Oyunu yasakladım ya en kötü öğretmen benmişim...

Kodla Büyü
online oyunlar kesinlikle yasak..benim tarzımı öğrendikleri için internetten oyunlara girmeye yeltenmiyolar bile..masaüstünde eğitici oyunlar var matematik oyunu vs. onları oynamalarına bazen izin veriyorum etkinlikleri bitirdiklerinde..benim öğrencilerim genelde mebvitamine giriyolar, oradaki etkinlikler de onlara oyun gibi geliyo hoşlarına gidiyo puan filan topluyolar..bu konuda sıkıntı yaşamıyorum sınıfta.. :)

ozlem22' Alıntı:
online oyunlar kesinlikle yasak..benim tarzımı öğrendikleri için internetten oyunlara girmeye yeltenmiyolar bile..masaüstünde eğitici oyunlar var matematik oyunu vs. onları oynamalarına bazen izin veriyorum etkinlikleri bitirdiklerinde..benim öğrencilerim genelde mebvitamine giriyolar, oradaki etkinlikler de onlara oyun gibi geliyo hoşlarına gidiyo puan filan topluyolar..bu konuda sıkıntı yaşamıyorum sınıfta.. :)

Eğitici matematik oyunlarınızı paylaşabilir misiniz acaba?

İdare adam yollamış öğrenci lazımmış, öğretmen adam yollamış, öğrenci lazımmış (bir de bilgisayarda bişiler açmasına yardım edecekmiş, ben artık bir 5 vermeliymişim çocuğa), başka öğretmen geldi dedi hocam 2 öğrenci lazımdı da artık patladım ona. Ne dedim bende kalsın ama bu böyle gitmemeli.

bilgisayarbilisimnet' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

halsoft'un matematik oyun cdsi vardı okulda onları yüklemiştim..maymunlar var zıplıyolar flian :)

Her türlü denedim. Evet dersin notu ve zorunluluğu olmadığı için pek takılmıyor ama lisede de derse giriyorum orada ilgi biraz daha fazla ancak orada da facebook, iddaa, markafoni derdindeler. Dinlemeyen yine dinlemiyor, son gün çalışırım havasındalar. Her yerde aynı. Dinleyene bir şey demene gerek kalmıyor zaten.

İlköğretimde laboratuarda yalnız kaldıklarında sorun çıkartmayanlara dersten önceki teneffüste içeri alıyorum. Ders zilinden sonra derse başlıyorum, 25-30 bazen 40 dk ders. Etkinliği bitirene ödül olarak serbest bırakıyorum. Ödül için etkinliği yapıyorlar bu arada öğrenmiş oluyorlar, sonunda da eğlenip dersi de bir nebze olsun seviyorlar.

Taşkınlık yapan sınıf önce ders içindeki serbest vaktinden oluyor, daha da taşkınlık yapanları teneffüste de içerde tutmuyorum. Bu sene gayet iyi gidiyor bu şekilde. Şükür.

Bu arada seçtiğim uygun oyunları Biltek Pro yazılımıma dahil ettim. Hem internette oyun aramak zorunda kalmıyor çocuklar, hem zararlı içeriklerden korunmuş oluyorlar, hem local sunucudan ulaştıkları için okul internet bağlantısı meşgul olmuyor. Oyunları da çok beğeniyor çocuklar. Daha güzel daha eğitici oyunlar araştırıp eklemek istiyorum ama bir türlü fırsat olmadı bu ara.

hocam bende ilk atandığımda yaşamıştım lab. hep açıktı ben sildim öğrenciler oyun kurdu..tenefüslerde çoçuklar resmen milleti ezerek koşup savaş oyunları oynuyorlardı.perşembe cuma ben başka okula görevlendirme gittiğimde onlar yine kuruyorlardı..bende pazartesi siliyordum.. bu böyle devam etti.benden nefret ettiler.. hatta eski bilg. öğretmenleri okula geldiğinde ağlayarak boynuna sarıldılar :):) bi yıl sonra normale döndü herşey..çocuklar kaybetti ben kazandım bu savaşı :) kurmaktan vazgeçtiler oyunları... sonra zaten tanıdıkça sizi bunu normal görmeye başlıyorlar... derslerde sürekli bu tarz oyunların zararlarından bahsettim...

