Okullar Hayat Olsun Projesi MEB yayınlamış.

Kodla Büyü
yaptım oldu. merak etmeyin arkadaşlar ustalık dönemi bu. mutlaka olur. bize müstehak. her daim ölümü gösterip sıtmaya şükretmemizi sağlamadılar mı?

Erinmedim okudum. Bunu millete proje diye sunmanın ne gereği vardı??? Çok saçma bir projecik

Veliler çocuklarını internet salonlarına göndermek yerine yerel özelliklere göre okul saatleri
dışında gece 20.00 – 21.00’e kadar açık olacak bu mekânlardan yararlanmayı tercih
edeceklerdir

düşündürücü :x

İstanbulda ikili eğitim yapan okuldayım. İlk saat dersim var. İlk otobüse binerek derse 6-7 dakika geç olarak yetişebiliyorum. Şimdi baktımda 21:00e kadar okulda kalırsak evime giden son otobüsü kaçırıyorum. Benim bu proje ile okulda yatmam gerek.

cocuklar cafede counter metin 2 vs oynuyor:D okulda varmı yok.. okula idye gelirler 9 a kadar cafede oyun oynarlar.. velierlde okulda snırlar..:D

repocket' Alıntı:
İstanbulda ikili eğitim yapan okuldayım. İlk saat dersim var. İlk otobüse binerek derse 6-7 dakika geç olarak yetişebiliyorum. Şimdi baktımda 21:00e kadar okulda kalırsak evime giden son otobüsü kaçırıyorum. Benim bu proje ile okulda yatmam gerek.

:puhaha:

yat hocam...otobus parası vermessin.. maaşa zam yok otobuse var.. bu sekilde tassarruf edersin.. evdeki lektirik su vs giderleinide dus... hatta evden de cık kirayı düş.. al sana iki maaşlık bir zam:D

kal okulda ne işin var evde:D

bu proje çıktığında beri dertleniyoruz.yazıda formatörle ilgili tek bir kelime bile yok.inşallah bizi ilgilendirmez bu olay

ama proje süper ya ben begendim:D

oturup üşnemden bunumu hazılramıslar..

ellerine saglıkta.. biraz da düşüneerk hazırlasalarmıs ya.. uygulanırmı uygulanazmı diye...

ULAN! Bİ KEREDE ÖĞRETMENLERİ MEMNUN EDECEK, ÖĞRETMENLERİN YARARINA BİR PROJE YAPSANIZDA BİR DE OZAMAN BASKSAK EĞTİM GELİŞİYORMU GELİŞMİYORMU DİY.. EĞİTİMİN EN ÖNEMLİ KAYNAGI ÖĞRETMEN... ÖĞRETMEN... SEN EN TEMEL ÖĞEYİ HİÇE SAYIP YAN UNSURLARLA UGRASIYOSUN... HİÇ Mİ KAFASI CALISAN YOK BE...

BASİT BİR ORNEK... ORDUEVLERİ, POLİSEVLERİ, DİĞER KURUM MİSAFİRHANELERİ VE ÖĞRETMEN EVLERİNİ BİR KIYASLYIN.. VERİLEN DEĞERİ GORUN..:d PARDON DEĞERSİLİĞİ...

İyi de güzel söylüyorsun tamam;

Bu dediklerini yapmakla görevli olan kişiler kim?
Bunların ücretlerini nasıl ödeyeceksin?
Güvenliği nasıl sağlayacaksın?
Maddi kaynağı nereden nasıl (kim) bulacaksın?
Dersleri kaldırıp bilgisayar kursları açmanın mantığı nedir?
...
...

o yazı bizede geldi. bizim lab 2. katta. bunlar okulun giriş katında kütüphane ve bilgisayar odası karışık bir sistem kurmayı istiyolar yazıya göre.... hem bilgisayarlar olsun hem kütüphane olsun hem etüt salonu gibi bişey . hangi okul böyle fiziksel ortamı yaratabilirki ?? yaratsa bile kim başında durucak ?? bt sınıfındaki ekipmanlar da dağıtılamaz genelge var. deli beygir gibi salla dursun ya tutarsa ..

yildiray75' Alıntı:
o yazı bizede geldi. bizim lab 2. katta. bunlar okulun giriş katında kütüphane ve bilgisayar odası karışık bir sistem kurmayı istiyolar yazıya göre.... hem bilgisayarlar olsun hem kütüphane olsun hem etüt salonu gibi bişey . hangi okul böyle fiziksel ortamı yaratabilirki ?? yaratsa bile kim başında durucak ?? bt sınıfındaki ekipmanlar da dağıtılamaz genelge var. deli beygir gibi salla dursun ya tutarsa ..

