Okullara Her yıl 100 bin bilgisayar alınacak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ulaştırma Bakanlığı, ilk ve ortaöğretim okullarında kullanılan bilgisayar sayısında uluslararası standardı yakalayabilmek için her yıl 100 bin bilgisayarı yenilecek.

Bilgi toplumunun geliştirilmesine katkı sağlamak ve bilgisayar okur-yazarlığı da dahil olmak üzere bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde kurulan ''Evrensel Hizmet Fonu''ndan alınan yaklaşık 600 bin bilgisayar, ilk ve orta öğretim okullarında kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına verildi.

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda bilgisayar başına düşen öğrenci sayısında uluslararası standardı yakalayabilmesi için Ulaştırma Bakanlığının her yıl okullardaki yaklaşık 100 bin bilgisayarı yenilemesi gerekiyor.

Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığının bildirdiği bilgisayar ihtiyaçları çerçevesinde, 6 Nisanda, 2 bin 250 okula toplam 36 bin bilgisayar alımı için için ihale yapacak. Ayrıca, bu yıl içinde Evrensel Hizmet Fonu'ndan bin 750 okula bilgisayar destekli fen laboratuvarı kurulacak.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği, okulların bilgisayar ve geniş bant internet hizmeti ihtiyaçlarının Evrensel Hizmet Fonu'ndan karşılandığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının tüm bilgisayar ihtiyaçlarının zaman geçirilmeksizin karşılanacağını vurguladı.

http://www.stargazete.com/guncel/her-yi ... 251432.htm

İnşallah söylenilenler doğrudur.Elimizde 1999dan kalma acerler var.Çoğu çalışmamakla birlikte çalıştırdıklarımızda ortalama 15 dakikada açılıyor :mrgreen: .Defalarca İl MEM müracatımız sonuçsuz kaldı.Üstelik okul oldukça kalabalık.1700'e yakın öğrencimize maalesef işe yaramaz külüstürlerle hizmet vermeye çalışıyoruz :( ..

4000 mevcudu olan bir okulda 3 tane bilgisayar laboratuarı var ama tek bir tanesinde çalışan bilgisyarlar var, diğerleri hurdalık gibi olmuş:)
Elle tutulur bir tanesinde 20+1 bilgisayar var :)

bir taraftan dersin durumunun ne olacağı belirsiz bir taraftan da bilgisayarlar alınıyor. belki de bizim için alınmıyordur ingilizce öğretmenleri için alınıyordur :)

Saçmalamayın arkadaşlar alsa kabahat almasa

Sizi acından öldürecek ecevit gibi adamlar lazım aslında

250 bin öğretmen atar yetmez

800 bin bilgisayar yetmez

maaşınıza 7 yıl zam yapıp bir yıl yapmaz hemen başlarsınız fukara edebiyatına

Okullara gerçekten o sayıda bilgisayar verilir mi bilinmez. Kesin olan şu ki , ihaleyi alan kişi ya da kişiler iyi ihya olacak. Microsoft , Adobe ve diğer bazı yazılım firmaları da paylarına düşeni alırlar.

hangi okullara gideceği bellidir onların, kimisinin okulunda her yıl bilgisayar labı değişir, bizimki gibi kimi okulda da 99 dan kalma acer larla bişeyler yapmaya uğraşırsınız. 3 yıllık öğretmenim, bizim lab da 3 yıldır değişecek, resmi yazılar geliyo, duyumlar alıyoruz ama hepsi asparagas. Gözümle görüp elimle dokunmadan inanmam hiç bir habere:)

faz 1lere yapılacak en güzel şey demirbaştan düşmek. onlarla ders yapmamak yapmaktan daha iyidir.

ilterkagan' Alıntı:

Bir şey aldığı yok, fondan karşılanıyor işte. Devlet bütçesinden karşılayacak kadar para mı var bu ülkede.

İyi güzelde ondan önce özelleştirilip güzelleştirilemeyen Adı Türk kendi yabancı olan Telekoma rica etselerde okullara ADSL bağlantısı verseler. En azından elimizde olanları bari kullanabiliriz...

amacına uygun kullanılmadıktan sonra alınsa ne yazar.
bizim şube müdürleri bile, "hocam siz ileride teknik servis elemanı olacaksınız" demişti.
ama bilmiyorlarki bilgisayarları çalışır halde tutmanın bir anlamı olmadığını...
çalışır halde tutuyoruzda şofö yok hocam şoför boşuna benzin yakıyo aletler..

Yanımızdaki Ticaret Lisesinde 290 öğrenci var, 3 labları var.

Bizim 380 öğrencimiz var, 12 yaşında 15 bilgisayarımızla eğitim vermeye çalışıyoruz.

Verecekse de düzenli, dengeli versin.

Bir lab 8 sene iş görür. Ama 12 yıl olmaz ki canım. 2-3 senede bir lab yenilenmesi elbette israf olur. Sonuçta bu çocuklar 3D oyun oynamayacak, uygulama programları ve internet performası da 8 sene yeterli olur, hadi 6 sene olsun, ama bazı okullarda(özellikle kendi ödenekleri olduğu için liselerde) çok kısa aralıklarla bilgisayar yenileniyor, biz gibi ilköğretim okullarında da 12 yıllık bilgisayarları ayakta tutmaya çalışan öğretmenler var.

tanes' Alıntı:
hangi okullara gideceği bellidir onların, kimisinin okulunda her yıl bilgisayar labı değişir, bizimki gibi kimi okulda da 99 dan kalma acer larla bişeyler yapmaya uğraşırsınız. 3 yıllık öğretmenim, bizim lab da 3 yıldır değişecek, resmi yazılar geliyo, duyumlar alıyoruz ama hepsi asparagas. Gözümle görüp elimle dokunmadan inanmam hiç bir habere:)

aynen +1 :+1:

ertann83' Alıntı:
bir taraftan dersin durumunun ne olacağı belirsiz bir taraftan da bilgisayarlar alınıyor. belki de bizim için alınmıyordur ingilizce öğretmenleri için alınıyordur :)
Katılıyorum

ilterkagan' Alıntı:

Herşey güllük gülistanlık da biz beğenmiyoruz öyle mi? Elimizden alınan haklar, eğitime, sağlık alanına,sosyal hayata, kısacası herşeye vurulan darbelerin yanında bu yaptıkları hiçbişey değil hocam. Sizi duyan da ekonomik durumumuz mükemmel sanır, Ecevit döneminden de beter durumdayız da haberiniz yok.

BBNET
Geri