Okula verdiğim dilekçe il mem'e gitti işte sonuç!!

Kodla Büyü
Re: Okula vereceğim dilekçe yorumlarınızı bekliyorum

Hocam bunun sonucunda hakkınızı alacağınızdan adım gibi eminim tebrik ediyorum sizi p.tesi günü ilk işiniz bu dilekçeyi vermek olsun.

zzeytinci' Alıntı:
Hocam dilekçeniz gayet güzel, meramınızı anlatır bir şekilde hazırlanmış. Bundan sonra yapacağınız iş silsileyi takip ederek şikayetinizi iletmeniz. Eğer silsileyi takip etmeyip bazı arkadaşların dediği gibi bakanlığa falan dilekçe göndermeye kalkışırsanız gönderdiğiniz dilekçenin hiç bir faydasını görmeyeceğiniz gibi hakkınızda soruşturma da açılır. Buna dikkat edin. Siz dilekçenizi okula verin, evrak kaydınızı alın ve süreleri takip edin. Bildiğim kadarıyla dilekçe Kanununa göre 30 gün içerisinde cevap vermek zorundalar.
Evet silsileyi takip ederek iletmem gerekiyor. Birde bu işler sırasında çok sakin olmam gerekiyor. İnşallah bir terslik çıkmaz.

Kesinlikle sakin olmanız gerekiyor. Allah yardımcınız olsun... :alkis:

HOCAM SİLSİLE YOLUNU TAKİP EDERKEN ARIZA ÇIKARTIRLARSA DİREEK AKİME YAZIN...

AH ULAN SABAH SABAH NASIL SİNİRLENDİM BBNETE DAHA AZ GİRECEM BU SENE :verymad:

hocam dilekçeyi verdiğinizde zaten size kısa zamanda döneceklerdir müdürünüzde o yazıyı onaylayanda size bu seferlik böle oldu bi dahakine olmayacak filan diyeceklerdir ama ne olursa olsun ben resmi cevabı bekliyorum demenizi ve dilekçenin arkasını takip etmenizi öneririm.

okuldan kayda girmesi önemli 3 sene önce benzer bir durum vardı..Okuldan kayda aldırınca ilçe milli eğitim müdürü küplere binmişti...Ama işleme koymaktan başka çaresi de kalmadı :)

frt44' Alıntı:
okuldan kayda girmesi önemli 3 sene önce benzer bir durum vardı..Okuldan kayda aldırınca ilçe milli eğitim müdürü küplere binmişti...Ama işleme koymaktan başka çaresi de kalmadı :)

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI
HAKKINDA YÖNETMELİK

Madde 6 – Şikayet hakkında karar verme yetkisi şikayet edilenin ilk disiplin amirine aittir.
Şikayeti kabul eden ancak karar verme yetkisi bulunmayan amirler bunları silsile yolu ile ve kendi görüşlerini de ilave etmek suretiyle birinci fıkrada belirtilen amirlere 3 gün içinde intikal ettirirler. Şikayet edene de durum hakkında bilgi verirler.
Yapılacak İşlemler:
Madde 7 – Bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara uygun olarak yapılan şikayetler karar vermeye yetkili amirlerce incelenir ve karara bağlanır. Kararlar şikayet sahiplerine ve lüzum görülürse şikayet edilene yazı ile bildirilir.
Süre:
Madde 8 – Şikayetlerin incelenmesi ve bir karara bağlanarak şikayet sahiplerine tebliğ edilmesi ile ilgili bütün işlemlerin en geç şikayet dilekçesinin karar merciine intikal ettiği tarihi izleyen 30 gün içinde tamamlanması zorunludur.

Sadece biraz bekletebilirler hocam yoksa yönetmelikler açık kendileri suç işlemiş olur bi dilekçe daha yazarız.

hocam seni yine bir okula görevlendirmişler :o

Ben 2 dönem kendi okulumda görev yaptıktan sonra

bu başvuru döneminde müdürüm(başvurumun il mem'ne gönderildiği resmi yazıda) sadece formatör görevlendirilmesine gerek yoktur dediği için görevlendirmem yapılmadı.

ne önerirsiniz

Ne acayip ! adamlar var. Hocam sakin olmalısınız demişler ama bu durumda sakin olmak zor. Ben olsam dağıtırım ortalığı. :verymad:

