okulunuzda ders seçildi mi?yoksa kurulu mu bekliyorsunuz?

Kodla Büyü
okulumda 2 adet bt sınıfı ve tek öğretmen olarak ben varım buna rağmen dersim seçilmedi:( okulum büyük ikinci kademede seçilseydi 3(6-7-8)*8(şube)=24 saat dersim olacaktı ama malesef norm fazlasıyım. müdür yardımcılarından birine sorduğumda da doğum iznindeydiniz biz de seçmedik dedi :o baş müdür yardımcısı da sistemi elştirdi kendince derslerin seçimi kendi elinde olduğu halde...diğer branşçıların 15 saaatini doludrmalarını sağlamak için tarım, halk kültürü vs dersleri seçmiş de üstü kapalı senin dersi seçemezdim dedi...formatörlük için dilekçe ver dedi istemiyorum dedim. okulda ne iş yapcaksak artık :x

şeffaf' Alıntı:
okulumda 2 adet bt sınıfı ve tek öğretmen olarak ben varım buna rağmen dersim seçilmedi:( okulum büyük ikinci kademede seçilseydi 3(6-7-8)*8(şube)=24 saat dersim olacaktı ama malesef norm fazlasıyım. müdür yardımcılarından birine sorduğumda da doğum iznindeydiniz biz de seçmedik dedi :o baş müdür yardımcısı da sistemi elştirdi kendince derslerin seçimi kendi elinde olduğu halde...diğer branşçıların 15 saaatini doludrmalarını sağlamak için tarım, halk kültürü vs dersleri seçmiş de üstü kapalı senin dersi seçemezdim dedi...formatörlük için dilekçe ver dedi istemiyorum dedim. okulda ne iş yapcaksak artık :x

benim okulda subeler 2 şerli (A-B)...
sizin başınıza gelen benim de başıma gelecek... başkalarına ders doldurmak için seçmek istemiyorlar.. bana yol görünecek sonra da..

http://www.kamudanhaber.com/meb/bt-sini ... 17451.html bağlantısından BT sınıflarının dağıtılmayacağı bilgisini görebilirsiniz. Yapan var ise il milli eğitim ve eğitek e yazı gönderin. ya da okul müdrüne direk bu konunun yasal gerekçesiyle ilgili bilgi istemek için dilekçe yazın labınızı kim dağıtabilecek bakalım o zaman. Bt ci arkadaşlar şunu lütfen yapmayın okulunuzda(kendi kanımca açıkçası)
1. bilgi sahibi olmadığınız konuyu önce araştırın
2. araştırdınız bulamadınız en yakın tanıdığınız zümre arkadaşınıza sorun
3. bu da olmadı mı, başka bir okul idarecisine sorun ya da sordurtun(okulunuzda sorun yaşıyorsanız)
artık büyük olasılık bilgi sahibi olmuşsunuzdur. okul idaresine ve diğer öğretmen arkadaşlara karşı asla mevzuatı bilmiyorum ne yapacağım gibi kaygılarla gittiğinizde iyice sindiriyorlar(art niyetli olanları) maalesef.
üşenmeyelim kendimzle alakalı işleri kendimiz takip edelim.
herkesin mutlu sona en yakın zamanda kavuşması temennisiyle, iyi mesailer arkadaşlar.

Bugün okulda seçmeli dersler belirlendi. Baş müdüryardımıcmız "Resmi birşey yok ama müfettişlerin dediğine göre bilişim teknolojileri dersi 2012-2013 de hiç olmayacak" dedi. Çoğu okul da seçmeyecek bilişim teknolojileri dersini dedi. Hocam bu sene seçebiliyormuyuz dedim. Ben derse girmek istiyorum dedim. O da " Ben de öğrencilerin teknolojiden uzak kalması taraftarı değilim, günümüz çağında en önemli iletişim aracı bilgisayar dedi. Diğer arkadaşlar da onay verdi. Bu senelik seçtik dersi. Seneye ise meçhul. Hayırlısı bakalım

drejog' Alıntı:
Bugün okulda seçmeli dersler belirlendi. Baş müdüryardımıcmız "Resmi birşey yok ama müfettişlerin dediğine göre bilişim teknolojileri dersi 2012-2013 de hiç olmayacak" dedi. Çoğu okul da seçmeyecek bilişim teknolojileri dersini dedi. Hocam bu sene seçebiliyormuyuz dedim. Ben derse girmek istiyorum dedim. O da " Ben de öğrencilerin teknolojiden uzak kalması taraftarı değilim, günümüz çağında en önemli iletişim aracı bilgisayar dedi. Diğer arkadaşlar da onay verdi. Bu senelik seçtik dersi. Seneye ise meçhul. Hayırlısı bakalım

:alkis:

Arkadaşlar bende birşey sormak istiyorum.
Aralık'ta atandım.Sene başı öğretmn olmadığından 2. kademede bu dersi seçmediler.Bana 1,2,3lern serbest etkinlikleri toplam 8 saat ders verildi.kontenjan mebe baktım.Derssaatim 15 görünüyor.Bölgede ihtiyaç 2, mevcut 2 yazıyor.Anlayamıyorum ama benim anladığım şimdilik norm fazlası değilim??Ama neden ders ssatim 15 yazıyor???Eğer, mevcut olan, bölgede olandan fazla çıktığında mı norm fazlası olunuyor? Bir de ben seneye hangi sınıflara gireceğim diye sorduğumda henüz konuşmadık dediler.Norm fazlası durumuna düşmemek için bana illaki dersimi verin diye diretmelimiyim??

benim müdürümde gıcık dersimi seçmediler formatör oldum...bu sene gittim dersler seçilmeden dersimi seçin formatör olmicam diye adam ben formatör olmanı istiyorum dersi seçersem 12 saat derse gircen gitcen hiç bişeye elini sürmicen diyo...öğretmeni varsa seçmeniz gerekiyo falan dedim ama 2 senedir formatörsün sen niye oldun olmasaydın diyip duruyo sinirden ağlicaktım...seçmicek galiba norm fazlası olcam ve okul değiştircem umarım saatimi tamamlayacak iyi idareli bi okul bulabilirim...

