Okulu ilkokul olanlar seneye ne yapacaksiniz

Kodla Büyü

bilisim06

Aktif Üye
Arkadaslar seneye bircok ilde okul donusumleri kesin olarak yapilacak deniyor. bu yil kesin donusum yapilan illerde ilkokulda kalan bt ogretmenleri ne yapti acaba. seneye benim gibi okulu ilkokul olacaklar bu konuda ne dusunuyor. ilkokulda kalan bt ogretmeni varmi acaba.

bence bt cileri yerlerinden korurlar gibime geliyor.
diğerlerini postalayacaklar idarecisine kadar inşallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaH.amin.
bizdeki müdür yardımcıları tam ş..............zler giderde yerlerine namuslu şerefli insaniyetli anlayışlı babacan sevecen hırsız ollmayan vede çalışkan birazda bilgisayarda usta olan birileri gelirse dadından yenmez.

norm kadro fazlası olursun hocam ya da tayın ıste kaç bı ortaokula aksı durumda resen gonderıyorlar

norm fazlası olunur.olanlar burada dert yanar ve kimsenin umurunda olmaz.bildiğiniz gibi bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı var bizim bölümde

valla neye göre ilkokul ortaokul yaparlar onu da anlamıyorum.
Ben gidecem diye söylemiyorum, siz karar verin

Bizim okulda 1 Fen Lab, 1 Tek. Tasarım ve Görsel San Atölyesi, 2 Bt Lab. , 1 Konferans Salonu, 1 Spor Salonu , 1 İngilizce Odası var.
Ama ilkokul oldu :)

Hocam bizim de seneye değişecek büyük ihtimal il genelinde. Okula geçen hafta müfettişler geldi ve 3 müfetişe açıkça şunu söyledim:
Hocam malum bir çok okuldaki bilg. laba. kaldırıldı ve bilgisayarlar dersliklere dağıtıldı. seneye ilkokulları ve ortaokulları belirlerken bilişim zümresi için olmazsa olmaz olan ve direkt normumuzu etkileyen bilgisayar labaratuarı olan okulları ortaokul olarak belirlerseniz bizim mağduriyetimiz en aza iner. Lütfen okulları belirlerken bunu dikkate alın dedim.
Müfettiş de bak bunu söylediğin iyi oldu dedi. Bunu gözönüne alalım dedi.
Önümüzdeki hafta da mem e gideceğim ve şube müdürüne de bunu dile getireceğim. Artık kendi çabalarımızla mücadeleye devam ediyorum. Biz kendimizi düşünmezsek ve önlemimizi alamazsak, kimse bizi düşünmez...

mutlumuydukki11' Alıntı:
Hocam bizim de seneye değişecek büyük ihtimal il genelinde. Okula geçen hafta müfettişler geldi ve 3 müfetişe açıkça şunu söyledim:
Hocam malum bir çok okuldaki bilg. laba. kaldırıldı ve bilgisayarlar dersliklere dağıtıldı. seneye ilkokulları ve ortaokulları belirlerken bilişim zümresi için olmazsa olmaz olan ve direkt normumuzu etkileyen bilgisayar labaratuarı olan okulları ortaokul olarak belirlerseniz bizim mağduriyetimiz en aza iner. Lütfen okulları belirlerken bunu dikkate alın dedim.
Müfettiş de bak bunu söylediğin iyi oldu dedi. Bunu gözönüne alalım dedi.
Önümüzdeki hafta da mem e gideceğim ve şube müdürüne de bunu dile getireceğim. Artık kendi çabalarımızla mücadeleye devam ediyorum. Biz kendimizi düşünmezsek ve önlemimizi alamazsak, kimse bizi düşünmez...
tebrikler hocam iyi yapmışsınız. bizim okulda ilkokul olacak gibi labım var ve labı olan boş olan okulda yok. ben liseye geçmeyi düşünüyorum ve verirse şimdiki okulumdan sağlam blgisayarları almayı düşünüyorum gideceğim okula ortaokullarda lab sorunu olmazsa kalınır ama lisede en azından bt rehber öğretmen olayıda var ne kadar dersin olursa olsun kendi okulundasın

Hayret birşeysiniz ya.Okullar belirleneli en az 5 ay oldu.İlkokula dönüşenlerin, ilkokul bölümüne ingilizceci iliçi ataması bile yapıldı.Sanırım sizin iller gecikmiş.

