OSMANLICA ZORUNLU DERS OLDU...(!)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan antropi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

antropi

Aktif Üye
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın TBMM’ye Osmanlıcanın zorunlu ders veya seçmeli ders olması yönünde verdiği kanun teklifleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM Milli Eğitim Komisyonunca değerlendirildi.
Bu değerlendirmeler sonucunda Osmanlıca, MEB Talim Terbiye Kurulu tarafından Sosyal Bilgiler Liselerinde zorunlu ders, diğer liselerde ise seçmeli ders olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılı müfredatına konuldu.

Alınan kararı memnuniyetle karşıladığını belirten Özdağ, "Milletimize, gençliğimize hayırlı olsun. Fen ve Edebiyat Fakültelerine, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ve diğer Fakültelerimize giderken hazırlıklı olarak gidecekler. Atalarının dilini öğrenerek gidecekler. Türkiye’nin tamamında tarih ile barışma var. Millet devlet barışması var. O nedenle buna katkıda bulunan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı Beye, Milli Eğitim Komisyon Başkanımız Sayın Fikri Işık Beye ve diğer komisyon üyelerine çok teşekkür ediyorum. Benim de bu çorbada küçük de olsa bir tuzum olduğu için kendimi bahtiyar hissediyorum" dedi.

Türkiye’nin özgürleştiğini ve zenginleştiğine dikkat çeken Özdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye aynı zamanda çeşitliliği, farklılığı zenginlik kabul ediyor. Biz Türkler büyük medeniyetler kurmuş milletin çocuklarıyız. Selçuklu, Osmanlı bizim medeniyetimizdir. Onların küllerinden de Cumhuriyet kurulmuştur. Şu anda Latin alfabesiyle Türkçe yazıyor ve konuşuyoruz. Osmanlı Devleti ise eski harfli Türkçe (Arap alfabesi) kullanıyordu. Atalarımızın dilini öğrenmemiz gerekiyordu. Geçmişte bu topraklarda bin yıl hüküm sürmüş milletin çocuklarının yazdığı eserler var. Fakat bu yazılan eserlerini yazık ki zaman zaman yaktık veya kaybettik. Zaman zaman evlerimizin bir köşesine koyarak onlar bize biz onlara baktık. Zaman zaman da korktuk. Mezar taşlarını okuyamıyorduk. Camilerimizin, medreselerimizin, tarihi binalarımızın, bedestenlerimizin, ne zaman yapıldığını bilmiyorduk. Bununla ilgili olarak Osmanlıca zorunlu ders ve seçmeli ders olsun diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanun teklifi vermiştim. Şu an Milli Eğitim Bakanımız ve geçmişte Milli Eğitim Komisyonu Başkanımız olan Sayın Nabi Avcı Beyle ve diğer yetkili arkadaşlarımızla bu konuyu görüşmüştüm. Talim ve Terbiye Kurulu ders koyma yetkisine sahip olduğu için verdiğim teklifi değerlendirerek Sosyal Bilgiler Liselerinde zorunlu ders, diğer liselerde seçmeli ders haline getirdi. Osmanlıca dersi gelecek yıl 2013-2014 eğitim öğretim yılı müfredatına konulmuş oldu. Milletimize bir kez daha hayırlı olsun."

KAYNAK: http://www.memurlarahaber.com/haber/flas-osmanlica-zorunlu-ders-oldu-4335.htm

Güzel bir haber, böylece 90 yıl ve daha önce kaleme alınmış herşeyi okuyabileceğiz..

Birilerinin zoruna gidiyor Osmanlıca herhaldeki ünlem işareti koymuş
Osmanlının nesinden korkuyorsun?
Osmanlının nesinden çekiniyorsun?
Osmanlıcanın ders olmasına neden şaşırdın?

Aslını geçmişini inkar etmek,
Ataların mezar taslarını okuyamak ne kadar hoşuna gidiyor.

Güzel bir haber, okuyalım öğrenelim.

karakus' Alıntı:
Birilerinin zoruna gidiyor Osmanlıca herhaldeki ünlem işareti koymuş
Osmanlının nesinden korkuyorsun?
Osmanlının nesinden çekiniyorsun?
Osmanlıcanın ders olmasına neden şaşırdın?

Aslını geçmişini inkar etmek,
Ataların mezar taslarını okuyamak ne kadar hoşuna gidiyor.