Sene bbaşında öğrenciler ders işlimeye hiç adapte olamadı
eski öğretmenleri hep serbest bırakmış... bilg sınıfına nasıl girilir onu bile bilmiyolardı birbirlerini eze eze giriolardı sormadan bilgisayarlar açılıodu
biraz uğraştırdı ama sonunda anladılar ders işlememiz gerektiğini :) onların dikkatini çekicek etkinlikler yaptırdım hep (kitabı asla takip etmem)
bigün wordde denklem yazmayı gösterdim diye 7. sınıf öğrencim gelip teşekkür bile etmişti biz hiç böyle şeyler yepmıoduk öğrenmemiz çok ii oldu die

işin özeti başta sevmediler ama şimdi herşey yolunda hoş sevmeselerde umrumda olmaz işime bakarım
istediğim düzeni kurana kadar sıkmıştım çocukları şimdi azıcık azıcık oyun ve tenefüste araştırmaya izin veriyorum gül gibi geçinip gidiyoruz :)))

Dijital portfolyosunu ders planına göre bitiren, eksiği olmayan öğrencilere ödül olarak oyun oynatılabilir. Ayrıca ders dışında, boş derslerde araştırma vs. faaliyetlerini bitirdikten sonra da oynayabilirler bence. Sonuçta bilgisayara olan ilgi oyun ile başlıyor. Benim bilgisayara ve yazılıma olan ilgim oyunla başladı. Kendi oyunumu yazmak istedim. Oyun dozu tutturulduğu sürece sorun değil bence. Ama dozu önemli.

Bende Etkinliği bitiren serbest kalacak diyorum zaten 5 dk gibi bir zaman kalıyor. 4-5 haftada bir ders boyunca serbest bırakıyorum hiçte sıkıntı olmuyor. Bence basit ve eğitici oyunlar öğrenci için zarar teşkil etmiyor ki faydası olduğunu düşünüyorum klavye ve bilgisayar kullanımını geliştiriyor. Şimdi ortaokul öğrencisine (word, Excel…vb) veriyoruz birçok arkadaşımız ünv. kadar bunları bilmiyordu ünv. bile görmedik belki bazı arkadaşlar öğretmenliğe başladığında öğrendi. Kesinlikle tamamen boş bırakmayacaksın yapman gereken etkinliği elbet yapacaksın ama öğrencileri de çok sıkmamak lazım sonuçta daha çocuklar oyun oynamak onların hakkı

ozlem22' Alıntı:
bilgisayarbilisimnet' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

halsoft'un matematik oyun cdsi vardı okulda onları yüklemiştim..maymunlar var zıplıyolar flian :)

halsoft eğitici oyunları internetten aradım bulamadım
kendi web sitesinde bazı java oyunları var çalışmıyor
sizdekiler gönderilebilir ebatta mı acaba?

Ben de etkinliğini bitiren serbest kalır yöntemiyle çözüm buldum. Çocuklar etkinliklerini bitirirlerse geriye kalan son 5-10dk nın onların olduğunu biliyor. Ders anlatırken dersi bölen hareketler yaptıklarında benim onlara dur sus dediğim vaktin de onlardan çalınan vakit olduğunu belirtiyorum. Bu şekilde davranırsanız size vakit kalmaz diyorum. Birçoğu etkinliğini yapıyor. Bitirmeyen serbest kalamıyor. Ders sonraları da sadece araştırma ödev vs. için gelebiliyorlar. Bir de gelenlere dikkat ediyorum her gün aynı kişiler. Onlar da çok parlak öğrenci değiller. Sanırım ödev yapıyormuş gibi gözükmeye çalışıp evden annesine ben ödev yapmaya gidiyorum diyor. Bazen kontrol ediyorum saçmasapan sitelerde saçma sapan şeylere bakıyorlar. İşte bir tanesi geldi şu an :) Gözüm yollarda kalmıştı ne zaman gelecek diye. Saatimi ayarlayayım saat 13.30 hep aynı saatte burda :)

Mahsun da geldi kadro tamam arkadaşlar :roll:

Ben ve hergün gelen 3 öğrenci. Resmen dadandılar. Çok kötü hissediyorum kendimi onların başında beklerken.