Zizu_' Alıntı:
valla neye göre ilkokul ortaokul yaparlar onu da anlamıyorum.
Ben gidecem diye söylemiyorum, siz karar verin

Bizim okulda 1 Fen Lab, 1 Tek. Tasarım ve Görsel San Atölyesi, 2 Bt Lab. , 1 Konferans Salonu, 1 Spor Salonu , 1 İngilizce Odası var.
Ama ilkokul oldu :)
İstanbul'da görev yapan komisyonda bir görevli olarak söyliyeyim
öncelikli olarak ilçe bize gelip şurayı şöyle yapacağım dediğinde TÜİK'ten alınan çağ nüfusu göz önünde bulunduruluyor ilk kriter bu(ancak bu biraz karışık çünkü o civarda bir okul ilkokul olduysa başka bir okulda ortaokul olmalı o sebeple iki okulun ortak alanı düşünülerek çağ nüfusu dikkate alınıyor,
bu değer net birşey vermiyorsa mevcut ilkokul ve ortaokul öğrenci sayıları, derslik sayıları okullar arası mesafeler gibi pek çok kriter var.
ama bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız ilçe milli eğitime yada il milli eğitime yada valiliğe velileriniz aracılığıyla başvurun.

bizim okul ilkokul oluyor ve tüm öğrtlerin nereye gideceği belirlenmiş biz Bt öğrt. ise hiç ses yok herkes bulunduğu yerde il-ilçe mem valilikle görüşsün...

herkes ne yapıyorsa onu yaparız hocam tayin iste derlerse tayin isteriz yok kalacaksınız derlerse kalırız nasılsa boynumuz kıldan ince şimdiden düşünmeye gerek yok

ben ne düşüneceğim devlet düşünsün bu saatten sonra :wink:

Hocam benim okulum bu yıl ilkokul oldu. ben bu arada 4 senedir norm fazlasıyım.okulumda norm fazlasıyım diye her sene yazı gelirdi mutlaka tercih yapın diye. bende telaşla yapardım. bu sene gideceğim diyede üzülürdüm. geçen sene bizim okul ilkokul olunca okuldaki branş öğretmenlerinin yarısından çoğu gitti ben hala oradayım. kimin ne olacağını Allah bilir. norm fazlası olmak ölüm kalım meselesi değil. geçen sene beni fatih projesi olan bir liseye formatör görevlendirdiler. şu an o lisedeyim. yani kadrom ilkokulda, görevim lisede. öyle norm fazlası olursak resen atarlar diye de düşünmeyin. nereye atayabilirler ki herkes norm fazlası.

hocam bizim dönüşüm bu seneden yapıldı. okulum ilkokul oldu ve labaratuar ilkokul kısmında.biz branş öğretmenlerini toplu olarak ortaokul olan okula kadromuzu geçirdiler. ordaki ilkokul öğretmeni olan arkadaşlarıda bizim okula. yani karşılıklı değiş tokuş yapıldı. ancak ben çok mağdur oldum okulda bil. labaratuarı yok. bu sebebten lab olmadığı için ders seçtirmedi müdür bey ben şuan ilk dönem başka okulda bt rehber öğretmeni. bu dönemde başka bir okulda bt rehber öğretmeni. okul okul dolaşıyorum. nereye kadar bilmiyorum. norm fazlası olmakta cabası. kendimi bir yere ait hissedemiyorum. inşalllah sizler ben kadar mağdur olmazsınız.

