Hocam çoğu ztn merkeze yakın diye tercih ediyor ama sonrasında pişman oluyorProje okulu bulunmaz Hint kumaşı mi anlamadım ki ? Daha önce çalışmış biri olarak asla önermem . Sürekli proje kağıt kurek işleri ile ugras dur. Millet torpil vs diye yazmış bir de![]()
Hayırlı olsun hocamHayırlı olsun hepimize. Senelerdir mesleki/teknik eğitim kurumlarında görev yapıyorum. Açıkçası düşük seviye veli ve öğrenci profilinden bıktım.
İlk defa mütevazi de olsa bir fen lisesinde görev yapacağım. Umarım muvaffak oluruz.
Hocam hayırlı olsun. Ağız tadıyla çalışın inşallah.İlçenin kasabasındaki meslek lisesinden, merkezde büyük ve başarılı bir fen lisesine atandım. Torpilim de sendikam da yok sadece yıllardır tubitak, meb robot, üniversiteler derken sayısız projem ve bir kaç derecem var. Aslında meslek lisesinde de rahatım yerinde düzenimi kurmuş çalışıyordum. Ancak meslek lisesinde öğrenci seviyesi, işletmeler, isg evrak kürek derken uygulama proje çıkaracak zaman bulamıyordum 1-2 yıldır. Kısacası meslek lisesinden bıktım yoruldum. Meslekteki son yıllarım keyifli geçecek. Ataması çıkan tüm meslekdaşlarıma hayırlı olsun, çıkmayanların ise sonraki atamalarda gönlüne göre olsun...
Hayırlı olsun hocam. Allah gönlünüze göre çalışmayı nasip eyleye.İlçenin kasabasındaki meslek lisesinden, merkezde büyük ve başarılı bir fen lisesine atandım. Torpilim de sendikam da yok sadece yıllardır tubitak, meb robot, üniversiteler derken sayısız projem ve bir kaç derecem var. Aslında meslek lisesinde de rahatım yerinde düzenimi kurmuş çalışıyordum. Ancak meslek lisesinde öğrenci seviyesi, işletmeler, isg evrak kürek derken uygulama proje çıkaracak zaman bulamıyordum 1-2 yıldır. Kısacası meslek lisesinden bıktım yoruldum. Meslekteki son yıllarım keyifli geçecek. Ataması çıkan tüm meslekdaşlarıma hayırlı olsun, çıkmayanların ise sonraki atamalarda gönlüne göre olsun...
Aynen sayın hocam. Okul müdürlerinin seçtikleri kişileri atadılar.Okulumda: En kıdemli, en yüksek hizmet puanlı, en kariyerli (kendi branşımda tek Başöğretmen), en çok ödül sahibi, en fazla hizmet içi eğitime katılan olduğum halde, akşam Proje Okulları Atama Sonuçlarına baktım; "Tercihlerinize Atanamadınız" yazıyordu.
Anlaşılan atamalar, (komisyon üyeleri bizleri tanımadığına göre) "Okul Müdürlerinin Tercihi" esas alınarak (yani Müdürlerin keyfine göre) yapılmış...
Kul hakkına girenler bu vebalin bedelini ödeyemeyeceklerdir.Okulumda: En kıdemli, en yüksek hizmet puanlı, en kariyerli (kendi branşımda tek Başöğretmen), en çok ödül sahibi, en fazla hizmet içi eğitime katılan olduğum halde, akşam Proje Okulları Atama Sonuçlarına baktım; "Tercihlerinize Atanamadınız" yazıyordu.
Anlaşılan atamalar, (komisyon üyeleri bizleri tanımadığına göre) "Okul Müdürlerinin Tercihi" esas alınarak (yani Müdürlerin keyfine göre) yapılmış...
