ÖSYM sınav görevlendirmelerinde ennn son öğretmenlere görev veriyor. Ama okullar osym nin şubesi gibi habire ÖSYM ye para yatırttırıyor başvuru alıyor. hatta bazen ÖSYM başkanı okullara mesaj atıp mesai saatleri dışında da çalışmasını istiyor. ama iş görevlendirmeye gelince okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmen en son tercih. bunu protesto ediyorum. bundan sonra görev mörev istemiyorum.
ÖSYM ve MEB Öğretmenleri
1- Okulları çiftliği gibi kullanıyor.
2- Okullara verdiği önemi öğretmenlere vermiyor.
3- At kuyruklu, top sakallı, kulağı küpeli, burnu halkalı asistanı sınavlarda görevlendiriyor. Bunların yanına müdür, müdür yardımcısı ve en son öğretmeni gözetmen olarak lütfediyor. Bazen o lütuf da olmuyor.
4- Okul girişinde baştan ayağa arama yaptırıyor. Cebindeki ev/araba anahtarına dahi karışıyor.
-Sınav dönüşü eve girebilmek için evin kapısını arkaya kadar açık bırakıp sınav gitmek diye bir seçenek olabilir. Ama denemeyin derim! ÖSYM aklıevvelleri Türkiye'de yaşamıyor olabilir, ama biz Türkiye'de yaşıyoruz.
-Arabayla gideceğine dolmuş/otobüs ile gitmek aklına gelenler varsa, kapıda yine polise takılıyorsunuz. Cepte para var, ne iş! Eeee baydınız 5 km lik yere de yürüyerek gidemem ya! Başınıza çalın.
Bu nedenlerle 2 sene kendi boykotumu kendim yaptım. Baktım değişen bir şey yok. Şimdi kafama göre takılıyorum. Bakıyorum yakın okul varsa tercih ediyorum. Bazen 5 okul tercihini dolduramıyorum. Canınız Cehenneme! deyip görev almıyorum. Yakında 5 okul varsa da görev istiyorum. Bazen çıkıyor, bazen çıkmıyor.
Farklı bir bakış açısı:
Bu arada bu sendikalar ne iş yapar. O parti, bu parti veya şu parti yalakalığını bırakıp,
" Öğretmenlerin ÖSYM ile sorunu var" Neden demezler!
Daha da farklı bir bakış açısı:
Son zamanlarda görev almadım. Görev ücreti 120 TL denmiş yukarıda.
8:30-12:15 arası görev, yani 4 saat, yaklaşık 4 ders eder. 120/4=30 TL
ÖSYM sınavında ağzını açma, hiç bir hazırlık yapma, hiç bir şey anlatma, sandalyede otur--30TL---
-ÖSYM sınav görevini üniversitedeki at kuyruklu/ topsakallı, sokaktaki okuma yazma bilmeyen vatandaş dahil olmak üzere herkes yapar.
MEB'de 40/45 dk konuş, ders öncesi derse hazırlık yap 40/45 dk ders anlat, anlamadı tekrar anlat, geleceğin temelini oluştur, karşılığı --10 TL-- (Yuvarlak hesap)
- MEB'de öğretmen olmak için lisans eğitimi alman, KPSS sınavına girmen, kontenjanı bulman ve sonunda bu göreve atanman lazım.
Esas sorun bu çelişik durumu yok etmek.