Şimdilik bir şey yok.Hocam ilinizde eğitim düzenlenmedi mi ? Bunun için talepte bulunabilirsiniz.
Son düzenleme:
Şimdilik bir şey yok.Hocam ilinizde eğitim düzenlenmedi mi ? Bunun için talepte bulunabilirsiniz.
Pardus ETAP projesinin deposu kısıtlı galiba. Genel olarak yaşadığınız sorunların sebebi bu diye düşünüyorum.
İşte buradaki hiçbir terimi ve cümlenin bir kısmını yapacak kadar bile bilmiyorum.Normal Pardus veya herhangi bir Ubuntu sürümünü kullanıp, ETAP (mümkünse deposunu ekleyerek) yazılımındaki uygulamaları eklemeyi denemenizi öneririm.
Windows neden kullanılıyor. Çünkü kullanıcı dostu. Saçma sapan bir sürü komut ezberlemek zorunda değilsindir. Bir paket vardır ve çift tıklarsın.Windows 'a bağımlılığın azaltılması için Pardus'un desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu amaçla pozitif ayrımcılık yapmayı yeğlerim.
İlk aşama da elbetteki sorunlar olacaktır ama zamanla çözüleceğine inananlardanım. Ayrıca kusur aramaya kalkarsak, windows'un da bu kadar yıllık birikime rağmen, karnesinin iyi olduğunu söyleyemeyiz.
İşte buradaki hiçbir terimi ve cümlenin bir kısmını yapacak kadar bile bilmiyorum.
Windows neden kullanılıyor. Çünkü kullanıcı dostu. Saçma sapan bir sürü komut ezberlemek zorunda değilsindir. Bir paket vardır ve çift tıklarsın.
Hadi biz bağımlıkltan kurtulduk, diğerleri. evinde oturan amcamız teyzemiz, genç lise öğrencisi, esnafımız ,... Ne yapalım. Herkese kod mu ezberletelim.
O zaman demek ki neymiş. Pardus da kendine çeki düzen versin. Mesela cep telefonu neden yaygın. Çünkü herkes tarafından kulllanılabilir olduğundan. 7'den 70'e herkes. AYRIMCILIK yapmadan tasarlamışlar.
Kalkalım, American Linux çakması bir sistemi sahiplenelim ASLA DEMEM. Ama en azından şu KULLANICI DOSTU olayını çözseler keşke.
Yoksa KULLANMAYALIM PARDUS!u diyen YOK!.
İşte buradaki hiçbir terimi ve cümlenin bir kısmını yapacak kadar bile bilmiyorum.
Windows neden kullanılıyor. Çünkü kullanıcı dostu. Saçma sapan bir sürü komut ezberlemek zorunda değilsindir. Bir paket vardır ve çift tıklarsın.
Hadi biz bağımlıkltan kurtulduk, diğerleri. evinde oturan amcamız teyzemiz, genç lise öğrencisi, esnafımız ,... Ne yapalım. Herkese kod mu ezberletelim.
O zaman demek ki neymiş. Pardus da kendine çeki düzen versin. Mesela cep telefonu neden yaygın. Çünkü herkes tarafından kulllanılabilir olduğundan. 7'den 70'e herkes. AYRIMCILIK yapmadan tasarlamışlar.
Kalkalım, American Linux çakması bir sistemi sahiplenelim ASLA DEMEM. Ama en azından şu KULLANICI DOSTU olayını çözseler keşke.
Hocam fazla mesai yapıp belli ki pardus ile bayağı uğraşmıssın ve uğraşların genelde olumsuz sonuçlanmış. kullanıcı dostu diye bağırdığın işletim sistemini öve öve bitiremiyorsun. windows kullanalım demediğimiz sürece sana hiç kimse seni memnun edemez. Gelişmelere ve değişimlere açık değilsin. Sana kim sorunsuz çalışıyor dedi bilmiyorum ama sorunlu çalışacak elbette bana windowsta hiç sorun yok diyemezsin. ayrıca övdüğün telefon tablet ve windows bilgisayarlar alt kullanıcı olarak 80 IQ seviyesindeki insanlara tasarlanıp satışı ypaılır. ben sadece onları kullanabiliyorum deme sakın. elbetteki kullanıcılar rahatrlıkla sorunsuz kullanabilmeli ama bu bir satış politikasıdır. iphone en aptal adama satış yapabilmek adına tek tuş ve sessizi yan tarafta bir fiziksel tuş olarak koymaktadır. dedim ya sana windows kullanalım demediğimiz sürece sen memnun olmazsın. ama emek verip az uyuyup çok çalışıp pardusta da kalabilirsin. ben şu mantığı çözemiyorum tahtalara etap yükle ohh yat sonra hiç sorun çıkmasın mantığını kim yayıyor anlamış değilim. sorun çıkarsa çözelim uğraşalım diye para alıyoruz. uzun uzadıya anlatmak istemem ama eğer yorulmak istemiyor ve devletin harcayacağı bir liraya bile acımıyorsan windows kullan hocam bir de en azından kendi çabaların boşa çıktı diye seni uğraştırıyor ve senin rahatını bozuyor diye de milletin hevesini kırma hakka girme. iyi günler
Linux dağıtımlarının da hemen hepsinde yazılım paketleri merkezi mavcut. Hatta çoğunu aramaya bile gerek yok. Mevcut depolarında yazılımlar kurulmayı bekliyor. Dediğiniz gibi tek tıkla... Linux ve Unix işletim sistemlerindeki bu Depo/Repo anlayışı Microsoft'un Store (Windows 10'da mevcut) fikrini edinmesine sebep oldu.İşte buradaki hiçbir terimi ve cümlenin bir kısmını yapacak kadar bile bilmiyorum.
