Oyunu yasakladım ya en kötü öğretmen benmişim...

Kodla Büyü

pythagorean

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okuldaki en kötü öğretmen benmişim öğrenciler öyle diyomuş. Oyun oynatmıyorum ya ondan. Burası internet kafe değil sloganıyla yola çıkarak oyunun kökünü kuruttum. Onların tüm oyun sitelerini engelledim. Onlar başka siteler buldu ben engelledim. Bu yaşta çocuklarla zıtlaşıyorum ya kendime inanamıyorum. Tamam oyunda oynasınlar da haftada bir saatte oyun mu oynayatayım ders mi işleyeim. ikisi arasında tercih yapmam lazım. ben de tabii oyunu iptal ettim ve kötü oldum.

sırf bunun yüzünden bilgisayar laboratuarları kapansın istiyorum. bunların neyine gerek bilgisayar. Bunlara dayayacaksın kara tahtayı tebeşiri o kadar. Başka da bi cacık olmaz. Bu ülkenin çocuğundan yıldım ya...

bırak oynasınlar hocam
hiç kimseye zorla bişey öğretemezsin. bakanlık notunu kaldırırsa dersi seçmeli yaparsa zaten çocular bilgisayar biliyor derse biz bilmem neremizi yırtsak bile öğrencilere bu dersin önemini anlatamayız. bari bırakalım bilgisayar dersini sevmeye devam etsinler en azından. :sleep:

pythagorean' Alıntı:
Okuldaki en kötü öğretmen benmişim öğrenciler öyle diyomuş. Oyun oynatmıyorum ya ondan. Burası internet kafe değil sloganıyla yola çıkarak oyunun kökünü kuruttum. Onların tüm oyun sitelerini engelledim. Onlar başka siteler buldu ben engelledim. Bu yaşta çocuklarla zıtlaşıyorum ya kendime inanamıyorum. Tamam oyunda oynasınlar da haftada bir saatte oyun mu oynayatayım ders mi işleyeim. ikisi arasında tercih yapmam lazım. ben de tabii oyunu iptal ettim ve kötü oldum.

Hocam tabi ki 1 saat derste oyun oynatılmaz. İyi yapmışsınız.
Fakat tavsiyem fazla da sıkmayın.Zorla birşey öğretmek sizi daha çok yorar.

Benim yaptığım uygulama şu şekilde...
Her hafta ders ile ilgili 1 uygulama veriyorum. Dersi anlattıktan sonra bu uygulamayı bitiren serbest kalır tarzında işliyorum.
Bitirenleri kontrol ediyorum + larını verdikten sonra serbest bırakıyorum. Zaten en fazla 4-5 dakika serbest kalabiliyorlar :)
Her ünite sonunda ders dışı etkinlikler düzenliyorum.

Sonuç: Çocuklar hem birşeyler öğrenmiş olup hem sıkılmamış oluyorlar.

oyunu ödül mekanizması olarak kullan hocam,
belli bir saat ders, veya güzel bir sorudan sonra 10 dk oyun
gibi.
bende yasaklamıştım. özellikle tenefüste lab kalabalıksa oyun oynayanlara izin vermiyorudum araştırma için gelene ama boşsa bırak,
boş dersi olan öğrenciler olur yoğun olmayan saatlerde bırak bence, dengeyi korumuş olursun.
öğrenci de bunu anlar,

banada yeni tanıştığım bi öğretmen arkadaşım,siz bilgisayarcısnızya öğrenciler sizi çok severler dedi..yanımda beni tanıyan arkadaş yoo sevmiyolar hiç dedi..sanırım anlatabildim..ders anlatıyorumya beni diğer öğretmenlere kadar şikeyet etmişler bizi rahat bırakmıyo diye : :puhaha:

üç maymun' Alıntı:
bırak oynasınlar hocam
hiç kimseye zorla bişey öğretemezsin. bakanlık notunu kaldırırsa dersi seçmeli yaparsa zaten çocular bilgisayar biliyor derse biz bilmem neremizi yırtsak bile öğrencilere bu dersin önemini anlatamayız. bari bırakalım bilgisayar dersini sevmeye devam etsinler en azından. :sleep:
:-1:

hocam bizi sevecek vakitleri olmuyoki zaten. bir saatlik derste biz çocukları bile yeterince tanıyacak zaman bulamıyoruz ki. onlarda bizi sevmez tabi. derste ben de oyun oynatmıyorum tabi ki ama dersin sonunda vakit kalırsa 4-5 dak. ya da derse etkin katılırlarsa ödül olarak oyun oynatıyorum. boş derslerde oyun oynayabiliyorlar. bi de derste artı eksi veriyorum, 5 artısı olana ikinci teneffüste 20dak oyun hakkı veriyorum. baya etkili oluyor.

