PERT KAYDI OLAYI

Kodla Büyü

cakir528

Aktif Üye
arkadaşlar bir arkadaş fiat punto arabasını satıyor.2005 model multijet full.herşeyi var.ama aracın pert kaydı varmış.normalde 16-17 milyar ediyo.12 milyara satiyor.kafam karışık.ne dersiniz.kasko yapılmıyomuş pert kaydı olanlara.arkadaşın dediği kadarıyla kaza esnasında sağ ön çamurluk yara almış.yürüyeninde sıkıntı yokmuş.

hocam kasko hafif kazalı aracı pert çıkarmaz bunu bil. Pert kaydı olan araç ilerde sorunlar çıkarabilir. Ve satarken başına bela olur.

Ben olsam yanına yaklaşmam. Ne gerek var, nasıl satacaksın satmak istediğinde. Ya 3-4 milyarı eşinden dostundan borç al, yada daha düşük bir model al.

eğer değerinden çok ucuza alırsan, şase ve direklerinde sorun yoksa alınabilir.

uzun süre binmek istersen alabilirsin
ama satmak isterkende nasıl ucuza aldıysan öyle de ucuza satarsın,

Pert kaydı veya herhangi bir kaza kaydı olan araçların trafik ve kasko sigortaları, kazadan öncekine oranla bir miktar daha fazla oluyor hocam. Bunu da aklınızdan çıkarmayın. Kaza yapmış ve şu an aynı arabayı kullanan biri olarak tecrübem var. Bilginize.

hocam her tarafı oynamıştır o aracın. tercih senin... kapıların ek yerlerine ve direklere bak, kaynak yerleri ve aşırı macunlu yerleri bilirsin.

arkadaşlar bir aractaki pert kaydını nasıl bulabilirim? sorgulatacagınız yer varmı

fanfatih' Alıntı:
http://www.otokontrol5664.com/page/detail/16/kisa-mesaj-ile-arac-sorgulama-nasil-yapilir

Buradan bakabilirsiniz. Eğer hasar kaydı arabanın ederiyle eş değerse pert kaydı vardır.

tskler hocam

Hasar servisi: 3.60 TL
Kaza servisi: 2.80 TL
Trafik servisi: 2.40 TL
Kasko servisi: 2.40 TL
Mağdur servisi: 2.00 TL

bu sorulamalardan hasar sorgusunda 9000 cıktı . direk pert mi değilmi onu veren bir sorgu varmıdır? corolla 2005 model. pert e cıkmısmıdır sorgusunu plaka ile yapabilirmiyim acaba

