Okul Sitesine video ekleme

Kodla Büyü

invem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
466
Arkadaşlar okul sitesine nasıl video ekleyebiliriz? Sitede biraz arama yaptım ama pek anlayamadım? En kolay yolu nedir? Yapan var mı?
 
başka bir siteye link ver mynet video yada youtube ordan link al


yada videoyu flv videoya çevir siteye koy
 
Ben bu şekilde ekledim. dosya adını ve bulunduğu konumu doğru yazarsan sıkıntı yaşamazsın
Kod:
<p style="text-align: center;">
	<object classid="CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95" codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=5,1,52,701" height="300" id="mediaPlayer" standby="Microsoft Windows Media Player bilesenleri yukleniyor.." type="application/x-oleobject" width="320"><param name="quality" value="high" /><param name="movie" value="video/tanitim.wmv" /> <param name="FileName" value="video/tanitim.wmv" /> <param name="ShowControls" value="1" /> <param name="AutoStart" value="1" /> <param name="ShowDisplay" value="False" /> <param name="AutoRewind" value="0" /> <param name="PlayCount" value="3" /> <param name="ShowStatusBar" value="1" /> <param name="ShowGotoBar" value="0" /> <param name="AutoSize" value="0" /> <param name="EnableContextMenu" value="false" /> <param name="BorderStyle" value="1" /> <param name="DisplayForeColor" value="0" /> <param name="DisplayBackColor" value="0" /> <embed autosize="0" autostart="1" enablecontextmenu="false" filename="video/tanitim.wmv" height="300" name="mediaPlayer" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/Downloads/Contents/Products/MediaPlayer/" quality="high" showcontrols="1" showdisplay="False" showgotobar="0" showstatusbar="1" src="video/tanitim.wmv" type="application/x-mplayer2" width="320"> </embed> </object></p>
<p style="text-align: center;">
	&nbsp;</p>
 
Okul sitesine video eklemek ne yazık ki çok da mantıklı değil. MEB hemen hemen bütün video yayınlama sitelerini engellemiş durumda. Bugün çalışan da yarın çalışmaz hale gelebilir. Bu nedenle youtube, vimeo gibi siteler üzerinden video eklemeye çalıştığınızda, video yerine MEB tarafından engellenmiştir yazısı çıkacaktır.
MEB'in verdiği alanda video yayınlamak ise zaten pek mümkün görünmüyor, hem bandwidth hem de kota nedeniyle.
Eğer sitenizi ücretli, bandwidth ve alan sorunu olmayan bir yerde yayınlıyorsanaz, bu durumda videoyu siteniz üzerine yükleyip, nette bulabileceğiniz jwplayer ya da benzeri bir flash video player ile yayınlamanız en doğrusu olacaktır.
Bu da yoksa, video işini unutun ya da youtube, vimeo üzerinden yayınlayıp, öğrencilere evden izlemelerini söyleyin.
Şu ana kadar okul sitelerimin çoğunda video yayınlama zorunda kalmadım ancak eğer kalsaydım, örneğin bir yarışmanın ya da etkinliğin videosu ise haberin sonuna video izlemek için tıklayınız der, youtube ya da vimeo'ya link verirdim. En ekonomik yöntem bu olacaktır, aksi halde bandwidth ile başedemezsiniz.
 
teşekkürler arkadaşlar camlıca hocam you tube okul videosunu yükledim önce bilgisayarımda izleyeyim dedim ama altta bişeylerin reklamı geçiyor. bu şekilde yayınlayamam o yüzden farklı bir seçenek istiyorum. ya korkmaz hocamınkini denerim olursa ya da vazgeçerim :shock:
 
bende okul sitesinde video yayınladım geçen hafta. farklı bir yerden de alabilirsin ama en mantıklısı kendi sitenden yapmak gibi geldi bana. src kısmını doğru yazarsan ve video yu düşük boyutlu kullanırsan sıkıntı olmaz bence
 
korkmaz hocam ben senin kodu direk eklemek istediğim sayfaya yapıştırıp video adını değiştirirsem çalışır mı acaba? Nasıl yapmam gerekir?
 
öncelikle video yu ftp ye atman gerekiyor. value ve src="video/tanitim.wmv" buraya da senin videonun bulunduğu yeri ve adını tam yazacaksın.
 
hoccaaammmm ayyy çok heycanlandım oldduuuu ayy çook çook teşekkürleeer çok sağolun hocam süper olsu sıra ftp ye atmaya geldi :D :D :D
 
Geri
Üst