Projektör sorunu bana bir akıl verin lütfen...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nrhoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nrhoca

Üye
Merhabalar
Arkadaşlar benim projektörün ampul ömrü bitmiş.Değiştirmek için 350 dolar istediler.Tabi sizinde tahmin edebileceğiniz gibi yenisini almak daha mantıklı.Fakat sözde idarenin bunu karsılayacak durumu yokmuş.Ne yapacağimi bilmiyorum,öğrencilerden para toplamayı denedim başaramadım.Her sınıftan 5 liradan fazla cıkmadı.Klimam zaten yok,müfettişler gelip direk bunu soruyorlar bende idareye söyleyin diyorum.
Üstelik idarenin bana söylediği su:"hocahanım bakın ögrt. odasında da yok yapacak birşey varmı" diyorlar.Anlatmaya calıstım,tartıştımda fakat bir cözüm üretemedim özellikle şu projektör konusunda.Bunun bir yaptırımı varmıdır.?Benim öğretmenlikte 2. yılım ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Bana bir akıl verirseniz sevinirim..?..?

öğrencilerden yavaş yavaş toplayın.bir anda hepsini zaten toplayamazsınız ama zamanla alınır. 2 sene içinde ben 2 tane projektör alırdım.üstelik bizim okul öğrencilerinin durumları o kadarda iyi değil.bence en iyi ihtimal budur.klimada kalsın.o o kadarda önemli değil.bu benim görüşüm

hocam öğrenciden para felan toplamayın. Alıyorsa okul aile birliği alsın. Almıyorlarsa da boşverin, soran olursa da müdüre sevkedin...

bir kac bilgisayarcıya götürdüm.Muadil ampullarle olmayacagını söylediler.Orjinal olması gerekmiş...
Okul aile birliğimiz aktif degil kenar mahalle bir okul.Bosverin diyorsunuz ama ben projektör olmadan zor ders anlatıyorum ki tahmin edersiniz derslerimiz uygulamalı dersler.

Ben de iki yıldır projeksiyonsuz idare ediyorum. NetOPSchool kurdum öğrenci bilgisayarlarını kilitleyip kendi monitör görüntümü dağıtıyorum ve hepsi dersi izliyor, hatta gerekli durumlarda öğrenci bilgisayarlarından birini kullanıyorum diğerlerine dağıtmak için.
İdareyle aranız iyi değilse hiç tırmalamayın Projeksiyon aldırcam diye, tek yapabileceğiniz müfettiş geldiğinde ona dert yanmak olur ama onlar da bişey yapmaz sadece imajınız zedelenir. Klima konusuna gelince, eğer sınıfınızda kalorifer tertibatı yoksa klimayı taktırmaların isteyin hatta taktırıncaya kadar uğraşın ama sınfınızda kalorifer tertibatı varsa hiç uğraşmayın.
İdarecilerin işi mutlaka bilgisiyir öğretmenlerine düşer. işleri düştüğü zaman isteklerinizi tekrar edersiniz. eğr onlar sizin isteklerinizi kulak ardı ediyorlarsa sizin çalışma performansınız düşer ve 5 dakikada halledilecek işler için bile günlerce vakit bulamayabilirsiniz.
Ben öyle yapıyorum ve yavaş yavaş bazı isteklerim yerine getirilmeye başladı.

Bibuku arkadaşım cok teşekkür ederim.Ama böyle olmaz bende de netsupport var fakat herzaman bütün bilgisayarlarda aktif olmuyor hata veriyor.İsleri düşüyor evet ama lütfen hemen bakarsanız diyorlar..bende bakmak durumunda kalıyorum..olmaz mı demeliyim.Diyorum ki tartıssam nasıl olur.Beni zerre kadar ilgilendirmez ben formator degilim demek istiyorum ama sürekli gidip geldigim gördüğüm insanlar sonra sıkılırım o ortamda.Bilmioyrum yanlıs mı düşünüyorum..?..?

hocam sizi anlıyorum kendi adıma... projeksiyon olmadan ders işlemek zor ama çoğumuzun öyle bir imkanı yok zaten... okulun durumu yoksa ya da almak istemiyorlarsa yapabileceğiniz birşey yok... öğrencilerden toplamak da bana pek doğru gelmiyor, zaten durumlarının çok iyi olduğunu sanmıyorum...

okulunda fen lab. gibi projeksiyonu olan kullanabileceğiniz başka bir yer varsa, çok gerekli olduğunda orayı kullanın... yoksa idare edeceksiniz, anlatabildiğiniz kadar... 3 yıl 98 yüklü bilgisayarlarla ders anlattım, gerektiğinde her ders gittim bütün öğrencilere tek tek gösterip anlattım... burası Türkiye, her istediğimiz hemen olmaz maalesef... bence bu konuyu kendinize bu kadar dert edinmeyin...

Hocam boşverin ya alsın idare..Ne diye öğrenciyle para pul işlerine gireceksiniz.Her şeye para bulurlar ama bazı konularda umursamaz davranırlar nedense.Siz dersiniz için netsuport kullanın onlar da işlerini yapmak istediklerinde zor durumda kalınca zamanla alırlar merak etmeyin..Sonuçta size çok da lazım olmaz bırakın diğerleri sıkışsın..ihtiyaç duysunlar..

hocam sökme takma işlerinden anlıyorsanız projeksiyonu sökün.
lamba yeri çok sıkışık değil ve optik olarak odaklama gibi bir problem olmaz ise en az 250watt (daha yükseğini tavsiye ederim) metal halid lamba takın lamba 220 volta bağladığınızda direk çalışmaz 1 de balast almanız gerekir balasta 220 voltu verince canavar gibi çalışır. toplam maliyet 50 tl. civarında olur.
El yapımı projeksiyon da yapabilirsiniz ama onun maliyeti en az 350-400 olur, eğer yapmaya kalkarsanız hiç korkmayın canavar gibi çalışıyor, ben evde film izlemek için kullanıyorum, bozulma, lamba ömrü bitme derdi de yok lamba bitse bile sıfır lamba 20 tl.

"hocam şuan bilgisayar sınıfında işim var, sonra bakalım. Bu arada bilgigsayar sınıfında projeksiyon olmadığı için ders anlatırken çok zorlanıyorum, öğrenciler örnek uygulamaları anlamıyor. Projeksiyonla 5 dk. anlatabileceğim konuyu, bilgisayarları tek tek dolaşarak anlatmak zorunda kalıyorum, hem çok yorucu oluyor, hem de vakit kaybı. Şu projeksiyon işini bir an önce halledebilsek çok iyi olacak."
siz bunları söylerken daha yarısında dinlemekten sıkılacaklardır, belki sözünüzü kesip istedikleri şeyi tekrar edeceklerdir. o zaman "tamam hocam o dediğinizi hallederiz kolay" deyip kaldığınız yerden devam edersiniz konuşmaya.
Derikleri iş basit ve çok aceleyse, örneğin yazıcıdan çıktı almak istiyor ama sayfa ayarlarını yapamıyor, "tamam yapalım" dersiniz ve konuşmanızı tekrar ederken işi halledersiniz, yada bu şimdi olmuyor birazdan bakalım dersiniz.

Bu 6. yılı çalışıyorum ve şimdiki çalıştığım okulda ve önceki çalıştığım okulda eksiklikleri dile getirebilmek için bu yöntemleri geliştirdim. Kimsenin yüzüne karşı kötü bi söz söyleyemiyoruz, ama herkesin dediğini de yapmaya mecbur değiliz.

BBNET
Geri