Herkese saygıyla selamlıyorum.. ben Denizlide, 10 yıldır sigorta şirketinden pert araç alıp yaptırıp satıyorum.. ve en az 150-200 araba var Türkiye yollarında sattığım.. işyerim beli, adım, mekanımda.. daha önceki işim de inanmazsınız belki ama turist rehberliği idi..
kendi aracımın kazaya karışması sonucu servis yüksek hesap çıkarınca aracı kendim alıp kendim yaptırdım sanayide.... yakın zaan sonra ise araba hastalığm yüzünden tesadüf bu işlere bulaştım. zaten kışın sezon bitince yapcak işim yoktu..derken meslek edindim.. Turist rehberliğini bıraktım... Ayrıca, adını veremiyorum sigorta şirketinde çalışan bir yakınımında faydası oldu bu işi meslek edinmeme.. teminatlarını yatırıp üye oldum bir kaç sigorta şirketine... ve işimle de gurur duyuyorum..!! servislerin sıfır araç satma ve sigorta şirketinden haksız kazanç elde etme hırsları yüzünden çok az hasarlı araçlar bile anında 15-20 bin tl hesap çıkarıveriyolar hemen.. sigortada ne yapsın kasko bedelinin yarısını geçtimi aracı bizim gibi pert çilere satıyor.... kazalı hali daha çok para ediyor ve sigorta şirketi daha az zarar ediyor o şekilde satınca..
Size bir örnek veriym.. Geçen yıl sadece sağ iki kapıdan hasarlı orta sınıfa göre lüks bir araç aldım.(markasını veremiyorum). araba çalışıp yürüyodu zaten.!! .. tesadüt içinde servisin çıkardığı expertiz raporunun kopyası vardı... inanın servis 32 bin tl hasar çıkarmış çalışıp yürüyen arabaya. 2009 arabanın piyasası zaten 45-50 bin tl.. Size expertizde yazılanlardan örnekler vermek istiyorum.. Kapının üstünde tavan kenarında küçük belli belirsiz dalga olmasına rağmen tavan sacı ve tavan döşemesi yazmışlar.. neymiş tavan sacı değişecekya! o da çıkarken kırılıyormuş. o ikisi inanın 9500 tl... diğer taraftan kapıların sadece dış kısımları hasarlı olmasına rağmen kapının iç döşemelerini dahi yazmışlar sanki hasarlıymış gibi 1360 tl, kapı hafifçe koltuğa dayandı diye koltuk yazmışlar değişcek diye 1650 tl.. halbuki ileri-geri kızağı dahi sağlam.. onu bırakın camı dahi sağlamdı aracın cam değişcek yazmışlar sadece kapı camı 320 tl.. neymiş cıkarırken kırılırmış... yazıktır yaa bunlar milli servet.!!. Zaten yedek parça fiyatları bir çok arabanın çok pahalı.. ama kimin umrunda yeterki yedek parça satılsın.. (kotayı doldurunca yurt dışı tatili var işin ucunda çünkü.).. sonuçta 32 bin tl yi doldurmuşlar yani. ( araç sahibiyelede görüştüm yedek anahtar gelmeyince, muhabbet açıldı.. merak ettim ne arabası aldınız diye servis aynı arabadan satmış anında.. hatta bazen bayiler pazarlık konusu bile yapıyorlar.. arabanızı perte ayırız ama bizden sıfıra raba alcanız dimi diye..! )) Neyse sigorta enayi değil tabi aracı o paraya yaptrıcak.. o da internetten satıyo bende 22600 tl ye aldım.. inanın sadece iki tane çıkma kapı aldım başka arabadan sökme Ankara- Ostimden sadece 1200 tl ye.. bi ayna bide kapı bandlarını aldım servisten.. perde hava yastığını sıfır aldım.. ve koltuk hava yastığınıda tamir ettirdim garantili tanıdık yerden.. hatta servisler bile oraya yaptırıyo Denizlide (eğer müşterisinin aracı sigortadan para alamıcaksa. ) inanın topu topu kapota boyası işçiliği hepsi dahil.. 6500 tl gitti....çok da güzel oldu.. orjinal olmadığını ancak iyi bir usta anlayabilir dikkatli bakarsa.... o kadar güzel yaptırıyorum bütün arabaları... hatta o arabayla geçen yıl Sofya, bükreş, Moskova, St peterburg, finlandiyaya kadar gittim 23 günde 11500 km yol yaptık.. tık demedi. çok şükür..... keşke isim verebilsemde resimleri facebooktan görseniz..hatta bir aya kadar başka bir pert araçla, Ailemle Balkan Ülkelerine doğru bir tur yapcaz kısmet olursa.. neyse fazla uzatmıyım..:) daha sonrada istanbuldan bir arkadaşın aracıyla takas ettik.. çok şükür bir yıldır da aramadı bir şikayetiyim var diye.. ama söyledim zaten sigortadan hasar ödemesi aldık biz buna kaskosu yüksek çıkar Denizliden yaptırıym tanıdık yere diye istemedi benim tanıdık var diye.. sonrada aramadığına göre yaptırdı uygun fiyata sanırım.. zaten alırkende çok hesaplı almıştı benden arabayı.
Tabiki çok ağır hasarlı arabalar var gerçekten pert olması gereken ama sigorta şirketleri o kada uyanıkki bu araçları hurda belgeyel satmaları gerekirken bu araçlarıda, daha fazla para etsin diye!! diğer az hasarlı araçlar gibi çekme belgeyle satılığa çıkarıyor.. bunla ilgili geçen yıl Hazine bakanlığı, Sigorta Denetleme Daire Başkanlığına bile yazılar yazdım ama nafile. düzeni kuran kurmuş sizin anlayacağınız.. en azında bunu bari görün lütfen.. madem bu araçlar pert.. bunlar vebalıymış gibi izlenim yartıldı.. madem niye trafiğe çıkarıyorsunuz? hepsini hurdaya ayırın olsun bitsin.. ama olurmu hiç! o zaman acayip zarar ederler.. uzun lafın kısası, hem bu araçları trafiğe sokan sigortalar hem de bu araçları vebalıymış gibi pert diye etiketleyende sigortalar..bu ne çelişki bu ne mantık.. siz bunlara tepki gösterin bana pert araba sattılar diye değil..!!!
Ben bu işi yapıyorum evet.. şimdi ben suç mu işledim soruyorum size.. sanayideki esnaf para kazandı.. istihdam yarattım.. aldığım çıkma parçayı ekonomiye kazandırdım.. ayrıca sigorta şirketi sayemde arabasını iyi paraya sattı.. e alan kişide zaten ucuz diye bilerek aldı zaten.. Zaten kimse baktırmadan araba almıyo ki..
asıl değinmek istediğim şudur arkadaşlar.. 2-3 yıldır pert araç deyimi yaygınlaşmaya başladı ve pert araç sorgulama ve kayıt sistemi olduğu için bu tür sorunlar yanı arabam pert çıktı diye mağdurlar ortaya çıktı.. böyle bir pert kayıt ve sorgulama sistemi olmasa sanki millet eskiden olduğu gibi ikinci el araba alamıyormuydu?? bi düşünün lütfen.. ama amaç nedir biliyormusunuz..?. Amaç Vatandaşı ikinci el araçtan soğtup herkesi sıfır araca yönlendirimek ve sıfır araç satışını arttırmak.. gaye budur bunu unutmayın lütfen.. bu tür oyunlara gelmeyin.. kim kime ne zaman hayırına iyilik yapmış...? ikinci el araçmı alcan kardeşim git adam gibi tanıdık ustana veya yetkili servisine göster işine geliyosa fiyatı uygunsa al geç.. araba eğer kusurluysa sende ona göre ucuza alırsın.. eğer parçası değiştiyse veya boyanan yeri varsa.. sonuçta şahin, doğan, broadway parçası değil kendi arabanın parçası takılmış.. boyasıda soba boyası değildir herhalde ee arabada fabrikadan çıkarken boyanıpda çıktığına göre sorun ne o zaman.. antika araba almıyon kardeş kullanılmış araba alıyon sonuçta.. paran çoksa bayilerin istedeği gibi sıfır arba al. 2-3 yılda kredi borcu öde.. ne diyim başka. yok arabam pert çıktı kasko yapılmıyo faso fiso bunlar.. zaten sigrotalar nöbetçi eczane gibi aralarında bir kaçını belirliyo.. örneğin bu yıl sonuna kadar sen yap. sonra işte şunlar yapsın falan gibisinden.. bi bakıyon 3 ay sonra başkası yapıyo.. amaç ne biliyonuzmu.. bak bak hepsi kasko yapmıyo veya zor yapıyo izlenimi uyandırmak.. neyse gece gece aklıma gelenler bunlar.. yinede cevaplanırınız veya sorularınız bekliyorum.. ben gibi kimsede çıkmıyor bu işi yapanlardan ama ülkmizde en az 6-7 bin pert araba alıp yaptıran var tahminime göre.. ama öyle medyada ve yayın organlarında anti yayın yapıldı ki pertçiler utanıyo.. çıkıpta söyleyemiyor bile ben pertçiyim diye.... hatta geçen ay İstanbulda dernek kurmak için ilk girişimler başladı.. umarım yakında bizde kendimizi savunmaya hakkımızı aramaya başlayacağız.
Daha da fazla vaktinizi almak istemiyorum.. sabırla okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum.... umarım çok yakında arabam pertmiş diye kimse üzülmez artık... bundan bir kaç yıl önce nasılsa eskisi gibi sonradan arabam de pert çıktı gibi bu saçmalıkta biter..
Herkese iyi günler diliyorum...
Kalın sağlıcakla..

