Belki söylediğiniz eleştirilerde haklısınız ancak en azından adamlar öğretmen, okumuşlar ya.
Ben 3 senedir başımdan geçenlerden örnek vereyim:
İlk sene geldiğimde okulumuz yapıldığı için lise ile beraber eğitim görüyorduk. Onların hizmetlileri ve bizimkiler artı işkurcular 17 kişilerdi, hangisi var hangisi yok bilmiyorduk. Ben bir tanesini bizimki olmasına rağmen memur zannediyordum o kadar takım elbise ile geliyordu
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/gh/twitter/twemoji@14.0.2/assets/72x72/1f642.png)
Adama okul ne kadar pis dediğimde ne bileyim hizmetli olduğunu, evet hocam ya çok pis diyordu, üzerine bile alınmıyordu. ( Kamu işçilerinin maaşının tam ek ders alan bizlerden fazla olduğunu hatırlatırım)
Kendi okulumuza geçtik 1 sene çalıştım, 9 hizmetlimiz vardı, pislikten tuvalete giremezdik, sürekli okulda sucuk pişirirlerdi kokusundan midemiz kalkardı, sıkıysa git şikayet et bak hangi siyasi devreye girer. Hangi müdürler kollar, hangi veliler senin üstüne yürür. Ben kendi sınıfımı kendim temizlerdim, bilgisayarları öğrencilerle beraber taşıdık, bunu müdür de gördü hepsi gördü. Noldu koca bir hiç!! Kendimizi sıkmakla kaldık
Şimdi ilçede başka bir okuldayım, 5 hizmetlimiz var, okul küçük, herbirine 2 sınıf düşüyor bu kısmına birşey demiyorum hadi, ben hala kendi bilgisayarlarımı kendim temizliyorum, sıkıysa de ki benim bilgisayarlar tozlu sınıfım tozlu, camlar berbat, bak sana kimler neler der, nerelerden telefon gelir. Neredeyse adamlar paspas attılar diye aramızda para toplayıp ikramiye vereceğiz.
O yüzden biz kendi işimize bakalım, beni artık kimse ilgilendirmiyor, dersime girer işimi yapar, o neden yapmıyor diye sormam, tüm adaletsizliklere göz yumarım, ne olsa hakkını arayınca mutlaka suçlu ve sorun çıkaran oluyorsun