Okul Sitesi Çöktü

Kodla Büyü

beyzadem

Aktif Üye
Arkadaşlar okulun meb.k12.tr uzantılı sitesi(html+js) çöktü.Dosyaları bilgisayarıma indirip tarattım daha sonra dreamwear ile açtığımda anlamsız bir sürü meta tag var.Şimdi yeni bir site yapmaya çalışıyorum serverdaki tüm dosyaları sildiğim zman bu virüsten kurtulabilir miyim? yoksa yeni site de tehlike altında mı?

hocam bağlandığınız bilgisayarlarınızın virüs yönünden temiz olduğundan emin olun. muhtemelen iframe virüsüdür. drweb cureit'i indirip temizleyebilirsiniz. yine temiz bir bilgisayardan ftp şifrenizi değiştirip o bilgisayardan temizlediğiniz dosyaları yükleyebilirsiniz, geçmiş olsun.

Öncelikle ftp programı(cuteFTP) kullanıyorsan bu programı kaldır. FTP programı olarak FilleZilla kullanabilirsin bu program şifrelerin log dosyarını tutmuyor.Yeni sitenin bol bol yedeğini al. Sonra serverdaki tüm dosları temizle siteni server at sorun yaşamazsın.
Hocam FTP şifreni değiştirmeyi unutma.

sağolun hasari ve adeministrator hocalarım. Virüsün adı JS/Agent.AW aanladığım kadarıyla javascript virüsü.Hasari hocam dediğiniz gibi cuteftp yüklü ama ben daha hiç kullanmadım zaten ben daha yeni bakıyorum siteye.benden önce olmuş yani:)).Dediğiniz gibi yapayım o zaman cuteftp yi kaldırıp FilleZilla yı kurayım.Teşekkürler.

BBNET
Geri