Okul sosyal medya hesapları kimin işi?

Kodla Büyü
Müdür yönetmelikte geçmeyen bir görev veremez. O zaman tuvaletleri de temizleyelim

Bir süredir tüm devlet kurumları patron zihniyeti ile yönetildiği için oluyor tüm bunlar
İlçe kendi birini görevlendirip yaptığı işte arkamızda durmaz Hocam ilçenin sosyal medya hesabını da biri yönetiyor burda da görev size düşmüş der keza il de öyle. Tuvalet olayı ise mobinge girer o apayrı bir konu ikisi bir değil biliyorsunuz ki. Müdürün verdiği tüm görevlere istisnasız itiraz edilebilir lakin malesef ki mühür kimdeyse Süleyman o oluyor Türkiye'de. Bir de masal kahramanlarıyla büyütülmüş bir millet olarak güç kimdeyse herkes ona yakın olmak istiyor ve bunun için de herkesi harcayabiliyor. 20 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum ki en çok da öğretmenlikte böyle malesef
 
Altta eklediğim kılavuz gelmişti bir kaç sene oldu herhalde. Yazının başlığı da Sosyal Medya hesaplarının etkin kullanımı gibi birşeydi.

Kılavuzun bir yerinde "kurum amiri bu işi yapabilecek birini görevlendirir", başka bir yerinde de "sorumluluk kurum amirindedir. Paylaşımı yapan kişi kurum amirinden yazılı veya sözel onay almadan paylaşım yapamaz" ibareleri var.

Sosyal medya işi riskli bir iş. En başta altına yazılacak yorumlar. Diyebilirsiniz ki yorumları kapatırız. Özellikle kız öğrencilerin fotoları tehlikeli. Kendisi istediği kadar paylaşssın ancak bizim paylaştığımız fotolar kötü niyetle kullanılabilir. En büyük tehlike ise veliler. Benim öğrencimin fotosunu bilgisini neden paylaştın diye zorluk çıkarabilirler, her ne kadar izin kağıdı alsanız bile.
klavuz yayınlamışlar da yönetmelik vs de bununla ilgili madde olması lazım. yukarıda da yazdığım gibi patron zihniyeti ile yönetimin sonuçları. devlet yasa yönetmeliklerle yönetilir.(yönetilmelidir)
 
İlçe kendi birini görevlendirip yaptığı işte arkamızda durmaz Hocam ilçenin sosyal medya hesabını da biri yönetiyor burda da görev size düşmüş der keza il de öyle. Tuvalet olayı ise mobinge girer o apayrı bir konu ikisi bir değil biliyorsunuz ki. Müdürün verdiği tüm görevlere istisnasız itiraz edilebilir lakin malesef ki mühür kimdeyse Süleyman o oluyor Türkiye'de. Bir de masal kahramanlarıyla büyütülmüş bir millet olarak güç kimdeyse herkes ona yakın olmak istiyor ve bunun için de herkesi harcayabiliyor. 20 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum ki en çok da öğretmenlikte böyle malesef
işte dediğim gibi patron yönetimi. öğretmenlerin de haklarını bilip yerinde ve zamanında "hayır" demeyi öğrenmesi gerek bir an önce. yoksa bunun devamında tuvalet te temizlenir.
 
Son düzenleme:
tuvaleti ben temizletirim hele bi disin dunya kac bucak goru işimin dısında bişey yaptıracak adam daha gormedim...gorsem kesin sakatlık cıkartırım
 
Bilişim hocası kimse onun işi . Web yayın ekibini adınızı yazar olur biter. Sonucta Instagram da bir web yayini .ancak bizim mudur o işi çok sevdiği için kendi yapıyor. Ver desen vermez
idareci olduğunuza ve bildiğinize eminim ama yine de haklarını bilmeyen arkadaşlar için paylaşalım. Yapmak istemezlerse sizin gibi düşünen idarecilerinin önüne koyarlar. Öyle yaklaşıma böyle cevap!

Kaynak : https://mevzuat.meb.gov.tr/dosyalar/1958.pdf

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Uygulama Esasları

İnternet sitesi yayın ekibi, kuruluşu ve görevleri

MADDE 7 – (1)

İnternet sitesinin işletimi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere okul müdürlüğünce internet yayın ekibi oluşturulur.

(2) İnternet yayın ekibinde görev alacak üyeler, eğitim ve öğretim yılı başında yapılan öğretmenler kurulu toplantısında belirlenir. Öğretmenler kurulunca belirlenecek internet sitesi yayın ekibi üyeleri;
a) İnternet sitesi yayın ekibi yöneticisi: Okul müdürü, müdür başyardımcısı veya bir müdür yardımcısı,
b) İnternet sitesi yöneticisi: Fatih Projesi BT rehber öğretmeni veya bilişim teknolojileri öğretmeni,
c) Editör: Türkçe veya Türk dili ve edebiyatı öğretmeni,

d) Danışman: Rehberlik öğretmeninden oluşur.


