Okulumuza nasıl gelir sağlayabiliriz???

Kodla Büyü

msconfig

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar izmir'in en sorunlu bölgesinde görev yapıyorum.Okulumuzun fotokopi makinesi,toner,kağıt,kapı,pencere .....malumunuz bir çok ihtiyacı var.Velilerden çok azı aidat getiriyor.Bugün yazıcıların bakımı ve toner dolumunu yapan arkadaş para için okula geldi.Müdür bey okadar iyi niyetli ki anlatamam.hiçbir öğretmen arkadaşı aidat için iki senedir sıkıştırmadı.Aynı zamanda hiçbir kısıtlama da getirmedi.Fotokopi çekmede dahil.Sene başından beri Bilgisayar Laboratuarına da hiçbir kısıtlama getirmedi.Ne istediysem bir şekilde halletti.ASLINDA ANLATILACAK ÇOK ŞEY VAR AMA KAFANIZI ŞİŞİRMEMEK ADINA KISA YAZIYORUM.Gerçekten çok üzüldüm ve ne yapabilirim diye düşündüm ve bbnet ailesi olarak ilk siz alklıma geldiniz.Fikirlerinizi bekliyorum.

En iyisi havalar ısınınca kermes düzenlemek!
Cidden süper gelir sağlanıyor..Biz geçen yıl yaptık ve cebimizden de bişey vermedik hep çevreden, velilerden ya da
evdeki kullanılmayanları getirdik..Sonucu görünce ben baya bi şaşırmıştım.

hocam velierden hiçbirşey beklemiyorum onun için velileri hiç işin içine sokmadan ne yapabiliriz.Velilerimiz de sorunlu.

Okul adına bir kermes düzenlenebilir.

Okul adına bülten çıkartılır ve 50 kuruşa tüm esnafa devlet dairelerine dağıtılır.

Alınacak malzemelerin listesi yapılıp kaymakamlığa ya da ilçe milli eğitime verebilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışacaklardır.
Yani 3-5 kırtasiye malzemesi için değilde projeksiyon cihazı, dolap, kitap vs. gibi konularda yardımcı oluyorlar.

Okulunuzda halk eğitime bağlı kurs açıp katkı payı talep edebilirisiniz.

Okul bahçesini otopark olarak kullanabilirsiniz.

Okulun salonunu hafta sonraları ve hafta içi akşamları düğün için verebilirsiniz.
....

hocam halk eğitim kursu aç okulda kursiyerler den ortalama 50-100 arası para toplarsın 4 ayda ortalama 1000-1500 arasında okula gelir sağlarsın. senin ek dersini de halk eğitim öder.

valla biz daha onceki okulumda 2000 nüfuslu merkez kasaba oldugu icin telekomdan telefon bilgilerini aldık... cep kitabı şeklinde mini telefon rehberi olusturduk. bunun bazı sayfalarına reklam aldık. çevredeki ve merkezdeki önemli telefonları da ekleyerek satısını yaptık...

2 yıl evvel 5 tl ye sattık... hatta matbaayla konusma sonrası birer tane de kibrit kutusu büyüklüğünde de hediye edildi... yani 5 tl ye 2 tane rehber edinmiş oldular

Toplantı salonlarında film izlettirebilirsiniz öğrencilerden 1 TL bilet parası alırsınız. Her oturumda 40 TL gelse haftada bir kaç film izletirseniz üçbeş kuruş elinize geçer diye düşünüyorum. Vizyondaki filmleri de izlettirebilirsiniz afiş basar okulun bir kaç yerine asarsınız. Eğer öğrenciler verebilecekse 3 TL kadarda isteyebilirsiniz. Gelen parayı okul aile birliği hasabına yatırırsınız sorun çıkmaz.

veli düşünmüyor, çocuklar düşünmüyor, devlet düşünmüyor, biz mi düşüneceğiz. valla ben bıraktım bu işleri, bıraktırdılar, pes ettim...

