Pazartesi sadece liselere tatilmiş..

Kodla Büyü

deepman

Aktif Üye
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 20 Mayıs Pazartesi gününün liseler için tatil olacağını, ilk ve orta okullarda ise eğitim-öğretime devam edileceğini bildirdi.

Bakan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine ilişkin yapılan düzenlemelerin ardından 20 Mayıs Pazartesi günün ortaöğretim kurumlarında tatil olacağını belirtti.

Avcı, aynı gün ilk ve ortaokullarda ise eğitim-öğretime devam edileceğini kaydetti.

kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/liselere-tatil-mujdesi/gundem/detay/1708939/default.htm

İlköğretim Kurumlar Yönetmeliği :

Eğitim-öğretimi aksatacak nitelikte olağanüstü durum, sel, deprem, hastalık, aşırı sıcak veya soğuk gibi nedenlerle mülkî amirlerin ve il veya ilçe sağlık kurulunun gerekli gördüğü durumlarda okullarda öğretime ara verilebilir. Bu gibi durumlarda öğrencilerin yetiştirilmesi amacıyla millî eğitim müdürlüklerince gerekli önlemler alınır.

Resmî Tatil Günleri

Madde 11 — Resmî tatil günleri şunlardır:

a) Cumhuriyet Bayramı (28 Ekim öğleden sonra başlar, 29 Ekim günü tören yapılır ve akşamı sona erer).

b) Yılbaşı tatili (1 Ocak günü).

c) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, (23 Nisan günü törenden sonra başlar. 24 Nisan akşamı sona erer).

d) Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs günü törenden sonra başlar ve 20 Mayıs günü akşamı sona erer.).

Adımız "Kanun Devleti"

girdap08' Alıntı:

Eğitim-öğretimi aksatacak nitelikte olağanüstü durum, sel, deprem, hastalık, aşırı sıcak veya soğuk gibi nedenlerle mülkî amirlerin ve il veya ilçe sağlık kurulunun gerekli gördüğü durumlarda okullarda öğretime ara verilebilir. Bu gibi durumlarda öğrencilerin yetiştirilmesi amacıyla millî eğitim müdürlüklerince gerekli önlemler alınır.

Resmî Tatil Günleri

a) Cumhuriyet Bayramı (28 Ekim öğleden sonra başlar, 29 Ekim günü tören yapılır ve akşamı sona erer).

c) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, (23 Nisan günü törenden sonra başlar. 24 Nisan akşamı sona erer).

d) Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs günü törenden sonra başlar ve 20 Mayıs günü akşamı sona erer.).

Adımız "Kanun Devleti"

ona kalırsan 24 nisan da liselere tatil değil.

ya arkadaş anlamadım gitti madem şu yönetmelik uygulanmayacak, bakanalık belirleyecek kaldırın bari şu yönetmeliği

23 nisanda liseler bir program uyguluyor mu yoksa sadece resmi tatil mi onlar için!
Biz 19 mayıs pazar günü okula geleceğiz o zaman bizde 19 mayısta resmi tatil yapalım. Öyle olursa bize 20 mayıs liselerede 24 nisan tatil olmasın mesele değil.

eşimin okulunda (lise) 23 nisan gelmeyip 24 nisan günü kutlama yapma kararı almışlardı. ama normalde geliyorlarlar heralde 23 nisanda onlar da.

ama madem ertesi gün tatil değil niye geliniyor?

eses' Alıntı:
girdap08' Alıntı:

Resmî Tatil Günleri

Adımız "Kanun Devleti"

ama yönetmelik ilköğretim kurumları yönetmeliği diye geçiyor. liseleri kapsamıyor.

girdap08' Alıntı:

Resmî Tatil Günleri

Adımız "Kanun Devleti"

ULUSAL VE RESMÎ BAYRAMLARDA
YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELİĞİ

i yeni yönetmelikte 24 Nisan ve 20 Mayıs ifadesi yok. Normalde yönetmeliğe göre 24 Nisan tatilide yoktu.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/17475_0.html

Değişiklik tarihihi : 10) 22/8/2011-2011/2172 B.K.K. 26.08.2011/28037 RG
11) 14/11/2011-2011/2408 B.K.K. 29.11.2011/28127 RG

3. Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

2. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bayram, 23 Nisan günü saat 08.00'de başlar ve saat 24.00'de son bulur.

