Bu iş çok su götürür tartışma bitmez. Ama biraz gerçekçi olmak lazım Pardus ile mevcut işleyişi sorunsuz sürdürmek imkansız gibi bir seydir. Sadece okullar değil diğer devlet kurumları da buna geçmesi gerekir ki bunu yapmak daha zordur. Pardusu böyle yaygınlaştırmaya çalışmak en başta Pardus a zarar verir. Benim için sıkıntı yok hepsini kullanır çözerim ama son kullanıcı bu söylenen sorunları aşamaz ve iyice soğur. Benim fikrim böyle bu konuda.
Not: Windows için yabancı menşeili diye kötü olduğunu söyleyen parduscu arkadaşlar veri tabanı olarak kullanılan ve tüm verilerin emanet edildiği Oracle ile ilgili sorduğum soru hakkında hiç bir şey yazmadılar. Pardus a geçince devlet kurumlarının veri tabanları yerli mi olacak onu merak ediyorum.
Not: Windows için yabancı menşeili diye kötü olduğunu söyleyen parduscu arkadaşlar veri tabanı olarak kullanılan ve tüm verilerin emanet edildiği Oracle ile ilgili sorduğum soru hakkında hiç bir şey yazmadılar. Pardus a geçince devlet kurumlarının veri tabanları yerli mi olacak onu merak ediyorum.