Okul müdürünün dediğine bakın hele

Kodla Büyü
Hocam boylelerine yuz verme. Her gun yeni bi olay ne hala getirdiler bu kadar ogretmeni yahu.
Aksama kadar oturacak olsam mudur olurdum de gec...

halk' Alıntı:
Amisos' Alıntı:
Başka okula görevlendirme almayacaksınız o kadar...onlara muhtaçmışız gibi her görevi istedikten sonra bbnette yazışmanın anlamı yok.... sorunlarımızın çözümü için AZICIK EYLEM GEREK... Şu an atılacak ilk adım, başka okula görevlendirme istememek...

Arkadaşım bbnet'e yazmayacak da nereye yazacak? Dertleri içine mi atsın yoksa burada çözüm mü arasın? Bence buraya yazdığı çok güzel olmuş. Çünkü arkadaşlardan bir tanesi görevlendirme kağıdına şerh düşerek görevlendirme kağıdını teslim al diyordu. Bence haklı durumdan haksız duruma düşmemek için bu gibi yöntemleri bilerek uygulayabilmek lazım. Bu yöntemi öğreten arkadaş bunu söylemeseydi belki haksızlığa uğrayan arkadaşımız hakkını ararken yanlış yöntemlere başvuracaktı.

"ilköğretimde çalışırken liseye görevlendirmem oldu" diyor arkadaş. başka okula görevi kendisi istemiş ki olmuş. kimse kolundan tutup da zorla götürmemiştir... oraya gönüllü gittikten sonra başına ne gelse katlanacak artık... buraya yazıp feryat figan etmenin anlamı yok. herkes 1-2 dönem sadece dersine girip çıksa neler değişecek neler... ama ille de görev ille de görev... ille de ekders...

Amisos' Alıntı:
halk' Alıntı:
Amisos' Alıntı:
Başka okula görevlendirme almayacaksınız o kadar...onlara muhtaçmışız gibi her görevi istedikten sonra bbnette yazışmanın anlamı yok.... sorunlarımızın çözümü için AZICIK EYLEM GEREK... Şu an atılacak ilk adım, başka okula görevlendirme istememek...

Arkadaşım bbnet'e yazmayacak da nereye yazacak? Dertleri içine mi atsın yoksa burada çözüm mü arasın? Bence buraya yazdığı çok güzel olmuş. Çünkü arkadaşlardan bir tanesi görevlendirme kağıdına şerh düşerek görevlendirme kağıdını teslim al diyordu. Bence haklı durumdan haksız duruma düşmemek için bu gibi yöntemleri bilerek uygulayabilmek lazım. Bu yöntemi öğreten arkadaş bunu söylemeseydi belki haksızlığa uğrayan arkadaşımız hakkını ararken yanlış yöntemlere başvuracaktı.

"ilköğretimde çalışırken liseye görevlendirmem oldu" diyor arkadaş. başka okula görevi kendisi istemiş ki olmuş. kimse kolundan tutup da zorla götürmemiştir... oraya gönüllü gittikten sonra başına ne gelse katlanacak artık... buraya yazıp feryat figan etmenin anlamı yok. herkes 1-2 dönem sadece dersine girip çıksa neler değişecek neler... ama ille de görev ille de görev... ille de ekders...

Ne alakası var anlamadım? Zorunlu görevlendirme de yapılıyor. Haberiniz yoktur belki. Herkes dersine girip çıksın tamam da, seçmeli ders yapılıp ders saati 1 saate düşürülürse nereden ders bulup da gireceğiz? Görev tanımında tuvalet temizliği de yok, sizin dediğinize göre onu da yapsa haktır öyle mi? Müdür okulun padişahı değil idarecisi, yöneticisidir. Onun üstünde yönetmelik var, kanun var. Ver dilekçeni sayın hocam, ekle görev tanımını da altına tamamdır.

Sırasıyla
1. Konuşarak
2. Sendika,tanıdık..vs
3. Kısasa kısas

3. maddeyi açıklayayım. Öncelikle size verilen herhangi bir yazıya imza atmama gibi bir seçeneğiniz yok. Programınızı alın ve üzerine kabul etmeme gerekçelerinizi (yönetmelik, Bt çalışma esaslarına dayanarak....) maddeler halinde belirtin. Altına da imzanızı atın. Fotokopisini alın.

