Pardus kurulu Yeni Labdaki bilgisayarlarla ilgili işlemler

Kodla Büyü

umaykut79

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba. Okulumuza 18+1 Pardus yüklü HP bilgisayarlar geldi. Fakat Pardus kullanmayı bilmediğim için bazı sorularım olacak:
Veyon Programı 4.7.5 yüklü Synaptic Yükleyiciden 4.9.3'e güncelledim.
Öğretmen Bilgisayarı kendi win 10 yüklü bilgisayarım.
Veyon kurdum anahtar oluşturdum ancak öğrenci bilgisayarlarına anahtarı okutamadım.
Yapılacak işlemleri tek tek anlatabilecek biri var mı rica etsem?

benim istediğim aslında windows ve pardus beraber kullanmak
onun ayarını nasıl yapabilirim?
öğretmen bilgisayarı win 10
öğrenciler pardus

benim istediğim aslında windows ve pardus beraber kullanmak
onun ayarını nasıl yapabilirim?
öğretmen bilgisayarı win 10
öğrenciler pardus

Windows'a öğrenci bilgisayarı olarak kurmuştum ama master ayarlarını windowsta yani öğretmen bilgisayarında yapıp anahtarı öğrenci bilgisayarına yüklerseniz de olacaktır diye düşünüyorum. Öğrenci bilgisayarına kurulum da şuradan bulabilirsiniz.

Bilgisayarlarıma sabit ip adresleri de verdim.
windows yüklü öğretmen bilgisayarıma yükledim veyonu.
öğrenci bilgisayarı olan pardusta da güncelledim son versiyona.
Öğretmen bilgisayarımdan veyon da ayarları yaptım ve public key dosyasını flash belleğe attım.
Pardus olan bilgisayarda da aynı ayarları yaptıktan sonra public dosyasını pardusun masa üstüne kopyaladıktan sonra oradan veyon configrator içine yükledim.
Sistemi yeniden başlattım ve oldu.

windowsta oluşturduğum anahtarı pardus'ta açamadım. dosya formatları farklı olduğu için.
Dosya formatı işletim sistemine göre değişmez ki uygulamalarda. Ben pardustaki anahtar dosyayı Windows'a attım direk aldı.

Windows'ta anahtar dosya çifti oluşturup public olanı pardustaki veyona atınca görüyor.

Sabit ip ye gerek te yok. Bilgisayar ismi yetiyor.

Geri