Pardus Scratch

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar bilişim sınıfım değişti yeni pcler Pardus geldi bir süre öyle kalsın istiyorum.
Ancak Scratch konusunu ne yapacağım onu bilemiyorum. Netsupport vs. Sorun olur değil mi?

Pardus uygulama mağazasıdan scratch yükleyebilirisniz.

Bizede yeni bilgisayarlar geldi. Pardus yüklü hepsinde. Pardus'un en beğenmediğim yönü MEB filtre Windows'taki gibi çalışmıyor. Öğrenciler pardus mağazadan neredeyse tüm oyunları indirip oynayabiliyorlar.

Netsupport yerine Veyon kurmuştum ilk bir hafta sorunsuz çalışıyordu. Hergün bazı bilgisayarları görmüyor. İlk hafta 18 bilgisayara bağlanıp kontrol ederken şimdi 3 bilgisayar bağlanıyor. Muhtemelen güncelleme aldıkça problem yaşanıyor.

Tüm bu nedenlerden Windows'a geçmeyi planlıyorum.

Veyon düzgün çalışmadığı için ben E-ağ kullanıyorum. Epoptes ve veyonu destek olarak tutuyorum. Arada işe yarıyorlar.

E-ağ olsun Veyon olsun Netsupport'un bazı özellikleriniz sağlayamıyor. Örneğin tüm bilgisayarların sesini bu uygulamalarda kapatamazsınız veya anket, soru gönderimi yapamazsınız, rastgele bilgisayar öğrenci seçimi yapamazsınız. Ama tüm bunları Netsupport ile yapabilirsiniz.
Ne yazık ki Pardus'ta bazen istediğimiz uygulamayı bulamıyoruz.

hocam pardus yazılım merkezinde arama kısmına scratch yazarak kurabilirsiniz pardus yüklü bilgisayarlara. ayrıca veyon kurdum sıkıntısız kullanıyorum pardus yüklü bilişim sınıfındaki yeni bilgisayarlarda. sadece mBlokta sıkıntı yaşadım onu henüz kuramadım program olarak ama online versiyonu var onu deneyeceğim

E-ağ olsun Veyon olsun Netsupport'un bazı özellikleriniz sağlayamıyor. Örneğin tüm bilgisayarların sesini bu uygulamalarda kapatamazsınız veya anket, soru gönderimi yapamazsınız, rastgele bilgisayar öğrenci seçimi yapamazsınız. Ama tüm bunları Netsupport ile yapabilirsiniz.
Ne yazık ki Pardus'ta bazen istediğimiz uygulamayı bulamıyoruz.
Son güncelleme ile e-ağ yapıyor. Şu an yeni sürümünü bitirmek üzere Bayram hocam. Geçen hafta içinde denedim sıkıntısız çalıştı. Sadeleştirme yapıyor, dil seçenekleri ekliyor. Hafta içi yayınlar muhtemelen.

Kendisine geri dönüşler sağlanmadığı için eksikleri gideremediğini sıkıntı olmadan kullanıldığını düşündüğünü söyledi. Ben biraz sıkıntılardan, eksiklerden, olabilecek şeylerden bahsettim sağolsun dikkate alıp güncelledi.

Son düzenleme:
Veyon'u bizden bir hocamızın geliştirdiğini bilmiyordum. Söylediğiniz gibi eksiklikler konusunda kendisine destek olmak lazım. Hocamızın emeğine sağlık 🙏

BBNET
Geri