OSMANLICA ZORUNLU DERS OLDU...(!)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan antropi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Arap alfabesine ne kadar aşıksın. osmanlicanin sadece yazısi Arapçadir sırf Arap yalakligindan kurtulduk diye mi isyan ediyorsunuz.
,

“Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı, okuma yazmanın yaygınlaşmasını sağlama değildir. Okur-yazar oranının düşük oluşunun yegâne sebebi alfabenin öğrenilmesinin zor olması değildi. Uzun yıllar devlet, eğitim sorununa eğilmemiş, kütlesel eğitime önem vermemişti. Devrimin temel gayelerinden biri yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-İslâm dünyası ile bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı. Yeni nesiller, eski yazıyı öğrenemeyecekler, yeni yazı ile çıkan eserleri de biz denetleyecektik. Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak, dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı.”

Kaynak: İsmet İnönü Hatıralar Cilt 2, Sahife 223 Bilgi Yayınevi 1985

lüzumsuz bir cümle kurmuşsun

Güzel bir haber,
keşke ilkokulda 3-4. sınıfta ingilizce verilmesi yerine zorunlu Osmanlıca olsa....

Başımıza ne geldi ise ,
Doğru ama doğru Dilimizi, dinimizi, tarihimizi bilmememizden değil mi??

yuca' Alıntı:
Arap alfabesine ne kadar aşıksın. osmanlicanin sadece yazısi Arapçadir sırf Arap yalakligindan kurtulduk diye mi isyan ediyorsunuz.
,

“Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı, okuma yazmanın yaygınlaşmasını sağlama değildir. Okur-yazar oranının düşük oluşunun yegâne sebebi alfabenin öğrenilmesinin zor olması değildi. Uzun yıllar devlet, eğitim sorununa eğilmemiş, kütlesel eğitime önem vermemişti. Devrimin temel gayelerinden biri yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-İslâm dünyası ile bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı. Yeni nesiller, eski yazıyı öğrenemeyecekler, yeni yazı ile çıkan eserleri de biz denetleyecektik. Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak, dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı.”

Hocam şimdi bunu İsmet İnönü söylememiştir yalan söylüyorsunuz derlerse şaşırma.... :puhaha:

yuca' Alıntı:
,

Aynen hocam..
Osmanlı ve din düşmanı bir nesil yetiştirdiler..
Nesline en fazla söveni prof yaptılar..
Geçenlerde Comenius toplantısında Alman bir tarih öğretmeni vardı. Adam aynen böyle dedi:
"Türkler kadar nesline söven başka toplum yok herhalde"..
Dışarıdan nasıl göründüğümüzün resmi..

Kendi dersini değil de başka dersleri savunanlar alsınlar o ünlemi münasip şekilde değerlendirsinler.

Ahmaklara en iyi cevap sükuttur.sabredin yigitler.vaat edilen gunler yaklasiyor.onemli olan hazirlikli olmak. :wink:

Osmanlıca sadece üniversitelerde ilgili bölümlerde okutulması gereken bir dildir. Üniversite öncesinde böyle melez(Türkçe-Arapça-Farsça karışımı) bir dilin okutulması abesle iştigaldir.

28 şubatta 8 yıllık eğitime geçtiğinde eğitim içine ettiler bunlarda düzelteceğim diye 4+4+4 getirerek aynı rezilliği yaptılar osmanlıcanın durumuda aynı bu

bencede olmalı kardeşim 650 sene yaşamış bir imparatorluk nasıl yaşamış öğrenelim ejdadı
peygamerin müjdesine mashar olmuş fatihi
iranı dize getirmiş yavuzu
akdeniz feneri barborosu .........

omd' Alıntı:
idril42' Alıntı:
omd' Alıntı:
Kendi dersini değil de başka dersleri savunanlar alsınlar o ünlemi münasip şekilde değerlendirsinler.
ve sizde aydın öğretmensiniz yani !!! uslüp müthiş..