Kul hakkı olması için bir kriter olması lazımdı. Bir kriter olmazsa hak hukuk olmaz. En bastan beri söylüyorum önce bir branş sınavı yapıp ön eleme yaptıktan sonra belli şartlar sıralanmalıydı. Bu durumda istediklerini (torpillileri) atarken bir vicdani rahatsızlık duyduklarını düşünmüyorum. Çünkü hak yeme yok. Orası benim hakkımdı hakkımı yediler diyebiliyorsanız durum başka!... (NOT: bende tekrar kendi okulumda yeniden görevlendirildim. Müdürüm dahil kimseye birşey demedim. Ben işimi yaparım gerisine karışmam. Beni atamazlarsa kendileri bilir der geçerim.)Kul hakkına girenler bu vebalin bedelini ödeyemeyeceklerdir.
Hocam din vicdandır. Önce bu yönetmeliği hazırlayanlar, uygulamaya koyanlar, mahkeme kararlarını dikkate almayanlar başta olmak üzere tüm içinde olanlar; bu dünya adaletsizlerin dünyası ama ahirette hesap vereceklerdir.Kul hakkı
Kul hakkı olması için bir kriter olması lazımdı. Bir kriter olmazsa hak hukuk olmaz. En bastan beri söylüyorum önce bir branş sınavı yapıp ön eleme yaptıktan sonra belli şartlar sıralanmalıydı. Bu durumda istediklerini (torpillileri) atarken bir vicdani rahatsızlık duyduklarını düşünmüyorum. Çünkü hak yeme yok. Orası benim hakkımdı hakkımı yediler diyebiliyorsanız durum başka!... (NOT: bende tekrar kendi okulumda yeniden görevlendirildim. Müdürüm dahil kimseye birşey demedim. Ben işimi yaparım gerisine karışmam. Beni atamazlarsa kendileri bilir der geçerim.)
ne güzel kendi kafanıza göre fetva da veriyorsunuz..Kul hakkı
Kul hakkı olması için bir kriter olması lazımdı. Bir kriter olmazsa hak hukuk olmaz. En bastan beri söylüyorum önce bir branş sınavı yapıp ön eleme yaptıktan sonra belli şartlar sıralanmalıydı. Bu durumda istediklerini (torpillileri) atarken bir vicdani rahatsızlık duyduklarını düşünmüyorum. Çünkü hak yeme yok. Orası benim hakkımdı hakkımı yediler diyebiliyorsanız durum başka!... (NOT: bende tekrar kendi okulumda yeniden görevlendirildim. Müdürüm dahil kimseye birşey demedim. Ben işimi yaparım gerisine karışmam. Beni atamazlarsa kendileri bilir der geçerim.)
Bence hocamın yazısını yanlış yorumlamışsınız. Hocam da kriter olmayışından, kriter olmazsa hak, hukukta olmayacağından bahsetmiş.ne güzel kendi kafanıza göre fetva da veriyorsunuz..
"kriter olmazsa kul hakkı olmaz"mış..
proje okullarına hangi düşük puanlarla hangi torpillerle kimlerin atandığını ve bu kişilerin en çok dinden imandan bahseden kişiler olduklarını çok iyi biliyoruz..
Fetva vermek haddime düşmez. Ben baştan atama yönteminin yanlış olduğunu. Atamalar bittikten sonra hakkımı helal etmiyorum demenin anlamsız olduğunu ifade etmeye çalıştım. Söyle düşünün bir iş var 1 kişi alınacak iki kişi başvuru yapıyor birisini seçiyorlar. Yada birisi diyorki sağ tarafta duranı seçelim diyor. Diğer adam ben hakkımı helal etmiyorum diyebilir mi? Yada diğerini seçtiler diğeri hakkımı helal etmiyorum der. Ortada bir kriter olmazsa diğerini neden seçtin deseler bile ismi hoşuma gitti dese kim ne diyebilir? Bu durumda seçim yapan kişi kendine göre bir seçim yaptığı için kendince bir sebebi vardır. Kısaca Kriter olmayan bir seçimde Haktan hukuktan bahsedilemez.ne güzel kendi kafanıza göre fetva da veriyorsunuz..
"kriter olmazsa kul hakkı olmaz"mış..
proje okullarına hangi düşük puanlarla hangi torpillerle kimlerin atandığını ve bu kişilerin en çok dinden imandan bahseden kişiler olduklarını çok iyi biliyoruz..