oyun oynamalarında ne var anlamadım, siz bilgisayara ilgi duymaya wordde yazı yazarak mı başladınız. Etkinliği bitiren öğrenciye serbest zaman bırakılması kadar doğal birşey yok bence, tabiki uygunsuz siteler yasaklanıcak ama oyun da oynayacak, çocuklar beni sevmesin umrumda değil, ama bilgisayar kullanmayı sevsin.
Kuralına göre olduktan sonra oyun bu dersin bir gerçeği :)

benim öğretmenlikte 8. yılım bir ders bile oyun oynamalarına izin vermedim en fazla resim çizebilirler benden talep bile etmiyorlar çünkü bir ders oyun oynatırsın o ders bir idarecinin geleceği tutar yada bi öğretmenin bu durumda da bilgisayar desinden oyun oynuyarlar derler kimse inanmaz o saate bıraktığını o yüzden benim dersimde oyun kesinlikle yasak...

Yok ya yok valla tiksindim ben bu işten. Ptt memuru olsam daha az başım ağrırdı. Sadece öğrencisi değil ki öğretmeni de teknoloji özürlü bu ülkenin.

Zizu_' Alıntı:
pythagorean' Alıntı:

Her hafta ders ile ilgili 1 uygulama veriyorum. Dersi anlattıktan sonra bu uygulamayı bitiren serbest kalır tarzında işliyorum.
Bitirenleri kontrol ediyorum + larını verdikten sonra serbest bırakıyorum. Zaten en fazla 4-5 dakika serbest kalabiliyorlar :)

aynen notumuz varken de bu şekilde ders işliyordum, şimdide
bir an önce serbest kalabilmek için hem dinliyorlar hemde hemen uygulamayı yapıyorlar :)

sen niye oyunları yasakladım diyorsun ki hocam. Sen gizliden yasakla sonra açmıyor hacı dersin olur biter.

adali35' Alıntı:
öğrencilerle anlaşma yaptım 20 dakika ders 20 dakika oyun..
hocam 20 dakika ders nasıl işliyosun. Lab hazır olana kadar zaten 10 dakka geçiyo. 1 saat ders var onu da dakikadan kısıp 20 dakkaya indirirsek hiçbirşey yaptırmayalım daha iyi.

seldabal' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
pythagorean' Alıntı:

bir an önce serbest kalabilmek için hem dinliyorlar hemde hemen uygulamayı yapıyorlar :)

benimde yöntemim budur.

esila63' Alıntı:
benim öğretmenlikte 8. yılım bir ders bile oyun oynamalarına izin vermedim en fazla resim çizebilirler benden talep bile etmiyorlar çünkü bir ders oyun oynatırsın o ders bir idarecinin geleceği tutar yada bi öğretmenin bu durumda da bilgisayar desinden oyun oynuyarlar derler kimse inanmaz o saate bıraktığını o yüzden benim dersimde oyun kesinlikle yasak...

Katılıyorum hocam.

Ders içinde dersleriyle ilişik olarak belgeler hazırlatırsanız bilinçli öğrenci özellikleri öğreniyor. Bilinci olmayan da zaten diğerlerinin yanında onlar yaptıkça öğreniyor.

Varsın sevmesinler. Bilişim dersi oyun dersi değildir. Benim serbest bıraktığım tek zamanlar, 23 Nisan ve 19 Mayıs. O da ders o güne denk gelirse :D

bulunduğum okulda öğrencilerin eredeyse hepsinin evinde bilgisayar var neredeyse bu bilgisayarı olanların hepsinde internet var oyun oynayabilir miyim ya da oyun oynamaya kalkan öğrencilere evde pc var mı peki net var mı evde istedikleri kadar oyun oynarlar zaten de oynuyorlar o yüden derste dersimizi işliyoruz ve etkinliğini itiren serbest kalıyor fakat yine oyun yok merak ettiklerine falan bakıyorlar ve bilgisayarın internetin sadece oyun olmadığı farkına varıyorlar yani hiç bir durumda oyun oynatmıyorum çocuklara. varsın sevmesinler ama hepsi mezun olunca ya da bişeyler öğrendikleri zaman öğretmenim size teşk ediyoruz bize iyi ki bunları öğretmişsiniz diyorlar

Oyunu ödül mekanizması olarak kullanıyoruz. Okulda olumlu davranış gösteren öğrencilere 30 dk. oyun oynama hakkı veriyoruz :) yada teneffüs zili çalıdktan sonra sonra oynatıyorum bazende.

ben oyuna falan karışmıyorum ama ders zamanı da herkes dinliyor çok
abartırlarsa tatlı sert davanıyorum...

