suferi' Alıntı:
Sivil gidiyorsunuz.Sonra öğrenciler farklı uygulamalara koyuldugunda onlarda kuralları çiğnediğinde onlara ne diyorsunuz.O kural onu öyle yapamazsın desen olmaz çünkü öğretmen olarak sen uymuyorsunki?
Arkadaşlar hepinizin çocukları olacak o okullarda siz görev yapmazken okuyacaklar.Düzen tamamen bozulacak kurallar hiç sayılacak.Sınıftan dışarı çıkma diyeceksin çocuğa ne ye göre !!! kurallar yokki siz bitirdiniz kuralları.
Saç sakal ,sivil kıyafet... e anlamadığım kahveyede aynı gidiyorsunuz okulda.Ne fark kaldı şimdi.
Bir örnek daha vereyim madem kılık kıyafet yönetmeliğine uymuyorsunuz.Maaş günü geldiğinde devlet deseki bu ay maaş yok. E nasıl olur e kural yok.( Tamam belki uç bir örnek ) ama dikkat edin kuralları yazanları bile öğretmenler yazıyor...
Öğrencilerim neden sivil giyindiğimi soruyorlar. Bende onlara şu anki yönetmeliğe aykırı olduğunu söylüyorum.
Ve bu yönetmeliğin değişmesini istediğimi ve bu nedenle yapılacak tüm yaptırımları göze aldığımı belirtiyorum.
Bazen geç kaldığımda derse geç kaldınız diyen öğrencilerde oluyor.
Bende onlara zaman zaman geç kalabileceğimi ve bunun hesabını idareye verdiğimi söylüyorum.
Ama siz geç kalırsanız ilk hesabınızı bana vereceksiniz diyorum.
Devlet maaş örneğini de anlamış değilim. Devlet hukuk devleti ise nasıl öyle bir şey diyebilir.
Devlet şu anki kılık kıyafet yönetmeliğine göre bana soruşturma açabilir. Ve ben bunu bilerek
sivil kıyafet giymeye devam ediyorum. Gerekirse hesabını veririm.
Kurallar tabiki olmalıdır. Sağlıklı bir işleyiş için kurallar olmalıdr. Ve bu kurallar belirlenirken katılımcı bir anlayış olmalıdır.
Kurallara uymayanları ceza verilirkende çifte standart olmamalıdır.
Kurallar değişebilir ve kurallar durduk yerede değişmez.
Kendine yakın bulduğu insanların kurallara uymamasına göz yumanlara
yasayı değiştirmek yerine, güç bende benim dediğim olur anlayışına bir tepkidir benimkisi.