(5) İnternet sitesi yayın ekibinin görevleri şunlardır:
a) Okul internet sitesini yayınlar, yönetir.
b) Panel Kullanım ve İçerik Yönetim politikasına uygun iş ve işlemleri yapar.
c) İnternet sitesi yayın ekibi yöneticisi; internet sitesi yayın ekibinin koordinasyonu, denetimi ve yayınlanacak içeriğin kontrolünü sağlar.
ç) İnternet sitesi yöneticisi okul internet sitesi ile ilgili teknik iş ve işlemleri yürütür.
d) Editör; içerik oluşturur, oluşturulan tüm içeriklerin niteliğini artırmak üzere; anlam bütünlüğü, hitap tutarlılığı, noktalama, imla ve yazım kurallarına uygunluğunu denetler, değerlendirir ve düzeltmeler yapar.
e) Danışman; oluşturulan tüm içeriklerin pedagojik açıdan uygunluğunu denetler.

BT Öğretmeni olan ve BT öğretmeni olduğunu unutmayan dostlara tavsiyemdir. İdarenizin üslubu iyi olursa belki yayın işini üzerinize alırsınız. O sizin bileceğiniz iş ama asla tek başınıza her şeyi siz yapmayın. Yayınlama işini bile siz yapıyorsanız ya resmi imzalı içeriği alın.

Hatırladığım kadarıyla panelden yönergede yer alan rollere göre (örneğin; editör.) kullanıcı hesabı tanımlanabiliyor.

Editör; Türkçe veya Türk Dili Edebiyatı öğretmeni beklenen kurallara uygun içeriği hazırlar, yayınlanmamış şekilde kaydeder.

Danışman pedagojik açıdan gözden geçirir ve sorumlu idareci yayınlanmış şekilde kaydeder.

Kaydettim ama yayınlanmadı, fotoğraf ekledim görünmüyor, şunu yapmak istedim olmuyor veya şunu nasıl yapabilirim gibi teknik açıdan sorun yaşarlarsa sizden yardım alırlar ötesine esasen göreviniz yoktur biliniz.

Yine tekrar ediyorum. Dost dostu düşünür. Aranız iyi olsa bile her şeyi yönetim ekibinden resmi imzalı kayıt altına almadan ve bir nüshası siz de bulunmadan yapmayınız. Yok ne gerek var deniyorsa da onlar sizin dostunuz filan değildir!

Birden fazla görevi yürütmenin yani size yüklenebilmesinin tek istisnası da: "(3) Öğretmen sayısı yetersiz olan okullarda bir kişi birden fazla görevi yürütür. " ifadesi gereği okulda ilgili öğretmenlerin ve yeter sayıda öğretmenin olmayışıdır.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran görüntüsü 2024-09-01 224933.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-01 224933.png
    239.3 KB · Görüntüleme: 42
Okulun sosyal medyası olmaz resmi web sitesi olur...Öğretmen olsun Btr olsun kesinlikle sosyal medya olayına karışmamalı okul idaresi kendi kullanmak istiyorsa kullansın...Çünkü o okul idaresi sosyal medya ile ilgili en ufak sıkıntıda arkanızda durmaz....
 
İdareniz internet sitesi kontrol panelinden sizi eklediğinde görünür. Şuan siz herhangi bir okulun meb.k12.tr sitesine kullanıcı olarak ekli değilsiniz.
10 yıldır aynı okuldayım hocam ne oldu ki çıkarıldım. Müdüre de sordum öyle birşey yapmadım dedi. Bazı okullardaki arkadaşlarda da aynı durum söz konusuymuş.
 