NOT: ((Umarım bu yazdılarım yayınlanır.. Sizler bu Sitenin yetkilileri.. eğer yayınlarsanız, çok teşekkür ederim.. ilginiz için..)) İyi çalışmalar sizede....

Ekli dosyalar

• eski resimler.. 653.jpg
    eski resimler.. 653.jpg
    275.8 KB · Görüntüleme: 8,767
mefiliz020' Alıntı:
Herkese saygıyla selamlıyorum.. ben Denizlide, 10 yıldır sigorta şirketinden pert araç alıp yaptırıp satıyorum.. ve en az 150-200 araba var Türkiye yollarında sattığım.. işyerim beli, adım, mekanımda.. daha önceki işim de inanmazsınız belki ama turist rehberliği idi..
kendi aracımın kazaya karışması sonucu servis yüksek hesap çıkarınca aracı kendim alıp kendim yaptırdım sanayide.... yakın zaan sonra ise araba hastalığm yüzünden tesadüf bu işlere bulaştım. zaten kışın sezon bitince yapcak işim yoktu..derken meslek edindim.. Turist rehberliğini bıraktım... Ayrıca, adını veremiyorum sigorta şirketinde çalışan bir yakınımında faydası oldu bu işi meslek edinmeme.. teminatlarını yatırıp üye oldum bir kaç sigorta şirketine... ve işimle de gurur duyuyorum..!! servislerin sıfır araç satma ve sigorta şirketinden haksız kazanç elde etme hırsları yüzünden çok az hasarlı araçlar bile anında 15-20 bin tl hesap çıkarıveriyolar hemen.. sigortada ne yapsın kasko bedelinin yarısını geçtimi aracı bizim gibi pert çilere satıyor.... kazalı hali daha çok para ediyor ve sigorta şirketi daha az zarar ediyor o şekilde satınca..
Size bir örnek veriym.. Geçen yıl sadece sağ iki kapıdan hasarlı orta sınıfa göre lüks bir araç aldım.(markasını veremiyorum). araba çalışıp yürüyodu zaten.!! .. tesadüt içinde servisin çıkardığı expertiz raporunun kopyası vardı... inanın servis 32 bin tl hasar çıkarmış çalışıp yürüyen arabaya. 2009 arabanın piyasası zaten 45-50 bin tl.. Size expertizde yazılanlardan örnekler vermek istiyorum.. Kapının üstünde tavan kenarında küçük belli belirsiz dalga olmasına rağmen tavan sacı ve tavan döşemesi yazmışlar.. neymiş tavan sacı değişecekya! o da çıkarken kırılıyormuş. o ikisi inanın 9500 tl... diğer taraftan kapıların sadece dış kısımları hasarlı olmasına rağmen kapının iç döşemelerini dahi yazmışlar sanki hasarlıymış gibi 1360 tl, kapı hafifçe koltuğa dayandı diye koltuk yazmışlar değişcek diye 1650 tl.. halbuki ileri-geri kızağı dahi sağlam.. onu bırakın camı dahi sağlamdı aracın cam değişcek yazmışlar sadece kapı camı 320 tl.. neymiş cıkarırken kırılırmış... yazıktır yaa bunlar milli servet.!!. Zaten yedek parça fiyatları bir çok arabanın çok pahalı.. ama kimin umrunda yeterki yedek parça satılsın.. (kotayı doldurunca yurt dışı tatili var işin ucunda çünkü.).. sonuçta 32 bin tl yi doldurmuşlar yani. ( araç sahibiyelede görüştüm yedek anahtar gelmeyince, muhabbet açıldı.. merak ettim ne arabası aldınız diye servis aynı arabadan satmış anında.. hatta bazen bayiler pazarlık konusu bile yapıyorlar.. arabanızı perte ayırız ama bizden sıfıra raba alcanız dimi diye..! )) Neyse sigorta enayi değil tabi aracı o paraya yaptrıcak.. o da internetten satıyo bende 22600 tl ye aldım.. inanın sadece iki tane çıkma kapı aldım başka arabadan sökme Ankara- Ostimden sadece 1200 tl ye.. bi ayna bide kapı bandlarını aldım servisten.. perde hava yastığını sıfır aldım.. ve koltuk hava yastığınıda tamir ettirdim garantili tanıdık yerden.. hatta servisler bile oraya yaptırıyo Denizlide (eğer müşterisinin aracı sigortadan para alamıcaksa. ) inanın topu topu kapota boyası işçiliği hepsi dahil.. 6500 tl gitti....çok da güzel oldu.. orjinal olmadığını ancak iyi bir usta anlayabilir dikkatli bakarsa.... o kadar güzel yaptırıyorum bütün arabaları... hatta o arabayla geçen yıl Sofya, bükreş, Moskova, St peterburg, finlandiyaya kadar gittim 23 günde 11500 km yol yaptık.. tık demedi. çok şükür..... keşke isim verebilsemde resimleri facebooktan görseniz..hatta bir aya kadar başka bir pert araçla, Ailemle Balkan Ülkelerine doğru bir tur yapcaz kısmet olursa.. neyse fazla uzatmıyım..:) daha sonrada istanbuldan bir arkadaşın aracıyla takas ettik.. çok şükür bir yıldır da aramadı bir şikayetiyim var diye.. ama söyledim zaten sigortadan hasar ödemesi aldık biz buna kaskosu yüksek çıkar Denizliden yaptırıym tanıdık yere diye istemedi benim tanıdık var diye.. sonrada aramadığına göre yaptırdı uygun fiyata sanırım.. zaten alırkende çok hesaplı almıştı benden arabayı.