Güzel bir haber, okuyalım öğrenelim.
:+1: :alkis:

Yazıyı yazan arkadaşı afaroz etmenin ne anlamı var arkadaşlar. Haber içeriğine yorum katmamış haberi olduğu gibi aktarmış sadece başlığa (!) koyduysa derdiniz ünlem işaretini koymasındaki sebep bence "bakın osmanlıca bile zorunlu oldu hala bizim derslerde bi nane yok" mesajı ki olsun zaten Sosyal Bilimler liselerinde bence de yerinde bir karar ama ben o ünlemi öyle anladım.

demek ki sorun atalarımızın zamanında bilgisayar olmamasıymış. yoksa atalarımızın teknolojisi diye bilişm dersini de zorunlu yapardılar :puhaha: :puhaha: :puhaha:

O ünlem işaretindeki kastım şu idi.
Biz zümre olarak senelerce bu dersin önemini vurguladık. Çalıştaylarda dile getirdik, eylem yaptık, EBA da defalarca konuşuldu, dernek başkanı TV ye çıkıp sesimiz yüzbinlere duyurdu, tüm sendikalar üzerinde farkındalık yaratık. Ama bu bitmeyen çabamız hep Talim Terbiye tarafından görmezden gelinip, dersimiz önemsenmeyip zorunlu kategorisine alınmadı ve hep mağdur olduk.Ve şimdi aynı talim terbiye kurulu başka bir dersi kanun teklifini değerlendirip zorunlu ders kategorisine alıyor. Gerekiyorsa alsın zaten ona hiçbir itirazım yok.
Yani biz ne kadar çabalarsak çabalayım; bu dersin gerekliliği ile son söz talim terbiyenin. O da zorunlu dersi kendi araştırmaları sonrasında karar veriyor. Bu araştırma bizim lehimize hiç dönmedi. Bir türlü ikna edemedik şu talim terbiyeyi. Aslında bunu belirtmek istedim. Yoksa atalarımızın yaşayışını hep örnek almışımdır ve Osmanlıyla gurur duyuyorum.
Bir insan hakkında suizanda bulunmak artık ne kadar sıradanlaştı ya. Hey Allahım ya Rabbim.

Anlatmak istediğin olayı doğru kelimelerle aktarırsan hiç kimse seni yanlış anlamaz.

Ünlemin manası (aşağıda) sen olda yanlış anlama.
Kod:
Ünlem işareti, sevinme, kızma, korku, mutluluk, şaşkınlık gibi aşırı heyecan anlatan cümlelerin sonuna konur. Ayrıca; çağrı, emir, hitap ve yasaklama bildiren cümlelere de ünlem işareti konulur.Bu işaretin olduğu cümle vurgulanarak okunur.

Bir noktalama işareti olan ünlem işareti, cümle sonuna konduğunda cümlenin bitişini belirtir. Ayrıca kelimelerin ardında da kullanılabilir.

Örnek

Ey, Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk....
    Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!
    Bravo, çok iyi bir konuşmaydı!
    Eyvah, ev yanıyor!

Dur, yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak bir devrin battığı yerdir. (Necmettin Halil Onan)

Eğer ünlem işareti, cümlenin içinde, parantez işareti içinde verilirse, cümleye; dalga geçme, alay etme anlamı katar.

Örnek

Günde bin test sorusu çözecekmiş(!).
    Tek başına üç kişiyi(!) yenebilecek güçteymiş.

İsteseymiş bir günde bitirirmiş(!) ama ne yazık ki vakti yokmuş(!).

Ünlem işareti, seslenme ve hitap sözlerinden hemen sonra konulabileceği gibi cümlenin sonuna da konabilir.

Arkadaş, biz bu yolda türküler tuttururken
                Sana uğurlar olsun... Ayrılıyor yolumuz! (Faruk Nafiz Çamlıbel)

kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Cnlem_i%C5%9Fareti

bunu teklif edenlerin destekleynlerin gerçekten osmanlı hayranı olsalar içim yazma. bu ülkede adam gibi tarihçiler bile osmanlıca bilmezken hiç bir alt yapın yokken hiç bir dersi adam gibi öğretememişken kalkmış osmanlıca zorunlu ders olsun demiş. bu teklif eden zat osmanlıca biliyor mu? yada bu ülkede osmanlıca eğitim vecek kaç öğretmen var biliyor mu? bunu öğrenebilcek öğrenci var mı? yok.

sırf osmanlıya geri dönüyoruz havasına milleti sokmaya çalışıyorlar. pkk ile boyun eğen birilerinin kalkıp osmanlı ruhu ile yaşaması çok komik

BaRBaRYaN' Alıntı:
demek ki sorun atalarımızın zamanında bilgisayar olmamasıymış. yoksa atalarımızın teknolojisi diye bilişm dersini de zorunlu yapardılar :puhaha: :puhaha: :puhaha:
Üstüne bilişim ortaokulları ve bilişim liseleri de kurarlardı.