Bir genelge daha gelir dağıtırlar hocam ondan kolay ne var. Proje saçma, şartlar elverişli değil ama bu kadar da moloz değillerdir heralde insanevlatları düşünmüştür bu iş nasıl olur, başında kim durur diye. Bu bakanlık kadrosu gitmez de başladıkları işi bitirmeye çalışırlarsa başta idareciler herkesin çok başı ağrır.

Bir de 2tblik aleti goturup yanima 50bos dvd.
elektrik ve ogle yemeklerini bedavaya getirme projesi

Tarafların sorumluluk ve yükümlülükleri
Milli Eğitim Bakanlığı - İl/İlçe Milli Eğitim ve Okul Müdürlükleri
İşbirliğine uygun olan okullar ve işbirliği alanlarını belirlemek
Protokol çerçevesinde yer alan okul birimlerinin Protokol yapılan belediyeye hazır halde sunulmasını sağlamak
Isınma ve aydınlanma giderlerini karşılamak
Eğitici görevlendirmek
Okul bahçelerinin düzenlenmesi ve ağaçlandırılmasının tip projelere uygun olarak yapılmasını sağlamak

Burda Milli Eğitim Bakanlığı - İl/İlçe Milli Eğitim ve Okul Müdürlüklerinin görevleri sıralanmış. Benim anladıgım kadarı ile Milli Eğitim müdürlükleri bütün il ya da ilçe genelinde bütün okullara hadi bunu uygulayın demeden, şartları uygun olan okullara bu proje uygulama işini verecek... Örneğin BT sınıfı uygun olan bir kaç okul, spor salonu uygun olan bir kaç okul, kütüphanesi uygun olan birkaç okul vs bulup eğitici de bulacakmış ve projeyi uygulayacakmış.

Ama yine de bana da pek parlak bi proje gibi gelmedi... Öğretmenlerin isteklerini görmezden gelip mutsuz eğitim ordusu ile projeler üretip göz boyamanın alemi yok...

Bu projede bence en buyuk sorun güvenlik sorunudur. Balicisi var, sarhoşu var, sapığı var.. Öğretmenleri yada okul malzemelerini acaba bunlardan nasıl korumayı düşünüyorlar? Önce bunun cevabını vermeliler.

Projenin özü halk eğitimlerin görevlerini de okulların yapması. Yakında belediyelerin temizlik asfaltlama gibi işlerinide okullara ve öğretmenlere yüklerlerse şaşırmam. Nasıl olsa marabaları öğretmenler var bol bol proje üretin marabalar halleder.

çok iyi olur.. keşke olsa ama boş.. orada görev yapacak personelleri bulmaları lazım.. ücret verirlerse bulurlar..

çocuğun 8 de 9 da ne işi var okulda. 9.30 da haydi çocuklar iyi uykular diyen devlet değil mi bu :)

tahtakama' Alıntı:
Tarafların sorumluluk ve yükümlülükleri
Milli Eğitim Bakanlığı - İl/İlçe Milli Eğitim ve Okul Müdürlükleri
İşbirliğine uygun olan okullar ve işbirliği alanlarını belirlemek
Protokol çerçevesinde yer alan okul birimlerinin Protokol yapılan belediyeye hazır halde sunulmasını sağlamak
Isınma ve aydınlanma giderlerini karşılamak
Eğitici görevlendirmek
Okul bahçelerinin düzenlenmesi ve ağaçlandırılmasının tip projelere uygun olarak yapılmasını sağlamak

Burda Milli Eğitim Bakanlığı - İl/İlçe Milli Eğitim ve Okul Müdürlüklerinin görevleri sıralanmış. Benim anladıgım kadarı ile Milli Eğitim müdürlükleri bütün il ya da ilçe genelinde bütün okullara hadi bunu uygulayın demeden, şartları uygun olan okullara bu proje uygulama işini verecek... Örneğin BT sınıfı uygun olan bir kaç okul, spor salonu uygun olan bir kaç okul, kütüphanesi uygun olan birkaç okul vs bulup eğitici de bulacakmış ve projeyi uygulayacakmış.

Ama yine de bana da pek parlak bi proje gibi gelmedi... Öğretmenlerin isteklerini görmezden gelip mutsuz eğitim ordusu ile projeler üretip göz boyamanın alemi yok...

"Eğitici görevlendirmek" maddesi yoruma açık.

okullarımızın yaşam merkezi gibi olması elbetteki istenir, hoş bi durumdur. ancak bir sürü ancakları ile başlayan bir proje gibi duruyor, bt sınıflarını kaleme alanların öncelikle bt öğretmenlerini görmezden görmeyi bırakmaları gerekir, biz varız biz burdayız bir sürü çözülememiş problemimiz var, akşam 9 a kadar bizi tutmazlar gibimi geliyor, nöbetleşe bi sistem olur, atıyorum 3 saat ek derse okuldan isteyen öğretmenler kalabilir. Sakinn önce okullar hayat bulacak bi ara öğretmenlere de hayat verecekler... hayat devam ediyor!!

Geri