OSYM Yİ BOYKOT EDELİM.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sinan36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
en kıytırık meb sınavlarında bile görev almak için yarışma durumu gösteriyor ki öğretmenlerin 3 kuruşa ihtiyacı var.

Hocam kusura bakma da bu camiayı hala çözememişsin :)
Boykot, tepki, birlik, hak arama öğretmenler için uzak kavramlar.

*Kendi haklarımızı savunmak için Ankaraya gittik. 200 kişi zor toplandık orada

*Okullarda 9 TL ye kurs veren öğretmenler var hocam. Hala 18 TL olsun diye bekliyorlar.
Kimse açmasın kurs bak 18 değil 50 olmuyor mu.

Klavye başında çok kişi bulursun yanında
İş icraate gelince arkanda kimseyi bulamazsın.

Birlik olmak deyince bir hikaye geldi aklıma:
Evvel zamanda bir ülkede Krallık bütçesi zor duruma girmiş.Savaşta kullandıkları filleri besleyemez duruma gelmiş.Her köye 1er tane fil göndermişler ve köylülerden onlara iyi bakmasını istemişler.Köylüler zaten fakir.Bir zaman geçmiş,ülkenin krallığa en yakın köyünün halkı muhtara:'' Elimizde avcumuzda kalmadı bu filide alalım kralın huzuruna çıkalım ve artık biz bu file bakamıyoruz diyelim''demişler.Muhtar ve köy halkı yollara düşmüşler.Saraya çok az bir yol kalmış,saray görünüyormuş.Muhtar biara arkasına bakmış köylüler arazi olmuşlar fil ile yapayalnız kalmış.Neyse artık saraya girmiş ve kralı görmek istediğini söylemiş.Kral gelmiş önce filin durumuna bakmış.Muhtar ''hünkarım nasıl filinize iyi bakabilmişmiyiz''demiş.Kral:''Sraydaki durumundan çok dahaiyi aferin size''demiş.Muhtar:''köylülerimiz 2 fil daha istiyorlar''demiş.Kral besili fili alıp,muhtara beslemeleri için 2 fil daha vermiş.Muhtar köyün yolunu tutmuş.
Bu arada tam 5 yıldır AÖF sınavları hariç hiçbir sınavda görev talep etmiyorum.Bu yıl AÖF sınavlarındada görev talep etmedim.

öğretmenler birlik olamaz. siz bırakın o göreve 10 kişi başvurur. biz anca birbirimizin kuyusunu kazarız
:alkis:

kaybil' Alıntı:
osym de ehliyet ve diger meb sinavlarinda universitelere gorev vermiyorlar diye veryansin ediyor..

Aynı şeymi? Ösym sınavlarda meb'e ait binaları kulanıyor. Meb hiç bir sınavında üniversitesinin binasını kullanmıyor.

valla arkadaşlar doktorlar bir ayaklandı, dışarıdan doktor getiririz dediler adamlar geri adım atmadı şimdi çatır çatır döner sermaye alıyorlar bize gelince okulda yetiştirme kursunun ücreti az bu paraya hafta sonu gelmeyiz açmayalım kurs diyip ortalığı karıştıranlar sadece kurs açtı

Zizu_' Alıntı:

*Okullarda 9 TL ye kurs veren öğretmenler var hocam. Hala 18 TL olsun diye bekliyorlar.

:++: :++:

Zizu_' Alıntı:

Görevli İşlemleri Sınav Süreçleri Takvimi

2015 YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI SONBAHAR DÖNEMİ
Sınav Tercih Başlangıç 28.08.2015 09:45
Tercih Bitiş 02.09.2015 10:00

Uzun zaman oldu ; hocamında parmak bastığı gibi bende alın sınavınızı başınıza çalın dedim yani kendi kendime dedim.
Sonra .. bişey olmadı :D

tenten' Alıntı:

Hocam çok teşekkürler;
BİR ŞANSIMIZI DENEYELİM

COBOL' Alıntı:
tenten' Alıntı:

Hocam çok teşekkürler;
BİR ŞANSIMIZI DENEYELİM

Başlik ne diyor, icerik neye dönmüş.