Parıl parıl parıldıyorum, zoruna mı gitti :)

her zaman bu şekilde kendi içinizde ezik olarak yaşamak zorundasınız bu ülkede:)
bu da senin zoruna gitmesin..

idril42' Alıntı:
omd' Alıntı:
idril42' Alıntı:
omd' Alıntı:

her zaman bu şekilde kendi içinizde ezik olarak yaşamak zorundasınız bu ülkede:)

Ezik olan sensin,konuyu taa nerden nereye getiriosunuz.İşte bu yüzden bizim dersimiz geri gelmiyor,işte bu yüzden okullarda tamirci olduk,işte bu yüzden en iyi puanı almamıza rağmen okulda en gereksiz öğretmen konumuna geldik.Kendi aramızda birlik olamıyoruzki,kenetlenmemiz gerekirken.Adamın biri bütün samimiyetiyle bir mesaj atıyor,3 senedir uğraşmamıza rağmen bizi kaale almayan talim terbiye pat diye osmanlıcayı zorunlu yapıyor diye,açıklamada yapıyor neden öyle yazdığını,hala birbirine çamur atanlar,saçma sapan yere getirenler.Kendi dersinize sahip çıkın öncelikle,osmanlıcayımı öğrenirsin arapçayımı öğrenirsin ne öğrenirsen öğren okimseyi ilgilendirmez,ama kendi dersine sahip çık,öyle osmanlıcı cumhuriyetçi ayrımı yapıp saçma sapan yerlere getirmeyin konuyu.

Çok güzel bir uygulama, atam Osmanlı diyen hereksin Osmanlıca bilmesi şart bence. Kendi atamızı anlayamıyoruz, okuyamıyoruz. Bundan daha acı bir şey olur mu? Anıtkabir, Topkapı Sarayı vs. geziyoruz hiçbir eseri anlamıyoruz, öylece bakıyoruz. Uzağız, yabancıyız! Bir milletin değerlerini anlamada dil çok önemli bir unsur.

external' Alıntı:
Yazıyı yazan arkadaşı afaroz etmenin ne anlamı var arkadaşlar. Haber içeriğine yorum katmamış haberi olduğu gibi aktarmış sadece başlığa (!) koyduysa derdiniz ünlem işaretini koymasındaki sebep bence "bakın osmanlıca bile zorunlu oldu hala bizim derslerde bi nane yok" mesajı ki olsun zaten Sosyal Bilimler liselerinde bence de yerinde bir karar ama ben o ünlemi öyle anladım.
aynen ben de öyle anladım art niyet aramaya gerek yok

risen' Alıntı:
idril42' Alıntı:
omd' Alıntı:
idril42' Alıntı:
omd' Alıntı:

Ezik olan sensin,konuyu taa nerden nereye getiriosunuz.İşte bu yüzden bizim dersimiz geri gelmiyor,işte bu yüzden okullarda tamirci olduk,işte bu yüzden en iyi puanı almamıza rağmen okulda en gereksiz öğretmen konumuna geldik.Kendi aramızda birlik olamıyoruzki,kenetlenmemiz gerekirken.Adamın biri bütün samimiyetiyle bir mesaj atıyor,3 senedir uğraşmamıza rağmen bizi kaale almayan talim terbiye pat diye osmanlıcayı zorunlu yapıyor diye,açıklamada yapıyor neden öyle yazdığını,hala birbirine çamur atanlar,saçma sapan yere getirenler.Kendi dersinize sahip çıkın öncelikle,osmanlıcayımı öğrenirsin arapçayımı öğrenirsin ne öğrenirsen öğren okimseyi ilgilendirmez,ama kendi dersine sahip çık,öyle osmanlıcı cumhuriyetçi ayrımı yapıp saçma sapan yerlere getirmeyin konuyu.

Kardeşim ne dersmiş bee..Bizde istiyoruz,biz de norm sorunu çözülsün istiyoruz..Fakat cevabı yazan arkadaşın amacı farklı..Kendini aydın sanan cahillerden..O yüzden onu yazdım..Dünyanız bu kadar küçük olmasın,ülkemizde tek dert bizim dersimiz değil..Adam gibi atamızı(osmanlıyı) anlayalım,dinimizi yaşayalım,kafatası milliyetçiliği yapmayalım,her zaman kişişel hak diyip türbana gelince dur bakalım demeyelim,tarihimize saygı duyalım,sövmeyelim(eleştirmek farklı bir şey ve normaldir)..

sosyal bilgiler lisesinde zorunlu olması iyi bence çünkü Osmanlı bizim tarihimiz sahip çıkmamız gerekir ayrıca bulunan tarihi eserlerin okunmasında osmanlıca bilenlerden yararlanılacaktır

Geri