Bayram, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da SAMSUN'da karaya çıktığı saat olan 07.00'de başlar ve 19 mayıs günü saat 24.00'de son bulur. 19 Mayıs günü saat 07.00'de yalnız ANKARA ve SAMSUN'da 21 pare top atışı yapılır.

bence bu olayı fazla dillendirmeyin kaldı 2 gün ilçe mem den ses çıkmazsa yasal olarak tatiliz bizi yönetmelik bağlar.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği
MADDE 14 – (1) Hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatili dışında okulların resmî tatil günleri şunlardır:
a) Cumhuriyet Bayramı (28 Ekim günü saat 13.00'te başlar, 29 Ekim günü tören yapılır ve akşamı sona erer).
c) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan günü).
ç) Emek ve Dayanışma Günü (1 Mayıs).
e) Zafer Bayramı (30 Ağustos günü).
f) Ramazan Bayramı (Arife günü saat 13.00'te başlar 3,5 gündür).
g) Kurban Bayramı (Arife günü saat 13.00'te başlar 4,5 gündür).
ğ) Mahallî kurtuluş günü (1 gün).

Sürekli bazı tartışmalar oluyor liselere neden 24 nisan tatil değil de ilköğretmlere( ilk ve orta okullar) 20 Mayıs tatil. Sebebi yönetmelikte açıktır.

eses' Alıntı:
girdap08' Alıntı:

Resmî Tatil Günleri

Adımız "Kanun Devleti"

değil zaten biz bu sene 24 nisan da derse gittik (lise)

Yönetmelikten de anlaşılacağı gibi 23 nisanda Liselere törenden sonra başlar ibaresi yok direkt tatil fakat ilköğretimlere 19 mayısta törenden sonra başlar ibaresi var.

Arkadaşlar işin aslı şu. Önceden 20 mayıs lise ve ortaokullara tatildi. 24 mayıs ise sadece ilkokullara.
Sonra ilköğretim olunca 20 mayıs hepsine tatil oldu.

Fakat şu an tam ğeçiş aşaması olmadığı için, 20 mayısı sadece ortaokul ve liselere tatil yapamıyorlar. Ayrıca yönetmelik değişmeden de Bakanımızın böyle açıklama yapmış olması da danışmanının hatası olsa gerek.

İllere yazı gitmeden siz de imzalamadan 20 mayıs halen tatil :)

tatil olsa ne olacak hocam bir gün sonra yine döneceğiz okula. Okula giderken ayaklarım da geri geri gidiyor. zihniyet değişsin tatil yapmasak da olur milli bayramların ertesinde...

yönetmelik ne diyor ona bakılır, 3 günde yönetmelik çıkartmayı düşünüyorlarsa o başka ama mümkün değil..

Bütün bunlar bilinçli olarak yapılmıyorsa bende hiçbir şey bilmiyorum. Okullar da çok tatil yapıldığını ve öğretmenlerin az çalıştığını en başta Başbakan sonra eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve son olarak Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç açıklamalar yaparak Kamuoyunu yönlendirmeye çalıştılar.

1 Mayıs İşçi Bayramını tatil olarak veren bu hükümete ait bakan Suat Kılıç şu tweti atmıştı. (1 Mayıs Tatil olsun diye olumlu oy kullanmış.)

""Bugün de "1 Mayıs tatili" Okullar bile tatil. Soruyorum arkadaşlara, Bu kadar tatili hak edecek ne yaptık? Çalışın.""

Öğretmenlerin az çalıştığını sürekli tatil yaptığını 19 mayıs 23 Nisan 1 Mayıs Tatillerini öğretmenlerin kendi kendilerine verdiklerini düşünen bu zihniyetten bu açıklamayı yapması beklenirdi zaten. Yarın bir gün halktan çok tatil yapıyorsunuz diye bir tepki gelecek ve öğretmenlerin itibarı daha da düşürülecek.

yalnız bize ısrarla yazı geliyor tüm eğitim kurumları tatil ilçeye telefon açıp durmayın diye.

Mahsus bakın bu bayramlardan dolayı tatil yapıyoruz öğretmenler yatıyor imajı verme çalışması. Bakanın çıkıpta 24 nisanda yaptığı gibi tatil verdik gibi açıklama yapması herşeyi ortaya koyuyor.

Geri