerlerde olsa önce verilen görevi kabul etmediğiniz için uyarı cezası sonra şube müdürüne giderek hiyerarşiyi bozduğunuz için ikinci uyarı veya kınama alırdınız. o yüzden birilerine akıl verirken lütfen yasa yönetmelik neyse soğukkanlılıkla ona göre akıl verelim. kimse zararlı çıkmaz, hak mutlaka yerini bulur...
Bahadır1980' Alıntı:Hocam BTR yazısında görevlendirildiği okulda ders verilmeyecektir diye net bir biçimde yazıyordu sanırım. Bizim ilçede de oldu ama sanırım öğretmen arkadaş razı ve görevlendirildiği okulda birkaç saat derse giriyor...
sağolun sayın hocam Allah razı olsun. orta kulak benzenmesine bayıldımist_koord' Alıntı:Bu zümrenin rehber öğretmenlerden eksiği haklarını nasıl arıyacaklarını bilmemesi sanırım bu başlığı arada tkaip ediyorum,
müdürün hukuksuz bir işe giriştiği ve olmaması gerektiği belli ama zümrede ki arkadaşlarım öyle şeyler yazıyor ki lise öğrencilerimi yazıyor Bt öğretmenlerimi belli değil malesef,
Bir arkadaşım çok doğru yazmış aynı zaman da sizde en doğrusunu yapmışsınız
ya görevi kabul eder ve dilekçenizi yazarsınız itirazınızın bakanlığa kadar yolu var yada iş büyümeyecekse öncelikle şube müdürüne-ilçe müdürüne-il müdür yardımcısına gider anlatırsınız malesef okul müdürleri aslen bakan oldukları yada yüksekte oturdukları için sizi/bizi duymayabiliyorlar ama ilçe müdürü aradımı orta kulaktaki sorun gideriliyor ve duymaya başlıyorlar.
Size geçmiş olsun ve hayırlısı olsun hocam.