Rehber Öğretmende derse girmiyor ama ek ödeme alıyor...

Kodla Büyü

erguvann

Üye
5793 sayılı sayılı kanuna göre çok bilmiş mevzuat yorumlayıcılarımız "...her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler ile sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapan öğretmenler hariç olmak üzere fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücretinden yararlanan memurlara ..." kısmını yorumlayarak, görevlendirmeyle çalışanlara derse girmeden ek ders ücreti aldıkları söyleyerek ek ödeme yapılamayacağı hükmüne varıyorlar. Peki Rehber öğretmen ek ödeme alıyor mu? Evet. Derse girmeden ek ders alıyor mu? Evet. Rehber öğretmende derse girmeden ek ders alıyor o halde ona da ek ödemenin verilmemesi lazım.

Daha doğrusu Rehber öğretmenin aldığı ek ödeme hakkıdır. Görevlendirmeyle çalışanlarında alması gerekir.

rehberlik çiler de ders kavramı yok onlar bu kapsamın dışında zaten ama yaptıkları işe göre aldıkları tartışılır ayrıca RAM da merkezde çalışanlar 9 saat daha fazla ekders alıyo 27 saat ama diğer tarafta daha fazla sorumluluk yüklenen ebitefolara bırakın fazla ekdersi 240 YTL civarında para kesiliyo yada kesilmeye çalışılıyo yapılacak yorum ne kadar yumuşatılsada burada yine yazılmaz. insaf...................

MAKSADIMIZ REHBER ÖĞRETMENLERİN ALDIKLARI ÜCRETİ SORGULAMAK DEĞİL.

SADECE EK ÖDEMYİ DERSE GİRMEDENDE ALAN ÖĞRETMENLERİN VAR OLDUĞUNU SÖYLEYEREK YAPILAN HAKSIZLIĞA DUR DEMEK

ftbitefo' Alıntı:
rehberlik çiler de ders kavramı yok onlar bu kapsamın dışında zaten ama yaptıkları işe göre aldıkları tartışılır ayrıca RAM da merkezde çalışanlar 9 saat daha fazla ekders alıyo 27 saat ama diğer tarafta daha fazla sorumluluk yüklenen ebitefolara bırakın fazla ekdersi 240 YTL civarında para kesiliyo yada kesilmeye çalışılıyo yapılacak yorum ne kadar yumuşatılsada burada yine yazılmaz. insaf...................
valla yuhhh haftada 27 saat mi alıyolar bu ram dedikleri yerdekiler ve formatörlerden 240 ytl kesilmeye çalışılıyor. yazıklar olsun demekten başka ne gelir adaleti yok bu dünyanın burası kesin...RAM miş ben sadece 1 tane ram bilirim o da bilgisayarımın kasasısın içinde.....

MEB de mantık mı var da bu işte mantık arıyoruz :) Kim ne tutturursa. Kararlar birbiriyle çelişiyor :) Bi yazı yayınlanıyor atamalar durdu diye bi süre sonra yazıyı yazan atamalar var diyor ne iş anlamak ne mümkün :)

cubido hocam rehberlik araştırma dakilerin kesintiyle ilgisi yok ama karşılaştırma yapmak istedim zihniyet farkını belirtmek için... ayrıca rehberlikçiler 9 - 3 mesai yapıyorlar (çalışıyorlar desem yanlış bi ifade olur)

Sorun zaten rehber öğretmenlerin alması değil, ebitefoların almaması. Rehber öğretmenlerde ders olayı yok deniyor da, Ebitefolarda da ders olayı yok!!!

ramdakiler 27 mi alıyorrrr..amanın ben 10 saat alamıyorum..bilgisayar öğretmeni olmak zor....rehber öğretmen ne güzel yaaaaa..sabah 9 akşam pardon öğleden sonra 2:30 gibi hazırlanır :lol: :lol:

Malesef durum böyle. Benim anlamadığım Milli eğitimde en çok derse girenler öğretmenlerdir. fakat idareciler ve rehber öğretmenler derse girmedikleri gibi bizden daha fazla ders ücreti alırlar. Bari maaşları bizden farklı olsun ama aldıkları ücretin adı ders ücreti olmasın.

başbağ hocam sana katılmamak elde değil..ne kadar az derse gireresen o kadar çok ek ders alırsın mantığı var mebde

Arkadaşlar lütfen hak ararken başkalarını öne sürerek ve insanların çalışmadığı ve mesai yaptığı vb hoş olmayan ifadelerde bulunmayalım. Benim branşım rehberlik ve EBİFO olarak görev yapıyorum. Yıllar yılı zaten EBİFO'lar gibi sorunlarla boğuşur rehber öğretmenler. Bu hoş olmayan ifadeler çok incitici. Benim çalıştığım ilde 400'ü aşkın Rehber Öğretmen var ve ülke genelindeki sayı çok fazladır herhalde. Benden başka bunu gören yoktur sanırım. Burada geçen incitici ifadeler bütün rehber öğretmenler tarafından görülse ve arada bir polemik ve atışma oluşsa hiç hoş olmaz. Lütfen biraz saygı...
Site yöneticileri, lüfen başkalarına yönelik böyle incitici ifadeleri engelleyin.

hocam yazılanda yanlış bişeymi var..başlıkta ne yazıyorsa o değilmi...yoksa rehber öğretmenden ücretmi kesiliyor....

:!: rehber öğretmenlerin yapacağı rehberlik (sınıf öğretmenliği )işini branş öğretmeni yapıyor.bana mantıklı gelmiyor.aslında bu derslere onların girmesi gerekir diye düşünüyorum. :+1:

:!: rehber öğretmenlerin yapacağı rehberlik (sınıf öğretmenliği )işini branş öğretmeni yapıyor.bana mantıklı gelmiyor.aslında bu derslere onların girmesi gerekir diye düşünüyorum. :+1:

Maksat birilerinin hakkını engelemek değil, Sanıyorum birilerini emsal göstererek hak elde etmeye çalışmak. Erguvann güzel düşünmüşün

Sorun kesinlikle derse girmek ya da girmemek değil. Sorun görev yaptığımız ya da görevlendirildiğimiz kurumun "Örgün ya da yaygın eğitim kurumu" statüsünde olmaması

Maksadımız. Ek ödemelerde Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevlendirilen öğretmenler kapsam dışında tutulurken bizim Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevlendirildiğimiz halde ek ödeme alamamız.

leaderone' Alıntı:
nosTRa, aşağıdaki linkin son parağrafını okursan sorunun derse girmeden ek ders alınmasından kaynaklandığını görürsün

http://sgb.meb.gov.tr/gorusler/denge_tazminati.htm

Sayın hocam şu anda ek ödeme hangi KHK ye göre yapılıyor? Ek ödemeye kaynağı olan KHK hangisi. Siz Strateji daire başkanlığının görüşünün KHK den üstün olduğunu mu düşünüyorsunuz? 375 sayılı KHK nin Ek 3. Maddesinin son haline bakmanızı tavsiye ederim

BBNET
Geri