okulunuzda ders seçildi mi?yoksa kurulu mu bekliyorsunuz?

Kodla Büyü

_miracle_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 3 senelik öğretmenim bu dersin seçmeli oluşunun mazisi de 4-5 seneye dayanıyor... evet adı seçmeli ama; ne daha önce çalıştığım okulda ne de arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla dersin öğretmeni olduğu sürece seçilsin mi? oylamaya sunalım diye bi uygulama duymadım... seçilir ya hani genelde...

şu anki okulumda durum başka.. seçmicez, ders kalkcak gibi laflar duyuroum müd yrd. dan..seçilsin istiyosanız kurula sunarsınız gibi bişey söyledi.. kurul için bir konuşma hazırlıyorum su an hırsla ve üzüntüyle... :(

evet 7 saat dersim olacak yine norm fazlası olacagım ama dersim için savaşıcam..

sizler seneye Derslere giriyor musunuz? okulunuzda ders otomatikman seçildi mi? yoksa sizler de benim gibi kurulu mu bekliyorsunuz?

görüntüleme 37, cevaplama "0"...

ha gayret arkadaşlar sizler de bana fikir verebilirsiniz, bunu yapabilirsiniz ;) :shock:

bizde dersleri sene başındaki kurulda seçiyorlar. Henüz ne olacağı belli değil.

daha yeniyim bilmiyorum ne olacağını, kontenjan meb de geldiğim günden beri bölge normu falan hiç girilmemiş 12 saat dersim var norm fazlası değilim

öğretmenlik yapıp yapmayacağınızın belirlenmesi için;
teknolojiden anlamayan insanların bakışaçılarına göre oylamaya sunulması cidden çok üzücü bir durum ... :verymad:

üstelik dersin sınıfı ve öğretmeni varken... BT sınıfı olmayan okullar kurulma aşamasında olan okullar varken..

bizde ben olduğum halde secmediler kurula bile sunulmadı bana gıcık bir müdür yardımcısı medya okultuma sartı var dedi ben adama gıcığım hiç konuşmadım zaten ingilizcecilerde pusudaymış hemen atladılar kaptılar dersi su an seneye dersim yok okulda sormadılar bile ders istermisin diye bende gitmek istiyorum zaten bu okuldan norm fazlası olur giderim diye ses etmedim durum böyle sormak bile yok

okulunu seviyosan zorlada olsa seçtir ama sevmiyosan hiç ugraşma seçmesinler..bu devirde öğretmenlik yapılmaz bilgisayar öğrtmrnliği hiç yapılmaz aq

öğrenim özrüyle subatta geldim buraya seviyorum okulu...
ya madem ders verilmeyecek benim niye buraya tayinimi çıkartsınlar, açmasalarmış okulu :( alalalala :scared:

bi de bilmiş bilmiş tum hocalar kadrolu musun hocam? seneye formator musun hocam? ders de kalkıyo sınıflara dagıtlıyo pc ler...

işte tüm bunlar öyle canımı sıkıyo ki herkes ayrı bi havada.. ek ders derdinde... benden önce kadrolu öğrt olmamış hep ücretliymiş.. belli ortada bölüşülen bir pastaymış ders...

su genelgeleri arıyorum şimdi, pc sınıflarının dagıtılmaması ile ilgili... elinde olan varsa atabilir mi? imzalı tarihli olanlara ulaşamadım... ulaştıklarım taslak biçimde olanlar...

ben de ağustosta askere gideceğim yokluğumu bahane edip seçmezlerse geri dönüşde kapıda kaldık demektir yazıklar olsun bizi bu hale getirenlere

valla şuan ne söyleneblir bilmiyorum... bıktım artık bu durumdan valla hocam isyandayım seneye de ne olacak bilmiyorum.. inceldiği yerden kopsun hakketen ya...

ankarada anasınıflakrı zorunlu hale getirildiği için sınıf açmak için labın kapatılma durumu gündemde. Seneye medya okuryazarlığı seçeriz ona girersin diyorlar. Labı kapattırmamak için elimden ne gelirse yapacağım. Ama durum muallakta şu an

uyku filan bırakmadı bunlar. zaten norm fazlasıyım. ben de bilişim dersini kaldırtacağım. seçmesinler. ben velilere kurs vereyim. sonra öğrenciler isyan etsinler, göreyim durumun rengini. zten şimdiden ses çıkarmaya başlamıştı çocuklar. Eylülde hiç derslerinin olmadığını görünce ne yapacaklar bakalım. Yazık çocuklara.

