Her türlü denedim. Evet dersin notu ve zorunluluğu olmadığı için pek takılmıyor ama lisede de derse giriyorum orada ilgi biraz daha fazla ancak orada da facebook, iddaa, markafoni derdindeler. Dinlemeyen yine dinlemiyor, son gün çalışırım havasındalar. Her yerde aynı. Dinleyene bir şey demene gerek kalmıyor zaten.
İlköğretimde laboratuarda yalnız kaldıklarında sorun çıkartmayanlara dersten önceki teneffüste içeri alıyorum. Ders zilinden sonra derse başlıyorum, 25-30 bazen 40 dk ders. Etkinliği bitirene ödül olarak serbest bırakıyorum. Ödül için etkinliği yapıyorlar bu arada öğrenmiş oluyorlar, sonunda da eğlenip dersi de bir nebze olsun seviyorlar.
Taşkınlık yapan sınıf önce ders içindeki serbest vaktinden oluyor, daha da taşkınlık yapanları teneffüste de içerde tutmuyorum. Bu sene gayet iyi gidiyor bu şekilde. Şükür.
Bu arada seçtiğim uygun oyunları Biltek Pro yazılımıma dahil ettim. Hem internette oyun aramak zorunda kalmıyor çocuklar, hem zararlı içeriklerden korunmuş oluyorlar, hem local sunucudan ulaştıkları için okul internet bağlantısı meşgul olmuyor. Oyunları da çok beğeniyor çocuklar. Daha güzel daha eğitici oyunlar araştırıp eklemek istiyorum ama bir türlü fırsat olmadı bu ara.