Bu yıl 19 saat dersim vardı. Bugün kurul yapıldı. Müdür nasıl olsa 15 saati dolduramıyorsunuz dedi. Sadece 6 ve 7. sınıflara ders seçildi. 5 saat dersim var. 8.sınıflara Medya Okur Yazarlığı seçildi. Seneye galiba formatörüm. Şimdiye kadar gelen formatörlük yazılarını hep geri çevirdim. Daha görevlendirme yazıları da gelmedi. Yaz tatilinde tatilim olacak mı okula mı gideceğim belli değil. 3 yıl evvel biz okulda 2 BT öğretmeniyken diğer arkadaşım formatördü. Arkadaşım o kadar iş yapmasına rağmen bazı öğretmenlerden formatör bir iş yapıyor gezip gezip para alıyor diyenler vardı. Ben de bana laf gelmesin diye ve gerçekten ders işlemek istediğim için öğretmenliği tercih etmiştim. Formatörlüğü de layıkıyla yapacağıma inanıyorum. Zaten işlerin birçoğunu akadaşım gidince ben formatör ücreti almadan yapıyordum. Daha ne isterlerki dersini işleyenden. Ama bunları duyunca sinirlerim oynamıştı. Ben de bunları diyenler seneye yine çıkabilir diye kurulda formatörün görevlerini saydım. Bilgisayar bilgisi az olan öğretmenlere öğretebilirim ve derslerinizi kendi hazırladığınız ya da bulduğunuz materyallerle Bt sınıfında işleyebilirsiniz dedim. Asıl amacın diğer derslerin teknolojiyi kullanarak işlenmesi olduğunu belittim. Ama yine teknolojiyi derslerde etkili kullanan öğretmenler aynı şekilde devam eder, diğerleri kurslara istekli katılmazlar aynen devam ederler sanıyorum. Tezim tersine çıkar da beni utandırırlar inşallah. Herşey muallak şu an benim için. Öğrencilerden evde, dışarıda bilgisayarı doğru ve faydalı kullanan kaç öğrenci var, ve bilgisayar daha çok ne için kullanıyorlar siz hesaplayın. Herhalde msn facebook internette dolaşma, iki yazıyı worde kopyalamayı bileni bilgisayar biliyor zannediyorlar sanıyorum. Dersimi geri istiyorum. Neyse arkadaşlar şu an galiba çok doluyum...

şeffaf' Alıntı:

hocam onlar 15 saati doldurur ama siz norm fazlası olursunuz. formatörlük normu etkilemez ki. nasıl bi mantık var müdürde :verymad: :verymad: :verymad:

arkadaşlar;

bir arkadaşımın bana sözel ifade ettiği fakat bunun resmi kanıtını bulmadığımız bir durum var;
şöyle ki

"bt seçmeyip başka bir hocaya ek ders yaratacaksa o müdür devleti zarara uğratmaktan soruşturma yer şikayet olursa ve fazla ödenen parayı ondan tahsil ederler" diye bir şey söyledi bana...

siz böyle birşey duydunuz mu? fikrini zvar mı?

ben ders seçiminde bizzat bulundum. lisedeyim. seçmelisiniz dedim ve yöentmeliklerde 10. sınıflarda 2 saat seçilmeli yazıyor. toplamda 9 veya 11 saat dersim olacak. ben karar verdim müdür yardımcılığı sınavına gireceğim. madem onlar bizleri istemiyor bizde onların yerini alırız. 6 saatte ders seçeriz kendimize olur biter. Bu gidişle başka çıkış yolu bırakmayacaklar

mebbis' Alıntı:
ben ders seçiminde bizzat bulundum. lisedeyim. seçmelisiniz dedim ve yöentmeliklerde 10. sınıflarda 2 saat seçilmeli yazıyor. toplamda 9 veya 11 saat dersim olacak. ben karar verdim müdür yardımcılığı sınavına gireceğim. madem onlar bizleri istemiyor bizde onların yerini alırız. 6 saatte ders seçeriz kendimize olur biter. Bu gidişle başka çıkış yolu bırakmayacaklar

mantıklı..

temmuz ayında 6 7 8 lerde bt dersini seçeceğiz diyen idare bugün "medya okuryazarlığı seçtiğimiz için bt dersini 8 lerde seçemiyoruz "dedi ve ders sayım 16 da kaldı. ek dersim yok ham maaşa kaldım yani 3 gün öğleden önce okula gidip geri kalanında elişi dikiş nakış öğrenmayi düşünüyorum. bu gün mesleğimden nefret ettim ilk kez bt öğretmenliğini seçtiğim güne nalet olsun diyorum

Geri