Tabiki çok ağır hasarlı arabalar var gerçekten pert olması gereken ama sigorta şirketleri o kada uyanıkki bu araçları hurda belgeyel satmaları gerekirken bu araçlarıda, daha fazla para etsin diye!! diğer az hasarlı araçlar gibi çekme belgeyle satılığa çıkarıyor.. bunla ilgili geçen yıl Hazine bakanlığı, Sigorta Denetleme Daire Başkanlığına bile yazılar yazdım ama nafile. düzeni kuran kurmuş sizin anlayacağınız.. en azında bunu bari görün lütfen.. madem bu araçlar pert.. bunlar vebalıymış gibi izlenim yartıldı.. madem niye trafiğe çıkarıyorsunuz? hepsini hurdaya ayırın olsun bitsin.. ama olurmu hiç! o zaman acayip zarar ederler.. uzun lafın kısası, hem bu araçları trafiğe sokan sigortalar hem de bu araçları vebalıymış gibi pert diye etiketleyende sigortalar..bu ne çelişki bu ne mantık.. siz bunlara tepki gösterin bana pert araba sattılar diye değil..!!!
Ben bu işi yapıyorum evet.. şimdi ben suç mu işledim soruyorum size.. sanayideki esnaf para kazandı.. istihdam yarattım.. aldığım çıkma parçayı ekonomiye kazandırdım.. ayrıca sigorta şirketi sayemde arabasını iyi paraya sattı.. e alan kişide zaten ucuz diye bilerek aldı zaten.. Zaten kimse baktırmadan araba almıyo ki..
asıl değinmek istediğim şudur arkadaşlar.. 2-3 yıldır pert araç deyimi yaygınlaşmaya başladı ve pert araç sorgulama ve kayıt sistemi olduğu için bu tür sorunlar yanı arabam pert çıktı diye mağdurlar ortaya çıktı.. böyle bir pert kayıt ve sorgulama sistemi olmasa sanki millet eskiden olduğu gibi ikinci el araba alamıyormuydu?? bi düşünün lütfen.. ama amaç nedir biliyormusunuz..?. Amaç Vatandaşı ikinci el araçtan soğtup herkesi sıfır araca yönlendirimek ve sıfır araç satışını arttırmak.. gaye budur bunu unutmayın lütfen.. bu tür oyunlara gelmeyin.. kim kime ne zaman hayırına iyilik yapmış...? ikinci el araçmı alcan kardeşim git adam gibi tanıdık ustana veya yetkili servisine göster işine geliyosa fiyatı uygunsa al geç.. araba eğer kusurluysa sende ona göre ucuza alırsın.. eğer parçası değiştiyse veya boyanan yeri varsa.. sonuçta şahin, doğan, broadway parçası değil kendi arabanın parçası takılmış.. boyasıda soba boyası değildir herhalde ee arabada fabrikadan çıkarken boyanıpda çıktığına göre sorun ne o zaman.. antika araba almıyon kardeş kullanılmış araba alıyon sonuçta.. paran çoksa bayilerin istedeği gibi sıfır arba al. 2-3 yılda kredi borcu öde.. ne diyim başka. yok arabam pert çıktı kasko yapılmıyo faso fiso bunlar.. zaten sigrotalar nöbetçi eczane gibi aralarında bir kaçını belirliyo.. örneğin bu yıl sonuna kadar sen yap. sonra işte şunlar yapsın falan gibisinden.. bi bakıyon 3 ay sonra başkası yapıyo.. amaç ne biliyonuzmu.. bak bak hepsi kasko yapmıyo veya zor yapıyo izlenimi uyandırmak.. neyse gece gece aklıma gelenler bunlar.. yinede cevaplanırınız veya sorularınız bekliyorum.. ben gibi kimsede çıkmıyor bu işi yapanlardan ama ülkmizde en az 6-7 bin pert araba alıp yaptıran var tahminime göre.. ama öyle medyada ve yayın organlarında anti yayın yapıldı ki pertçiler utanıyo.. çıkıpta söyleyemiyor bile ben pertçiyim diye.... hatta geçen ay İstanbulda dernek kurmak için ilk girişimler başladı.. umarım yakında bizde kendimizi savunmaya hakkımızı aramaya başlayacağız.
Daha da fazla vaktinizi almak istemiyorum.. sabırla okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum.... umarım çok yakında arabam pertmiş diye kimse üzülmez artık... bundan bir kaç yıl önce nasılsa eskisi gibi sonradan arabam de pert çıktı gibi bu saçmalıkta biter..
Herkese iyi günler diliyorum...
Kalın sağlıcakla..

