Okul var, öğrenci var, öğretmen yok!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hakkari ve ilçelerine bağlı köylerde öğretmen yetersizliği sebebiyle onlarca okulun halen eğitime başlayamadığı belirtildi. Yüksekova ilçesinde de köyleri taşımalı sistemden çıkarılan vatandaşlar, duruma tepki göstererek öğrencilerini okula göndermeme kararı aldı.

Kent merkezi ve köylerinde eğitim konusunda yaşanan sıkıntılar tepkilere sebep oluyor. Köylerde öğretmen yetersizliği sebebiyle onlarca okulun halen eğitime başlayamadığı belirtilirken, onarımdan geçirilmeyen binaların adeta birer harabeyi andırdığı bildirildi.

İlçeye bağlı Kısıklı köyünde 3 yıldır taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilere bu yıl araç verilmemesi tepkilere sebep oldu. Taşımalı sistem olmadığı takdirde çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirten köylüler, duruma bir an önce çözüm bulunmasını istediler. Köylerinde okula giden onlarca öğrencinin bulunduğunu kaydeden Cafer Özdemir adlı vatandaş, "Yıllardır köyümüzün öğrencileri taşımalı olarak eğitim görüyordu. Neden şimdi bu haktan mahrum bırakılıyorlar? Bunu kabul etmemiz mümkün değil.

Üstelik bizden çok daha yakın yerler taşımalı sistemden yararlanırken, neden biz yararlanamıyoruz? Şayet böyle devam ederse kesinlikle çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" dedi.

Kış şartlarında okula gitmenin çok daha zor olacağını söyleyen öğrenciler ise, okumak istediklerini belirterek "Ne olur tekrar bizi taşımalı sisteme alın" dediler.

Öte yandan ilgililer, öğretmen yetersizliği sebebiyle bazı sıkıntıların yaşandığını ve konunun takipçisi olduklarını belirttiler.

iha

Hala zorunlu hizmet affından bahsediliyor.Bu kadar zorunlu yapan insanlar aptal yerine konuluyor.

bahsettiğiniz gibi öğretmenlere de tazminat verilebilir, ben mardin merkezdeyim buraya verilmemesini anlarım ama doğu illerinde yolu suyuolmayan yerlerde öğretmenlik yapan arkadaşları düşününce...

12 saat dersi olan matematik öğretmenimiz (asker öğr.) 12 saat de okulumuzda fen ve teknoloji dersine giriyor. milli eğitimden arıyorlar görevlendirmeler bittikten sonra, elimizde fen ve teknoloji öğrt. var verelim mi hatta matematiğe de girer diyorlar bizim müdüre. yani anlayacağınız milli eğitimdeki şube müdürü efendilerinin hangi okulda ne öğretmeni olduğundan haberi yok.

kanaatimce ilköğretim zorunlu olmaktan çıkarılmalı ama zorunlu olarak okuma - yazma (yani ilk 5 yani ilkokul) olmalı

BBNET
Geri