Amisos' Alıntı:
halk' Alıntı:
Amisos' Alıntı:

o ne demek başına ne gelirse katlanacak. Böyle bir durum söz konusu değil şu ana kadar ki yazılara göre BT rehber öğretmenine ders verilemez(farklı okulda görevli)

Diğer söylediğiniz durum düşüncenizdir haklılık payı da olabilir görev istenilmese dediğiniz gibi bir tepki olabilir fakat bu demek değildir ki istedin herşeyi yapacaksın....

bizim okulda da müdür beni istedi.ne hikmetse müdür yardımcısı bu durumdan rahatsız ve bana yönetmelikten bahsetme vebal okuma bana der gibi davrandı.Şimdi bekliyorum.Eğer problem devam ederse sendikaya gidicem. Öncekilere her kolayılığı sağladılar(2 formatör geldi geçti ikisine de her kolaylık sağlandı.Odaya kadar verdiler.)ben bilgisayar öğretmeniyim(okulda kadroluyum) ben formatörlüğü alınca müdür yardımcısına bir haller oldu.Çekemezlikten başka birşey değil. Benim ücrete bile ihtiyacım olmadığı halde aldım.İnsanlar özellikle de idareye yapmış olduğunuzu(iyiliği)asla bilmiyorlar.Sadece işlerine geldikleri gibi davranıyorlar.
Bakanlık bilgisayar öğretmenlerinin hakkını yedirmemeliydi.

osbitos' Alıntı:
Amisos' Alıntı:
halk' Alıntı:
Amisos' Alıntı:

Ne alakası var anlamadım? Zorunlu görevlendirme de yapılıyor. Haberiniz yoktur belki. Herkes dersine girip çıksın tamam da, seçmeli ders yapılıp ders saati 1 saate düşürülürse nereden ders bulup da gireceğiz? Görev tanımında tuvalet temizliği de yok, sizin dediğinize göre onu da yapsa haktır öyle mi? Müdür okulun padişahı değil idarecisi, yöneticisidir. Onun üstünde yönetmelik var, kanun var. Ver dilekçeni sayın hocam, ekle görev tanımını da altına tamamdır.
osbitos hocam ağzına sağlık. amisos hocam acaba konuya çok yabancıda hariçten gazel okuyor anlayamadım doğrusu. zorunlu görevlendirmeden haberi yok sanırım.

hocam derse girmekle ne kaybedeceksiniz anlam veremiyorum, daha iki gün öncesine kdar aman da dersimizi verin dersimizi verin deyip durduk, şimdi de derse gir diyorlar yok diorsunuz. ha tamam derse girdikten sonra btr yi neden yapacam diye düşünebilirsiniz ama şunu unutmayalım btr olsada olmasada o işlere bizler bakıyoruz. Bence zıtlaştıkça kaybedersiniz. Unutmayalım bugün haklı çıksanız da yarın bir işiniz düşer idareye bu defa da idare ters gider işinizi yapmaz, yani bir kazanırsınız ama bin kaybedersinz bence erek yok girin zaten lisede kaç saat ders olabilirki

Hocam lafla, zıtlaşmayla olmaz bu işler..

müdür ders programını elinize verdiğinde, siz de programın iptaline yönelik bir dilekçe yazın.. dilekçeye ek olarak BT rehber öğretmeni çalışma esesları yönetmeliğini ekleyin.. gerisi kolayca çözülecektir.. fazla da o müdürle zıtlaşmadan ağır ve soğukkanlı bir şekilde işlerinize bakın..

Gir dersine ne olacak ki diyen arkadaşlara anlam veremedim. yönetmeliğe göre girme zorunluluğu yok. ha idareci güzel bir üslupla söyler, zorunlu değilsin hocam ama durum belli öğretmene ihtiyaç var falan der, hani bi rica cümlesi olur, o zaman girilir derse neden girilmesin. ama üslup önemli. zorunlu olunmayan iş ancak rica edilir onu da karşı taraf ister yapar ister yapmaz.

Amisos' Alıntı:
halk' Alıntı:
Amisos' Alıntı:

Sayın hocam 1-2 dönem sadece dersine girip çıksa hiçbir şey değişmez ne olacağını ben size söyleyeyim btr görevi diğer branşlardan fatih eğitimi almış öğretmenlere verilir bu sizin için daha mı iyi olacak? Oraya gönüllü gitmedi arkadaş görevlendirme ile gitti ve görev şartları açık ve net o müdür olacak şahısın ne haddine zorla derse girmesini sağlamak. İnsanlar bu tip olayları tabi ki burada paylaşacak hepimizi ilgilendiren bir konu nereye yazsın arkadaş sahibinden.com a mı? Son olarak İlle de görev ille de ekders hakkım olan şeyi neden istemeyeyim ?