Size komik olan durumumu anlatayım. Ben ortaokulda kadroluydum. Norm fazlasıydım ve ocak ta resen atamamı yaptılar hem de bir ilkokula :) Buraya kadar normal bence çünkü ilkokulda şu anda 18 saat ders var okuldaki arkadaş branş değişikliği yaparak gitmiş. Norm fazlası olduğum için atadılar beni. Yalnız asıl bomba geliyor Ben hala derslere eski okulumda yani ortaokulda giriyorum :) Bu dönem böyle olacakmış. Bir lisedede BTR görevi yapıyorum. Seneye atandığım okulda norm fazlasıyım üstelik ortaokuldada 5 ler geleceği için muhtemelen ders sayısı artacaktır :) Dilekçe verdim ama geri döndü bende bıraktım ipin ucunu nereye kadar gidecek acaba

benim okulum da ilkokul olmuştu, ben de il içi tayinle il merkezindeki ortaokula tayin istedim. ama geldim gördüm ki bt sınıfı ilkokul binasında kalmış.. halbuki baştan bunu müdürle konuşmuştuk, bt sınıfını ortaokula ait gösteririz sıkıntı olmaz demişti. şimdi de gelmiş bt sınıfı ilkokulun seneye norm fazlası olcaksın diyor.. il içi de isteyemem, il dışı zaten zor..resen atarlar artık bi yerlere..daha taşınalı 1 sene olmasına rağmen tekrar yer değiştirmek zorunda kalıcam sanırım :(

Benim okulda geçen yıl ilkokul oldu ve norm fazlası oldum, tüm branşlar tayinle gitti.Bir ben bir de ingilizce öğretmeni varız.Benim hiç dersim yok sene başından beri iyi bir anadolu lisesinde BTR olarak görevliyim keyfim yerinde.Kadromun bulunduğu okula uğramıyorum bile,mayısta il içi tayin istemeyi düşünüyorum..

alpi' Alıntı:
ben ne düşüneceğim devlet düşünsün bu saatten sonra :wink:
valla hocam devlet düşünüyor zaten, siz hiç merak etmeyin. ara tatilde norm fazlalarını belirleyip, ihtiyaç olan köy - kasaba - ilçelere yol gösteriyor.. daha ne yapsın..

okulumuz ilkokul oldu. doğal olarak norm fazlası atamalarında tayin istedim ancak gidebileceğim okul olmadığı için yerimde kaldım. gelecek sene bizim kadromuzu yakındaki bir orta okula aktaracaklarmış fakat o okulda zaten BT öğretmeni var. :verymad:

benim okulumda da btsınıfı, fen lan,konferans salonu, spor salonu vb var yani bunların hepsi ortaokul öğrencilerine yönelik ama gelgelelim okul müdürü burası ilkokul olacak diyor bilin bakalım branşı ne:)ben de toplantıda sordum resmi bir yazı var mı diye, bişey diyemedi, bize yakın yeni yaplan bir okul ortaokul olacakmış ikinci kademe oraya gidecek diyor, öyle olsa da o okulun bt sınıfı yok yani her durumda benim işim zor

Arkadaşlar bu geçiş dönemi en çok bizim branş açısından sıkıntılı olacak. şuan birçoğumuz 8-10 saat derslerle hemen hemen şehir merkezindei okulların %80 inde görev yapıyoruz. Örneğin ilde 100 okul olsun bunların 80 tanesinde 8-10 saat derse giren BT öğretmeni var. okullar ilk ve ortaokul diye ayrılınca 50 okul ortaokul olunca bu okullarda görev yapan BT cilerle okulu ilkokul olan 50 BT ci çakışacak ve Normlardan dolayı zaten karmakarışık olan ve her geçen gün başımıza ilginç bir olay gelen branşımızda yeni ilginçlikler bizi bekleyecek. Tam bu geçiş döneminde bizlerin durumu netleştirilebilir. İlkokullara da fatih projesi geleceğinden öğrenci sayısına göre ilkokullara da BTR verileceğinden kadromuzun ilkokullarda kalması mümkün olmalıdır ki onuda bu geçiş döneminde istemeliyiz. Derslerin zorunlu olması vs meselesi bu saatten sonra mevcut BT lerle imkansız ve olmayacak. Ama biz TV ye Bill Gates çıksa derslerimiz zorunlu olacak mı diyoruz. Bu saatten sonra devlet düşünsün diyen arkadaş devlet seni henüz düşünmemiş demekki hala internete ulaşabiliyorsun devlet seni düşünseydi şimdi hangi ücra köşede olurdun bilemiyorum.

resen atayacakları adam akıllı okul bile yokki, bekleyip görücez, hayırlısı olur umarım