Arkadaşlar bugün silsile yolunu takip ederek okuldan ilçeye ilçeden kaymakama kaymakamdan il mem derken atamaya gittim. Dilekçemi aldılar 20 ocakta kendi okuluma dönme sözü aldım. Yalnız şube müdürünün bana norm fazlası olduğum ve şubatta norm fazlası olanları resen atayacaklarını söylemesi manidardı. Eğer böyle resen bir atama olursa bu yönetmelik bizim işimizi görecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik 22 Şubat 2011 Tarihli ve 27854 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bu yönetmeliğin “Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar” başlıklı 15. maddesinin (g) bendi, 2, fıkrasındaki “2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.” hükümleri nedeniyle Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Bakanlıkça belirlenecektir.

basın' Alıntı:
merhaba ;
şube müdürü ile görüştüm.
kendisi olaydan haberi olduğunu ve yıl sonunda mağduriyetin giderileceğini..
din kültürü öğretmeninin önceden görevlendirildiğini yeni görevlendirme yapılmadığı için böyle sıkıntı olduğunu..
vb...
Hocam bugün halloldu 20 ocakta başlamaya söz aldım. Yalnız küçük bir yanlış anlaşılma olmuş. Telefonda derslerin boş geçtiği denildi bana dedi. Bende derslerin boş geçtiği değil bir kısım derslere girilemediğinden başka okuldan başka bir öğretmen geldiğini söylediğimi söyledim.

resen atasalarda itiraz edin hocam. herkesi atarlarsa bişey diymezsiniz ama sadece norm fazlası olarak sizi atarlarsa itiraz edebilirsiniz, hakkınız var

Söz almışsınız peki ama geriye dönük haksızlık yanlarına kar mı kalmış olacak. :x

rumuz19' Alıntı:
basın' Alıntı:
merhaba ;
şube müdürü ile görüştüm.
kendisi olaydan haberi olduğunu ve yıl sonunda mağduriyetin giderileceğini..
din kültürü öğretmeninin önceden görevlendirildiğini yeni görevlendirme yapılmadığı için böyle sıkıntı olduğunu..
vb...
Hocam bugün halloldu 20 ocakta başlamaya söz aldım. Yalnız küçük bir yanlış anlaşılma olmuş. Telefonda derslerin boş geçtiği denildi bana dedi. Bende derslerin boş geçtiği değil bir kısım derslere girilemediğinden başka okuldan başka bir öğretmen geldiğini söylediğimi söyledim.

eeee nolacak hocam senin öğretmenin müdürünün torpillisiyse, sana ayakkabısını sildirememiş, bilgisayarda yazı yazdıramamış, işleri kakalayamamışsa, elbette ki en yalakayı bulacaktır. Zaten bu (bipli kelime) kim bu kadar okşadı bilmiyorum. Neyse geçmiş olsun, iş resmiyete binince nasıl hallaluyo... bu işler böyledir. okul müdürüne verirsin şube müdürüyle görüşür sümen altı eder, şube müdürüne gidersin bana böyle böyle söylendi küçük bir yanlış anlaşılma olmuş der.... Emmolu bu işler söylemle olmuyo resmi yazı çıkar diyemezsin. Bi b.ktan anlamıyolar bir de üstlerine gidersen vay haline... Artı sen kanun yönetmelik gösterdin ya o da sana gösterecek... Bunların yüzüne bıraktım zaten müdürlüğü vs. alın len okulunuzu, atayın torpillinizi verin bana derslerimi dedim. Bakanlık atama yapacakmış yapsın... Sen de yazarsın dilekçe, eğitimin yarım kalması, projeler vs aksayacak işleri göstererekten iptal ettirirsin olur biter.

rumuz19' Alıntı:
Arkadaşlar bugün silsile yolunu takip ederek okuldan ilçeye ilçeden kaymakama kaymakamdan il mem derken atamaya gittim. Dilekçemi aldılar 20 ocakta kendi okuluma dönme sözü aldım. Yalnız şube müdürünün bana norm fazlası olduğum ve şubatta norm fazlası olanları resen atayacaklarını söylemesi manidardı. Eğer böyle resen bir atama olursa bu yönetmelik bizim işimizi görecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik 22 Şubat 2011 Tarihli ve 27854 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bu yönetmeliğin “Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar” başlıklı 15. maddesinin (g) bendi, 2, fıkrasındaki “2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.” hükümleri nedeniyle Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Bakanlıkça belirlenecektir.

Evet, BT öğretmeni norm fazlası olduğu için formatörlük dahil herşey sıkıntı, resen atama vs. belirsizlikler, ama başka branştan bir formatörün formatör olduktan sonra girmeyeceği dersinden dolayı normu var ve RAHAT.