Pardus'a hayır demiyorum. American Çakması Linux diyorum. Dersler aksıyor diyorum.Cihazların Sitesinden sürücüsünü bulduğum ve yine sitesindeki yönergelerini takip ettiğim halde çalışmadığını söylüyorum.Hocam fazla mesai yapıp belli ki pardus ile bayağı uğraşmıssın ve uğraşların genelde olumsuz sonuçlanmış. kullanıcı dostu diye bağırdığın işletim sistemini öve öve bitiremiyorsun. windows kullanalım demediğimiz sürece sana hiç kimse seni memnun edemez. Gelişmelere ve değişimlere açık değilsin. Sana kim sorunsuz çalışıyor dedi bilmiyorum ama sorunlu çalışacak elbette bana windowsta hiç sorun yok diyemezsin. ayrıca övdüğün telefon tablet ve windows bilgisayarlar alt kullanıcı olarak 80 IQ seviyesindeki insanlara tasarlanıp satışı ypaılır. ben sadece onları kullanabiliyorum deme sakın. elbetteki kullanıcılar rahatrlıkla sorunsuz kullanabilmeli ama bu bir satış politikasıdır. iphone en aptal adama satış yapabilmek adına tek tuş ve sessizi yan tarafta bir fiziksel tuş olarak koymaktadır. dedim ya sana windows kullanalım demediğimiz sürece sen memnun olmazsın. ama emek verip az uyuyup çok çalışıp pardusta da kalabilirsin. ben şu mantığı çözemiyorum tahtalara etap yükle ohh yat sonra hiç sorun çıkmasın mantığını kim yayıyor anlamış değilim. sorun çıkarsa çözelim uğraşalım diye para alıyoruz. uzun uzadıya anlatmak istemem ama eğer yorulmak istemiyor ve devletin harcayacağı bir liraya bile acımıyorsan windows kullan hocam bir de en azından kendi çabaların boşa çıktı diye seni uğraştırıyor ve senin rahatını bozuyor diye de milletin hevesini kırma hakka girme. iyi günler
Keşke birileri de gelip, bu anlatımı Antalya'da yapsa, teşekkürler. Şimdi anladım, internetteki linux komutlarının neden çalışmadığını. Beni kurtardınız.Linux bir çekirdektir. Tüm Linux dağıtımları da bu çekirdeğe farklı kabuklar inşa ederek özgünleştirilir. Çekirdeğin sürümünden başka bir farkı yoktur. Lİnux 2.x.x, 3.x.x, 4.x.x gibi... Tüm linux dağıtımlarında bunlardan biri olmak zorundadır.
Ana Linux dağıtımları: Debian, Arch, Slackware, Gentoo, Mandriva, Suse, Gobolinux, Red Hat...
Bir de bunlardan çatallanan dağıtımlar var: Ubuntu, Debian'a dayalıdır. Pardus da Topluluk sürümünde Ubuntu'ya, Ana dağıtımda Debian'a dayalıdır. Yani elbette LFS (Linux From Scratch) (Sıfırdan Linux Yapımı) değildir.
GNU topluluklarının çeşitli gönüllü ekiplerince özgür yazılımlar yapılır. LibreOffice, Firefox, Gimp vs... Bu yazılımlar, her Linux dağıtımı için uygun paket yapısı ile yeniden inşa edilirler. Elbette komutlarla her linux dağıtımına aynı yazılım çekirdeği de kurulabilir ama güncel dağıtımların kendilerine has paket yapıları ile oluşturulmuş hazır versiyonları tüm dağıtımların depolarında bulunur. Bu depoların güncel olması, yazılım zenginliği gibi konular, proje sahibi kuruluş, topluluğun çalışkanlığı ile ilgilidir. Ana Pardus projesi bu anlamda fena değil.