BTR yi alır ona verirsin müsteşarın imzası var , mecbur görevlendirmeye uyacak, başka yolu yok...

alacaksın hocam resmi yazıyı, yumruğunu sıkacaksın vuracaksın masasına. Dik duracaksın bu müdürlerin karşısında, kimsenin böyle beylik taslamaya hakkı yok. Sen milli eğitimin öğretmenisin, onların işçisi değil! :-1:

kendi içimizde bile anlaşamıyoruz ya, okul müdürünün görevi okulu yönetmeliklere göre yönetmek, kimi arkadaşlar bunun farkında değiller çok acı.

elbette herkes dersine girmek ister lakin durum buna müsaade etmiyor, bt öğretmenlerinin durumu ve görevleri konusunda bir çalıştay yapılması ve bir sonuç bildirgesi yayınlamak, sendikaları bu konuda harekete geçirmek ve medya da yankı bulmak zorundayız.

bunları da en etkin yer olduğumuz btnet içinde bir başlıkla yapabiliriz. sıkıntılarımızı, okullarda yapılan idareci zulmunü, hangi idareci işlerinin üzerimize ytıkıldığını, idarecilerin kendi işlerini nasıl bizlere yaptırdıkları, laboratuvarlar ile ilgili sıkıntılar neler, tüm bunları konuşmalı ve ortaya birşeyler koymalıyız.

biz yapmazsak, biz bize sahip çıkmazsak kimse birşey yapmaz.
biz en genç öğretmen kuşağıyız, bizden idareciler bizleri anlayacak ankara yönetimi yok henüz.

arkadaşlar son durumu söylemek istiyorum. ilçe milli eğitime gittim, şube müdürünün yanına çıktım. anlattım derdimi. yönetmeliği okuduktan sonra bana hak verdi ve yanımda okul müdürünü arayıp böyle böyle olacak dedi. bir hafta sonra, benim gösterdiğim yönetmeliğe bakıp, bizim okula böyle bir yazı gelmedi birşey yapamam, maaş karşılığı dersinize mecbur gireceksiniz ayrıca sekiz beş mesai yapacaksınız diyerek müdürün ağzından konuşan müdür mavini, ben müdür beyle konuştum. kendisi için bir sıkıntı olmadığını söyledi bana. aslında sizin için efendi çocuğa benziyor dedi :puhaha: olay tatlıya bağlandı çok şükür. bir dahada bu okulun önünden geçmek nasip olmaz inşallah yada kadrolu çalıştığım okuluma burdaki müdürün tayini falan çıkmaz inşallah :lol:

olay çözülmüş ama burada akıl veren bazı arkadaşları anlamıyorum. sakın kabul etme hocam masaya yumruğunu vur falan... bunlar olacak işler değil. herşeyin bir usulü erkanı vardır. okul müdürü senin amirin mi, amirin. amirin sana yasa yönetmeliğe uymasa bile suç teşkil etmeyen bir görev verebilir. sen bu görevi önce kabul etmek zorundasın. tekrar ediyorum suç teşkil etmediği sürece (örn: git şu hademeyi öldür derse yapmayacaksın elbette) görevi kabul edip başladıktan sonra, görevin şu şu yasa-yönetmeliğe uymadığını belirten, bu nedenle mağdur olduğunu ve iptalini istediğini belirten dilekçeni yine hiyerarşiyi bozmayacak şekilde okul müdürlüğüne verirsin. okul müdürlüğünden zorunlu cevap süresi içerisinde cevap gelmedi mi, bir üst merciye o zaman gidersin. arkadaşlar bu işler çocuk oyuncağı değil, siz yine dua edin idarecileriniz arasında iyi bir dayanışma yokmuş. bu dediğiniz küçük yerlerde olsa önce verilen görevi kabul etmediğiniz için uyarı cezası sonra şube müdürüne giderek hiyerarşiyi bozduğunuz için ikinci uyarı veya kınama alırdınız. o yüzden birilerine akıl verirken lütfen yasa yönetmelik neyse soğukkanlılıkla ona göre akıl verelim. kimse zararlı çıkmaz, hak mutlaka yerini bulur...