NOT: ((Umarım bu yazdılarım yayınlanır.. Sizler bu Sitenin yetkilileri.. eğer yayınlarsanız, çok teşekkür ederim.. ilginiz için..)) İyi çalışmalar sizede....

orası sağlamdı, burası sağlamdı vb dediğiniz noktada okumayı bıraktım.. çok uzun yazmışsınız.. o kadar sağlam arabaya 32 bin tl kasko bedeli çıkması şaşırtıcı..

adam doğru söylemiş... insanların sıfıra yönlendirilmeye çalışıldığı doğru..

arkadaşın söylediklerini abartılı bulmuyorum. Çünkü;
Dalgınlık sonucu aracımı hafiften refüje sürttü. sol iki kapıda, arka ve ön çamurluk ta hafiften çizgi halinde iz kaldı. Kendim yaptırsam tahmini 250 tl ye yaptırırdım. Kaskolu olduğundan yetkili servise bıraktım. Adamlar ne var ne yok değiştirmişler. Alakasız şeyleri dahi. Örneğin tekerlek, davulumbaz.. ''Tekerleği de mi değiştirdiniz?'' dedim.
-''Abi hafiften sürtmüşün dediler :D . Geçmiş zaman... 9000TL ya da 11 200TL hesap çıkarmışlar. Pert olmayacak şekilde sınıra dayamışlar diye düşünüyorum.

sigortaların ve servislerin ne kadar çakal olduğunu biliyorum.ancak pert araç almak da hiçbir zaman akıl karı değildir. :sleep:
ve bu işi yapan ve bu konuya mesaj atmak için üye olan arkadaş gibileri de kınıyorum,adam utanmadan pert araçları trafiğe sokuyorum diyor :-1:

Adam pert araçları trafiğe sokuyor ama hocam pert var pert var. işin içinde iş dönüyor yani. Ben sadece tek çamurluğu boyalı ful orjinal perte çıkarılmış araba gördüm. Düşün gerisini :mrgreen:

2. el bir araba alayım dedim 40 yılda bir ... güvenip de alamayacağım galiba ... en iyisi yine sıfır ford fiesta - opel corsa - polo dan biri galiba...
araçların pert kaydı internet üzerindan sorgulanmıyor mu?

