Herkese saygıyla selamlıyorum.. ben Denizlide, 10 yıldır sigorta şirketinden pert araç alıp yaptırıp satıyorum.. ve en az 150-200 araba var Türkiye yollarında sattığım.. işyerim beli, adım, mekanımda.. daha önceki işim de inanmazsınız belki ama turist rehberliği idi..
kendi aracımın kazaya karışması sonucu servis yüksek hesap çıkarınca aracı kendim alıp kendim yaptırdım sanayide.... yakın zaan sonra ise araba hastalığm yüzünden tesadüf bu işlere bulaştım. zaten kışın sezon bitince yapcak işim yoktu..derken meslek edindim.. Turist rehberliğini bıraktım... Ayrıca, adını veremiyorum sigorta şirketinde çalışan bir yakınımında faydası oldu bu işi meslek edinmeme.. teminatlarını yatırıp üye oldum bir kaç sigorta şirketine... ve işimle de gurur duyuyorum..!! servislerin sıfır araç satma ve sigorta şirketinden haksız kazanç elde etme hırsları yüzünden çok az hasarlı araçlar bile anında 15-20 bin tl hesap çıkarıveriyolar hemen.. sigortada ne yapsın kasko bedelinin yarısını geçtimi aracı bizim gibi pert çilere satıyor.... kazalı hali daha çok para ediyor ve sigorta şirketi daha az zarar ediyor o şekilde satınca..
Size bir örnek veriym.. Geçen yıl sadece sağ iki kapıdan hasarlı orta sınıfa göre lüks bir araç aldım.(markasını veremiyorum). araba çalışıp yürüyodu zaten.!! .. tesadüt içinde servisin çıkardığı expertiz raporunun kopyası vardı... inanın servis 32 bin tl hasar çıkarmış çalışıp yürüyen arabaya. 2009 arabanın piyasası zaten 45-50 bin tl.. Size expertizde yazılanlardan örnekler vermek istiyorum.. Kapının üstünde tavan kenarında küçük belli belirsiz dalga olmasına rağmen tavan sacı ve tavan döşemesi yazmışlar.. neymiş tavan sacı değişecekya! o da çıkarken kırılıyormuş. o ikisi inanın 9500 tl... diğer taraftan kapıların sadece dış kısımları hasarlı olmasına rağmen kapının iç döşemelerini dahi yazmışlar sanki hasarlıymış gibi 1360 tl, kapı hafifçe koltuğa dayandı diye koltuk yazmışlar değişcek diye 1650 tl.. halbuki ileri-geri kızağı dahi sağlam.. onu bırakın camı dahi sağlamdı aracın cam değişcek yazmışlar sadece kapı camı 320 tl.. neymiş cıkarırken kırılırmış... yazıktır yaa bunlar milli servet.!!. Zaten yedek parça fiyatları bir çok arabanın çok pahalı.. ama kimin umrunda yeterki yedek parça satılsın.. (kotayı doldurunca yurt dışı tatili var işin ucunda çünkü.).. sonuçta 32 bin tl yi doldurmuşlar yani. ( araç sahibiyelede görüştüm yedek anahtar gelmeyince, muhabbet açıldı.. merak ettim ne arabası aldınız diye servis aynı arabadan satmış anında.. hatta bazen bayiler pazarlık konusu bile yapıyorlar.. arabanızı perte ayırız ama bizden sıfıra raba alcanız dimi diye..! )) Neyse sigorta enayi değil tabi aracı o paraya yaptrıcak.. o da internetten satıyo bende 22600 tl ye aldım.. inanın sadece iki tane çıkma kapı aldım başka arabadan sökme Ankara- Ostimden sadece 1200 tl ye.. bi ayna bide kapı bandlarını aldım servisten.. perde hava yastığını sıfır aldım.. ve koltuk hava yastığınıda tamir ettirdim garantili tanıdık yerden.. hatta servisler bile oraya yaptırıyo Denizlide (eğer müşterisinin aracı sigortadan para alamıcaksa. ) inanın topu topu kapota boyası işçiliği hepsi dahil.. 6500 tl gitti....çok da güzel oldu.. orjinal olmadığını ancak iyi bir usta anlayabilir dikkatli bakarsa.... o kadar güzel yaptırıyorum bütün arabaları... hatta o arabayla geçen yıl Sofya, bükreş, Moskova, St peterburg, finlandiyaya kadar gittim 23 günde 11500 km yol yaptık.. tık demedi. çok şükür..... keşke isim verebilsemde resimleri facebooktan görseniz..hatta bir aya kadar başka bir pert araçla, Ailemle Balkan Ülkelerine doğru bir tur yapcaz kısmet olursa.. neyse fazla uzatmıyım..
daha sonrada istanbuldan bir arkadaşın aracıyla takas ettik.. çok şükür bir yıldır da aramadı bir şikayetiyim var diye.. ama söyledim zaten sigortadan hasar ödemesi aldık biz buna kaskosu yüksek çıkar Denizliden yaptırıym tanıdık yere diye istemedi benim tanıdık var diye.. sonrada aramadığına göre yaptırdı uygun fiyata sanırım.. zaten alırkende çok hesaplı almıştı benden arabayı.
