Madem Pardus desteklenecekti bunu yapmak Faz 3 temi akıllarına gelmiş?
FATİH projesi ilk başladığında Pardus ile başlayıp, eğitimler Pardus üzerinden verilseydi bugün bu yazıya gerek kalmaz herkes Pardusu kullanıyor olurdu
Madem Pardus desteklenecekti bunu yapmak Faz 3 temi akıllarına gelmiş?
FATİH projesi ilk başladığında Pardus ile başlayıp, eğitimler Pardus üzerinden verilseydi bugün bu yazıya gerek kalmaz herkes Pardusu kullanıyor olurdu.
FAZ1 2012 de başladığında PARDUS9 ve Win7 olarak dual boot geldi o zaman henüz FPBTR bile yoktu 1990 ve 2000 lerde bilişim öğretmenleri formatörlük yapıyordu ve onların tercihi ile zamanla Pardus ET lerden kalktı sadece geriye windows kaldı
neyse ki dual kurmuştum
yok hocam aidata bilgisayar sınıfı için yapmıştımhocam dual image çalışmanız var mı acaba? faz2 vestel
Bu takıntıyı bende anlamış değilim hocam. Yerine göre buğdayı bile dışardan alıyoruz ama işletim sistemine gelince hemen aaaauuuuwww illa yerli olacakMilli Savunma Bakanlığında, güvenlik için zorunlu tutulmasını anlarım ama; Milli Eğitimde niçin zorunlu tutuluyor anlayamadım. Öğretmenler; sevmiyor, istemiyor ve kullanamıyorlar.
Pardus veya Windows ile alakası nedir peki?Güvenlik sadece okullardan mı ibaret. Defalarca çalınan parolalar, meb sayfalarında yayınlanan kişisel bilgiler bunlar güvenlik değil mi?
SevMiyorlar, isteMiyorlar ve kullanMıyorlar.
Windows + OfficeBenim anlamadığım nokta bu sözleşmeleri imzalayıp karar alanlar dahil MEB de hangi işletim sistemi kullanılıyor
akıllı tahtada kullanılabiliyor mu bu sistem hocamBilişim sınıfında pardus 21.4 edu kullanıyorum. Stabil, her türlü program var.
10 ay oldu. Hiçbir sorunla karşılaşmadım.Pardus 21.4 Eğitim Sürümü Yayımlandı - Pardus - TÜBİTAK ULAKBİM
Yeni Pardus Eğitim Sürümü, öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitim, multimedya ve programlama ihtiyaçlarını karşılamak üzere özenle hazırlandı. Pardus 21.4 GNOME işletim sistemi temel alınarak geliştirilen bu sürüm, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki bilgisayar laboratuvarlarında kullanımı...www.pardus.org.tr
BT öğretmeni arkadaşlara kurmasalar bile sanal makinede denemelerini öneririm.
23 xfce yada 23 gnome deneyebilirsiniz. Hazır program sayısı fazla olsun isterseniz 21 4 edu.
Şahsi fikrim çok da eğitim verilecek konu yok. Ortalama bir öğretmen kullanıcısı ofis, internet,.. kullanmaktan ne anlıyoruz? İşini görmek mı uzman olmak mı? Gerçekten soruyorum... bir 5. veya 6..Sınıf öğrencisinden ortalama bir öğrenenin ne eksiği olabilir?
5.,6. Ve 7. Sınıf öğrencilerim sıkıntısız kullanıyor. Hatta bazı öğrencilerim windows'dan daha çok sevdiklerini söylüyorlar.
ÖBAda basit bir eğitimi var. Doyurmasa da aç bırakmıyor..
Denemedim ama haftaya deneyebilirim... iyi fikir..akıllı tahtada kullanılabiliyor mu bu sistem hocam
Hangi il hocambize resmi yazı geldi faz 1-2-3 hepsi pardusa geçecek okullara gelen müfettişlerce de pardus yüklü olup olmadığı denetlenecek şeklinde. şu an tüm okullarda windowstan pardusa geçiş süreci başladı.
Katılmıyorum hocam. Kullanmasını bilirseniz Pardus ta gayet hızlı çalışıyor. Yavaş çalışıyor diyen öğretmenlerin birçoğu kullanımını bilmediğinden kaynaklı.teknik servisten eleman geldi, dokunmatik çalışmıyordu, hocam bu tamamen pardusle alakalı dedi, yukardan klavyeyi kapattı, z kitapta artık dokunmatik çalışıyordu, her şey normale döndü, teknik servisin dediği: kaç kere tubitağa yazdık hala düzeltmediler hocam, dedi. Pardus muş adamların hiç umrunda değil hepsi hikaye windowsa para vermemk için uğraşıyorlar, ucuz etin suyu misali windows yüklediğim tahtalar uçuyor ama pardus hep donup kalıyor