Bu hak mı?

sitelerdeyim' Alıntı:
rumuz19' Alıntı:

Evet, BT öğretmeni norm fazlası olduğu için formatörlük dahil herşey sıkıntı, resen atama vs. belirsizlikler, ama başka branştan bir formatörün formatör olduktan sonra girmeyeceği dersinden dolayı normu var ve RAHAT.

Bu hak mı?

işte buna güveniyorlar ne kadar formatörlük yapsam kar diye bakıyorlar bilişim teknolojileri öğretmenleri formatörlüğü bıraksa bile başka branştan arkadaşlar yapacaklar bilişim teknoloji öğretmenleri de meğer formatörlük var başka branş yapana kadar ben yaparım hem de ek dersimi alırım hem de başka okula gitmem diyip yapacak ve formatörlük ne olursa olsun isteniyor siz istemem yan cebime koy diyorsunuz gibi bir anlam çıkap formatörlük adı değişse bile hiç bitmeyecek gibi görünüyor işte bu çaresizlik oluyor

orası çorum yapmayın artık başka yorum :D...

adana'da da var böyle durumlarla cebelleşen arkadaşlar... onlara örnek olsun bu dilekçeniz...

hocam dilekçe süper olmuş ama şube müdürünün söylediği şey beni de kıllandırdı. sizi norm fazlası yapıp gönderirler gibime geliyor. bu dönemde bir din kültürü öğretmeninin işine çomak sokarsan sonuçlarınada katlanmak zorunda kalabilirsin. moralini bozmak için söylemiyorum bunları. sadece şubatı bekleme önceden norm işlerini takip etmeni ve gerekli önlemleri almanı tavsiye etmek isterim.

dirty_y' Alıntı:
hocam dilekçe süper olmuş ama şube müdürünün söylediği şey beni de kıllandırdı. sizi norm fazlası yapıp gönderirler gibime geliyor. bu dönemde bir din kültürü öğretmeninin işine çomak sokarsan sonuçlarınada katlanmak zorunda kalabilirsin. moralini bozmak için söylemiyorum bunları. sadece şubatı bekleme önceden norm işlerini takip etmeni ve gerekli önlemleri almanı tavsiye etmek isterim.
Hocam norm fazlası durumuna zaten geçen sene düştüm. Biraz araştırdım norm fazlası olanlardan ve tercih yapmayanlardan kimseyi resen atama yapılmamış . Ama öyle bişey yapılırsa ildeki tüm öğretmenlere yapmaları lazım. Sadece bana böyle bişey yapılırsa zaten bakanlığa dilekçe yazacağım. Ayrıca memurlar.nette ki bir yazı yayınlamıştı o maddeye görede atamaya itiraz edeceğim.

rumuz19' Alıntı:
dirty_y' Alıntı:
Hocam norm fazlası durumuna zaten geçen sene düştüm. Biraz araştırdım norm fazlası olanlardan ve tercih yapmayanlardan kimseyi resen atama yapılmamış . Ama öyle bişey yapılırsa ildeki tüm öğretmenlere yapmaları lazım. Sadece bana böyle bişey yapılırsa zaten bakanlığa dilekçe yazacağım. Ayrıca memurlar.nette ki bir yazı yayınlamıştı o maddeye görede atamaya itiraz edeceğim.
valla hocam belki yersin diye yapabilirler. haklarını bilmeyen veya aramaya tenezül etmeyen bir sürü öğretmen var maalesef

Değerli Hocam öncelikle kolay gelsin diyorum.

Norm işlemleri haziran-eylül döneminde düzenlenir yani şu anda norm fazlasıysanız fazlasınızdır değilseniz değilsinizdir. Arkadaşların söylediği gibi dikkat edebileceğiniz bir durum şu anda mevcut değil.
Ayrıca Memurlar.net yada burada yazılan o madde bir yönetmeliktir ve bir düzenleme yapılabilmesine olanak sağlamıştır ancak malesef bakanlık bu düzenlemeyi yapmadığı için şu anda norm fazlasından atamayı resmi olarak durduracak bir durum bulunmamaktadır.
Yani şu anda norm fazlası olan bir Türkçe öğretmeninin ama seneye 25 saat dersim olacak beni göndermeyin bundan eminim demesi ve gerçekten emin olması gibi düşünün ancak bu gene de norm fazlası olarak yerdeğiştirmesine engel değildir.
Umarım sorununuz çözülmüştür ve umarım bakanlık bu yönergeyle başladığı norm işini bir an önce bitirir.

Geri