GuiWan' Alıntı:
olay çözülmüş ama burada akıl veren bazı arkadaşları anlamıyorum. sakın kabul etme hocam masaya yumruğunu vur falan... bunlar olacak işler değil. herşeyin bir usulü erkanı vardır. okul müdürü senin amirin mi, amirin. amirin sana yasa yönetmeliğe uymasa bile suç teşkil etmeyen bir görev verebilir. sen bu görevi önce kabul etmek zorundasın. tekrar ediyorum suç teşkil etmediği sürece (örn: git şu hademeyi öldür derse yapmayacaksın elbette) görevi kabul edip başladıktan sonra, görevin şu şu yasa-yönetmeliğe uymadığını belirten, bu nedenle mağdur olduğunu ve iptalini istediğini belirten dilekçeni yine hiyerarşiyi bozmayacak şekilde okul müdürlüğüne verirsin. okul müdürlüğünden zorunlu cevap süresi içerisinde cevap gelmedi mi, bir üst merciye o zaman gidersin. arkadaşlar bu işler çocuk oyuncağı değil, siz yine dua edin idarecileriniz arasında iyi bir dayanışma yokmuş. bu dediğiniz küçük yerlerde olsa önce verilen görevi kabul etmediğiniz için uyarı cezası sonra şube müdürüne giderek hiyerarşiyi bozduğunuz için ikinci uyarı veya kınama alırdınız. o yüzden birilerine akıl verirken lütfen yasa yönetmelik neyse soğukkanlılıkla ona göre akıl verelim. kimse zararlı çıkmaz, hak mutlaka yerini bulur...
Hocam çok güzel açıklamışsın, hepsi senin dediğin gibi olmalı. Ama ben ilçe milli eğitime gidip dilekçe karşılığı bir şey sormadım. Sadece yönetmeliği gösterdim ve okul idaresinin ne yapması gerektiğini sordum. Olay resmiyete dökülmedi yani. Sözlü olarak gerçekleşti. Yoksa dediğiniz gibi ilçeye dilekçe ile başvuru yapsam uyarı cezası falan olabilirdi.

valla bizim yazımızda açıkça belirtilmişti o

Kadrolarının bulunduğu okuldan farklı okulda görevlendirilen BT Rehber Öğretmenleri BT Rehberliği görevini görevlendirildikleri okulda yapacaklardır. Kadrolarının bulunduğu okulda (eğer var ise) sadece branş derslerine gireceklerdir ve bu ders saatlerinde okulda bulunacaklardır. Kadrolarının bulunduğu okullardan; nöbet görevi dahil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir. Bu branş dersleri de (eğer var ise) kadrolarının bulunduğu okul idareleri tarafından tüm haftaya yayılmayacak, en az günde verilecek şekilde planlanacaktır.

Hocam BTR yazısında görevlendirildiği okulda ders verilmeyecektir diye net bir biçimde yazıyordu sanırım. Bizim ilçede de oldu ama sanırım öğretmen arkadaş razı ve görevlendirildiği okulda birkaç saat derse giriyor...

Bahadır1980' Alıntı:
Hocam BTR yazısında görevlendirildiği okulda ders verilmeyecektir diye net bir biçimde yazıyordu sanırım. Bizim ilçede de oldu ama sanırım öğretmen arkadaş razı ve görevlendirildiği okulda birkaç saat derse giriyor...

evet hocam bizde de yazıyor ama müdür bey yok öyle birşey diyordu, yazıyı kendisine okutmama rağmen :)

Bu zümrenin rehber öğretmenlerden eksiği haklarını nasıl arıyacaklarını bilmemesi sanırım bu başlığı arada tkaip ediyorum,
müdürün hukuksuz bir işe giriştiği ve olmaması gerektiği belli ama zümrede ki arkadaşlarım öyle şeyler yazıyor ki lise öğrencilerimi yazıyor Bt öğretmenlerimi belli değil malesef,
Bir arkadaşım çok doğru yazmış aynı zaman da sizde en doğrusunu yapmışsınız
ya görevi kabul eder ve dilekçenizi yazarsınız itirazınızın bakanlığa kadar yolu var yada iş büyümeyecekse öncelikle şube müdürüne-ilçe müdürüne-il müdür yardımcısına gider anlatırsınız malesef okul müdürleri aslen bakan oldukları yada yüksekte oturdukları için sizi/bizi duymayabiliyorlar ama ilçe müdürü aradımı orta kulaktaki sorun gideriliyor ve duymaya başlıyorlar.

Size geçmiş olsun ve hayırlısı olsun hocam.

ist_koord' Alıntı:
Bu zümrenin rehber öğretmenlerden eksiği haklarını nasıl arıyacaklarını bilmemesi sanırım bu başlığı arada tkaip ediyorum,
müdürün hukuksuz bir işe giriştiği ve olmaması gerektiği belli ama zümrede ki arkadaşlarım öyle şeyler yazıyor ki lise öğrencilerimi yazıyor Bt öğretmenlerimi belli değil malesef,
Bir arkadaşım çok doğru yazmış aynı zaman da sizde en doğrusunu yapmışsınız
ya görevi kabul eder ve dilekçenizi yazarsınız itirazınızın bakanlığa kadar yolu var yada iş büyümeyecekse öncelikle şube müdürüne-ilçe müdürüne-il müdür yardımcısına gider anlatırsınız malesef okul müdürleri aslen bakan oldukları yada yüksekte oturdukları için sizi/bizi duymayabiliyorlar ama ilçe müdürü aradımı orta kulaktaki sorun gideriliyor ve duymaya başlıyorlar.

Size geçmiş olsun ve hayırlısı olsun hocam.
sağolun sayın hocam Allah razı olsun. orta kulak benzenmesine bayıldım :)

Geri