Hocam aynı sıkıntıları ben de yaşadım..Para toplama sıkıntılı haklısınız ama başka çare de bırakmıyorlar ki?
Bir şekilde temin edilmesi gerekli bu paranın öyle değil mi? Biz ne yapıyorsak öğrenciler için, eğitimin iyileştirilmesi için yapıyoruz neticede..
Hocam şu an size önerebileceğim, ki bunu birçok BT öğretmeni de yapıyor.. BT sınıfını internet cafe gibi kullanabilirsiniz, öğlen tatillerindeki girişler için, ya da akşam 5 ten sonra çıkışta 1 saat boyunca BT sınıfını açık tutabilirsiniz.. Cüzi bi miktar karşılığında tabi..
Eğer BT sınıfında yazıcınız varsa, öğrencilere ücret karşılığında çıktı verebilirsiniz..damlaya damlaya göl olur hocam.. ben yapmadım ama işe yarayacağını umut ediyorum.:)

Bende her sene kendi çapımda okula biraz katkı sağlama adına bişeyler yapıyorum. Standart;
Sene başında sınıflara ayrı formatta takvim tasarlıyoruz. Maliyet 1.25 TL Satış 3.50 Yaklaşık 600 TL civarında bir gelir sağlıyor.
Sene sonunda 8. sınıf öğrencilerine autoplay media studio programı ile kapsamlı bir digital yıılık hazırlıyorum. Maliyet 0 (CD ücreti) Satış 4 TL. 250 TL kadar da gelir ordan kalıyor.(Kapsamlıdan kastım içerik bakımından, tasarım ve yapımı youcu değil)
Bizim gibi okullar için gayet iyi oluyor :wink:

en fazla 2 sayfa, tek bir ödev başlığı sınırı var..
ödevlerini kendileri getirecek derken, benden isteyen oluyor, o yüzden kendileri arayıp bulup kesip biçip hazır hale getirdikten sonra ben sadece çıktısını verecem..
word de yazdım bitirdim bu yazıyı, sonra burada gördüm konuyu , kararsız kalmıştım yapsam mı diye, gelen yoğun ödev talepleri karşısında, ve ödevlerini benden istemelerinden dolayı artık bu yola geçmeyi düşünüyorum..

Ekli dosyalar

• DEV.JPG
    DEV.JPG
    31.1 KB · Görüntüleme: 998
EynelMefer' Alıntı:
en fazla 2 sayfa, tek bir ödev başlığı sınırı var..
ödevlerini kendileri getirecek derken, benden isteyen oluyor, o yüzden kendileri arayıp bulup kesip biçip hazır hale getirdikten sonra ben sadece çıktısını verecem..
word de yazdım bitirdim bu yazıyı, sonra burada gördüm konuyu , kararsız kalmıştım yapsam mı diye, gelen yoğun ödev talepleri karşısında, ve ödevlerini benden istemelerinden dolayı artık bu yola geçmeyi düşünüyorum..
Çok pahalı yapmışsın hocam, bu parayı verecekmi öğrenciler?
Normal çıktı 10Krş
Resimli çıktı 25 Krş
Renkli çıktı 25 Krş
resim 75 Krş benim tarifede :roll:

Hocam yanlış anlamayın ama her okulda benzer sorunlar var. Ama öğretmenlerin,müdürlerin fedakarlıkları hiçbir zaman görülmüyor.

Çoğu okulda sıvı sabun, tuvalet kağıdı, kırılan camlar, kağıt, dosya, ataç, raptiye, toner, kitap, defter vsvsvsvsvsvs. ya öğretmenin cebinden ya da %10 civarıda ki veli tarafından karşılanıyor.

Aidat yok zaten, okul aile birliği okuldan bağımsız artık. Para yok, sıkıntı yok tam da mebin istediği gibi.

Bırakın fotokopi vermeyin, sıvı sabun alınmasın, tuvalet kağıdı alınmasın, kaloriferler yanmasın.............vsvsvs.

Veliler muhattap olsun meble.

Saygılar

Çok amaçlı salonda cuma günleri film gösterimi yapılıyor okulumuzda :)

bizim formatör 3-5 arası saati 50 kr. a oyun oynatıyor. çıktı da parayla baya gelir geliyor. günlük 10- 20 tl arası..

hasari' Alıntı:
Toplantı salonlarında film izlettirebilirsiniz öğrencilerden 1 TL bilet parası alırsınız. Her oturumda 40 TL gelse haftada bir kaç film izletirseniz üçbeş kuruş elinize geçer diye düşünüyorum. Vizyondaki filmleri de izlettirebilirsiniz afiş basar okulun bir kaç yerine asarsınız. Eğer öğrenciler verebilecekse 3 TL kadarda isteyebilirsiniz. Gelen parayı okul aile birliği hasabına yatırırsınız sorun çıkmaz.
aynısını biz yaptık çok iyi gelir geliyor yaş gruplarına göre uygun flim al izlet

Film izlettiren arkadaşlar peki filmlerin telif hakkı nasıl oluyo? şikayet falan olsa! işgüzarın biri çıkar 147 miydi neydi onu arar! para işi kirli iş bulaşmayın derim. İdare İl yada ilçe mem ile görüşüp eksiklerinizi talep etsin siz bulaşmayın.