Kesinlikle oyun oynatmıyorum. Nasıl başlarsanız öyle devam eder zaten dersimiz 40 dakika hiçbir şekilde yetmiyor bir de bu zaman dilimine oyun eklemek işimizi baya bi zora sokar.

Çözüm:
Öğrenci bilgisayarlarındaki masaüstünde meb vitamin, satranç eğitimi, onparmak, bilişim etkinlikleri ve ingilizce uyg ekledim. hem eğlen hem öğren sloganıyla dersin son dakikalarda buna izin veriyorum.

Dersimi anlatırım, zaman kalırsa serbestler,zaman yetmezse yapacak bir şey yok. Nasıl olsa akşamları BT sınıfları açılacakmış o zaman oynayan oynasın...

pythagorean' Alıntı:
Okuldaki en kötü öğretmen benmişim öğrenciler öyle diyomuş. Oyun oynatmıyorum ya ondan. Burası internet kafe değil sloganıyla yola çıkarak oyunun kökünü kuruttum. Onların tüm oyun sitelerini engelledim. Onlar başka siteler buldu ben engelledim. Bu yaşta çocuklarla zıtlaşıyorum ya kendime inanamıyorum. Tamam oyunda oynasınlar da haftada bir saatte oyun mu oynayatayım ders mi işleyeim. ikisi arasında tercih yapmam lazım. ben de tabii oyunu iptal ettim ve kötü oldum.

hangi programı kullandın hocam.

2 sene önce.Okulda tenefüsler dahi yazıcının başında nöbet tuttum.Hatta çocuklar kullansın diye yazıcı hizmeti vermek dyned vitamin için saat 17de eve gittim.Baktım çocuklar oyun msn istiyor ben de kapattım.Netice 24 kasım öğretmenler gününde 1 çocuktan bile ne teşekkürr ne çiçek ne kalem geldi.Okulun hiç çalışmayan hatta yatmakla övünen öğretmenine kucaklar dolusu çiçek gelince bir bozuldum pir bozuldum.Hadi beni çalıştırın şimdi.2 senedir okulda pc işlerine el atmıyorum şu anda halen okulda ne dyned ne vitamin düzgün çalışıyor dersi verenler de ücretli olunca okulun prestiji bozuldu.Yapmam kardeşim yapma akıllandım artık

Ben öğrencileri (kişiliklerini değil davranışlarını) sevmiyorum ama galiba onlar beni seviyo. Ben dersi seviyorum ama onlar sevmiyo. Ben oyun sevmiyorum ama onlar seviyo . Nasıl bir ortak nokta bulacağız bilemiyorum

bende her etkinliğe bir puan veriyorum 20 30 50 çocuklara puan dağılımı yapıp etkinliği bitireni serbest bırakıyorum bitiren serbest kalıyo, dönem sonunda ödül veriyorum yapmayanların puanını kırıyorum 300 500 puan toplayan oluyo eğlenceli oluyor. (zaman zaman!!)

Oyun ders saatleri içinde yasak. Dersler 2.30da bitiyor ondan sonra bilgisayara benim yüklediğim oyunları oynamak serbest genelde bilişim oyunları. İnternetten ise oynamak hep yasak. Sınıfım açtığım sürecede hep doluyor.Çocukların araştırma yaptığını görünce daha mutlu oluyorum.

Ders için ise söyleyeceğim sınıftan sınıfa değiştiğidir. Bazı sınıflarla ders işlemesi çok zevkli bazılarıyla değil. Gerçi zevk almadığım tek sınıf var sadecce :mrgreen:

Aklımdaki konu zamanında biterse serbest bırakırım diyorum daha istekli oluyorlar. Bende oyun dışında herşeyde serbest bırakıyorum bitirince.

Geri