Pardus Üzerine Windows Kurulumu sonrası Boot Sorunu

Kodla Büyü

dendef

Üye
Arkadaşlar Pardus işletim sisteminin kurulu olduğu diskte yeni bir partition açıp windows 11 kurdum.
Kurulum bittikten sonra direk windows 11 açılıyor. Açılışta (F7) boot seçeneklerine basarsam seçim ekranı geliyor ama basmazsam Windows 11 direk açılıyor.
Ekrana seçim için 3-5 sn kurulu olan mevcut işletim sistemlerinin gelmesi gerekmiyor mu?

Windows ayarlarında kurulu olan pardus hiç görünmüyor.
Bu ekranı nasıl getirebilirim?

Pardus içine grub organizer kurup ayarı yapın. O zaman belki açılır. Windows kurmadım ben yeni makinelere. F7 ile pardusu açabiliyor musunuz?

Hocam windows diğer işletim sistemlerini görmezden gelir. O sebeple önce windows kuruluyor sonra linux tabanlı işletim sistemleri kuruluyor.

Sorun şu ki yeni pardus 23 benim exper kasalarda boot etmiyor. Yani kuruyorum ama disk boş gibi kalıyor açılmışta. Grubu kuramıyor. Sebebini çözemedim

Kurma aşamasında windowsu geçtim diğer linux ları bile görmedi. Windows kurdum sonra ubuntu kurayım dedim o windowsu gördü yanına mı kurayım diye seçenek sundu. Sonra pardus kur dedim pardus diski tüm sil diyor diğerlerini görmüyor. Pardusu açmak için pardusu kurdum sonra yanına ubuntu kurdum. Ubuntu, pardus var yanına mı kurayım dedi. Yanına kurdum ve grub ayarından pardusu varsayılan yaptım. Pardusu açıyor böylece.

Son düzenleme:
Merhaba
Arkadaşlar Pardus işletim sisteminin kurulu olduğu diskte yeni bir partition açıp windows 11 kurdum.
Bunu yaptığınızda Windows bootloader GRUB'u siler, dolayısıyla işletim sistemi seçmenizi sağlayan GRUB ekranını göremezsiniz, direkt Windows 11 açılır.

Deneyebilecekleriniz;
1-Yukarida arkadaşın dediği gibi Grub Customizer kurmak, ya da
2-Pardus yükleme medyası ile bilgisayarı başlatıp Pardus çalışan modda açıp başlangıç onarma seçeneğini denemek
3-boot repair ISO diye bir araç var bu seçeneği de degerlendirebilirsiniz

Kolayına geleni deneyebilirsin.

Son düzenleme:
1- grub customizer'i açtığımda açılışta pardus yap diyorum kaydediyorum ama yine de olmuyor.
2- bunu anlayamadım, başlangıç onarma nasıl yapılıyor acaba?
3- şimdi iso dosyasını indiriyorum, yarın dener sonucu yazarım.

teşekkür ederim

1- grub customizer'i açtığımda açılışta pardus yap diyorum kaydediyorum ama yine de olmuyor.
2- bunu anlayamadım, başlangıç onarma nasıl yapılıyor acaba?
3- şimdi iso dosyasını indiriyorum, yarın dener sonucu yazarım.

teşekkür ederim
1. Yi bende denedim olmadı. Pardus gruba yazamıyor kendini bazı cihazlarda sanırım. Yanına ubuntu kurarak çözdüm dediğim gibi.

Bu kadar uğraşmayı göze almadım pardusa şans verdim.

Tahminim ubuntu kursanız çözer ama pardus görünür mü bilmiyorum. Windows görünecektir diye düşünüyorum.

Geri