Ben şöyle yapıyorum, etkinliği bitiren oyun dahil serbest kalacak diyorum. İnanın çok faydası oluyor. Bitirenler serbest kalıyor, bitiremeyenler de gayret içerisine giriyor. Ne şiş yanıyor ne kebap.

Biz öğrencilerle birlikte adım adım uygulamayı yapıyoruz.Zaten 30 dk falan sürüyor. 10 dk. serbest bırakıyorum. Eğer pekişmesini istediğim bir konu varda seçtiğim bir öğrenciye benim pc de yaptırıyorum, diğerleri izleyip hatırlıyor.Sonra onlar yapıyor.Etkinliği yapan serbest kalıyor.Her sınıfta %90 ortalamayla ders anlatıyorum.

valla geçen gün okulda müdür çocuklardan okulla ilgili mektup gibi bişey istemiş.Öğrencilerin çoğu Bilişim Teknolojileri öğretmenini çok seviyoruz diye yazmışlar müdür bana törenden sonra söyledi. Valla dersimi canı gönülden işliyorum ,planımda ne varsa anlatıyorum. arada serbest de bırakıyorum. :D Diğer branş öğretmenleri garipsedi bunu,seni değil bilgisayarı seviyolardır diye. hiiiç aldırmadım. Ders öğretmeni ile sevilir filan dedim ,gıcık oldular:)
ne edek işte herşeye rağmen ÖĞRETMENCİLİK yapıyoruz. :wink:

atungad' Alıntı:
seldabal' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
pythagorean' Alıntı:

benimde yöntemim budur.

+1

Sonunda oyun olunca dersi de dinliyorlar uygulamayı da bir an önce bitirebilmek için canla başla çalışıyorlar.
Not:Bilgisayarlardaki oyunlar öğretmen kontrolünden geçmiş güvenli flash oyunlar.

Bihruze' Alıntı:
banada yeni tanıştığım bi öğretmen arkadaşım,siz bilgisayarcısnızya öğrenciler sizi çok severler dedi..yanımda beni tanıyan arkadaş yoo sevmiyolar hiç dedi..sanırım anlatabildim..ders anlatıyorumya beni diğer öğretmenlere kadar şikeyet etmişler bizi rahat bırakmıyo diye : :puhaha:
haftada 40 dakika programlama web sitesi yapma ve bildiklerini zannetttikleri ofis uygulamaları için yetersiz öğretmeni en fazla yoran ne yol ne ses nede sistem en yorucu ve sinirlerini tahrip edici şey istemeyen bir öğrenciye bi şeyler öğretmek bence ve birde sonucunda sevimsiz öğretmen de olursan gerisini siz düşünün

Bende ilköğretimde öğretmenim. Çocuklara oyun oynattığım parmakla sayılıdır. Hatta oyun yerine eğitim cd lerini yüklüyorum bilgisayarlara ve çocukları onlara yönlendiriyorum. Bilmişin bilim evi, minenin matematik evi vb... daha değişik geliyor onlara. Hatta düşünen şeyler cd si müzik yapmalarını sağlıyor onu çok seviyorlar :)
Ayrıca dönem sonlarında dersler bitmeye başladığında sınıf sınf çizgi sinema niteliğinde filmler izletiyorum. Ama dediğim gibi bunlar çok nadir şeyler. Zaten dersi anlattıktan sonra onlar uygulamalarını bitiremeden çoğu zaman zil çalıyor :lol:

bu sene yeni bir okuldayım. Önceleri dersi anlattıktan sonra 10 dakika veya bira daha fazla süre serbest bırakıyordum. Öğrenci profili bu serbestliği kaldırmadı malesef. Şu donatılardaki oyunları da kaldırdım ve derslerde de interneti de kapatıp konularımızı anlatıyorum. Bol uygulama ile ders geçiyor. Uygulamaları kaydettiriyorum isimleri ile. Teneffüslerde interneti açıyorum. O da yetiyor onlara. Şimdi onlar da ben de daha mutluyuz:). Oyunlar ve internet varken dinlemiyorlardı. Ses çıkarmasa bile uygulamaları yapmayan öğrencilere tahammül edemiyorum. Hal böyle olunca sinirli, bağıran tuhaf bir hoca oluveriyorum. En iyisi bu şekilmiş benim için. Daha rahatım yani.

pythagorean' Alıntı:
sırf bunun yüzünden bilgisayar laboratuarları kapansın istiyorum. bunların neyine gerek bilgisayar. Bunlara dayayacaksın kara tahtayı tebeşiri o kadar. Başka da bi cacık olmaz. Bu ülkenin çocuğundan yıldım ya...

:+1:

Geri