Bir söz vardı: Akıllı olup derslerle uğraşacağına deli ol öğretmenler seninle uğraşsın. diye
Bizde geleceğimizi düşünüp dertlere boğulacağımıza bırakalım meb düşünsün.
Az kaldı mebin elinde patlayacaz. Bakalım B.T. öğretmenlerini hangi alana kaydırıp eritecek.

zech' Alıntı:
Bir söz vardı: Akıllı olup derslerle uğraşacağına deli ol öğretmenler seninle uğraşsın. diye
Bizde geleceğimizi düşünüp dertlere boğulacağımıza bırakalım meb düşünsün.
Az kaldı mebin elinde patlayacaz. Bakalım B.T. öğretmenlerini hangi alana kaydırıp eritecek.

yani hocam? cidden çıkış arıyorum, sıkıldım bunaldım... öneriniz?

Hocam 1 ay önce müfettiş BT sınıfıma gelip özellikle burdan çıkarılıp başka yerde kullanılan bir şey var mı BT sınıfı kurulduğu gün ki gibi mi diye sordu. Ama dediğin gibi resmi bir yazı yok ortalarda. Bence bağlı olduğun milli eğitim müdürlüğüne git bir danış. Elinden gelen bir şey yoksa bırak Allah ından bulsunlar. Dediğim gibi az kaldı incelldiği yerden kopsun artık ta ne olacağımızı bilelim dimi. Böyle boşlukta gibiyiz.
Bir de okulumda bt öğretmeni ve sınıfı var diye her sene dersim seçilir bu konuda bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.

o belge elimde olsa keşke... bu sıkıntıyı yaşamazdık ben ve benim gibiler..

bu arada öyle bir yazı, genelge hiç duymadım ben hocam :?

Hocam durumumuz çok karışık. Benim okulda hiçbir şey sormuyorlar. Ne yapıyorlar bilmiyorum bile. Okulumdan memnunum ama lab. yok ders yapamıyorum, seçmemeleri daha mantıklı benim için. Sizin lab. var mı? Faydalı olabiliyor musunuz? Açıkçsı benim okulda seçmesinler, adamakıllı işimi yapacağım okula gideyim daha iyi olur.

lab var, ders işliyorum.. yani gecen 4 ayda işledim...

kitap istemedik fealn dedi mud. yrd. lafı geveledi seçemeyiz felan demek için...

öğrencilerin hepsinden gecen yılın kitaplarını tek tek isterim ben onlar da getirirler dedim artık... kitap seçimleri yapılmış meger...

_miracle_' Alıntı:
o belge elimde olsa keşke... bu sıkıntıyı yaşamazdık ben ve benim gibiler..

bu arada öyle bir yazı, genelge hiç duymadım ben hocam :?

hocam, bilişim dersinin zorunlu seçilmesi bir önceki ilköğretim programında yer alıyordu. fakat yeni ilköğretim progrmaında yer almadığı için idareler kafasına göre takılıyor :(

Kitaplar şubat ayı gibi seçiliyor. İdare onu da sormuyor bize.Bu sene benim kitapların hepsi yanlış gelmişti. Lab. yok, ne diye kitap istedilerse artık! Fare kullanamayan 8. sınıf öğrencilerine 8. basamak gelmişti. Lab.ınız varmış hocam, ders de işleyebiliyormuşsunuz, Bilişim Teknolojileri dersinin seçilmesi konusunda israr edebilirsiniz. Sonuçta bir ders seçilecek, kaldı ki bence (bizce) seçilmesi gereken en birinci ders BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.