mrtcmhr_13' Alıntı:
sigortaların ve servislerin ne kadar çakal olduğunu biliyorum.ancak pert araç almak da hiçbir zaman akıl karı değildir. :sleep:
ve bu işi yapan ve bu konuya mesaj atmak için üye olan arkadaş gibileri de kınıyorum,adam utanmadan pert araçları trafiğe sokuyorum diyor :-1:
..
hocam PERT araç trafiğe çıkamayacak araç ise neden sigorta şirketleri tarafından hurdaya ayrılmıyor. neden trafik tarafından muayeneleri sorunsuz yapılıyor ve tescil belgeleri veriliyor? yok eğer bu araçlar sigorta şirketlerinin sattığı gibi SADECE HASARLI araçlar ise neden PERT kaydı konuyor. asıl kınanması gereken sizce sigorta şirketlerimidir, yoksa bu işi yapanlarmıdır?

açıkçası servisleri sorumlu görmüyorum. zira arabam kaza yaptığında değerinin düşeceğini bilsemde düzeltilmiş bir kaportadansa yenilenmiş bir kaportayı tercih ederim. içinde kendimi daha güvenli hissettiğim için. arkadaşımın da dediği gibi lastik hafif sürtündüyse ve ücretsiz değiştireceklerse neden değiştirmeyeyim. sonuçta kaskoyu bu nedenle yaptırmıyormuyum. kasko delindikten sonra ha 100 liralık delinmiş ha 10bin liralık ne dark eder...

hocam pert var pert var.en azından serviste yaptırılan da var,bir yandan da adam kendisi bir tamirci ayarlıyor,gerekirse eğer küçük çapta yapıor ise bu işi,arabayı 3-4 ayda topluyor.ben gördüm arabanın önceki ve sonraki halini.arabada insan ölmüş,kötü yaralanmış...o araba ne kadar toparlanabilir?yada alır iken ne kadar dağıldığı hakkında bir bilgin yok ki ?nasıl alınır...ha sigortalar bu kadar çakal olmasa zaten böylr bir sektör olmayacak...önce onlar sonra bu işi yaparak insanların hayatlarını para için tehlikeye atanlar kınanmalı...

insanlar bırak pert kaydı olan arabayı almayı,tek bir hasar gözüküyor onu bile 50 kere soruyorlar,korkuyorlar.sırf kulaktan dolma bilgilerle sıfır ayarında 2.el araba bulma yarışında,herkes çakal kesilmiş.

mrtcmhr_13' Alıntı:
hocam pert var pert var.en azından serviste yaptırılan da var,bir yandan da adam kendisi bir tamirci ayarlıyor,gerekirse eğer küçük çapta yapıor ise bu işi,arabayı 3-4 ayda topluyor.ben gördüm arabanın önceki ve sonraki halini.arabada insan ölmüş,kötü yaralanmış...o araba ne kadar toparlanabilir?yada alır iken ne kadar dağıldığı hakkında bir bilgin yok ki ?nasıl alınır...ha sigortalar bu kadar çakal olmasa zaten böylr bir sektör olmayacak...önce onlar sonra bu işi yaparak insanların hayatlarını para için tehlikeye atanlar kınanmalı...
.
hocam adam bu PERT aldım ve topladım diyorsa neler yapıldığını da anlatıyorsa YANİ DÜRÜST SATICI İSE bence üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor demektir. Alan da bunları BİLEREK alıyorsa tüm sorumluluğu üzerine alıyor demektir.

merhaba.. gelen mesajlarınızı okudum.. olumlu yazanlara teşekkür ediyorum.. fakat olumsuz yazan bir arkadaş için ekteki resimler bakmasını rica ediyorum..
Kırmızı renk 2005 model reanult megana Ankarakadan binip geldim 2 ay önce.. ve alan kişi de sanayide yapılırken görüp aldı bu arabada birşey yokmuş diye hatta emniyet mensubu kendiside.... piyasası 22-23 bin tl civarı ama 18500 tl ye aldı benden arabayı.. şimdi ben kimi dolandırdım.. bu arabayı ekonomiye kazandırdığım ve alan arkadaşı da ucuza araba sahibi yaptığım için suç mu işledim..? diğer kia cerato araçta geldiğinde çalışıp yürüyodu zaten diğer taraflarda çizik dahi yoktu.. sırf hava yastığı patladı diye ayrılmış.. piayasası zaten 19-20 bin tl bu arabanın hava yastıkları ve göğüslük 8 bin tl civarı yenisi.. diğer hasarlı parçalarda en az 4-5 bin tl tutmuştur zaten.. etti mi 12-13 bin tl.. yani bu resimde gördüğün kia cerato marka 2008 model dizel aracı servis gözü kırpmadan 14 bin tl hasar çıkarmış. (rakamları tahmini konuşuyorum) zaten aracın piyasası 19-20 bin tl..zaten yarı fiyatını geçtimi sigorta perte ayırıyor hemen.. yazık değilmi bu araba PERT DİYE ETİKET YAPIŞTIRMAK.. BUNA VİCDANINIZ ELVERİYORMU..YA DİĞER KIRMIZI MEGANA..? DAHA ÖRENEK İSTERMİSİNİZ..? resim eklemek çok zor ama eğer resim ekleyebilirsem.. diğer hasarlı araçlarıda görün bakalım pert etmeye kimin vijdanı elverir..? tabiiki ben ağır hasarlı araçlarında pert olduğunu belirtim arkadaşım eğer yazdılarımı diakkatli okusaydınız bu araçların zaten hurdaya ayrılması gerektiğini ve sigorta şirketlerinin çok zarar etmemek için bu araçları, az hasarlı araçlar gibi çekme belgeyle satışa çıkardıklarını ve kimsenin de bu işe dur demediğini belirtim..!! yukarıdaki uzun uzun açıklamalarımda..!!

