Onboard ethernet kartı sorunu!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asdera58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

asdera58

Site Gezgini
Arkadaşlar anakart üzerınde onboard ethernet kartından internete bağlanamıyorum yerel ağ kablosu takılı değil gibi uyarılar aldım.Labtobdan denedım internet çalışıyor ama masa üstündeki pc'de bu uyarıyı alıyorum. Driverını sildim baştan yükledım olmadı. güncel sürümünü indirdim olmadı enable,disable yaptım olmadı sorun nedir sizce yardım edin lütfen :)

aygıt yöneticisinde yüklü görünüyor zannımca,
yüklü sistem, anakartın modeli, ekran kartının adı, interneti swichden mi yoksa modemden mi alıyor, araları kaç metre,....

Hocam Enable/Disable yaptım derken bu işlemi BIOS ta mı uyguladınız.
BIOS ta onboard kartlarla ilgili ayarlar yanlış hatırlamıyorsam Integrated Peripherals kısmında idi. Orada ethernet kartı ile ilgili kısım Enable olmalı. Her ihtimale karşı BIOS u default ayarlara getirip deneyin.

Aynı kablodan laptopla girebildiğinize göre kablo-modem bağlantısı sağlam görünüyor.
İşletim sistemi Driver kaynaklı bir sıkıntı olup olmadığından emin olmak için CD-den çalışan Pardus-Ubuntu ya da bellekten çalışan Linux Slax gibi bir işletim sistemi ile makinayı boot ederek deneyin. Bu işletim sistemleri standart ethernet kartlarını herhangi bir ayara gerek kalmadan tanıyor.

Ethernet kartına RJ-45 in girdiği yuvadaki pinlerde eğilme, kırılma olabilir.

Hala çalışmıyorsa ethernet kartı ömrünü tamamlamış, Mr.Spermata hocamızın dediği gibi PCI dan takılan bir kart almanız gerekiyor.

ercinc98' Alıntı:
aygıt yöneticisinde yüklü görünüyor zannımca,
yüklü sistem, anakartın modeli, ekran kartının adı, interneti swichden mi yoksa modemden mi alıyor, araları kaç metre,....
Hocam aygıt yöneticisnde yüklü.Anakart modeli Asus P5LD2x interneti modemde alıyorum yarım metre kadar bişe labtobda çalışıor sorun yok modemdekabloda felan
işletim sistemi Windows Xp

hocam bende formattan sonra böyle bir sorunla karşılaşmıştım önce çalışıyordu format attım çalışmaz oldu. mac adresini değiştirdim çalıştı... dene bir istersen birşey kaybetmezsin...

Ekli dosyalar

valla yaaa akıllı tahtalarımda bi kaçında bu sorun var.sorunu çözüldüyse bizde yapam.bi dönüş yapaydın kardiş :D

BBNET
Geri