ÖSYM sınav görevlendirmelerinde ennn son öğretmenlere görev veriyor. Ama okullar osym nin şubesi gibi habire ÖSYM ye para yatırttırıyor başvuru alıyor. hatta bazen ÖSYM başkanı okullara mesaj atıp mesai saatleri dışında da çalışmasını istiyor. ama iş görevlendirmeye gelince okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmen en son tercih. bunu protesto ediyorum. bundan sonra görev mörev istemiyorum.
ÖSYM ve MEB Öğretmenleri
1- Okulları çiftliği gibi kullanıyor.
2- Okullara verdiği önemi öğretmenlere vermiyor.
3- At kuyruklu, top sakallı, kulağı küpeli, burnu halkalı asistanı sınavlarda görevlendiriyor. Bunların yanına müdür, müdür yardımcısı ve en son öğretmeni gözetmen olarak lütfediyor. Bazen o lütuf da olmuyor.
4- Okul girişinde baştan ayağa arama yaptırıyor. Cebindeki ev/araba anahtarına dahi karışıyor.
-Sınav dönüşü eve girebilmek için evin kapısını arkaya kadar açık bırakıp sınav gitmek diye bir seçenek olabilir. Ama denemeyin derim! ÖSYM aklıevvelleri Türkiye'de yaşamıyor olabilir, ama biz Türkiye'de yaşıyoruz.
-Arabayla gideceğine dolmuş/otobüs ile gitmek aklına gelenler varsa, kapıda yine polise takılıyorsunuz. Cepte para var, ne iş! Eeee baydınız 5 km lik yere de yürüyerek gidemem ya! Başınıza çalın.

Bu nedenlerle 2 sene kendi boykotumu kendim yaptım. Baktım değişen bir şey yok. Şimdi kafama göre takılıyorum. Bakıyorum yakın okul varsa tercih ediyorum. Bazen 5 okul tercihini dolduramıyorum. Canınız Cehenneme! deyip görev almıyorum. Yakında 5 okul varsa da görev istiyorum. Bazen çıkıyor, bazen çıkmıyor.

Farklı bir bakış açısı:
Bu arada bu sendikalar ne iş yapar. O parti, bu parti veya şu parti yalakalığını bırakıp,
" Öğretmenlerin ÖSYM ile sorunu var" Neden demezler!

Daha da farklı bir bakış açısı:
Son zamanlarda görev almadım. Görev ücreti 120 TL denmiş yukarıda.
8:30-12:15 arası görev, yani 4 saat, yaklaşık 4 ders eder. 120/4=30 TL
ÖSYM sınavında ağzını açma, hiç bir hazırlık yapma, hiç bir şey anlatma, sandalyede otur--30TL---
-ÖSYM sınav görevini üniversitedeki at kuyruklu/ topsakallı, sokaktaki okuma yazma bilmeyen vatandaş dahil olmak üzere herkes yapar.
MEB'de 40/45 dk konuş, ders öncesi derse hazırlık yap 40/45 dk ders anlat, anlamadı tekrar anlat, geleceğin temelini oluştur, karşılığı --10 TL-- (Yuvarlak hesap)
- MEB'de öğretmen olmak için lisans eğitimi alman, KPSS sınavına girmen, kontenjanı bulman ve sonunda bu göreve atanman lazım.
Esas sorun bu çelişik durumu yok etmek.

Re: Ynt: OSYM Yİ BOYKOT EDELİM.

Öğretmenim, öğretmeniiiimmm!!!!!
Sınav boykot konusuna sınav başvuru tarihini giren üye var

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

djco.gif

dirhem' Alıntı:
erdcannet' Alıntı:
hocam öğretmen camiasını biliyorsun: sana gelecek yorumlar
-aha bi keriz görev istemeyecek şansımız arttı
-yaw hehe sen boykot edecen de nolacak
-tabi tabi destekliyoruz, dedikten sonra ayın 13 ündeki sınava koşa koşa başvuranlar
....
gibi durumlar olacaktır. Burada osym'ye kızmaya hiç gerek yok, önce meslektaşlarımızın kendine bi bakması lazım. Ezilip atılan, ilk fırsatta harcanan, idareye göre sendika değiştiren, eleştirmeyen, okumayan, sorgulamayan standartta yaşamaya şartlanan arkadaşları Allah standarttan ayırmasın diyip, boykotunuza destek veriyorum.
:+1:
Öğretmenlerin birlik olması söz konusu bile değil. Vur enseye ver lokmayı tadında bir meslek dalıdır öğretmenlik.

Geri