Ekli dosyalar

• 1330326887.JPG
    1330326887.JPG
    55.3 KB · Görüntüleme: 2,041
  • 21022012752.jpg
    21022012752.jpg
    372.1 KB · Görüntüleme: 2,041
kırmızı megan resimlerin boyutu fazla olunca ekleyemedim .)) ama isteyen olursa mailde atabilirim..)) fakat bilgisayarımda tesadüf kayıtlı bir mitsubishi L200 4x4 resimlerini ekledim.. bu arabayı geçen yıl mayıs ayında aldım sigortadan.... gördüğünüz gibi sağ teker büyük bir cisme çarpınca amasör şasenin kenarından kaymış ve teker içine gömülmüş.. inanın bu arabayı sadece 2700 tl ye topladım.. yaklaşık 1 yıldırda inşaat mühendisi kardeşim kullanıyo.. hiç bir sorunu yok çok şükür.. ama biz bu arabayı geöen yıl satcak olduk.. arabada tam 38000 tl hasar kaydı çıkıyor.. bu yüzden diye kimse almadı.. peki yazık değilmi bu arabaya.. servis en az 19 bin tl hasar çıkardı ki bu aracıda sigorta perte ayırdı..aracın kasko bedeli 38 bin tl diye arabada 38000tl hasar kaydı görünüyor kasko yapılcağı vakit.. buyrun araştırın 20AJB13 plaka.. 13 aydırda kardeşim kullanıyor..
peki 2011 focus resminide gördünüz araç zaten çalışıp yürüyor..bu haftaki satışta ihalesi bende kaldı.. sadece şasenin ucu ön pnael kaput far tampon ve çamurluk değişecek.. saniye en fazla 3-4 bin tl ye yapılır..hatta hava yastığıda sağlam..peki bu arabayıda pert etiketi var desem inanırmısınız..plaka açık buyrun sorgulayın!!!

Ekli dosyalar

• eski resimler.. 329.jpg
    eski resimler.. 329.jpg
    367.4 KB · Görüntüleme: 2,040
  • eski resimler.. 328.jpg
    eski resimler.. 328.jpg
    300.7 KB · Görüntüleme: 2,039
Arkadaşlar merhaba.. dün gece Ankaradan bir araç daha binip geldim..eğer resmi yükleyebilirsem bakın bakalım sizce bu arabada ne kadar hasar var ama servis bu arabaya en az 20 bin tl hasar çıkarmış ki araç şua an kasko bedeli üzerinden dosyası kapanıyor.. malesef herkes de bu araçta 37 bin tl hasar var sanıyo.. ((eğer resmi yükleyemezsem aracımın ilanı sahibinden.com açın.. ilan arama... vasıta..hasarlı araçlar.ford focus 2011 model... Denizli diye girin.. orda var satılasıya kadar..)) yazık bu sistemi çıkaran tramere.. herkesde sanıyoki tramer iyilik meleği vatanadaşa iyilik yapıyo.. ama yılda 2 milyon ikinci el araç el değiştiriyo.. aslında daha fazla ama herkesin en az 1 kere mesaj attığını düşünseniz. bi de 2 milyonu mesaj başına 3.5 tl ile çarpın bakalım.. yılda kaç trilyonlar çıkıyor.. İŞTE ŞİMDİ ANLADINIZMI NİÇİN BU KADAR BAS BAS YAYIN YAPIYORLAR MEDYADA AMA ARACINIZ SORGULATIN..HASAR KAYDI VARMI DİYE.. DÖNEN DOLAPLAR AKLINIZIN UCUNDAN GEÇİYORMUYDU!! .. Vatandaşa iyiliki yardım falan hikaye.. faso fiso..
BİRİNCİSİ: TRAMER KÖŞEYİ DÖNÜYOR..
İKİNCİSİ: SIFIR ARAÇ SATAN OTOMOBİL BAYİLERİNEDE SIFIR ARAÇ SATMAK İÇİN KAYMAK GİBİ BAHANE OLUYOR...
Umarım yakında bu gerçekleri görür artık.. herkesi saygıyla selamlıyorum..