Bende ilkokullarada kadro vererek bu sorunu düzeltmeleri gerek. İnşallah bunu akıl ederler.. Hatta ilkokulda bile dersimizin koyulması çocuklarımızın erkenden eğitilmesiş gerek

tam rezillik ya :verymad: okulumuz ilkokul olmaya oldu da kendi adıma beni ne yapacaklarını ben de bilmiyorum norm yok ders yok umrunda olan yok bla bla bla

okulu ilkokul olanlar korkmasınlar.. seneye kademeli geçişe son verildiği zaman bizim kadroya dokunamayacaklar yerde bulamayacaklar.. o yüzden 15 saat ortada dolanıp çay içip.. işsizlik maaşını (ekdersiz) alıp diğer deyimle yan gelip yatacağız.. zaten işimiz bu değilmi?

Bizde normalde ortaokul olduk tam oh be diyecekken; hop bir havadis 3 binalı okulumuzun bt sınıfının olduğu bölüm ilkokul diğer iki kısım ortaokul oluyor. Şimdi ben bu durumda norm fazlası olacağım herhalde. Bıktım artık bu saçmalıklardan...

dörtyol' Alıntı:
Bizde normalde ortaokul olduk tam oh be diyecekken; hop bir havadis 3 binalı okulumuzun bt sınıfının olduğu bölüm ilkokul diğer iki kısım ortaokul oluyor. Şimdi ben bu durumda norm fazlası olacağım herhalde. Bıktım artık bu saçmalıklardan...
Anı durum bende var. Yeni bir BT sınıfı kuruldu, ihale süreci 2 sene sürdü ve 2012 Aralık ayında bilgisayarlar geldi ama ilkokul kısmına. Şu an kimse kullanmıyor, ben ortaokul kısmına aldırmaya düşünüyorum ama ilkokul kısmında kalacak idareciler sıcak bakmıyor.

Mayıs ayı sonuna kadar her okula bt öğretmeni normu vermezler ise hepimizi sıkıntılar bekliyor.
Yeni açılan okullara bt sınıfı kurulmuyor normu yok, ilkokul olanlarda norm yok, bötelere meslek lisesi normu yok,geri kalanlardada bt öğretmeni var zaten..
bizleri uzak belde-kasabalar bekliyor.çok puanın olsun-olmasın..

evet bugün öğrendiğim habere göre seneye bilişim dersi seçilmemiş! ne yapacağız şimdi ben kafaya takmıyorum ama seneye neolur merakda etmiyor değilim? zaten seçilsede norm fazlası oluyordum. ders yoksa ki ilçede zaten başka ders yok.. aklıma gelen seçenekler..
1..seneye 30 saat rehberlik yapacağız?
2. olduya rehberlik istemedik! 15 saat maaş karşılığı okula git gel çay-nöbet (ek ders yok)?
3. branş dışı başka derslerem gireriz?
4........................................

faruk8542' Alıntı:
evet bugün öğrendiğim habere göre seneye bilişim dersi seçilmemiş! ne yapacağız şimdi ben kafaya takmıyorum ama seneye neolur merakda etmiyor değilim? zaten seçilsede norm fazlası oluyordum. ders yoksa ki ilçede zaten başka ders yok.. aklıma gelen seçenekler..
1..seneye 30 saat rehberlik yapacağız?
2. olduya rehberlik istemedik! 15 saat maaş karşılığı okula git gel çay-nöbet (ek ders yok)?
3. branş dışı başka derslerem gireriz?
4........................................
Sayın Hocam Şu Norm Güncellemelerinde Üst Kademeyi Sıkıştırdık Sıkıştırdık Sıkıştıramazsak Neslimiz Tükenme Tehlikesiyle Karşı Karşıya Kalacak. Herkes okuluna BT Sınıfı Normu Maliye Bakanlığının görüşü alınarak... diye giden Norm Kadro Yönetmeliğini ilgi tutarak bir dilekçe vermesi ve bu dilekçelerin il memler kanalıyla üst birimlere ulaştırılması gerekli ki bunu her zamanki gibi kimse yapmaz en iyisimi Bahçedeki Hortumu Musluğa Takıp da Geleyim Ben...

Geri