RESEN ATAMA ACİL YANITTTT

Kodla Büyü

lover128

Aktif Üye
ARKADAŞLAR BEN Sağlık meslek lisesinde 8 saat dersim varken norm fazslası oldum. aynı durumda aynı ilçe de bir başka ortaokulda başka bir bilgisayr öğretmeni 58 puanla norm fazlsı oldu. benim puan 68. o ilçe merkezinde iken il merkezinde bir okulu tercih etti ve istediği yer gelmedi.ben başvuru yapmadım..ve beni 6 saat dersi olan ilçe merkezine bağlı bir köydeki ortaokula resen atadılar...41. maddenin 5. bendine göre atamışlar...şimdi o arkadaş mı gitmeliydi yoksa ben mi...sırf başvuru yapmadığım için benm gitmem gerektiği söylendi...ne yapmam gerekli bana biri akıl verebilir mi????
Acilllllllllllllllll

her ikimizde aynı ilçede ben sağlık mesllk lisesinde arkadaş yine ilçe merkezinde ortaokulda...o tercih ettti ilmerkezini fakat atanamadı...bende ilçeye 17 km uzaklıkta bir köy ortaokuluna atandım resen başvuru yapmadımk....

durum anlaşıldı hocam. o başka ilçeyi tercih etmiş siz aynı ilçenin ortaokulunu. özür durumlarından dolayı bu yıl ilçe dışı norm fazlası atamaları yapmadılar böylece o tercih yaparak sırasını savmış oldu. diye düşünüyorum. siz yine de iyice araştırın.

yok ben tercih yapmadım. arkadaşda ilçede iken il merkezinde bir okulu tercih yaptı ve gidemedi..ben araştırdım...resen atamada başvuru yapısın veya yapılmasın kişi resen atanır dio..başvuru yapan hakkını savar demiyor...

peki o kişi evli mi? evliyse özür grubundakiler de muaf tutuluyor çünkü. ayrıca onu atasalardı "neden tercihime atamadınız" deme hakkına sahipti. bu norm işleri gerçekten mide bulandırıcı. çok pis işler dönüyor. sonuna kadar gidecek psikolojik ve siyasi gücünüz varsa mahkeme diyeceğim ama....

bu arada sizin konu silinebilir. başlığın tamamının büyük harf olmasına izin vermiyorlardı.

evli ve eşide il merkezinde öğretmen arkadşın...tek başıma davayı kazmam mümkün değil gibi..sendikam da yok..napim birsene girip o kanaldan mı dava açayım..bilmiyrm ki aklım çok karışık sıkıntılıyım....

resen atamaya ters değil mi...adı üstünde zorunlu atama...herkes tercihine atanacak diye bir kaide yokki..öğretnmenlik ataması ddeğil ki 21 açamdığım halde beni nasıl atadınız diyebilsin.....analamadım valla

meslek ten de soğudum bilgisayr öğretmeni olmaktanda..başlıkta gittiği yere kadar sizin dışınızda cvp yazan yok zaten

Normalde onun atanması gerekirdi ama eş durumunu dikkate aldılarsa doğru yapılmış hocam.

eşi aksarayda zaten ve eş durumundan gelmedi buraya......yani özür gurubu ile hiç bir alakassı yokk..bana denilen şey o offsayttan gol attı...yapacak bişi yok..böle şey olur mu bu kadar mı hukuksuz olduk

hocam sizin puanınız yüksek olduğu için kadro sizin hakkınız olduğu düşünülerek sizi oraya atamışlar diğer öğretmen arkadaşa sıra gelmemiş anladığım kadarıyla. Atamaya direkt olarak sorun onlarda aynı şeyi söyleyecektir tahminimce. Şu anki durumda maalesef işler sıkıntılı gidiyor bizim branşımızda.

atama daire şube müdürü aynen böle söyledi..puanı yüksek olandan başlamak kaydı ile atama yaptık denildi ama kılavuzda puan üstünlüğüne göre atanır diyor..ankara kılavuza bakarsanız orda açıkca belirtmiş..puanı düşük olandan başlamak üzere resen atanır...bu şekilde bir atama resen atamaya ters değil mi

Kardeş arkadaşın özrü yok ise seni harcamışlar.Bende resen atandım.Başvuruda bulunmadım ama İlçemizde 3 öğretmen başvurada bulunmadı ve puanı en düşük olanı atadılar.Yani beni.Benim eş özrüm vardı ama aynı ilçede farklı bir okula verdiler bir şey yapamadık. Şimdi senin yapacağın ilk önce bir sendikaya üye olabililiorsan ol. Olamazsan gidiceksin bir avukata ve dava açacaksın bu kadar basit ortada bır hukuksuzluk varsa ortaya çıkar ve sende rahat edersin.

düşük puanlı kendi okulunda kalıyor..yüksek puanlı resen atanıyor..o zaman niye adı resen...ben başvuru falan da yapmadım

ben resen atanmaya karşı çıkmıyorum ki..benden düşük puanlı varken beni nasıl gönderrler ona kızıyorum..o adam atercih yaptı..il merkezinde çıkmayacağını bile bile tercih yaptı..o resen atanmadı ben resen atandımmmm..ben buna kızıyorumm...kılavuzda zaten açıkca yazıyor başvuru yapıp yapmamasına bakılmaksızın resen atanır diyor.....

tercih yapıpta ççıkmayan norm fazlası olmaktan kurtuluyormu ki o adama sen kal..bana da sen git deniliyor..

hocam tercih yapmayanla , tercih yapıpta atanamayanlar aynı durumda değerlendirilir. bu açık açık yazıyor yazıyor ben de norm fazlası olduğum için çok incelemiştim ama şimdi yazıyı bulamadım sie göstereyim.dolayısıyla size haksızlık yapılmış. hizmet puanı düşük olanın gitmesi lazım hakkkınızı arayın. bende bt rehberlik görevlendirmelerinde mağdur oldum hakkımı aradım ve sonunda ben galip çıktım.

hocam bende sizinle aynı durumda olabilirim puanıma güvenerek tercih yapmamıştım ama ankara sonuçlar açıklanmadı diye biliyordum nereden ulaştınız öğrenebilirmiyim lütfen

lover128' Alıntı:
evli ve eşide il merkezinde öğretmen arkadşın...tek başıma davayı kazmam mümkün değil gibi..sendikam da yok..napim birsene girip o kanaldan mı dava açayım..bilmiyrm ki aklım çok karışık sıkıntılıyım....

Hocam siz norm fazlası olduğunuz için size tercih yapma hakkı verilmiş ve siz yapmamışsınız ki zaten tercih yapmayanları resen atanacakları daha öncede duyuruldu. o yüzden sizin bu konuda birşey yapabileceğiniz görünmüyor malesef..

tamam da ben benden daha aşağı puanlı biri var ve bir tanede okul açılmışş..giderse o gider diyerek yapmadım bu bir. ikincisi o adam tecih olmayacak bi tercih yapmış il merkezini..başvuru kılavuzunda herks tercih yapmak zorunda dır niye denmemş..o zman bende çıkmayacak bi yer yapardımmm..zor değildi...

Geri