Okullar için özel hosting ve domain kullanma yasağı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ok46500
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ok46500

Aktif Üye
İyi günler arkadaşlar;
Ben ilçe mem için asp.net te bir site hazırladım. İlçemize ait xxx.gov.tr domainine ait dnsleri yeni hosting hizmeti aldığımız firmaya yönlendirdik. malum meb tarafından bize verilen xxx.meb.gov.tr domainini de yeni domainimize yönlendirmiştik. Bugün baktık ki xxx.meb.gov.tr domaini bizim yönlendirmemizden çıkarıp meb.gov.tr ye yapmışlar. Ankara internet şubesi ile görüşmelerimiz sonucunda daha bizlere ulaşmayan genelge gereğince şimdilik il ve ilçe memlerin özel bir domain ve hosting kullanmasının yasaklandığı hosting'in meb tarafından sağlandığı konusunu belirttiler. Verdikleri hosting hizmetininde (asp,php framework 4.0) old. öğrendik.

Diğer konu ise bundan sonra okullarında özel domain ve hosting kullanamayağı. Bunca okul asp,aspx veya php siteler old söyledim ve onlarında kaldırılacağını söylediler. Sizce durum nedir? Şimdilik html sitelere izin old. (ilerdie php ve asp içinde çalışmalar old.) söylediler. Evet arkadaşlar asp,aspx ve php siteleri ve domainlerimizi ne zaman kaldırıyoruz. Bu konularda bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum. Malum bizim okul sitesinin domain+hostign süresi doldu boşa uzatmayalım...

ok46500 nickli arkadaşın söylediği doğrudur.
Aşağıdaki içerik bütün memlere gönderildi sanıyorum.
Bence olumlu bir uygulama, 250 MB alan ve sunucunun performansı çoğu özelden daha yüksek.

- PHP NUKE, MAMBO, JOOMLA ve benzeri açık kaynak kodlu ve güvenlik açıkları bilinen hazır portal uygulamalarını kullanmamanızı tavsiye ederiz. Bunların kullanımından dolayı yaşanmış, zarar görmüş pek çok site mevcuttur. Sitede kullanılacak kodların sizler tarafından yazılması güvenlik açısından daha uygun olacaktır.
- Veritabanı olarak Access yada Mysql kullanabilirsiniz.
- Her kurum için tek bir MySQL veritabanı açılmaktadır.
- Web barındırma hizmeti ile ilgili soru ve sorunlarınız için internet@meb.gov.tr e-posta adresi ile yazışınız.
- Oluşan iş yoğunluğu nedeniyle irtibatın telefon yerine e-posta adresi ile sağlanması daha uygun olacaktır.
- Yazışmalarda kurumsal (@meb.gov.tr uzantılı) e-posta adresleri kullanılmalıdır. Kişisel e-posta adreslerinden gelen istekler dikkate alınmayacaktır.
- Unutmayınız ki web alanınızın her türlü sorumluluğu size aittir.
- Alanınızda ki her türlü aktivite sunucular tarafından log dosyalarınıza kayıt edilmektedir.
- İnternetten bulduğunuz, alanınızın güvenliğini tehdit edebilecek şüpheli kodları kopyalamayınız.
- Kanunlara aykırı içeriği alanınızda bulundurmayınız, yayınlamayınız.
- Kendi alanınızda veya sunucuda tespit ettiğiniz güvenlik açıklarını internet@meb.gov.tr adresine bildiriniz.
- Alanınıza ait şifreleri başkaları ile paylaşmayınız.
- Gerektiğinde internet@meb.gov.tr e-posta adresi ile irtibata geçerek değiştirilmesini isteyiniz.
- Kurumunuzun içeriğinin dışarda herhangibir sunucuda barındırılması güvenlik nedeniyle bakanlıkça yasaklanmıştır.
- Tüm içeriğinizin MEB sunucularında bulunması gerekmektedir.

evet bende halk eğitimin meb.k12.tr adresini gov.tr ye değiştmrke için mail attm gelen cevapta tüm serverların php. asp desteği olduğu şeklinde bir yaazı geld.

Okulumuza özel hosting ve domain almayı düşünüyoruz. Böyle bir yazı gelmedi okulumuza. MEB in serverlarına devam mı edecez yani?

okulun meb tarafından verilen alanına yapmamışlar demesinler diye bir kartvizit sitecik bırakın. Sonra özel alandan da güncel bir site yaparsınız. :D

Püf noktası sakın meb.k12. olan adresi özel hosting adresinize yönlendirmeyin. Bırakın ikisi ayrı kalsın.

Önce adam gibi asp php desteği versinler sonra özel hostlardaki siteleri kaldırmamızı istesinler. Meb.k12.tr sık sık çöküyor. Tüm okulları aynı sisteme alsınlarki hepsine birden ulaşılamasın, amaçladıkları bu heralde.

İlk mesajdan itibaren epey zaman geçmiş ama halen özel hosting domain mi kullanıyorsunuz? Bu konuda herhangi bir gelişme bilgisi olan var mı? Benim okul sitesinin de süreleri doldu, yeniden özelden mi alayım sizce?

meb.k12.tr nin hostu çok sorunlu. Defalarca kökten silmeme rağmen trojan bulaşıyor. Hosta tek bir index.html var. Ona da sadece okulun adını yazdım. Gene de her açışımda problemli. Virüs programım uyarı veriyor hep. Onu kullanmamızı mecbur kılarlarsa hiç bir şey beklemesinler okul sitesinden.

mystreous' Alıntı:
meb.k12.tr nin hostu çok sorunlu. Defalarca kökten silmeme rağmen trojan bulaşıyor. Hosta tek bir index.html var. Ona da sadece okulun adını yazdım. Gene de her açışımda problemli. Virüs programım uyarı veriyor hep. Onu kullanmamızı mecbur kılarlarsa hiç bir şey beklemesinler okul sitesinden.

hocam şurayıbi inceleyin...

Gelen bir resmi yazı yok, özel hostingde devam ediyoruz. Fakat ekim gibi süre dolacak o zamana kadar ne olur bilinmez...

gökalp' Alıntı:
mystreous' Alıntı:

hocam şurayı bi inceleyin...
teşekkürler hocam ilgin için. Ama bu yazıyı daha önce de başka sitelerde de okumuştum. Crackli cuteftp yi kurmadan iexplorer penceresinden ftp ye girip dosyamı attım. Tek bir index dosyası. Bilgisayarımı formatlayıp denedim, başka bilgisayardan atmayı denedim. Ama sonuç nafile. Hostumda 23 adet sitem var. Onlara niye bulaşmıyor da meb hostuna bulaşıyor anlamış değilim. Sorunun benden kaynaklı olacağını zannetmiyorum.
meb hostunu zaten kullanmıyorum ama en azından boş görünmesin okulun ismi logosu orda bulunsun diye uğraşıyorum ama trojanlardan geçilmiyor.

Arkadaşlar il/ilçe mem'ler için sıkıntı yok zaten ben 4 yıldır ilçe mem sitesinde php ve mysql kullanıyorum...

yasemin_d' Alıntı:
evet bende halk eğitimin meb.k12.tr adresini gov.tr ye değiştmrke için mail attm gelen cevapta tüm serverların php. asp desteği olduğu şeklinde bir yaazı geld.
il/ilçe mem'lerde php,asp desteği olduğunu biliyordum, halk eğitim merkezlerinin olduğunu bilmiyordum? O zaman bir joomla yapalım bizim halk eğitime :)

BBNET
Geri