bir gecede cahil bırakılan milletimiz kendi köklerinden tekrar doğuyor..
daha çok şey değişecek,bekleyin hele..

bu ülkeye başkanlık sisiteminin gelmesi, ülkenin eyaletlere bölünmesi ve anadil sorunu çözmek için hükümet her türlü argümanı kullanıyor. osmanlı ruhunu geri getiriyoruz ayakları yaparak ülkeyi önce eyaletlere bölecekler sonra bölünme sürecine girecektir. 1 gecede cahil kaldık diyeneler şimdi osmanlıcayı getirdiğinizde cehaletiniz mi gidecek. bunların hepsi tezgah.

idril42' Alıntı:
Arap alfabesine ne kadar aşıksın. osmanlicanin sadece yazısi Arapçadir sırf Arap yalakligindan kurtulduk diye mi isyan ediyorsunuz.

only61' Alıntı:
idril42' Alıntı:
Arap alfabesine ne kadar aşıksın. osmanlicanin sadece yazısi Arapçadir sırf Arap yalakligindan kurtulduk diye mi isyan ediyorsunuz.

Osmanlıca Arap Harfleri Değil Kur'an harfleridir.
Asıl amaç insanları dinden soğutmaktı Kitabımızı okuyamaz hale getirmekti.
Bizi islama bağlayan temelleri sarsmaktı. Nitekim öylede yaptılar.
Osmanlıyı Osmanlı yapan İslamı emrettiği gibi yaşamalarıydı.
Bundandır ki kimseye (kaynarca anlaşmasına kadar) boyun bükmemiş, Cihat ve Edep Anlayışıyla islama dört elle sarılmışlardır.

Sen buna ne dersen de,
Sana öğretilen değerler Osmanlıyı kötülemek üzerine, İslamı kötülemek üzerine. Bunları bir gecede yaptılar Lakin izlerini bir gecede silemeyeceğiz.

mustafatoker' Alıntı:
bunu teklif edenlerin destekleynlerin gerçekten osmanlı hayranı olsalar içim yazma. bu ülkede adam gibi tarihçiler bile osmanlıca bilmezken hiç bir alt yapın yokken hiç bir dersi adam gibi öğretememişken kalkmış osmanlıca zorunlu ders olsun demiş. bu teklif eden zat osmanlıca biliyor mu? yada bu ülkede osmanlıca eğitim vecek kaç öğretmen var biliyor mu? bunu öğrenebilcek öğrenci var mı? yok.

sırf osmanlıya geri dönüyoruz havasına milleti sokmaya çalışıyorlar. pkk ile boyun eğen birilerinin kalkıp osmanlı ruhu ile yaşaması çok komik

Hocam eleştirilerinin hiç bir haklı yanı yok. O dersi verecek binlerce öğretmen de var.Fen edebiyat fakültelerinde adam gibi okutuyor da öğretiyorlar da. Bir ara Gazi Üniversitesi'nde kurs açılmıştı. Çığ gibi başvuru olmuştu o zamanlar. Hoca bile şaşırmıştı. Kişi bilmediğinin düşmanıdır. Biz her zaman cehaletimizle övünürüz. Neden bize yıllarca öğretilmedi? Neden öcü gibi gösterildi? Türk'lerin tarih boyunca en uzun süre -tam 900 yıl- kullandığı bir alfabedir o. Dünyaca ünlü hattatlar yetiştirmiş, iki imparatorluk devrinde binlerce eser meydana getirmiştir, O alfabeyle benim atalarım .Su aka yolunu bulur demişler. Yıllarca o suyu dikine akıttılar ama başaramadılar. Su artık mecrasında akıyor. Birileri mutlu azınlık bundan ne kadar rahatsız olsada.

kenan7138' Alıntı:
mustafatoker' Alıntı:

Hocam eleştirilerinin hiç bir haklı yanı yok. O dersi verecek binlerce öğretmen de var.Fen edebiyat fakültelerinde adam gibi okutuyor da öğretiyorlar da. Bir ara Gazi Üniversitesi'nde kurs açılmıştı. Çığ gibi başvuru olmuştu o zamanlar. Hoca bile şaşırmıştı. Kişi bilmediğinin düşmanıdır. Biz her zaman cehaletimizle övünürüz. Neden bize yıllarca öğretilmedi? Neden öcü gibi gösterildi? Türk'lerin tarih boyunca en uzun süre -tam 900 yıl- kullandığı bir alfabedir o. Dünyaca ünlü hattatlar yetiştirmiş, iki imparatorluk devrinde binlerce eser meydana getirmiştir, O alfabeyle benim atalarım .Su aka yolunu bulur demişler. Yıllarca o suyu dikine akıttılar ama başaramadılar. Su artık mecrasında akıyor. Birileri mutlu azınlık bundan ne kadar rahatsız olsada.