((NOT:siteye resim eklemek çok zor. ekleyemedim.. umarım ilanlarımdan bulursunuz bu dediğim arabayıda.. iyi günler.))

mefiliz020' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba.. dün gece Ankaradan bir araç daha binip geldim..eğer resmi yükleyebilirsem bakın bakalım sizce bu arabada ne kadar hasar var ama servis bu arabaya en az 20 bin tl hasar çıkarmış ki araç şua an kasko bedeli üzerinden dosyası kapanıyor.. malesef herkes de bu araçta 37 bin tl hasar var sanıyo.. ((eğer resmi yükleyemezsem aracımın ilanı sahibinden.com açın.. ilan arama... vasıta..hasarlı araçlar.ford focus 2011 model... Denizli diye girin.. orda var satılasıya kadar..)) yazık bu sistemi çıkaran tramere.. herkesde sanıyoki tramer iyilik meleği vatanadaşa iyilik yapıyo.. ama yılda 2 milyon ikinci el araç el değiştiriyo.. aslında daha fazla ama herkesin en az 1 kere mesaj attığını düşünseniz. bi de 2 milyonu mesaj başına 3.5 tl ile çarpın bakalım.. yılda kaç trilyonlar çıkıyor.. İŞTE ŞİMDİ ANLADINIZMI NİÇİN BU KADAR BAS BAS YAYIN YAPIYORLAR MEDYADA AMA ARACINIZ SORGULATIN..HASAR KAYDI VARMI DİYE.. DÖNEN DOLAPLAR AKLINIZIN UCUNDAN GEÇİYORMUYDU!! .. Vatandaşa iyiliki yardım falan hikaye.. faso fiso..
BİRİNCİSİ: TRAMER KÖŞEYİ DÖNÜYOR..
İKİNCİSİ: SIFIR ARAÇ SATAN OTOMOBİL BAYİLERİNEDE SIFIR ARAÇ SATMAK İÇİN KAYMAK GİBİ BAHANE OLUYOR...
Umarım yakında bu gerçekleri görür artık.. herkesi saygıyla selamlıyorum..

((NOT:siteye resim eklemek çok zor. ekleyemedim.. umarım ilanlarımdan bulursunuz bu dediğim arabayıda.. iyi günler.))
..
siteye resim eklemek yerine başka yerdeki resimlerini burda paylaşabilirsiniz. yada resmi başka siteye yükleyip burda yukarıdaki kodlardan IMG kodları arasında resim linkini yazarak da resmi paylaşabiirsiniz.
[ img] buraya linki ekleyin. köşeli parantezlerden önceki ve sonraki boşlukları da kaldırmayı unutmayın[ /img ]

arkadaşım siz pert etiketi olan aracı yolda dağılıp gidecekmi sanıyonuz.? yukardaki yazılarımda uzun uzun açıkladım ama nafile demekki. ben canımı yolda buldummu sanıyonuz siz.. sahibinden.com a girin.. ilan arama, vasıta, denizli hasarlı araçlar, 2011 ford focus diye girin ilanıma bi bakın bakalım sağ iki kapı dışında ne var bu araçta.. ben bu arabayla bırak ankaradan gelmeyi.. dünyayı dolaşırım gözü kapalı..ben buna benzer yılda onlarca araç alıp geliyorum binerek.. zatren çok hasarlı araçları çıkmacılar alıyor.. çünkü, yaptırsan daha pahalı mal oluyor.. ama sizin gibi müşteriler lazım sıfır araç satan bayilere.. Aynen devam yani bu dar düşünceye.... sizde sıfır araç alın.. aynısında55 bin tl ye.. ben aynısını sadece sağ iki kapıdan hasarlısını satıyorum 27 bin tl ye.. niye biliyormusunuz.. memlekette kimse o zman para kazanamaz sıfır araç satamaz bayilerde o yüzden. bırak hasar kaydını.. iki - üç parça boya olsun arabanda ..expertiz için götürdüyse aracı almak isteyen kişi. yetkili servisler adama arabayı aldırmamak için elinden geleni yaparlar.. boya bahanesiyle.. sonrada ikna edebilrse showrooma çeker kampayalarımız var diye.ben neler gördüm neler.. hepsi başıma geldi defalarca... Ya hemşerim neler dönüyo memlekette aç biraz gözünü aç...ama yok siz sıfır araç alın sıfır en iyisi. hatta bide paranız yetişmezse 3-4 yılda faiz ödersiniz.. nasılsa sıfır araç aldınızya.. hatasız diye arada bir oturup karşıdan seyredin.. arabamda boya yok.. pert kaydı vs..yok diye.. ama, aman dikkat edin biri gelip size vurmasın.. tüh eyvah arabam hasar gördü orjinalliğide gitti diye bunalıma falan girmeyin sonra!!..

Geri