Ünlü düşünürün (kimse artık) dediği gibi Her kuşun etini yedikte sıra LEYLEĞE mi geldi?

takvim mezuniyet albümü anasınıfı albümü vs.. öğrencinin veliyi sıkıştıracağı öğrencinin veliden para getireceği sizin veliden istemenize gerek kalmadan çocuğunun para için velisi ile muhatab olacağı projeler üretin.

hocam okul merkezi bir yerdeyse okul bahçesini haftasonları otopark olarak kiralayabilisiniz, ilk çalıştığım ilçede bu uygulama vardı

Film seyrettirmenizi tavsiye etmem. Birisi çıkar şikayet ederse ...

Velileri işin içine katmadan gelir sağlamak çok zor, bir şekilde çocukları için bir şeyler yapmaları gerektiğinin farkına varmaları gerekiyor.
Eğer velilerden destek gelmiyorsa okul gazetesi ve dergi çıkartıp reklam da alarak çevre esnafa öğrencilerle satmak işe yarayabilir.

halk' Alıntı:
Okul adına bir kermes düzenlenebilir.

Okul bahçesini otopark olarak kullanabilirsiniz.

Okulun salonunu hafta sonraları ve hafta içi akşamları düğün için verebilirsiniz.
....
bildiğim kadarıyla bu sene okul bahçesini otopark ve düğün işleri için kullanmak yasaklandı, geçen sene serbestti.

kermes yapmak da yasak, hijyen ve sağlık sorunları oluyormuş, yazı geldi bu sene kermes düzenlemek kesinlikle yasaktır diye

kaymakamlık valilik belediye falan ilgilenmiyor mu hiç?
buralarda okullarda eksik projeksiyon falan varsa gönderiyolar hemen.
eğer yakınlarınızda şirket vb varsa yardım, sponsor olayına gidebilirsiniz belki, ama yasal düzenlemesi hakkında bi bilgim yok.

hocam bizim okulda kooperatif açtık matematik fen öğretmenleri ve müdür yardımcısı ilgileniyor.Ayrıca tost yapılıyor tosttan gunde 50 lira kazanıyoruz. Yuzde yuz kar ediyoruz. Ayrıca yaz gelince dondurmadan gecen sene 1500 lira okula kaldı. Kooperatifin geliri çok sukur o kadar iyi ki kantine bakan öğrencilerden yeme içme için para almıyoruz hatta öğretmenlerden çay parası bile toplamıyoruz. okul 600-700 kişi kadar.

bdogretim' Alıntı:
Okulda konferans yada gösteri solanu tarzında bişey varsa, çocuk tiyatrolarından biriyle anlaşıp bir oyun oynatabilirsiniz. Okul aile birliği de biletlerin satışını yapar. Geçende bizim okulda yapıldı, sanırım 800 tl civarı bir para kaldı okula. Biletler 3 tl idi.

Fakat tiyatro okuldan ayrıca para almamıştı. Onu yazmayı unuttum. Her tiyatro grubu bunu yapmaz sanırım.
hocam dediğiniz etkinliği aynen bugün yaptık 305 tl gelir sağlandı.bilet 2 tlden satıldı.okula 1 tl kaldı.

hayat86' Alıntı:
hocam bizim okulda kooperatif açtık matematik fen öğretmenleri ve müdür yardımcısı ilgileniyor.Ayrıca tost yapılıyor tosttan gunde 50 lira kazanıyoruz. Yuzde yuz kar ediyoruz. Ayrıca yaz gelince dondurmadan gecen sene 1500 lira okula kaldı. Kooperatifin geliri çok sukur o kadar iyi ki kantine bakan öğrencilerden yeme içme için para almıyoruz hatta öğretmenlerden çay parası bile toplamıyoruz. okul 600-700 kişi kadar.

kantini yok galiba okulunuzun

Geri