afedersiniz arkadaşlar ama hakatten b.ku çıktı iyice bu işin öğrler notun yok diye espri konusu olursun ne güzel sınavın felan yok oturuon rahatsın derler müfettiş gelir sallamaz bişey sormaz bu ne ya meslekten soğudum valla kaldır dicem bütün dersi saçma oldu iyice meb de bizle ilgili tasarrufu neyse yapsın artık 6.senem bitti sıkıldım meslekten 25-30 sene nasıl yaparım diye düşünüyorum

Miracle hocam;
Siz böte mezunu musunuz,tef mi?Eğer tef mezunuysanız norm fazlası olun ve okuluuza dilekçe verip açık ben şu okula atanmak istiyorum diyerek meslek lisesine geçin.İnanın bana çok rahat edersiniz...

yigido03' Alıntı:
Miracle hocam;
Siz böte mezunu musunuz,tef mi?Eğer tef mezunuysanız norm fazlası olun ve okuluuza dilekçe verip açık ben şu okula atanmak istiyorum diyerek meslek lisesine geçin.İnanın bana çok rahat edersiniz...

Böte :(

forumda dun akşam bi konu vardı.. hocalardan birisi "o kadar yüksek puanla bu bölümü nasıl denk getirdim kendime şaşıyorum" diye yazmış... katılmamak elde değil..

hocam, eğer okulunuzda kurulu BT sınıfı varsa kimse o sınıfı dağıtamaz. bu sene okulumuza ilçe milli eğitimden yazı gelmişti, forumda da paylaştım, BT sınıflarının kesinlikle dağıtılamayacağı, BT sınıfına ait hiç bir donanımın (pc, yazıcı, scanner vs) başka yerde kullanılamayacağına dair bir yazı.
Eğer idare size rest çekiyorsa siz siz de idareye rest çekin, BT sınıfının dağıtılamayacağını, dersin seçilmesi gerektiğini, bakanlığın boşuna yatırım yapmadığını, gerekirse durumu ilçe ve il milli eğitime bildireceğinizi söyleyin. en kısa zamanda il ve ilçe milli eğitime gidin, eğiticilerlerle görüşün, gerekli yazıları alın ve idareye sunun.

ilgili konuyu buldum hocam linki paylaşıyorum, bana gelen yazıyı paylaşmıştım bu başlık altında.

bts-destek-f52/lab-i-siniflara-dagitabilir-miyim-t53304.html

eskiden bt öğretmeni varsa ders seçilirdi. Karar defterine direk yazılırdı. E tabi idare de baktı adam yerine konmuyor BT dersi, kurul vs. demeye başladı. Neyse arkadaşlar bu iş geçti. Boşuna uğraşmayın ders mers felan diye.

miracle hocam; ben kendi okulumda bigisayar derslerinin kaldırılmasını istedim müdür yardımcı hayır dedi bir okulda BT sınıfı varsa bilişim teknolojileri dersi zorunlu seçmleli ders olur... siz idareye sakın kanmayın onlar işlerine geldigi gibi karar almaya çalışırlar ve unutmayın siz idarenin işçisi degilsiniz bir devlet memurusunuz ve görevleriniz neyse onu yapmalısınız...milli egitime sorun egitek birimine sorun ve en sonunda bakanlığa sorun ve idareye kesinlikle sallamayın ve görevinizi yapın onlar da görevlerinin dışına çıkarsa şikayet edersiniz...

hocam 2011-2012 sene başı kurulda seçilecek. bizde sadece 6 ve 7 lerde seçilecek o da zaten 4 saat :D şaka gibi...

bote0310' Alıntı:
hocam 2011-2012 sene başı kurulda seçilecek. bizde sadece 6 ve 7 lerde seçilecek o da zaten 4 saat :D şaka gibi...

hocam benm şu an çalıştığım okulda da 4 saat. sene içinde normu düştü. yani siz de seneye norm fazlasısınız. şimdiden hayırlı olsun:(

Geri