Ama anladığım kadarıyla Pardus ETAP deposu siz BTR öğretmenlerinin arasından seçilen bir azınlığın çalışmasına bakıyor. İşte böyle Linux projesi olmaz. Bu iş Özgür Yazılım felsefesine uygun değil zaten. Pardus'un gönüllü topluluğuna bırakılsa bu iş minimum hata vakası ile devam eder. Öğretmenden Linux Projesi Ekibi mi olur yaw?
Velhasıl kelam, bu ETAP projesi gönüllü topluluğa emanet edilmeden tam olarak sağlıklı ilerlemez bence. Sizler ETAP ile boğuşacağınıza ana Pardus dağıtımını kurup, ETAP deposunu da ekleyin bu dağıtıma.
Windows kullanmak en az orta seviyede güvenlik konusunda eğitimli olmayı gerektirir bence. Ama Linux'ü bir bebeğe bile gönül rahatlığı ile kullandırabilirsiniz. En azından virüslerin %99.999999999'unun hedefinin dışındadır.
Bazı donanım üreticilerinin ve özellikle oyun üreticilerinin Linux'ü ticari bulmamasından dolayı sürücü desteği oluşturmaması, GNU/Linux dünyasının değil, o ticari kafanın zaafıdır.
Linux, bilgisayarı rahat kullanmamızı sağlayan, donanımın gerçek performansını yaşatan işletim sistemidir. Ve bedava... Tasarrufun boyutunu bir düşünün, lütfen.
Unix sistemler de Linux için söylediğim şeylere tabi... Mac OS hariç... O da bir Unix projesi ama ticari...
Yarım kalan güncelleme işlemlerinden sonra çıkar bu uyarı. Veya paket yükleyici yazılımı meşgulken başka bir paket yüklemeye çalışırken...çözümü var mı? sebebi ne olabilir?
Hocam bu nasıl 15 milyon TL tasarrufmuş çözemedim. İlk olarak 11500 tahta yeni mi kurulmuş. Yoksa faz 1 ve faz 2 kapsamında mı kurulanlar.Bunlar için lisans ücreti ödendi diye biliyorum.
Çok iyi yakalamışsınız hocam, bizim de Poyraz'ımız var.Ben pardus kursu almıştım.Ama önce linux komut satırı diye bir kitap bitirmiştim.
Bu öğrencilere 50 liralık kart bilgisayarlar dağıtılsa evlerde daha verimli olur.
Çin'de pilot olarak okutulan "yapay zeka" dersleri gelecek yıldan itibaren okullarda seçmeli veya zorunlu ders olarak verilmeye başlanacak.
Çok iyi yakalamışsınız hocam, bizim de Poyraz'ımız var.
Yalnız içinde Pardus'la geliyor.
https://www.muhendisbeyinler.net/poyraz-bilgisayar/
- 1GB DDR3 RAM
- 8GB NANO Depolama Alanı
- 30fps’de 1080p (Full HD) HDMI ile görüntü çıkışı
- 10/100 Ethernet desteği
- 4 Çekirdekli işlemci
- 2 Adet USB çıkışı
https://distrowatch.com/?language=TR sitesinden öğrenebilirsin.Bir Linux bilgisayarın başındayız. Linux versiyon ve ne tabanlı olup olmadığını nasıl bilebiliriz?
Bir de Debian tabanlı olmak diye bir şey var mı?
PArdus eşdeğeri (aynı çekirdek ) linuxların hepsini nasıl öğrenebilirim. Başka linuxlar deneyeceğimde Linux Mint ilk sırada.
Eski pc'leri destekleyen 32 bit. iyi olurdu.
Eski bilgisayarlar için masaüstü arayüzü çok önemli. Sadece 32 bit olması değil, masaüstünün de hafif ve hızlı olması önerilir. Mesela LXDE, OpenBox gibi...Bir Linux bilgisayarın başındayız. Linux versiyon ve ne tabanlı olup olmadığını nasıl bilebiliriz?
Bir de Debian tabanlı olmak diye bir şey var mı?
PArdus eşdeğeri (aynı çekirdek ) linuxların hepsini nasıl öğrenebilirim. Başka linuxlar deneyeceğimde Linux Mint ilk sırada.
Eski pc'leri destekleyen 32 bit. iyi olurdu.