Pardus kurulu Yeni Labdaki bilgisayarlarla ilgili işlemler

Kodla Büyü

umaykut79

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba. Okulumuza 18+1 Pardus yüklü HP bilgisayarlar geldi. Fakat Pardus kullanmayı bilmediğim için bazı sorularım olacak:
Veyon Programı 4.7.5 yüklü Synaptic Yükleyiciden 4.9.3'e güncelledim.
Öğretmen Bilgisayarı kendi win 10 yüklü bilgisayarım.
Veyon kurdum anahtar oluşturdum ancak öğrenci bilgisayarlarına anahtarı okutamadım.
Yapılacak işlemleri tek tek anlatabilecek biri var mı rica etsem?

benim istediğim aslında windows ve pardus beraber kullanmak
onun ayarını nasıl yapabilirim?
öğretmen bilgisayarı win 10
öğrenciler pardus

benim istediğim aslında windows ve pardus beraber kullanmak
onun ayarını nasıl yapabilirim?
öğretmen bilgisayarı win 10
öğrenciler pardus

Windows'a öğrenci bilgisayarı olarak kurmuştum ama master ayarlarını windowsta yani öğretmen bilgisayarında yapıp anahtarı öğrenci bilgisayarına yüklerseniz de olacaktır diye düşünüyorum. Öğrenci bilgisayarına kurulum da şuradan bulabilirsiniz.

Bilgisayarlarıma sabit ip adresleri de verdim.
windows yüklü öğretmen bilgisayarıma yükledim veyonu.
öğrenci bilgisayarı olan pardusta da güncelledim son versiyona.
Öğretmen bilgisayarımdan veyon da ayarları yaptım ve public key dosyasını flash belleğe attım.
Pardus olan bilgisayarda da aynı ayarları yaptıktan sonra public dosyasını pardusun masa üstüne kopyaladıktan sonra oradan veyon configrator içine yükledim.
Sistemi yeniden başlattım ve oldu.

windowsta oluşturduğum anahtarı pardus'ta açamadım. dosya formatları farklı olduğu için.
Dosya formatı işletim sistemine göre değişmez ki uygulamalarda. Ben pardustaki anahtar dosyayı Windows'a attım direk aldı.

Windows'ta anahtar dosya çifti oluşturup public olanı pardustaki veyona atınca görüyor.

Sabit ip ye gerek te yok. Bilgisayar ismi yetiyor.

Windows'a öğrenci bilgisayarı olarak kurmuştum ama master ayarlarını windowsta yani öğretmen bilgisayarında yapıp anahtarı öğrenci bilgisayarına yüklerseniz de olacaktır diye düşünüyorum. Öğrenci bilgisayarına kurulum da şuradan bulabilirsiniz.
Hocam bu videoları uyguladım ama öğrenci bilgisayarı görünmüyor hala bende. Siz yapabildiniz mi?

Hocam bu videoları uyguladım ama öğrenci bilgisayarı görünmüyor hala bende. Siz yapabildiniz mi?
Evet yaptım. Videoyu çeken benim. Öğrenci bilgisayarlarına isim verdiniz mi?

Yeni sürümü deneyin. Pardustaki kurulu olan çalışmıyor. Kullanıyor musunuz derseniz derste kullanmıyorum. E-ağ kullanıyorum. Dosya transferinde bazen kullanıyorum. Birde login ekranında da yönetme izni veriyor. Uzaktan oturum açmada kullanıyorum o kadar.

Son düzenleme:
Evet yaptım. Videoyu çeken benim. Öğrenci bilgisayarlarına isim verdiniz mi?

Yeni sürümü deneyin. Pardustaki kurulu olan çalışmıyor. Kullanıyor musunuz derseniz derste kullanmıyorum. E-ağ kullanıyorum. Dosya transferinde bazen kullanıyorum. Birde login ekranında da yönetme izni veriyor. Uzaktan oturum açmada kullanıyorum o kadar.
Videoda anlattığınızın hepsini yaptım hocam, yeni sürümü yükledim, öğrenci bilgisayarına isim de verdim. Bazı kaynaklar da sabit ip vermekten bahsediyor ama sabit ip vermedm

arkadaşlar ben veyon kurdum 18 pc yi görüyorum, kontrol ediyorum fakat ders anlatamıyorum sürekli donuyor, takılıyor. var mı bir çözüm yolu, biyerlerde yanlış mı yaptım. sizde durum nedir.

Videoda anlattığınızın hepsini yaptım hocam, yeni sürümü yükledim, öğrenci bilgisayarına isim de verdim. Bazı kaynaklar da sabit ip vermekten bahsediyor ama sabit ip vermedm
Ben sabit ip vermedim. Bilgisayar ismi daha kolay geldi.

arkadaşlar ben veyon kurdum 18 pc yi görüyorum, kontrol ediyorum fakat ders anlatamıyorum sürekli donuyor, takılıyor. var mı bir çözüm yolu, biyerlerde yanlış mı yaptım. sizde durum nedir.
Veyon bende de takılıyor. O sebeple E-ağ ve epoptes te kurulu. Genelde e-ağ kullanıyorum. Şu ana kadar derste şükür sıkıntı olmadı. Veyon bende geri planda. Arada ufak işlerde kullanıyorum.

E ağ kurulumu ile ilgili bir doküman varsa paylaşabilir misiniz?

Burada var ama biraz eski. Ekran paylaşımını sıkıntısız kullanabilirsiniz. Yeni sürümünü bayram hocam attı deniyorum. Tam olunca onu da yayınlar hafta içinde diye düşünüyorum.

Alışması biraz zor gelebilir başta ama alışınca kolay.

Burada var ama biraz eski. Ekran paylaşımını sıkıntısız kullanabilirsiniz. Yeni sürümünü bayram hocam attı deniyorum. Tam olunca onu da yayınlar hafta içinde diye düşünüyorum.

Alışması biraz zor gelebilir başta ama alışınca kolay.
Teşekkür ederim hocam

BBNET
Geri