osmanlıcayı türk dili ve tarih okuyanlara öğretiliyor mezun olanra sorsanız %99 u okuyamaz. yada anlayamaz. ben osmanlıca öğretilmesine karşı değilim. buna uygun alt yapıda yok kimse kimseyi kandrımasın daha kur anı kerim dersi öğretecek hoca bulamıyorken kalkıp osmanlıcaya hoca bulamazsın.

bunların hepsi hikaye akp nin derdi osmanlıca da değil. bunların derdi sağ gösterip sol vurmak. sanki osmanlıya geri dönüş hevesi verilerek eyalet sistemni ve başkanlık sistemni millete dayatmaktır.

only61' Alıntı:
idril42' Alıntı:

Ne kadar edepsizce bir söz. Aynı cümleyi kendi düşüncelerin için kur bir de... Siz zaten sadece hakaret edersiniz. Ve susturmaya çalışırsınız...

osmanlı ruhu olan bir hükümet arap baharı diye israille, fransayla, abd , ingiliz ile birleşip müslüman ülkelere karşı savaş açmaz. osmanlı ruhu olan bir hükümet ırak savaşında ABD ye yardım ve yataklık etmez. osmanlı ruhu olan bir hükümette israille birlik olup suriyeye savaş açmaz.
eskiden haçlı seferi osmanlılara karşı yapılırdı şimdi ne acıdır ki osmanlının torunları haçlı seferinin bir parçası oldu. yarın bu sefer irana karşı yapıalcak ve biz yine müslümnalrın ölmesi için yardım edeceğiz.

bence forumun adı bilgisayarbilisim.net değil akpbilişim.net yapılsın. forum dili de osmanlıca olsun...

destekliyorum. bunu günümüzde moda olan osmanlıcılık ya da arapcılık olarak bakmamak lazım. 1920'den önceki eserleri anlamıyoruz. osmanlının 600 yıllık bilim ve sanat eserlerini inceleyebilmek için bence gerekliydi.

mustafatoker' Alıntı:
osmanlı ruhu olan bir hükümet arap baharı diye israille, fransayla, abd , ingiliz ile birleşip müslüman ülkelere karşı savaş açmaz. osmanlı ruhu olan bir hükümet ırak savaşında ABD ye yardım ve yataklık etmez. osmanlı ruhu olan bir hükümette israille birlik olup suriyeye savaş açmaz.
eskiden haçlı seferi osmanlılara karşı yapılırdı şimdi ne acıdır ki osmanlının torunları haçlı seferinin bir parçası oldu. yarın bu sefer irana karşı yapıalcak ve biz yine müslümnalrın ölmesi için yardım edeceğiz.

Hocam fikirlerine birşey demiyorum da kendinizi haklı göstermeye çalışırken yanlışları yanlış olanları doğru gibi göstermeyin, İran dediğiniz devlet yıllardır ve bugün PKK denen illete en çok destek veren ülkelerden birisidir..... Bizim yüzlerce askerimiz şehit olurken acaba iran bu Türkiye de müslüman bir ülke bu teröristlere destek vermeyelim diye düşün dü mü acaba............. fikirlerinizin doğruluğu ya da yanlışlığı hakkında bir yorumum yok.... ancak yanlış örneklerle fikirlerinizin doğruluğunu savunmak ne kadar doğrudur.....

external' Alıntı:
Yazıyı yazan arkadaşı afaroz etmenin ne anlamı var arkadaşlar. Haber içeriğine yorum katmamış haberi olduğu gibi aktarmış sadece başlığa (!) koyduysa derdiniz ünlem işaretini koymasındaki sebep bence "bakın osmanlıca bile zorunlu oldu hala bizim derslerde bi nane yok" mesajı ki olsun zaten Sosyal Bilimler liselerinde bence de yerinde bir karar ama ben o ünlemi öyle anladım.
Aynen ben de içiniz fesat.

2 yabancı dil bilen biri olarak ben ingilizce almanca veya fransızca gibi dilleri eğitimden çıkarırdım. En azından zorunlu olmasından çıkarırdım. Çünkü bir yabancı dili bilen biri o ülkenin ayrıca kültürünü de öğrenir. potansiyel müşteri olur bir bakıma. Öğrenilmesi gereken yabancı dil latincedir. Osmanlıca yabancı dil değildir sadece alfabedir.

Geri