hocam ilk okullarda nasıl bir yol izlenmeli?
Hocam, maalesef okulda yeterli sayıda öğretmen olmayan bir okul ise; "(3) Öğretmen sayısı yetersiz olan okullarda bir kişi birden fazla görevi yürütür. " maddesi gereği branşımıza birden fazla görev verilebilir. Bu durumda resmi olarak almam diyemezsiniz. Ama okulda yeterince öğretmen var ise yerinizde olsam kurul toplantısında ilgili kurulun oluşturulması esnasında söz alır, ilgili yönergedeki editör maddesini gündem eder, türkçe öğretmeni bulunmaması ve ilkokul olması sebebiyle editörün sınıf öğretmeni olmasının daha doğru olduğunu dile getirirdim. Web sitesi kullanımı için görevi kabul edecek arkadaşa panelde editör rolüyle kullanıcı tanımlanabileceğini(hala vardır diye tahmin ediyorum), web sitesinde haberleri, duyuruları oluşturabileceğini de eklerdim. Özellikle çok az öğretmene sahip ve belirli yaşın üzerindeki insanların çalıştığı bir okulda değilseniz emin olun gönüllü çıkacaktır. Sıkıntı şurada ki bu kurul gündem maddelerine ya hiç alınmıyor, ya hiç gündem edilmeden dolduruluyor. Çok dallanmasın isteniyor. Nasılsa BT ci yapacak, kontrolümüz altında gözüyle bakılıyor. Ama bir sıkıntı olsa haberi o girmiş, insiyatif almış, haberimiz yoktu olur. O nedenle yerinizde olsam her şeyi denediniz yine size kalacak. Bir kere kurul toplantısında da gündem edildiğinden ve tutanakla kayda geçtiğinden emin olun. Yeterli öğretmen varsa ve yine de size birden fazla görev verilecekse susmayın ve doğru olmadığını ifade edin ve yine bunun toplantı tutanağına geçmesini istediğinizi ifade edin şerh koyun ki size sonradan bir durum olduğunda neden kabul ettiniz demesinler. Bu şartlarda verdilerse sonrasında zıtlaşmaya gerek yok. Haber yazma ve yayınlamaya gelince ise yine yönergeden bahsedin. Biraz idareciyi poh pohlayıp hocam ben hazırlar size onaylatır sonra yayınlarım deyin. Dosyaları da klasörleyeceğinizi ifade edin. Her haberin metnini önce kağıt üzerinde hazırlayıp altına sizin ve görevli arkadaşların imzasını açın. Onay aldıktan sonra yayınlayın. Büyük ihtimalle hangi yüzyıldayız kağıt israfına gerek yok hocam derler. İdarecinize haklısınız tamam hocam ben metni ve haberi hazırlarım ama yayınlanmamış olarak işaretler, kaydederim. Siz hesabınızdan girer sadece yayınla olarak değiştirir kaydedersiniz, dersiniz. ?

Benim derdim web sitesi haber, duyuru v.b. yapılması değil, esasen hocam. Çok zor bir iş değil. İki şeyi sevmiyorum.

Birincisi BT öğretmeni sessiz kalıp iş yüklerini paylaştıkça kaldırdıkça hem işi artıyor hem iş yapmıyor olarak görülmeye devam ediliyor.

İkincisi ise sorumluluk fazla, esasen onay yetkisi idarecilerde olduğu için sorumluluk onlarınken tamamen bizi suçlayabilecek şekilde bize yıkıyorlar. Örnek olarak; yukarıdaki ilk alıntılayarak cevap verdiğim mesajdaki yaklaşıma ve üsluba bakabilirsiniz.
 
Ne biçim branşımız var ki herşey bize yapışıyor... Lanet olsun. İlk başta hayal ettiğim bilgisayar öğretmenliği bu değildi. Keşke bir an önce sağlıcakla,huzurla emekli olabilsek. Huzurumuz kalmadı Nereye gitsek papaz oluyoruz görev yapmamış gibi. Keşke normal bir öğretmen olabilseydik...
 
Ne biçim branşımız var ki herşey bize yapışıyor... Lanet olsun. İlk başta hayal ettiğim bilgisayar öğretmenliği bu değildi. Keşke bir an önce sağlıcakla,huzurla emekli olabilsek. Huzurumuz kalmadı Nereye gitsek papaz oluyoruz görev yapmamış gibi. Keşke normal bir öğretmen olabilseydik...
yapsanda yapmamış gibi olacak hep birileri kulp takacak zaten hocam bu branşın kaderinde bu yoktu zamanında bizden önce bu branşta görevlendirme başlayanlar veya ilk başlayanlar çok taviz verdiler bu hale getirdiler nasıl başlarsa öyle gider mantığı.
ama bireysel olarak kendi çizginizi oluşturup sınırlarınızı çizdiniz mi kimse size hık diyemiyor, size saygı duyuyorlar ama nereye kadar
bir an evvel gelmesi gereken tek şey BTREHBER öğretmen kadrosudur ders saatinden bağımsız normu olan BTREHBER kadrosu olmalı her dönem görevlendirme saçmalığı her dönem 1-2-3 hafta ek derslerimizin yanması bütün branşlar zamanında ve eksiksiz alırken bizlerin üstlerin ve bazı okul müdürlerinin liyakatsizliklerinden ve sertifikalı kankalarına btr görevi ayarlama çabalarından ötürü geciken başvuru dilekçeleri vs dolayısıyla her dönem bilişim öğretmenleri mağdur olup ek dersleri eksik almaktadırlar.
üstüne bir ton kağıt kürek yazışma iş ve zaman kaybı stres moralsizlik motivasyon bozukluğu anksiyete vs.vs kadro gelse bari isteyenler geçsin isteyenlerede ömür boyu boş hangi ders olursa versinler.
 
Geri
Üst