PTBY Sunumu

Kodla Büyü

bilgisayarogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar il yarışmaları tamamlandı. Bizler artık sunumlarımızı paylaşabiliriz. Bu şekilde kendi eksikliklerimizide görmüş oluruz. Benim gibi ilk defa katılacak arkadaşlarada örnek olur.
İlk sunum benden eksik gördüğünüz yerleri, yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

yarışmada başarılar dilerim hocam. genel olarak anlatımınız iyi.sunuyu sonuna kadar izledim. benim gördüğüm; ilk başta projenin ne olduğunu anlamama rağmen devam eden slaytlarda aynı tanımın tekrar tekrar yapılması. bu diğer izleyenler için sıkıcı bir hal alabilir. birde sunumda zamanlama ayarı var daha okumadan geçiyor. sunumdan önce dikkat edin aksilik yaşanmasın.

Teşekkür ederim hocam zamanlama ayarını sonradan düzeltmiştim. Ayrıca ses kaydı ekledim 2 öğrenci okuyor boyutu yüksek olduğu için ses dosyalarının olmadığı sunuyu ekledim. Biz sunumumuzu dün yaptık ve sağlık hizmetleri alanında 3. olduk Fakat bu benim için ilk deneyimdi eksiklerimi görmek istedim

Sunu dosyanız çok uzun olmuş. Keşke 4-5 slaytta projenin amacını ve ne olduğunu anlatıp, devamında projenizi uygulamalı olarak gösterseydiniz. Öğrencilerinize konuşacak bir şey bırakmamışsınız. Ben olsaydım, 1. slaytta genel proje bilgilerini (okul adı, proje adı, hazırlayanlar, danışmanlar, belki proje resmi) sunardım. 2. slaytta neden böyle bir paspasa ihtiyaç olduğunu anlatan kısa başlıklara yer verirdim. 3. Slaytta, bu ihtiyacın nasıl karşılandığından, 4. slaytta ise proje resmini vs. gösterir, 5. slaytta da proje ile neler yapabildiğinizden bahsederdim. Ardından da öğrencilerin projelerini uygulamalı olarak göstermelerini sağlardım. Slaytlarda mümkün olduğunca az yazı bol sembol kullanır, her slayt için öğrencilerin slaytı anlatan bir konuşma yapmalarını sağlardım.
Danışmanı olduğum projeler için sunu bile hazırlamadık. Sadece bir slaytlık, proje bilgilerinin olduğu bir sunuyu ekrana yansıttık. Öğrenciler projenin çıkış noktasını, hedeflerini vs. anlattılar. Ardından da yaptığımız projeyi uygulamalı olarak sundular. Böylece hem jüriyi sıkmamış hem de öğrencilerin konuya hakim olduğunu göstermiş olduk.

Hocam sunum esnasında sesi kapattırmışlar zaten öğrencinin anlatmasını istemişler. Öğrencide uygulamalı olarak anlatmış ve jüri üyelerinden biride denemek istemiş. Bu bizim için bir deneyimdi.

BBNET
Geri