Tabiki çok ağır hasarlı arabalar var gerçekten pert olması gereken ama sigorta şirketleri o kada uyanıkki bu araçları hurda belgeyel satmaları gerekirken bu araçlarıda, daha fazla para etsin diye!! diğer az hasarlı araçlar gibi çekme belgeyle satılığa çıkarıyor.. bunla ilgili geçen yıl Hazine bakanlığı, Sigorta Denetleme Daire Başkanlığına bile yazılar yazdım ama nafile. düzeni kuran kurmuş sizin anlayacağınız.. en azında bunu bari görün lütfen.. madem bu araçlar pert.. bunlar vebalıymış gibi izlenim yartıldı.. madem niye trafiğe çıkarıyorsunuz? hepsini hurdaya ayırın olsun bitsin.. ama olurmu hiç! o zaman acayip zarar ederler.. uzun lafın kısası, hem bu araçları trafiğe sokan sigortalar hem de bu araçları vebalıymış gibi pert diye etiketleyende sigortalar..bu ne çelişki bu ne mantık.. siz bunlara tepki gösterin bana pert araba sattılar diye değil..!!!
Ben bu işi yapıyorum evet.. şimdi ben suç mu işledim soruyorum size.. sanayideki esnaf para kazandı.. istihdam yarattım.. aldığım çıkma parçayı ekonomiye kazandırdım.. ayrıca sigorta şirketi sayemde arabasını iyi paraya sattı.. e alan kişide zaten ucuz diye bilerek aldı zaten.. Zaten kimse baktırmadan araba almıyo ki..
asıl değinmek istediğim şudur arkadaşlar.. 2-3 yıldır pert araç deyimi yaygınlaşmaya başladı ve pert araç sorgulama ve kayıt sistemi olduğu için bu tür sorunlar yanı arabam pert çıktı diye mağdurlar ortaya çıktı.. böyle bir pert kayıt ve sorgulama sistemi olmasa sanki millet eskiden olduğu gibi ikinci el araba alamıyormuydu?? bi düşünün lütfen.. ama amaç nedir biliyormusunuz..?. Amaç Vatandaşı ikinci el araçtan soğtup herkesi sıfır araca yönlendirimek ve sıfır araç satışını arttırmak.. gaye budur bunu unutmayın lütfen.. bu tür oyunlara gelmeyin.. kim kime ne zaman hayırına iyilik yapmış...? ikinci el araçmı alcan kardeşim git adam gibi tanıdık ustana veya yetkili servisine göster işine geliyosa fiyatı uygunsa al geç.. araba eğer kusurluysa sende ona göre ucuza alırsın.. eğer parçası değiştiyse veya boyanan yeri varsa.. sonuçta şahin, doğan, broadway parçası değil kendi arabanın parçası takılmış.. boyasıda soba boyası değildir herhalde ee arabada fabrikadan çıkarken boyanıpda çıktığına göre sorun ne o zaman.. antika araba almıyon kardeş kullanılmış araba alıyon sonuçta.. paran çoksa bayilerin istedeği gibi sıfır arba al. 2-3 yılda kredi borcu öde.. ne diyim başka. yok arabam pert çıktı kasko yapılmıyo faso fiso bunlar.. zaten sigrotalar nöbetçi eczane gibi aralarında bir kaçını belirliyo.. örneğin bu yıl sonuna kadar sen yap. sonra işte şunlar yapsın falan gibisinden.. bi bakıyon 3 ay sonra başkası yapıyo.. amaç ne biliyonuzmu.. bak bak hepsi kasko yapmıyo veya zor yapıyo izlenimi uyandırmak.. neyse gece gece aklıma gelenler bunlar.. yinede cevaplanırınız veya sorularınız bekliyorum.. ben gibi kimsede çıkmıyor bu işi yapanlardan ama ülkmizde en az 6-7 bin pert araba alıp yaptıran var tahminime göre.. ama öyle medyada ve yayın organlarında anti yayın yapıldı ki pertçiler utanıyo.. çıkıpta söyleyemiyor bile ben pertçiyim diye.... hatta geçen ay İstanbulda dernek kurmak için ilk girişimler başladı.. umarım yakında bizde kendimizi savunmaya hakkımızı aramaya başlayacağız.
Daha da fazla vaktinizi almak istemiyorum.. sabırla okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum.... umarım çok yakında arabam pertmiş diye kimse üzülmez artık... bundan bir kaç yıl önce nasılsa eskisi gibi sonradan arabam de pert çıktı gibi bu saçmalıkta biter..
Herkese iyi günler diliyorum...
Kalın sağlıcakla..
NOT: ((Umarım bu yazdılarım yayınlanır.. Sizler bu Sitenin yetkilileri.. eğer yayınlarsanız, çok teşekkür ederim.. ilginiz için..)) İyi çalışmalar sizede....