Aslında bir kriter var sayın hocam. Şöyle anlatayim. İlimde bir proje okulu için müdür ataması yapılacak 8 aday var fakat 3 aday öne çıkıyor.Fetva vermek haddime düşmez. Ben baştan atama yönteminin yanlış olduğunu. Atamalar bittikten sonra hakkımı helal etmiyorum demenin anlamsız olduğunu ifade etmeye çalıştım. Söyle düşünün bir iş var 1 kişi alınacak iki kişi başvuru yapıyor birisini seçiyorlar. Yada birisi diyorki sağ tarafta duranı seçelim diyor. Diğer adam ben hakkımı helal etmiyorum diyebilir mi? Yada diğerini seçtiler diğeri hakkımı helal etmiyorum der. Ortada bir kriter olmazsa diğerini neden seçtin deseler bile ismi hoşuma gitti dese kim ne diyebilir? Bu durumda seçim yapan kişi kendine göre bir seçim yaptığı için kendince bir sebebi vardır. Kısaca Kriter olmayan bir seçimde Haktan hukuktan bahsedilemez.
hiçbir artısı yok hocam hatta çoğu genel lise kıvamında bile değil. fen lisesi hariç proje okulu, anadolu lisesi, meslek lisesi vs. hepsi aynı. proje okulları bakanlığın istediğini atayıp istediğini atamadığı bir alan açmak için uydurulmuş ifade. yani tamamen torpil yapmak için seçilmiş okullar. o yüzden çoğu genel lise proje okulundan daha iyi. yani üfürükten tayyare selam söyle o yare.Cahilliğime verirseniz; proje okulunda çalışmanın avantajı nedir?
Hatta direk sorayım; maddi bir getirisi mi var, ek ders veya maaş artırımlı falan mı oluyor özel eğitimlerdeki gibi.
Yada hizmet puanı mı veriyor, tayinlerde falan avantajlı olmak için.
Bir hocam yazmış; tayin oldum, meslek lisesinde yoruldum ondan istedim diye. Kendine göre bir sebeptir.
Dediğim gibi hakkaten bilmiyorum, araştırmadım ondan soruyorum.
Yani millet neden istiyor proje okullarını ben anlayamadım.
Bizim branş için çok bir anlamı yok, malum BT öğretmeninin rahat edeceği bir kurum yok memlekette.Cahilliğime verirseniz; proje okulunda çalışmanın avantajı nedir?
Hatta direk sorayım; maddi bir getirisi mi var, ek ders veya maaş artırımlı falan mı oluyor özel eğitimlerdeki gibi.
Yada hizmet puanı mı veriyor, tayinlerde falan avantajlı olmak için.
Bir hocam yazmış; tayin oldum, meslek lisesinde yoruldum ondan istedim diye. Kendine göre bir sebeptir.
Dediğim gibi hakkaten bilmiyorum, araştırmadım ondan soruyorum.
Yani millet neden istiyor proje okullarını ben anlayamadım.
Hayırlı olsun. Ülkede her ne kadar liyakat sistemi, adalet sistemi yozlaşmış olsa da, sizin gibi emek verenler, çalışkanlığıyla öne çıkanlar mutlaka bir şekilde karşılığını alıyor.İlçenin kasabasındaki meslek lisesinden, merkezde büyük ve başarılı bir fen lisesine atandım. Torpilim de sendikam da yok sadece yıllardır tubitak, meb robot, üniversiteler derken sayısız projem ve bir kaç derecem var. Aslında meslek lisesinde de rahatım yerinde düzenimi kurmuş çalışıyordum. Ancak meslek lisesinde öğrenci seviyesi, işletmeler, isg evrak kürek derken uygulama proje çıkaracak zaman bulamıyordum 1-2 yıldır. Kısacası meslek lisesinden bıktım yoruldum. Meslekteki son yıllarım keyifli geçecek. Ataması çıkan tüm meslekdaşlarıma hayırlı olsun, çıkmayanların ise sonraki atamalarda gönlüne göre olsun...